Brabander Logo

Rob's Blog

Wist u dat Rob regelmatig een persoonlijke blog schrijft over alles wat hem, het gezin Meurs bezig houdt en over de nieuwtjes van in en rondom Der Brabander? U vindt ze allemaal hier onder in de nieuwste blogs van Rob.

Robs Blog - april 2021 

Ja daar is ie weer! Na een pauze van 2 maanden, tja wat moet je vertellen als er weinig nieuws is? 

Druk bezig

Maar, er licht te zien aan het einde van de tunnel. Het gaat de goede kant op. Tjonge wie had dat ooit gedacht een half jaar zonder gasten, een half jaar zonder gezelligheid in het hotel en het dorp. Wat doen jullie dan heel de dag wordt er vaak gevraagd. Nou, met een team van 10 – 15 mensen zijn we dagelijks druk in de weer: het receptieteam met het maken en vooral verzetten van boekingen, muziekweekenden, busreizen en alles wat daarbij komt kijken. Het marketingteam met de nieuwe, Duitse en Nederlandse website en brochures en de wekelijkse berichten op Facebook en Instagram. De dames van de housekeeping met de grote schoonmaak en de technische dienst heeft ondertussen alle kelders opgeknapt en opnieuw ingedeeld. Het keukenteam heeft volop proef  gedraaid met veel nieuwe gerechten voor deze zomer (waar wij heerlijk van konden smullen), en heeft het bedieningsteam diverse cursussen ondernomen over nieuwe drankjes en cocktails.  
Roy heeft een prachtige plattegrond gemaakt die in de nieuwe welkomstbrochure staat die u bij het inchecken ontvangt.
Heel overzichtelijk, zeer informatief en dus erg behulpzaam voor een fijn verblijf.  

Topteam

Bovendien heeft iedereen, en daarvoor zijn we dankbaar en trots, zich ingezet met allerlei vrijetijds-activiteiten. Zo zijn er meerdere quizavonden geweest, is er 2 x een escaperoom georganiseerd, heel veel wandelingen gemaakt, wordt er gezamenlijk gekookt, hebben we oliebollen gebakken en rondgebracht en gaan we paaseieren zoeken. Sinds 4 weken staan er dagelijks teamleden aan de parkeerplaats want sinds begin maart zijn er 12 skiliften open en verkopen we frietjes, snacks en drankjes vanuit de foodtruck bij de Skihütte. Respect hoe deze horecatijgers die niets liever doen dan hard werken en de gasten blij maken het al zolang uithouden. De vurigste wens is dan ook zo snel mogelijk open en aan de slag.  

Eerlijk gezegd genieten we stiekem ook wel van de extra vrije tijd. Zo was de Kerst heerlijk samen met het gezin en was ook het proosten op het nieuwe jaar in de woonkamer bijzonder en leuk! (voor één keer 😊).
We maakte met Roy, Wendy, Danny, Danielle en kleinkinderen prachtige wandelingen door de sneeuw en zijn, met de mannen, ook nog heerlijk wezen skiën.  Allemaal leuk en fijn omdat het toch niet anders was en dit dé manier was om positief te blijven. Winterberg opnieuw ontdekt! 

HighFive

Onze zoon Jeffrey heeft ook geprofiteerd van deze lockdown. Normaal werkt hij in de winter  
7 dagen per week in onze Skihütte en kon nu mooi zijn verbouwingsplannen van zijn eigen horecazaak aan de Hillebachsee in één keer verwezenlijken. Hier heeft hij een bijna geheel nieuw Beach-house gebouwd met een veel groter terras aan dit prachtige bergmeer. Op 10 km van Der Brabander kunnen ook onze gasten waterskiën, wakeboarden en heerlijke vertoeven.  

Wij redden het wel

Een vraag die vaak gesteld wordt is: “redden jullie het wel, nu het hotel zo lang dicht is? “  
In Duitsland zijn veel dingen heel goed geregeld. Ondanks dat we in de eerste lockdown geen recht hadden op steun was er een goede november- en december-´Hilfe´. Vanaf januari een redelijke tegemoetkoming van de vaste kosten en dat samen met een extra lening van de Sparkasse, waar we als gezond bedrijf bekend staan en een “vinger aan de pols” hebben bij de uitgaven (zoals ik van mijn vader geleerd heb) kunnen we prima overleven. Gelukkig wordt er minimaal geannuleerd maar massaal reserveringen verplaatst naar een later tijdstip en ook nieuwe gemaakt voor de zomer, herfst, komende feestdagen en winter 2022.  

Nu verder afwachten. Ook hier wordt enorm veel getest en volop geprikt. “Onze” Frau Merkel heeft al vaker vermeldt “het einde van de lockdown is in zicht”, nog even volhouden dus. Tot die tijd blijven wij positief en bezig met nieuwe ideeën uitwerken. Zo is er zojuist een flinke plantenkas bezorgd waar we onze eigen kruiden gaan verbouwen en zijn er een 25-tal fruitbomen besteld met hetzelfde doel. Onze prikjes zullen nog wel even duren maar als straks het negatieve reisadvies van de baan is en wij weer open mogen kunnen we én gaan we u ook met de maatregelen een fijn verblijf bezorgen. Misschien dat er een vaccinatiepas zou komen maar het zal nooit zo zijn dat men zonder prik niet mag reizen naar Duitsland. Hoogstens (tijdelijk) met een test maar die zijn hier nu al hier te koop voor ongeveer 6,- €.  

In de volgende blog én in de brochure leest u meer informatie over ons 35 jaar bestaan dat we dit jaar graag met u willen vieren. 35 aantrekkelijke actie´s, kortingen en feestelijke extraatjes.

Nieuwe projecten 

Nogmaals we wachten gewoon nog even af, er zijn genoeg berichten dat het werkelijk niet meer zo heel lang kan duren. Breng eens een bezoekje aan de vernieuwde website www.brabander.nl waar we heel trots op zijn. De nieuwe brochure krijgt u over een paar weken in de brievenbus.  
Ook via deze blog wensen we u Fijne Pasen, blijf alstublieft gezond want we missen u echt en zeer van harte: Hopelijk tot snel in het mooie gezellige Winterberg en ons fijne gastvrije familiebedrijf Vakantiehotel “Der Brabander”

Liefs, namens ons gezin en team,
uw gastheer Rob Meurs

Robs eerste blog van 2021

6 januari 2021

Allereerst ook voor mijn bloglezers de allerbeste wensen voor 2021 met geluk, gezondheid en veel vakantiedagen.

Feestdagen met de familie

Gezellig was het wel voor een keer de Kerst en oud/nieuw thuis met de kinderen te vieren. Ook wij hebben, zoals half Nederland gegourmet, gebruncht en de oudjaarsconference gekeken. Om 00.00 geproost en 15 vuurpijlen afgestoken. (mocht bij ons wel als je het nog had). Hartstikke leuk maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een vol hotel en deze sfeervolle avonden met onze gasten door te brengen.
Omdat er ook geen wintermarkt was en dus ook geen oliebollenkraam hebben wij die belangrijke taak op ons genomen. In en rond Winterberg hebben we geadverteerd en een kleine 1000 oliebollen gebakken en bezorgd. Ook hier heel veel complimenten en de vraag volgend jaar weer? Volgend jaar gaat alle aandacht weer uit naar onze hotelgasten.

Winter en ongewenst druk

In Winterberg is het momenteel sprookjesachtig mooi. Prachtig pak sneeuw gevallen en nu door de vorst is er ook nog eens rijp ontstaan. Jammer dat er zo weinig mensen van kunnen genieten. Even hadden we, zoals u misschien in het nieuws gezien heeft, een enorme aanloop van mensen uit het Ruhrgebied die hier in hele grote getallen kwamen sleetje rijden. Werkelijk duizenden bezoekers. Omdat de coronaregels niet aangehouden werden heeft onze burgemeester samen met ons als horeca- ondernemers Winterberg “gesperrt”. Via allerlei soorten media en sociaal media en op grote borden op de “ duitse autobahn” werden bezoekers afgeraden om te komen. Degene die toch kwamen werden nog voor Winterberg omgeleid richting de terugweg. Pistes en wandelpaden zijn tot 10 januari afgezet en zo houden we ons gebied ook vrij van te veel massa tijdens deze lockdown en daardoor de kans op besmetting laag. Trots zijn we dat onze omgeving tot de allerlaagste besmettingen van heel NRW behoort en dat willen we natuurlijk graag zo houden.

Steeds bekender

Het hele coronagebeuren bracht de afgelopen maanden ook heel veel pers naar Winterberg én Der Brabander als bekendste hotel. Sinds afgelopen maart heb ik de PR overgedragen en is onze Danny hiervoor verantwoordelijk, en dat heeft ie geweten. Vanaf november waren we present in 5 verschillende kranten, 6 tv zenders (waaronder 2 x bij de NOS en 1 x bij RTL4) en een stuk meer radiozenders. Gisteren nog live bij Omroep Brabant. Steeds meer mensen maken op deze manier kennis met Der Brabander. Bekijk hier o.a. het bericht van de NOS.

Gezinsuitbreiding

Dit weekend is ons gezinnetje uitgebreid. Eindelijk was puppy “Bobby” oud genoeg en mocht hij verhuizen naar Winterberg. Een lang gekoesterde wens van Marja is vervuld en het is weer gezellig druk in huis, er springt een heel lief kleine “goldendoodle” mini rond.

Proost!

Vanmorgen hebben we een vergadering  gehad met de afdelingsmanagers en later geproost met de meeste medewerkers (met afstand uiteraard), op het begin van een nieuw jaar vol met ideeën en plannen voor als we straks weer open mogen gaan…
Nog even geduld, want de lockdown is verlengd tot 31 januari. We merken wel dat de boekingen weer langzaam op gang komen. Over de nieuwe annuleringsvoorwaarden krijgen we veel complimenten (tot een maand voor aankomst kosteloos annuleren, tot 14 dagen de datum wijzigen en bij een negatief reisadvies kosteloos verzetten of annuleren).  We merken ook dat heel veel gasten niet kunnen wachten om er weer op uit te gaan en daardoor met een gerust hart de reservering maken om straks niet mis te grijpen.

Achter de schermen werken we volop aan onze nieuwe Nederlandse site terwijl de prijzen tot 1 november al online staan op de huidige website. Nu maar hopen dat die laatste episode van de lockdown snel voorbij is en we spoedig de deuren mogen openen. Nogmaals, we missen onze gasten en de gezelligheid enorm. Samen met ons team zijn we klaar, goed voorbereid en volop uitgerust!

Zo, bent u weer een beetje op de hoogte. Het gaat u goed, blijf alstublieft gezond en heel graag snel tot ziens!

Namens ons gezin & team der Brabander

Uw gastheer,

Rob Meurs  

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...