Brabander Logo

Wellness

#totaal ontspannen

Heeft u de behoefte om eens helemaal los te laten, uw lichaam te zuiveren en uw ziel bloot te geven? In ons 4-sterren hotel staat uw ontspanning voorop en komt u volledig tot rust! Laat u van top tot teen verwennen in onze op Zuidoost-Azië geïnspireerde Sauna & Spa met een van onze verwennende massages, breng uw relaxte dag door in het prachtige saunalandschap of geniet gewoon van een korte pauze in ons tot 30°C verwarmde buitenzwembad.  

Bekijk hier de pagina van onze Sauna & Spa

 

Geniet van het leven & ontspan

#BRABANDER SAUNA & SPA

Geniet van een oase van rust bij de Sauna & Spa van "Der Brabander"!
Dé ultieme plek om heerlijk te ontspannen.

Of u nu een paar uurtjes of de hele dag wilt blijven - hier kunt u de buitenwereld eventjes vergeten.
Ons saunalandschap is toegestaan vanaf 16 jaar (m.u.v. de familiesauna).

De mogelijkheden zijn reuze, van schoonheidsbehandeling tot massage, uw spieren verwennen in de infraroodsauna, uitrusten in de balinese rusttuin, afkoulen in de moderne IceCube of een baantje zwemmen in het gehele jaar door 30°C verwarmde unieke buitenzwembad - we verheugen ons op uw komst!

Bekijk onze prijslijst

Ontspannen & relaxen

In ons saunalandschap

We hebben verschillende sauna's in onze Sauna & Spa (met regelmatige opgietingen).

Deze unieke sauna met tal van zoutkristallen uit het Himalaya gebergte heeft een heilzame werking op lichaam en geest. Door de hoge temperatuur van rond de 90 graden gaan de huidporiën vanzelf open als een bloemknop in de lente. De geurbeleving in deze sauna is Eucalyptus-Mint.

In de Himalayasauna worden met regelmaat opgietingen verzorgd. Onze wellnessmedewerkers vertellen u graag wanneer dat tijdens uw verblijf het geval is.

Onze rozentempel sauna, ook wel `Bio sauna` genoemd, is eigenlijk een koude versie van de Finse sauna.
Binnenin bereikt de temperatuur ongeveer de 60°C met een luchtvochtigheid van ca. 40%. 
In de rozentempel treft u op diverse plaatsen de Rozenkwarts edelsteen aan, deze staat voor `het hart & de liefde`.
Uw zintuigen worden in de rozensauna verwend met een natuurlijke rozengeur.

In deze sauna wordt er door middel van infraroodverwarming (infraroodstralen) direct warmte geabsorbeerd door het lichaam en gaat de warmte dieper in de huid. Het prettige daaraan is, dat de energie van het licht bij het bereiken van het lichaam direct wordt omgezet in warmte. De infrarood sauna heeft een lagere luchttemperatuur en uw eigen `privé zon´ is ingebouwd!

Deze stoomcabine heeft een lagere temperatuur dan de sauna, maar kent een hoge luchtvochtigheid van 100% en zorgt voor de opwarming van het lichaam. Een waterlaagje vormt zich op het lichaam, waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De poriën gaan open, zodat de huid een dieptereiniging ondergaat, de doorbloeding wordt verbeterd en de luchtwegen verwijden.

In de stoomcabine treft u onze tweeling edelsteen `de Ametist´ aan met daartegenover de Bergkristal die de werking van de beide Ametisten versterkt. De geurbeleving in de stoomcabine is Lavendel-Mint.

Sinds eind november 2020 hebben wij een nieuwe warmtebron in ons aanbod. Deze bijzondere cilindervormige eclipssauna geeft een warmte af van 95°C.

De sauna bevindt zich buiten in onze prachtige balinese tuin, dus na uw saunasessie kunt u zich direct opfrissen in de buitenlucht.
 

Gewoonweg genieten!

Massages

Laat u verwennen met een ontspannende massage of een cosmetische behandeling - ons aanbod is zeer divers. U zult u als herboren voelen!

In onze behandelkamers kunt u individueel uw gewenste muziek, verlichting en ook de geur kiezen - voor een heel bijzondere ervaring.

Natuurlijk kunt u niet alléén van ons aanbod genieten, maar ook samen met uw partner, uw kinderen of een van uw vrienden.

Wij raden u aan om massages en/of behandelingen vooraf per e-mail aan te vragen via wellness@brabander.de, vermeldt u in de e-mail uw gewenste behandeling, aantal, gewenste datum en tijdstip. 

Geniet van de rust met een waar

huiskamergevoel

In de verschillende rustruimtes met open haard is het aangenaam genieten: op de speciale edelsteenbank, met een heerlijk voetenbad, maar ook op de comfortabele ligbedden. Bio-thee, gevitaliseerd edelsteenwater en mint-water staan onbeperkt voor u klaar en met de prachtige sfeerbelichting is het aangenaam ontspannen.

 

Afkoelen in de

Balinese tuin

Na een saunagang is het belangrijk om goed af te koelen. En waar komt uw lichaam beter op temperatuur dan buiten in de natuur? De Balinese tuin is een verademing voor lichaam en geest. Fijne stoelen en ligbedden, een waterpartij en een buitendouche laten u wegdromen in oosterse sferen. Op het terras van de wellnes hebben wij als dompelbad de mooie “IceCube” geplaatst die dé ideale afkoeling is na een saunagang. De prachtig neon verlichte stenen geven het gevoel alsof je tussen de ijsklontjes zwemt!

Heel bijzonder

#Wellness-Suites

Als u uzelf wilt trakteren op iets heel bijzonders, dan zijn onze wellness suites precies goed voor u. Hier heeft u uw eigen privé bubbelbad, voor u alleen, en als u dat wenst zelfs direct in uw slaapkamer!  

#Wellness-arrangementen

Boek bij ons een speciaal Wellness-arrangement wanneer u éxtra wilt genieten tijdens een vakantie bij Der Brabander inclusief:

- 2, 3 of 4 overnachtingen in een comfortabele kamer met eigen badkamer, televisie, minikluis, telefoon met wekdienst en gratis wifi
- iedere dag 4 uur saunabezoek
- iedere ochtend een zeer uitgebreid ontbijt en iedere avond een heerlijk 3- of 4-gangenmenu met keuze uit minimaal vijf hoofdgerechten
- incl. welkomstcocktail, animatie voor jong en oud en alle extra's

Bekijk hier onze Wellness arrangementen

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...