Brabander Logo

Eindelijk winter!

#Ski- en sleeplezier

Als er één ding is waar Winterberg buiten de grenzen van Duitsland bekend om is, dan is het wel de wintersport en het skitoerisme. Met de skiliftcarrousel heeft Winterberg het grootste aaneengesloten skigebied ten noorden van de Alpen - en het begint allemaal direct in onze achtertuin: Stap de deur uit en u staat direct naast de Herrloh-lift!

Bekijk alle informatie over het winterseizoen op de volgende pagina:

Wintersport in Winterberg

Skiplezier

#voor groot & klein

Als u uw eigen ski-uitrusting meeneemt, kunt u deze veilig laten staan in ons grote skidepot met voor iedere kamer een eigen afsluitbare locker. U kunt ook ski's, skischoenen, helmen en alles wat u verder nog nodig heeft ter plaatse huren. Alleen al in onze directe omgeving zijn er drie verschillende skiverhuurbedrijven.   

Een vakantie bij der Brabander is ook de perfecte gelegenheid om een eerste kennismaking met de wintersport te krijgen. Ook direct achter het hotel ligt onze skischool, waar wij cursussen voor alle niveau’s voor volwassenen en kinderen aanbieden.  

Leer skiën of snowboarden tijdens uw wintersport in Winterberg bij ons hotel!

#Skischool Der Brabander

Op een leuke en veilige manier de wintersport leren kennen bij ons hotel in Winterberg? Bij skischool Der Brabander staat een team van instructeurs klaar om u de kneepjes van het skiën of snowboarden bij te brengen. Wij hebben goed opgeleide instructeurs in dienst die lesgeven in kleine groepen volgens de modernste lesmethoden. Lesstart mogelijk om 9.30 uur, 12.00 uur én 14.15 uur (Tip! Zo kunt u ook op aanreisdag al een les boeken!). U vindt de skischool van Der Brabander aan de linkerkant van ons skihotel in Winterberg.

Skiliftcarrousel Winterberg

#Een sneeuwdroom

Met 26 aan elkaar verbonden skiliften (waarvan 18 stoeltjesliften), 34 afdalingen, 27 pistekilometers en 360 sneeuwkanonnen is de Skiliftcarrousel Winterberg is het grootste skigebied ten noorden van de Alpen! Dankzij nieuwe investeringen zijn er snellere liften en extra sneeuwkanonnen bijgekomen, en zijn ook de waterbassins uitgebreid. Dit betekent dat de vele sneeuwkanonnen in het skigebied direct achter skihotel Der Brabander in Winterberg nog beter hun werk kunnen doen! We hebben bovendien nu al meer dan 20 "all-weather" snowfactory's in de buurt die ook bij warmere temperaturen (tot 12°C!) sneeuw kunnen maken: nog meer kans op sneeuw dus! De mogelijkheden om van de sneeuw te genieten tijdens uw wintersport bij ons hotel in Winterberg zijn erg groot:

- Skiën op blauwe, rode en zwarte pistes;
- Snowboarden op de pistes of in het funpark met vele toffe afdalingen;
- Met speciale sleetjes-liften de berg op, om daarna met volle vaart weer naar beneden te glijden;
- Langlaufen op meer dan 165 km geprepareerde loipes;
- Genieten van prachtige panorama's tijdens een winterwandeling;
- Avondskiën op dinsdag en vrijdag op 10 tot 12 goed verlichte pistes achter het hotel.

Aprés Ski Party

#in Der Brabander Skihütte

Na een lange dag op de piste kunt u heerlijk feesten in onze eigen (Après-)Skihütte. Deze ligt, hoe kan het ook anders, op ons eigen hotelterrein vlak naast de skischool. Met kleine hapjes, lekkere drankjes en goede muziek van onze eigen DJ's kunt u hier de dag afsluiten. Puur après-ski-gevoel! 

"Super ligging aan de piste! Geweldige après ski met dj roy"
Susanne H. 
31 januari 2020 op Zoover

Winterimpressie

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...

Whatsapp

Hallo!
Wilt u ons gemakkelijk en snel een bericht sturen? Klik dan op de verzendknop en wij sturen u zo snel mogelijk een bericht terug!

Bericht verzenden