Brabander Logo

Rob's Blog

Wist u dat Rob regelmatig een persoonlijke blog schrijft over alles wat hem, het gezin Meurs bezig houdt en over de nieuwtjes van in en rondom Der Brabander? U vindt ze allemaal hier onder in de nieuwste blogs van Rob.

Rob´s blog juni/juli 2024

Lieve gasten en vrienden van Der Brabander

Wéér een beetje later dan gepland – eindelijk de blog van juni/juli.

Zoals alles heeft dit ook een reden; we waren zelf met vakantie. Marja had voor ons een cruise geboekt om eindelijk haar droom te verwezenlijken. Varen tussen de fjorden in Noorwegen, bezoek aan Spitsbergen en aansluitend enkele dagen IJsland.
Heerlijk genoten van vele mooie dingen met name de natuur en dan het meeste van deze in IJsland. De cruise was prima maar als je zelf in het “vak” zit ben je toch wat kritischer. Zeker als je zelf, zoals wij, onbeperkt gastvriendelijk bent en er alles aan doet om het zo leuk, goed en betaalbaar mogelijk te houden stoot je soms je neus bij andere. Bv een “automatische” fooi t.w.v. 20.-p.p.p.d. (dus 440 dollar) op te boeken en excursieprijzen (voor dingen die je móet zien als je daar bent) tot 220% duurder te verkopen dan de VVV´s. Omdat we dat zelf nooit zouden doen valt het dan dubbel tegen. Maar goed al met al was het heerlijk, is de accu weer vol en zijn we klaar voor een heerlijke zomer!

 

Verbouwingen

In Winterberg zaten ze niet stil. Ook tijdens onze vakantie hebben de jongens, en het team, hard doorgewerkt. Dagelijks zijn er twee bedrijven bezig met de poolbiljartruimte(bijna klaar) en een tiental mensen  in de Skihütte en ons eigen team actief met andere dingen. Hier enkele indrukken van en hoe mooi de nieuwe Aprè-ski-ruimte gaat worden.

 

Nieuwe Brochure

Dan is de nieuwe brochure uitgekomen waarvan hier de digitale versie.
Trots op de interviews met Marja en de 3 schoondochters en de informatieve pagina´s over Jeffrey en Sandy´s bedrijfjes. (klik maar eens door naar pag. 36 en 38 ). Beide doen het fantastisch. Sandy heeft bovendien dit jaar volop visite van de gasten van Der Brabander. We hebben namelijk dit jaar 30 jaar Busreizen waar we alle gasten trakteren op koffie met gebak. Wat is nou leuker dan dit uit te geven bij het nieuwe hotel van je dochter? Toch?  Elke busreis zijn de gasten enorm verrast dat we Landhotel Flora & Fauna bezoeken. En Sandy ook!

 

Zomerweer

Ook in Winterberg wil de zomer nog niet echt doorzetten. Vorige week weliswaar een prachtige week waar meteen de terrasjes vol zaten, de livemuziek buiten was en rondom het heerlijke zwembad de ligstoelen alle bezet waren. Gelukkig wordt het binnenkort beter en zijn er beter temperaturen en zonneschijn voorspeld! Wij hebben in elk geval ZIN in de Zomer!

Sauerland Sommercard

Door stijgende kosten van energie, personeel, inkoop zijn ook in Duitsland de prijzen wat verhoogd. Daarom zijn we dubbel blij dat we onze gasten de Sauerland Sommercard kunnen aanbieden. Werkelijk ruim 45 attracties zonder entreekosten. Voor elk wat wils, jong, oud, actief, passief, doen, zien beleven. 

Familie Hubben (vader, moeder en twee kinderen van 7 en 12 waren een midweek in Winterberg, en hebben ons laten weten dat ze veel ondernomen hebben met de Sauerland Sommer Card en wat dat normaal gekost had! Maandag middag; Herrlohblitz € 14,- ´s Avonds uurtje bowlingbaan € 22,-. Dinsdagochtend waren ze met het toeristentreintje naar de kappe € 25,-, daar minigolf € 30,- en een ritje op de rodelbaan 14,- en van het uitzicht genoten op de panoramabrug 26,-. Dinsdagmiddag bezoek gebracht aan het leuke legomuseum: € 32,-,  en daarna het super leuke rariteitenmuseum in Usselen bezocht met een entree van totaal € 21,- Woensdag hebben ze WIllingen bezocht. Met de gondel naar boven € 38,50 en daarna de glasblazerij een demonstratie bijgewoond € 12,00 en ´s middags het grootste beukenbos van Europa Kellerwald met een spectaculaire 4D Film entree normaal € 16,-. Donderdag stond eerst een ritje op de mountaincart (12,-) en daarna stond waterski op het programma: normale entree € 99,- (4 personen) en daarna het tropisch zwemparadijs bezocht wat normaal € 78,- had gekost. Op de terugweg hebben ze nog gebruik gemaakt van de Sauerland Sommercard en een mooie rondvaart genoten waar ze normaal € 42,- hadden afgerekend. in totaal is en een besparing geweest van € 481,50 voor dit gezinnetje in 5 dagen! Voor alle duidelijkheid alle bovengenoemde attracties zijn GRATIS voor de Gasten van Der Brabander!
 

Ook hebben we in de zomer geen “hoogseizoen”prijzen. Weekendje 3 dagen/2 nachten al vanaf 165,- p.p. compleet ( dus inclusief ontbijt/diners/entertainment/uitstapjes en een midweek 5 dagen/4 nachten reeds vanaf € 329,00 p.p

Lieve Gasten we hopen u weer volop geinformeerd te hebben en vooral “Goed Nieuws” . We wensen u alle hele fijne zomermaanden en vertellen begin augustus hoe het gaat in Winterberg.

Lieve groet namens ons gezin & team Der Brabander

Uw Gastheer Rob

Rob´s Blog april/mei 2024

Lieve Gasten en vrienden van Der Brabander!

Gaat de tijd bij u ook zo snel? Gisteren de blog geschreven van maart en nu al 11 mei? Tenminste zo voelt het. Het hele verhaal van de vorige blog is alweer lang voorbij. Winter voorbij, uitstapje naar Valencia met de broers (wat heel erg leuk was), Pasen behoorlijk vol en gezellig: Ook het Rock & Roll weekend was zeer geslaagd met 2 grote dansgroepen heel de avond en een (soms te) volle dansvloer. Gelukkig is de vloer komend jaar veel ruimer en krijgt het weekend dus een vervolg.
Wat ook volgend jaar weer op het programma staat is de countryweek met DJ Glenn. Alle avonden linedance met regelmatig een workshop waar de fans enorm van genoten hebben!

 

Het team in het zonnetje!

Ook het uitstapje met het team is zeer goed overgekomen en iedereen was enorm enthousiast! Prachtig weer en wat een mooi (Europa)park. 

 

Electrische scooters voor de verhuur

Ondertussen zijn de scooters binnen. Moderne E.versie in leuke kleurtjes. Voorzien van een (brommer) rijbewijs kunt u voor slechts € 49,- al een hele dag rondtoeren in het mooie Sauerland. Helm hoort erbij evenals de afsluitbare koffer achterop. Wordt gegarandeerd een succes dus op tijd reserveren. Reserveren kunt u via: www.winterbergbooking.de/verhuur

 

Groen, groener, groen!

Ook het nieuwe dak, met ingebouwde zonnepanelen op het wellness-gebouw en de zonnepanelen op het grote platte dak zijn geïnstalleerd. Bespaart heel wat KW´s stroom inkopen! Nu is het nóg leuker als de zon schijnt!

 

Volop verbouwen

Dan de verbouwingen! O jee wat een werk! Ze (we) zijn al 4 weken bezig bij de Skihütte waar de achterkant al verdwenen is. Het fundament is gestort en het nieuwe gebouw van de toilettengroep krijgt al vorm. Hier een foto van de huidige situatie én een foto hoe het moet worden. We houden u via de blog op de hoogte!

 

Feest in Winterberg

Op het stadsfeest wat vorige week in Winterberg was hebben we onze Brabander Smokestation gepresenteerd. Daar waar de gasten elke week tijdens het Halfpension diner of van de a-la-carte van genieten hebben we vanuit de smokestation verkocht. Ongeveer 650 van onze inmiddels bij veel gasten, beroemde spareribs en meer dan 850 broodjes pulled pork waar de Winterbergers en bezoekers van smulden. Tientallen kwamen de volgende dag terug voor een tweede portie, wat getuigd van bijzondere smaak én kwaliteit. 

 

Brabander mini magazine 2.0

Dan is iedereen achter de schermen druk met de voorbereiding van de tweede uitgave van onze Brabander Minimagazine. In deze uitgave komen de dames aan het woord, ervaart u nog meer info wat er achter de schermen afspeelt, leest u een nieuw recept van de chef kok en nog veel meer. Claudia doet de indeling, Maartje regelt de teksten en verzamelt de foto´s, die Roy en Lars bewerken, Marieke doet de correcties en wij brengen steeds content aan wat er allemaal in komt te staan. Morgen moét deze naar de uitgever (bekend van Nederland Bruist met 40 plaatselijke uitgaves in Nederland) want binnenkort valt deze bij ruim 10.000 brabandergasten in de brievenbus. Heel komend jaar ligt ie op alle hotelkamers en de nieuw ingerichte appartementen.  Ook leuke nieuwe onderdelen zijn; Sandy´s Landhotel Flora & Fauna (waar huisdieren ook welkom zijn) en prachtige opnames van de waterskibaan van Jeffrey.

 

Alle moeders een heerlijke moederdag toegewenst!

In Duitsland is vaderdag altijd op Hemelvaart-donderdag dus dit jaar zelfs eerder dan moederdag. Grappig samen in één weekend. Moeders krijgen hier vaak ook een cadeautje terwijl de vaders traditiegetrouw met de kameraden één of (veel) biertjes gaan drinken. Behalve wij dan want het is weer gezellig druk!  Volgende week tijdens het Pinksterweekend zijn er nog enkele kamers. Super leuk weekend met de lekkerste gerechten, fakkeltocht, wandeling met gids, Quizavond en livemuziek. Niet te vergeten het 4-gangen Pinkstermenu én de brunch op zondagochtend!

Nog meer nieuws over alles in en rondom Der Brabander en ons gezin in de volgende blog.

Uw Gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog maart 2024

Lieve gasten & vrienden van Der Brabander,

Ondanks dat er vandaag nog een flinke sneeuwbui was is de winter nu echt voorbij. Dat wil zeggen de echte echte skiliefhebbers kunnen tot Pasen nog skiën op de laatste 3 piste´s waar de kwaliteit, vooral ´s morgens nog goed is. Maar voor ons is het over. Vandaag het laatste feestje in de Skihütte (tijdens weer een succesvol muziekarrangement van JC-event) en dan gaat daar de deur daar voorlopig weer dicht.

Het hotel blijft nog open tot 1 april. Komende week wat rustiger en Pasen wordt weer gezellig.
Goed geboekt met livemuziek, Paasbrunch, Paasdiner(s) en natuurlijk eieren zoeken met voor ieder kind een prijs! Volgens de berichten volop zon en redelijke temperatuur. Er zijn nog enkele kamers &  appartementen vrij; vanaf 2 nachten incl. HP reeds vanaf: € 179,- Inclusief de Sauerland Sommercard met 45 uitstapjes gratis! Boek hier uw last-minute paasvakantie.

Van 1 tot 12 april zijn we dan even dicht. Marja en ik gaan met mijn broers (Jan van Ome Jan Oisterwijk -John van Duinoord in Helvoirt en Eric van ABC in Velp) 4 dagen naar Valencia. Daarna gaan we met het grootste deel van het team met “Brabander on Tour”. Ons jaarlijkse uitstapje met dit jaar naar het plaatsje “Rust”. Niet voor de rust want hier is het grootste Freizeitpark in Duitsland. Compleet verzorgd met de bus – overnachting – ontbijt – diner en entree. Dik verdiend door ons TOP-Team!

 

Rock&Roll!

Op 12 april gaan we dan weer open en starten meteen met het succesvolle Rock&Roll Weekend met de Rocking Drifters. Alweer voor het 5e jaar met elk jaar meer bezoekers. Met verschillende dansclubjes wat garant staat voor weer een super leuk & gezellig weekend. (nog 4 kamers en 3 appartementen vrij)  

 

 

Aan de klus met meerdere verbouwingen!

Daarna beginnen de verbouwingen weer, natuurlijk zonder overlast voor de gasten.
De Skihütte wordt vernieuwd. Het rokersterras wordt afgebroken en wordt nieuw gebouwd en bij de zaal bijgetrokken. Een groot terras van 20 x 13 meter wordt achteraan gebouwd. Voorzien van parasols met warmtesysteem zodat we straks buiten en binnen veel meer plaats en zitplaatsen hebben met het muziekpodium in het midden. Ook een centrale locatie van DJ en dansvloer waar iedereen kan genieten van de optredens. Op het terras komen in de toekomst meer arrangementen met o.a. barbecue-specialiteiten. Ook kan de Skihütte straks opgedeeld in meerdere ruimtes worden voor kleinere feestjes van bv. 50 personen. We houden u in de blog op de hoogte.

Bij de lift van het 300 gebouw komt een nieuwe playroom met nieuw poolbiljart en playstations voor de grotere jeugd. In de basement onder de bar bouwen we een overdekt kids-playroom voor kleintjes van 2 tot 8 jaar én in de tuin achter het terras realiseren we een nieuwe speeltuin. Nog meer mogelijkheden en vakantieplezier dus voor alle leeftijden!

Groen! Op het dak van de Skihütte en op het dak van het restaurant evenals op het (nieuwe) dak van de wellness verschijnen zonnepanelen. Hiermee maken we straks, bij mooi weer 40 KW stroom zelf.

Dan worden er in de Skihütte én in het hotel biertanks ingebouwd. Ondanks dat Duitsland een bierland is zijn biertanks hier nog een bijzonderheid. Raar want bier uit de tank heeft veel voordelen. Naast dat het veel duurzamer is (een fust schoonspuiten kost 150 liter water) is het minder werk van opslag, vervoer en bezorgen. Maar de smaak is ook veel beter. Er komt geen koolzuur of stikstof meer bij kijken en het bier smaakt veel milder en lekkerder zoals het gebrouwen is in Warstein.

Op de Internorga in Hamburg, de grootste horeca-vakbeurs van Duitsland waar we vorige week met het hele gezin waren kochten we een geluidsarme groentepers waarmee de gasten bij het ontbijt zelf vers sap kunnen maken.   

Ook komt er een nieuw visueel reclame-bord bij de Wellness en een groot scherm aan de weg om ook andere gasten te laten genieten van ons super uitgebreid ontbijtbuffet en/of diner. Ook zagen we op deze beurs de laatste trend op het gebied van vegan en veganistisch om meer keuze te bieden voor deze liefhebbers. Steeds vaker kiezen mensen voor (een keer) geen vlees en ook die willen we graag van dienst zijn. De chef-kok is bezig met het nieuwe voorjaars-menu met dagelijks keuze uit 5 hoofdgerechten waar weer meerdere regionale en andere lekkere huisgemaakte gerechten op verschijnen. Op de lunch- en de avondkaart komen ook nieuwe gerechten.
Verwennen doen we u sowieso - dat is bekend.

 

Nóg meer nieuwtjes!

Vanaf 12 april hebben we ook 4 e-scooters. Naast de e-stepjes die we al jaren aanbieden zijn er nu ook scooters op accu. Super leuk voor een tochtje in de omgeving. Minstens brommer-rijbewijs en helm (wordt bijgeleverd) verplicht.

 

Tijd voor het voorjaar en de zomer!

Zoon Jeffrey (HighFive waterskibaan en Beach house vlakbij Winterberg) en dochter Sandy (Landhotel Flora & Fauna) zijn ook volop bezig met de voorbereidingen van de zomer.

Dus al met al weer veel nieuwtjes en extraatjes. De aanvragen voor het voorjaar en de zomer zijn enorm. Steeds meer mensen kiezen voor een fijne vakantie dichterbij en kiezen voor kwaliteit.
Naast de vele vaste en fijne medewerkers blijven ook veel toppers van de winter deze zomer onze gasten een fijne vakantie mee bezorgen! Dus we zijn er klaar voor. 

Zo bent u weer een beetje op de hoogte.

We wensen u alvast fijne Paasdagen en graag tot ziens voor een fijn, goed verzorgde en gezellige vakantie in het mooie Winterberg.

Namens ons gezin & team Der Brabander

Rob Meurs

Rob´s Blog februari 2024

Zou de winter voorbij zijn?

Ondanks dat we ook in Winterberg te maken hebben met een zeer milde winter kan er nog steeds geskied worden. Er draaien nog 6 skiliften en dit komt voornamelijk doordat er dagelijks sneeuw wordt bijgemaakt door de zgn. snowfactories die kunnen produceren bij plus graden. Omdat rondom Winterberg alle skigebieden inmiddels dicht zijn is het dit weekend nog erg druk. Dat gaat vanaf morgen veranderen. Een aantal liften blijven ook komende weken draaien nog en men probeert zelfs, evenals vorig jaar, tot in April skimogelijkheden te behouden. De actuele skimogelijkheden en het weerbericht kunt u komende weken nog op www.skiplezier.nl dagelijks lezen. Natuurlijk waren er allerlei mediaberichten (vorig weekend o.a. RTL Nederland,  RTL Duitsland, AD,  BD, PZC) die allemaal in hun bericht de klimaatverandering de schuld geven. Dat is de reden dat Winterberg zoveel sneeuwkanonnen en zelfs snowfactories heeft. Vorige winter hebben we werkelijk 135 dagen de liften open gehad, als er dan één milde Winterberg tussen zit..
De statistieken vertellen ons trouwens dat we precies 17 jaar geleden ook zo´n milde winter hadden en 34 jaar geleden óók. Dus is de tip: boek nog niet voor 2041 want als die trend zich voortzet... 

Gelukkig hebben we in Winterberg veel meer activiteiten waar een groot deel van de krokusgasten dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Ook in het hotel waren geen chagerijnige mensen maar iedereen genoot juist van het 30C verwarmde buitenbad, het mooie saunalandschap en het entertainmentprogramma voor klein & groot. Vanaf 22 maart gaat de Sauerland Sommercard weer in waar onze gasten ook in 2024 bij maar liefst 45 attracties gratis entree hebben.

 

Ook in Der Brabander wordt het wat rustiger. Komende weken is er weer volop plek om heerlijk te genieten van de prachtige omgeving en alle faciliteiten van Der Brabander, waaronder de heerlijke diners. Iedere dag worden we zeer positief beoordeeld door de fantastische gerechten, de keuze´s en het mooie restaurant met elke dag ander tafellinnen en altijd vriendelijke teamleden.

 

Sandy!

Onze dochter die 1 december haar eigen hotelletje is begonnen heeft het hartstikke druk. O wat zijn we trots. Op Booking, waar ze de eerste maanden mee werkt staan al 31 reviews met beoordeling een 10. De enorm vriendelijke gastvrouw, de mooie ligging, de goede bedden en het heerlijke ontbijt komen in bijna alle reviews voor. Binnenkort worden de sauna´s geïnstalleerd en de weide achter het hotel omgeploegd waarna de Alpaca´s besteld kunnen worden.

 

Paasweekend wordt al aardig geboekt.

Is ook super gezellig met volop paasdecoratie, livemuziek, het  extra lekkere paasdiner, de uitgebreide paasbrunch en natuurlijk eieren zoeken!

Ook de busreizen worden nog vroeger geboekt dan vorig jaar. Enkele zijn zelfs al vol. Heeft de beurs in Veldhoven en Antwerpen toch de vruchten afgeworpen.

 

Het gezin

Veder gaat het met de familie Meurs goed! De kleinste kleinkinderen groeien als kool, brabbelen al volop en hebben volop vriendjes op de kindergarten. Ayden en Ivy zitten elke week op de langste kunstijs bob & rodelbaan in Winterberg omdat ze lid zijn van de rodelclub. Roy, Danny en Jeffrey hebben hard gewerkt van de winter. Marja en Ik proberen soms wat rustiger aan te doen wat voor mij moeilijker is als het klinkt. Ach het werk is toch veel te leuk.
Er is niets mooiers als mensen een fijne vakantie bezorgen en dan doen we, samen met het gezin en een super team aan mensen dagelijks met veel plezier!

Zo u bent weer een beetje op de hoogte. We wensen u een fijn vroeg voorjaar en graag weer tot ziens in het mooie Winterberg en altijd gezellige Der Brabander!

Uw gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog januari 2024

Lieve vrienden van Der Brabander! Om te beginnen wensen we iedereen een heel fijn, gezellig, maar vooral gezond 2024 met heel veel vrije dagen!

We hopen dat jullie net zo´n fijne Kerst en oud/nieuw gehad hebben als wij hier in Winterberg.
Ook hopen we dat u wel een beetje bent uitgerust, wij niet in elk geval😊 O, wat was het druk! Heel veel vaste gasten en ook veel nieuwe. Allemaal enorm genoten. Ondanks het minder mooie weer draaiden er nog steeds een 11-tal liften en kon er volop geskied worden.
Weer volop lof voor ons team. Tijdens deze extra drukke dagen staan er ook (extra) leuke dingen op het programma. Naast de 5 keuzes van de drie gangen diners waren er veel 4 gangen, diverse keren een 5 gangen en zelfs 2 x een 10-gangen diner. Dat is een logistieke uitdaging. Ruim 330 gasten en dus op één avond 3300 gerechten die de keuken uitkomen.  Wat waren de gasten weer tevreden over al die lekkere gerechten, de brunches, het taartenbuffet en het Oudjaars-hapjes-buffet.

Dit jaar was de oud & nieuwparty met livemuziek van Albertina voor het eerst in de Skihütte wat ook een groot succes was. Logisch want dit is ook dé partylokation van Der Brabander. Om 00.00 was het proosten (met onze gasten en het team) met een glas bubbels en daarna groots vuurwerk. Natuurlijk staat deze ook komende oud/nieuw op het programma.  Klik hier voor een stukje sfeer. 

Ook de nieuwjaarsduik was weer erg leuk. Vorig jaar voor het eerst en ook dit jaar veel deelnemers. Met onze 30C in het zwembad bleven de gasten veel langer in het water dan in de noordzee 😊. Rondom was het wel koud en daarom voor iedereen Glühwein, Erwtensoep en een oliebol. (deze werden zelfs in het bad uitgereikt) 

 

Winter is in aantocht!

Vanaf komend weekend wordt het gelukkig veel kouder. Nu draaien de snowfactory´s al iedere nacht (die kunnen ook sneeuw maken bij flinke plusgraden). Vanaf vrijdag/zaterdag gaan er ruim 300 sneeuwkanonnen aan dus vanaf woensdag/donderdag draaien volgens verwachting alle liften weer. Kijk op skiplezier voor de actuele verwachtingen en alle ski-informatie.

 

Sandy in Langewiese

Onze dochter Sandy is begonnen op 1 december met haar eigen hotelletje in Langewiese ( 7,8 km vanaf Der Brabander www.wittgensteiner-landhaus.de/nl) Onze Jeffrey die in de zomer zijn Highfive waterskibaan en een beachhouse runt en in de winter in de Skihütte helpt is nu bij haar om te helpen. Samen met de partner van Sandy en een ervaren kellner een super team en alleen maar zeer positieve reviews. Papa & Mama trots!

 

Vakantiebeur(zen)

Komende weken (12 t/m 14 jan) ben ik in Roeselare (België) op de Holiday-expo en van 16 t/m 21 januari in Veldhoven op de 20ste editie van de  seniorenexpo. Daarna van 26 t/m 28 in Antwerpen op de Vakantieexpo waar we Der Brabander en onze busreizen gaan promoten. Natuurlijk hebben we ook de brochures van Sandy mee. Voor de beurzen in België mogen we gratis kaartjes weggeven en voor de seniorenexpo kortingsbonnen. Wilt u graag van de kortingsbon gebruik maken? Stuur dan een mail aan maartje(at)brabander.de.

 

Daarna wordt het druk, weekenden zijn al ver volgeboekt en in de midweken is nog hier en daar plaats. De gouden tip is altijd een (mini)midweek. Een stuk voordeliger, veel minder druk op de piste´s en zeker zo gezellig want de Skihütte is dagelijks open en elke dinsdag en donderdag optredens van bekende Aprè Ski artiesten. Kijk maar eens op www.brabander.nl/muziek

En zo maken we winter in Winterberg tot een groot succes!

We wensen u allemaal een hele fijne maand januari. Hopelijk kunt u in Nederlands ook schaatsen en anders komt u gewoon gezellig naar Winterberg voor een sneeuwwandeling of wintersport.

Tot de volgende,

Uw Gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog december 2023

Lieve gasten & vrienden van Der Brabander. 

Ondanks dat de blog al weken op mijn werk-lijstje staat ben ik er steeds niet aan toegekomen. Druk druk, vroege sneeuw en gewoon veel extra werk was de oorzaak.  

Vrijdag de twee laatste busreizen van dit jaar uitgezwaaid. Meer dan 100 zeer tevreden gasten, witte bergen, bezoek aan de kerstmarkten, kerstmiddag met Apfelstrudel en livemuziek in de Skihütte en nog veel meer. De volgende eigen busreis vertrekt op 15 April. 

Afgelopen weken stonden in het teken van heel veel dingen afmaken. Laatste hand aan het inrichten van het nieuwe teamrestaurant. Op 2 etages (voorzien van wenteltrap én glijbaan) sfeervol ingericht compleet met arcade-Play-room voor de juiste ontspanning. 

 

NIEUW: modern skidepot

Ook zijn de nieuwe skilockers aangekomen en ingebouwd. 113 kastjes met voor elke kamer & appartement een eigen berging om ski´s en schoenen veilig op te bergen. Wat een werk maar ontzettend mooi geworden. Bijna alle sloten zijn binnen en dan is dit ook weer klaar.  

 

Nieuwe tv´s

Maar liefst 155 nieuwe tv´s zijn geïnstalleerd. Inclusief hotelinformatiekanaal en een nieuwe digitale TV ontvangst-station. Er zijn nu meer dan 10 NL zenders, WinterbergTV en BrabanderTV in HD kwaliteit te ontvangen.   

 

Nieuws van de skischool

Ook de Brabander Skischool is uitgebreid. Afgelopen weekend hebben we maar liefst 37 skileraren opgeleid die weliswaar niet allemaal tegelijk maar wel allemaal dezelfde lesstof overbrengen aan onze leerlingen. Vanaf nu geven we blokken van 2 uur les waarna men dan vertrouwd is met de grondbeginselen zoals bochten maken en remmen. We mogen nu, tot tweede helft maart toch wel 95%  kunnen rekenen op skimogelijkheden in Winterberg. Behalve op de (zuid gelegen) piste achter het hotel die juist zo fijn is om les te geven. Daarom hebben we deze piste nu gedeeltelijk voorzien van de allernieuwste kunstmatten om, ook bij sneeuwmangel de eerste les dichtbij het hotel te kunnen geven. Ook hebben we de exploitatie van de rechter sleeplift voor voorlopig dit jaar overgenomen van de Familie Sonntag. Die zijn op een leeftijd gekomen waar dat niet meer gaat.   

 

Sandy´s hotel bij RTL

In mijn vorige blog schreef ik al; we waren vergeten hoeveel werk het is een (nieuw) bedrijfje te starten. Maar het resultaat mag er zijn. Sandy´s hotelletje (op 8 minuten van Der Brabander) is sinds 1 december open en maakt iedereen blij. Zowel de gasten als Sandy en haar team.  Hartstikke positieve reviews maken de start nog leuker. Vorige week waren er opnames van RTL en die worden vandaag om 16.00 uur uitgezonden op RTL4 Winterwereld. Bekijk hier alvast de preview: https://f.io/n0cMHLLQ.

Ook te zien Zondag  24-12 en 31-12 om 10.30 en 16.00 uur bij RTL Winterwereld.  

Sowieso meer info over Sandy haar hotel op www.wittgensteiner-landhaus-winterberg.de/nl 

 

 

Zo, nu nog de Streetfood voor de Skihütte in orde maken en de prijslijsten aanpassen. Helaas moeten de prijzen van Food worden aangepast. Onverwachts heeft de Duitse regering per 1 januari toch de BTW op eten van 7 naar 19% verhoogd.  Nu is eten & drinken in tegenstelling van 9% in Nederland hier alles weer 19%. Heel vervelend maar niet te veranderen. Vandaag kwam ook het bericht dat de Kurtaxe in Winterberg van € 2,50 naar € 3,- gaat. Ook vervelend maar nog altijd redelijk t.o. Amsterdam waar deze 12,5 % van de kamerprijs bedraagt. Dan de laatste voorbereidingen voor de Kerst want vrijdag zijn we bijna vol. Nog enkele kamers en de weerberichten zijn positief. Er draaien sowieso 22 liften en de kans op nog meer verse sneeuw op 24 december is heel groot. Zou fantastisch zijn. Verwennen gaan we de gasten zeker. Er is een 4- een 5- en zelfs een 10- gangen diner. Brunches, High Tea, livemuziek en bezoek van de Kerstman met heeel veeel cadeautjes…..  

 

Nog meer familienieuws

Onze oudste kleinzoon is van de week al weer 10 geworden. Helemaal happy. Super vriendelijk kereltje, netjes, lief en behulpzaam. Wordt vast een hotel-horeca-man. Opa & oma super trots natuurlijk. 

We wensen u allemaal hele fijne dagen. Geniet van elkaar, familie & vrienden wat toch het belangrijkste is.  

Liefs uit Winterberg van de familie Meurs & team Der Brabander  

Uw Gastheer Rob Meurs  

 

P.S. 

Actueel weerbericht en skimogelijkheden leest u dagelijks op www.skiplezier.nl

 

Rob's Blog Oktober 2023

Het is zover!

Sandy´s eigen hotel is een feit. Na maanden voorbereiding is nu (bijna) alles rond. De Sparkasse heeft toegezegd, subsidieaanvraag is de deur uit en Sandy is aan het voorbereiden. Zelfs wij waren vergeten hoeveel werk het is om alles rond te krijgen en te regelen voordat je open kunt. Financiering, vergunning, hotelprogramma (kamers indelen – prijzen maken – boekingsprogramma inrichten), website maken met alle juiste informatie en mogelijkheden, fotos maken, aanschaffen van deel inventaris (bijvoorbeeld de sauna´s), nieuw servies en bestek, menu´s maken, inkopen en nog veeel meer. Met de geweldige inzet van papa/mama/broers en (marketing)team Der Brabander zijn we al heel ver. Ver genoeg om bekend te maken wat, waar en hoe.

Het wordt Wittgensteiner Landhuis in Langewiese, 8 km van Der Brabander. Een prachtig hotelletje met 21 mooie kamers op een fantastische plek. Aan de rand van het dorpje, midden in de natuur en direct aan het bekende Rothaarsteig wandelpad. s ´Ochtends kunt u hertjes spotten. Gezellige horecagedeelte met open haard, zonneterras, overdekte stalling voor motors en fietsen. Grote weide met stallen voor de kippen en Alpaca´s, want die komen er in het voorjaar. Sandy gaat hier haar gasten heerlijk verwennen met nadruk op Flora & Fauna. Er komt een stiltekamer voor massages en yoga en zowel het ontbijt als de diners bevatten ook gezonde gerechten. Een werkelijk geweldig object waar de gasten gegarandeerd gaan genieten. Klik hier voor de website (waar u zelfs al kunt boeken).

Speciaal voor de lezers van mijn blog mag ik een kennismakingskorting aanbieden van maar liefst € 25,- per boeking door deze code in te geven 1209-5819. Geldig tot eind maart, dankjewel Sandy!

 

Seizoen is ten einde

We kijken terug op een prachtige herfst. Vele mooie dagen met zon en ontelbare kleuren. Nog één week, na ons beroemde “Oktoberfest” komend weekend gaan we even dicht voor de laatste verbouwingen. Als we dan weer open gaan zijn alle 27 vakantieappartementen geheel gerenoveerd. Voorzien van een moderne keuken (nu alle ook met spoelmachine en bakoven) nieuwe inrichting met sfeervolle meubels, verlichting en kleuren.

 

Ook ligt er dan rondom het zwembad een nieuwe tegelvloer. Mooie mediterrane tegels naadloos ingewassen dus geen voetjes meer stoten. Ook het nieuwe team-restaurant is dan een feit. Over 2 verdiepingen, sfeervol, fijne zithoeken, grote keuken met ijsvriezer en watertapinstallatie. Apart relaxruimte en een arcaderoom.Hier gaat het team optimaal genieten in de pauze of na het werk. Goed voor de sfeer!

Last but not least. 120 skidepots. In de basement in het achterste gebouw bouwen we komende maand ook voor elke kamer en appartement een eigen skidepot. Voorzien van droogsysteem en ruimte voor ski´s en schoenen en te openen met de eigen kamer-chip-sleutel. Van daaruit via de overdekte buitentrap en men staat dan meteen op de pistes. Nooit meer ski´s kwijt, niet meer door de gangen baggeren met skischoenen, geen rommelige skiberging meer maar voor elke hotelkamer en appartement een kastje op maat (afhankelijk van het aantal personen op de kamer).


Komende week zijn we met ons gezin en een aantal teamleden bij de Druiventros om onze busgasten een gezellige middag te bezorgen en te vertellen over de busreizen in 2024. Bijna 800 gasten hebben zich aangemeld. Smullen van koffie met gebak, lekkere drankjes, tombola en livemuziek. Hetgeen wat we leukste vinden en graag doen onze gasten verwennen. Nieuw op dit gebied is dat we volgend jaar ook 5 reizen aanbieden vanaf Antwerpen en dan via de normale route Zevenbergen, Breda, Tilburg, Eindhoven, Veghel en Nijmegen naar Winterberg rijden.


Van onze chefkok mag ik u een eenvoudig maar origineel Sauerlands recept verraden:
Spruitjes met walnoten Ingrediënten voor 4 personen:
- 600g spruitjes
- 150 g walnootpitten
- Zout, peper, nootmuskaat
- 20 g boter
Maak de spruitjes schoon en snijd ze kruislings door bij het steeltje (zo worden het steeltje en het knopje tegelijk gaar). Kook de spruitjes ongeveer 5 minuten in licht gezouten water. Verhit de pan, voeg de spruitjes en walnoten toe en rooster licht, voeg dan de boter toe, schep om en serveer. Heerlijk!

En dan zijn de feestdagen weer in zicht.
De gezelligste tijd van het jaar. Hele hotel voorzien van mooie Kerstdecoratie- 1000den lampjes, extra sfeervolle avonden, 4-, 5- en zelfs een 10- gangen diner waar ons team in galastijl serveert, meerdere keren livemuziek, uitgebreide brunches en natuurlijk bezoek van de Kerstman met voor ieder een cadeautje. Er zijn al veel kamers geboekt maar ook nog mogelijkheden. Meer info vindt u hier.

Zo, u bent weer op de hoogte. In Winterberg blijven we hard doorwerken zodat alles straks klaar is als het winterseizoen begint. Uw gastheer gaat wel even genieten van de zon (er staan nog zoveel overuren). In de volgende blog laat ik met trots het resultaat zien van ons teamrestaurant, de nieuwe look van het zwembad, de skidepots en vertellen we u graag de laatste ontwikkelingen van Sandy´s mooie Landhotel.

Lieve Groetjes uit Winterberg namens ons gezin en fijn Team Der Brabander,

Uw Gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog September 2023

Wat een prachtige maand september!

Ook in Winterberg genoten we van vele dagen zon, volle terrasjes en blije mensen. Niet te warm, ideaal om te wandelen en leuke dingen doen, zien en beleven. Onze Jeffrey heeft met zijn High Five waterskibaan en Beach house aan het water heeft zelfs een betere omzet gedraaid dan in augustus. We zeiden nog als het zo blijft tot eind oktober en dan sneeuw tot Pasen zijn we heel gelukkig 😊

Maar eerst komt de herfst. Veel vaker wordt voor óf de zomer óf de winter gekozen en de meest gehoorde beweegreden is dan vooral het weer of natuurlijk de wintersport. Maar als je van prachtige natuurlandschappen, contrasten, rust en mooie kleuren houdt is misschien de herfst juist wel het mooiste seizoen van allemaal. De kleurenpracht met ontelbare variaties en sferen. Zowel bij een autotochtje als een natuurwandeling geniet u van de prachtige panorama´s.

 

Herfspecials

Maar het is ook genieten van de aangepaste gerechten en specials in Der Brabander. Ons Pannenkoekenhuis serveert deze maand een heerlijke pannenkoek met Beenham, in de Hotelbar speciale koffies, Bokbier en Pumkin Latte en ook bij de wellnes is er een speciale herfstspecial in de vorm van een hotstone gezichtsmassage.

 

Herfstvakantie met Fleur Kleur

Natuurlijk heeft Fleur Kleur ook haar programma aangepast en gaan we met de kinderen speciale herfstkoekjes bakken, knutselen met herfstbladeren en nog veel meer. Leuk te weten: t/m 29 oktober kan groot en klein genieten van de 45 attracties met gratis entree. Idee voor de herfstvakantie?!

 

Uitnodiging!

Onze nieuwe busbrochure is deze week bij ruim 2500 busgasten in de brievenbus gevallen. Elk jaar nodigen we onze busgasten uit voor een gezellige middag in het bekende Hotel de Druiventros in Berkel Enschot. (bekend van RTL4). Hier ontvangen we de gasten met koffie & worstenbrood, lekker borreltje of drankje naar keuze en een borrelgarnituurtje. Samen met ons gezin vertellen we die middag alles over de busreizen-excursies van 2024 waar de keuze is reuze centraal staat. Gezellige livemuziek en een spannende Tombola maken de middag compleet. Bent u ook geïnteresseerd in een busreisje naar Der Brabander? ( in 2024 keuze uit maar liefst 25 reizen ). Dan nodigen we u graag uit voor een kosteloze deelname aan een van deze middagen. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij onze receptie op 0049 2981 9320 en we verwelkomen u graag als onze gast.

 

Wintersport

Enkele weken geleden stond in de Telegraaf dat er in Frankrijk een skigebied niet meer open gaat omdat er te weinig sneeuw valt. Naar aanleiding daarvan en sowieso vragen vaak gasten hoe dat zit in Winterberg. We zijn zo trots dat er in Winterberg juist wél tientallen miljoenen euro´s geïnvesteerd is in o.a. 370 sneeuwkanonnen. Bij slechts enkele graden vorst kunnen we in een paar dagen zoveel sneeuw maken dat er voor weken weer volop sneeuw ligt. En als het nu niet vriest? Daar zijn onze zgn. snowfactory´s voor aangeschaft. Dit zijn kleine sneeuwfabriekjes in de grote van een kleine zeecontainer. Die staan verdeeld in de bossen en hier maken we
“sneeuw” tot plus 12 C. Hierdoor maken we in november en begin december al een prachtige onderlaag wat ervoor zorgt dat we vrijwel 100% zeker tot eind maart kunnen skiën. De eerste foto is van 9 november en de 2e van 13 april dit jaar waar ik met mijn kleinzoon nog een heerlijke dag geskied heb in Winterberg. In het winterseizoen 22/23 hebben we werkelijk 135 ski-dagen waar meerdere liften open waren.
Maar kost dat dan niet heel veel energie en hoe zit het met de klimaat……. Ook in het skigebied is er reeds jaren een groot veld met zonnepanelen.
Wat nog veel interessanter is; De hele Wintersportarena – skigebied met 60 kilometer piste´s: 1 x “besneeuwen” kost ongeveer 3 Gigawatt aan energie. Dit is minder dan een vliegtuig op en neer naar Curaçao verbruikt. Bovendien doordat zo dicht bij huis zo goed en lang geskied kan worden rijden veel wintersporters juist naar Winterberg i.p.v. van naar Oostenrijk wat ook weer veel brandstof bespaard.

 

60+ beurs

Aanstaande zaterdag 7 oktober ben ik te gast op de 60plus beurs 2023 in Wijkcentrum De Symfonie in de Eilenbergstraat 250 in Tilburg. Samen met minstens 25 andere stands is er heel veel informatie voor deze dankbare doelgroep. Entree is gratis en open van 10.00 tot 16.00 uur. Komt u ook?

 

Het receptieplein is nu echt klaar

Na maanden wachten door levertijden en drukte in de interieurbranche is de nieuwe entree nu, zoals we graag wilden. Duidelijke leesbare Der Brabander op de groene achterwand, wegwijsbordjes als u binnenkomt en gezellige zitjes.

 

Verbouwingen

Verder wordt er in Der Brabander hard gewerkt aan het klaar krijgen van ons nieuwe teamrestaurant. Een combinatie van trots, dankbaarheid en motivatie heeft ons doen besluiten een geheel nieuw aangename ruimte te maken waar ons team in alle rust kan genieten van de pauze en kan genieten in de vrije tijd. Nieuwe keuken, ijsvriezer, watertap, rustruimte en work-hard rest-hard Play room zijn daar onderdelen van. Veel meer hierover en foto´s in de volgende blog.

Zo bent u weer een beetje op de hoogte! Wij gaan van Oktober nog even een succes maken en hele veel mensen weer een fijn verblijf verzorgen. Graag tot volgende maand waar we eindelijk kunnen aangeven waar dochter Sandy haar paradijsje staat.😊

Namens ons gezin en team Der Brabander een fijne herfst,

Uw Gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog Augustus 2023

Lieve gasten,

Wat er allemaal gebeurd is in het mooie Winterberg in de maand augustus:

Afgelopen week hadden we in Winterberg een enorm Spektakel! Namelijk de tweede Etappe van de Deutschland Tour. Enorme voorbereiding voor de gemeente en ook voor ons. Vanaf 7.00 uur in de ochtend waren een deel van de wegen in Winterberg afgesloten waardoor onze gasten via de Herrloh berg achter hotel vertrokken en aankwamen.  De finish en prijsuitreiking was bij ons voor de deur. Ondanks dat de regen een deel van de dag in het water liet vallen waren er bij de eindspurt ruim 5000 bezoekers. Heel veel reclame voor Winterberg en Der Brabander dus.

We kijken terug op een fijne augustus. Over het algemeen toch nog prima weer en veel gasten. Verbouwing van het nieuwe teamrestaurant verloopt voorspoedig en de eerste vakantieappartementen zijn helemaal leeg om straks te stralen met de nieuwe inrichting en keuken.

Joep, een van de fijne touringcarchauffeurs & gastheren en tevens gemotiveerde amateurfotograaf was een midweekje privé op bezoek en maakte heel veel foto´s voor de nieuwe busbrochure en de nieuwe Mini Magazine van alle leuke dingen in en rond Der Brabander.  Mike van Green Leave (ons vaste foto & Video Bureau) heeft dit een week later nog eens gedaan dus krijgt u in de toekomst weer mooie nieuwe plaatjes te zien van Der Brabander, Winterberg en de omgeving.

 

50+ beurs

Achter de schermen wordt ook weer hard gewerkt aan de voorbereidingen van de 50+ Vakantiebeurs in Utrecht. Hier ben ik persoonlijk aanwezig van dinsdag 12 t/m zaterdag 16 sept.
Super leuke week waar ik altijd veel vaste gasten tegenkom. Verheug me 😊

 

PRIMEUR:

Al jaren hebben we een wens om ook de gasten uit Belgiën gebruik te laten maken van onze unieke Busreizen. Eindelijk is het zover: komend jaar hebben we maar liefst 5 reizen die ook vertrekken vanaf Antwerpen. De busbrochure komt pas uit over een maand. Voor u de eerste informatie.

 

Nieuws van de Meursjes:

Op de zoektocht naar een hotelletje voor Sandy zijn we al verschillende mooie plekjes tegen gekomen. Sandy komt na haar studie binnenkort terug naar huis (Winterberg-Sauerland) en wil graag een unieke slaap-locatie creëren waar ze haar gasten een rustige vakantie wil bieden weg van de hectiek en omgeven door flora & fauna.
Luxe inrichting voor gasten die er echt helemaal even uit willen zijn. Midden in de natuur – mooie kamers met zeer goede bedden – kleine wellness – veel gerechten met nadruk op gezondheid – waar (rustige) huisdieren zijn toegestaan  - Yoga, natuurwandelingen, Alpaca´s wandelingen plaatsvinden en nog veel meer bijzondere elementen te ontdekken zijn. Er is een prachtig landhuis op het oog in de buurt van Winterberg. Als de financiering en de vergunning rond is bent u de eerste lezer die het ervaart. Spannend….ook voor ons 😊

 

Nieuw hulp in het restaurant:

Onze oudste kleindochter Ivy die alweer 8 jaar is heeft haar eerste baantje. Regelmatig ondersteunt ze opa met het ontvangen van de gasten in het restaurant. Door ons zelf geschreven programma kan ze snel zien welke gast aan welke tafel zit en begeleid ze hier keurig naar toe. Een “smakelijk eten”, zelfs in twee talen wordt liefdevol erbij verteld. O wat zijn we trots……

 

Feest!

Marja is verrast met een onverwachts verjaardagsfeestje. “Runde Zahlen soll man feiern” zeggen ze hier. Volledige verrassing maar daarom juist zo leuk. Klein familie feestje waar alle kinderen, kleinkinderen, schoonmoeder en broers en zus aanwezig waren. Boottochtje en bezoek aan een zeeuwse wijngaard waren leuk en met als hoogtepunt dat er bij terugkomst lieve mensen, een heerlijke barbecue en de nodige drankjes klaarstonden. Fijn weer en een enorm blije Marja 😊

Volgende week gaan wij samen weekje weg waarna de beurs in Utrecht begint. Dan onze gasten een mooie Herfst bezorgen en op naar het witte seizoen!

Lieve groetjes uit Winterberg

Uw gastheer, Rob. 

Rob´s Blog juli 2023

Lieve Gasten & vrienden van Der Brabander.

Over het warme weer hoeven we deze week niet te klagen. Misschien over het minder mooie weer. Ach de uitspraak van deze week is: beter wat koeler en af en toe een bui dan 45 graden. Dat probleem hebben we hier gelukkig niet maar wel prachtige natuur, veel te zien doen en beleven en veel ook overdekt zoveel dat men zich nooit hoeft te vervelen. Bijvoorbeeld de vele overdekte (tropische)zwembaden, overdekte speelparadijzen, rariteitenmuseum, overdekt karten,  grotten etc. Leuk om te weten: we hebben alle indoor én outdoor activiteiten gebundeld, en op afstand van het hotel gesorteerd, op de volgende pagina: https://brabander.nl/uitstapjes-en-activiteiten

Na de afwisselende periode is het weer tijd voor luieren rondom ons zwembad, mountainbike in het bijna naast gelegen mountainbikepark met voor ieder wat wils, pretparken, panoramabrug, adventure-golf – rondvaart etc.

 

druk, druk

In Der Brabander is het gezellig druk.
Veel gasten die komen juist voor de gezelligheid, de zeer goede keuken, het vriendelijk en gastvrije team, de vernieuwde wellness, de gezellige avonden en de 45 gratis uitstapjes voor jong en oud. Komende week hier en daar nog wat kamers vrij.

Achter de schermen zijn we ook weer druk.
De nieuwe busreizen-brochure staat weer op het programma. De nieuwe excursies hebben we al bezocht waar we wederom deze doelgroep mee gaan verrassen. Bovendien vieren we in 2024 maar liefst 30 jaar Der Brabander Busreizen. Wéér een reden voor een feestje!

Dan staat ook de nieuwe Brabander Minimagazine op de planning.
Onze hotelbrochure gegoten in een glossymagazine deel 2. Met o.a. dit keer een interview met de dames achter de schermen, een nieuw recept van de chef-kok en veel foto´s van alle dingen die dit jaar verbouwd en vernieuwd zijn zoals de nieuwe wellness-tuin, de nieuwe tegels rondom het zwembad, het nieuwe teamrestaurant, der Brabander “Greenhouse” en de Brabander “Smoke-station”.

Marja is volop bezig met de inrichting van de luxe appartementen.
Vanaf december hebben deze allemaal een vernieuwde moderne uitstraling en zijn ze van alle gemakken voorzien van moderne keuken met spoelmachine, nieuwe zithoek, de modernste tv´s met HD en meer NL zenders en nog veel meer. Foto´s volgen.

Danny is druk met de organisatie rondom het nieuwe teamrestaurant.
Voor onze toppers waar we zoveel complimenten over krijgen, die onze gasten vriendelijk, correct en snel op hun wenken bedienen doen we graag wat extra´s. Het nieuwe personeels-restaurant wordt dubbel zo groot, helemaal nieuw over 2 etage´s (waar een wenteltrap én zelfs een glijbaan in komt). Met fijne zithoekjes een nieuwe keuken met ijsvriezer, water-tap-unit en een rustruimte “playroom”. Onder het moto “work hard – play hard”. Als deze klaar is wil iedereen hier wel werken 😊

 

UitstapjesTIP:

Afgelopen week hebben we het LEGO-museum bezocht in Niedersfeld (8KM). Een fantastische tentoonstelling van ruim 60 jaar LEGO met herkenbare bouwsels voor alle leeftijden. Er is zelfs de Winterberg Schans nagebouwd. Entree? OOK Gratis op werkdagen met de Sauerland Sommercard. Natuurlijk kan er ook zelf gebouwd worden!

 

 

Muziektip

In het rijtje van onze muziekarrangementen vindt u onder andere de “limburger Buben”. Ook dit jaar komt deze limburgse muziekband samen met andere leuke artiesten weer 2 avonden onze Skihütte op z´n kop zetten. Met een variatie van Oostenrijkse volksmuziek tot nederlandse hits, elke keer weer een groot succes! U kunt zelfs gebruik maken van vervoer per touringcar met verschillende opstapplaatsen. Reeds vanaf € 189,- p.p.  voor 2 nachten incl. ontbijt/diner/en optredens. Gezelligheid Gegarandeerd! Meer info op www.brabander.nl/muziek

 

 

Het mooiste nieuws voor ons als familie!

Onze dochter komt na 8 jaar terug naar Winterberg. Sandy is klaar met haar studie en wil graag terug naar het mooie groene en vredige Sauerland. Op haar verlanglijstje staat een eigen hotelletje waar we volop naar op zoek zijn.

Gisteren mijn verjaardag gevierd. (alweer? Ja alweer!) Wel leuk is dat we precies op die datum aankwamen in Winterberg om te starten met ons hotel-avontuur. Tegenwoordig heet dat in de media: “ik vertrek”. Jammer dat ze geen programma´s maken hoe het er 37 jaar later uitziet😊 Wie weet komt dat nog.

Zoals u las is iedereen in de weer om Der Brabander nóg leuker, mooier en uitgebreider te maken. Daarom zijn we ook zo geliefd en hebben we zo´n fantastisch team. Hartstikke trots wensen we u een fijne 2e helft van de zomer en ik hou u natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Zomerse groetjes namens ons gezin en ons top-team
van uw gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog juni 2023

Zin in de zomer!

Ook in Winterberg kijken we terug op 4 weken met volop zon en hoge temperaturen. Maar u heeft hier vast al vaker gelezen dat het hier vaak veel aangenamer als in Nederland is. Het bergklimaat op 700 meter hoogte geeft bijna altijd een fris briesje en geen benauwd gevoel als het warm is. s´ Nachts koelt het meestal lekker af naar 17 graden (dus geen plaknachten) en…. Een heerlijk zwembad achter het huis, ligstoelen, heerlijke cocktails en zomerse gerechten. Precies zoals een heerlijke vakantie moet zijn😊

 

Nieuwste aanwinst: de Icecube

Prachtig! Na een warm sauna-bad kunt u nu voortaan heerlijk afkoelen in deze Icecube. Deze moderne aangelegenheid heeft een overloop met sfeervolle neon. Nu al krijgen we complimenten over deze uitbreiding 😊

Morgen komen de waterbedden! Zo wordt de nieuwe rustruimte in de wellness nog completer. 

 

„Brabander Smoke-station“

In eerste instantie gepland als uitbreiding van de serre. Maar het schoonbranden van deze moderne grill is zo heftig dat gasten op het terras er last van zouden kunnen hebben. De oplossing is een aparte barcontainer naast de keuken, die wordt voorzien van een raam zodat men dit prachtige apparaat ook kan bekijken als hij niet in gebruik is. Roy heeft hier al een mooie neon-reclame laten maken en een bord met uitleg zodat alle gasten ook hier kunnen zien dat we 3 x per week grillen – roken en langzaam garen om een deel van onze gerechten een nog lekkerdere smaak te geven. Zo is onze BBQ-plate inmiddels al een echte favoriet!

 

 

Brabander Greenhouse

Brabander Greenhouse is de nieuwe naam van onze plantenkas. Hier groeien kruiden zoals oregano, munt, tijm, rozemarijn en olijvenkruid die we gebruiken in de hotelbar en keuken. Zelfs eetbare bloemetjes en kruisbessen die, samen met de oogst van andere fruitbomen rondom het hotel wordt verwerkt in de marmelade die Marja maakt. Deze presenteren we bij de grote kaasplank die 2 x per week als nagrecht gekozen kan worden. Ook deze kas krijgt een neon-reklame en uitleg op het raam in de lange gang langs de sauna&spa.

 

Nóg meer après Ski!

Naast al deze nieuwe dingen in Der Brabander zijn we achter de schermen met het gezin volop bezig met het ontwikkelen van de uitbreiding van de Skihütte. Onze wens is een uitbreiding aan de achterkant met een mooi en groot terras. Zodat we ook bij mooi winterweer buiten après Ski kunnen aanbieden. Maar ook voorzien van grote parasols voor als het sneeuwt of te koud is.
Het laatste nieuws is dat we geattendeerd zijn op een bedrijf in Oostenrijk die uitschuifbare glazen daken bouwt. Roy en Ik gaan dit komende week bekijken om daarna aan te sluiten bij een gemeente-uitstapje waar we met onze burgemeester en een aantal collega´s diverse dingen gaan bekijken in Oberstdorf. (zoals moderne gondelbanen – een natuurhotel met zelfgemaakte producten – duurzaam werken in de bergen).

 

Toppers: (sportief) team Der Brabander

Afgelopen week deden 12 personen mee met de “Bobbahnrun”. Een hardloopwedstrijd van ruim 7 kilometer waarvan 1,4 km steil omhoog in de bobbaan (die nu natuurlijk niet bevroren is) 
Van de 350 deelnemers behoorde Hendrik van de receptie tot de eerste 25 die binnen kwamen.
Werkelijk een grote prestatie met een flinke voorbereiding waar we erg trots op zijn.

 

Zomerspecials

Ook dit jaar hebben we weer heerlijke zomerspecials op het terras, in de hotelbar en in het pannenkoekenhuis, heeft Fleur Kleur een leuk kinderprogramma gemaakt en staan de 45 gratis uitstapjes tot uw beschikking. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in.  Rob de ijscoman staat dit jaar weer vaker op het terras om lekkere ijsjes uit te delen.  (in principe minstens 2 x per week bij mooi weer). Ondanks dat er al volop geboekt is zijn er nog hotelkamers vrij voor vrijwel alle data. Heerlijk een paar dagen verwend worden, genieten van alle mooie, gezellige en lekkere dingen die Der Brabander te bieden heeft? Kijk op www.brabander.nl  TIP: maak vooral gebruik van onze voordeelarrangementen (kort of lang weekend met aankomst op vrijdag, midweek of midweekplus met aankomst op maandag of zondag of een weekarrangement met aankomst op vrijdag, zondag of maandag). Deze verschijnen dan automatisch bij de beschikbaarheid.

 

Familie Meurs en heel team Der Brabander wenst u een hele fijne zomer en heel graag tot ziens in Winterberg voor een kort of langer verblijf waar we u heerlijk in de watten leggen.

Rob's Blog mei 2023

Lieve lezers, de Blog van mei van mij voor u.

Voorjaar & Pinksteren
Ook in Winterberg is het voorjaar nu echt begonnen. Frisse groene kleuren, volop terrasweer en weer super gezellig in en rond het zwembad. Ook met Pinksteren is er droog weer en veel zon-uren voorspeld. Voor de liefhebbers zijn er nog enkele kamers en appartementen vrij. Extra verwennerij met, naast de fakkeltocht, wandeling, Quiz- en livemuziekavond ook het 4-gangen Pinkstermenu en de uitgebreide brunch op zondagmorgen!

De nieuwe rustruimte bij de wellness is bijna klaar.
Het “oude” badhuis is helemaal opnieuw ingericht als een luxe rustruimte. Sfeervolle verlichting, mooie materialen en relaxte muziek. Met Pinksteren gaat deze open en als over enkele weken de waterbedden binnen zijn is het compleet.

Mooi weer en toch koud?
Eind van de maand komt het ijsbad. Op het terras van de wellnes wordt deze mooie “Ice Cube” geplaatst die dé ideale afkoeling is na een saunagang. De prachtig neon verlichte stenen geven het gevoel alsof je tussen de ijsklontjes zwemt!

 

Nieuwe regionale leverancier.
Voortaan hebben we onze verse eitjes van de firma “Sauerland Ei” uit Medebach. Van loslopende kippen en 2 x per week bezorgd. Gekookt, gebakken of als omeletje. U vraagt wij bakken!

Lastminute:
Voor het weekend van 16 juni is een groepsannulering geweest zodat er hier nog volop ruimte is. Hier boekt u nu een standaardkamer voor 2 nachten incl. ontbijt, diners, leuke avonden met fakkeltocht/Quiz/livemuziek al voor € 149,- p.p. Mijn bloglezers krijgen er zelfs een saunabezoek van 4 uur of een waterbedmassage als extraatje erbij.

Vakantiebaantje of tussenjaar voor (klein-)dochter of (klein-)zoon?
De dagelijkse complimenten over de vriendelijkheid van ons team streelt ons ego. Maar geeft ook aan ook hoe leuk het werken bij Der Brabander is. Afwisselend, leuk onder elkaar, heel leerzaam en super gezellig. Eigen kamer en elke dag lekker eten. Onze horeca biedt enorm veel afwisseling! En er is er ook volop vrije tijd om gebruik te maken van veel gratis faciliteiten in het hotel én Winterberg. Voor komend seizoen (en langer) zijn we nog op zoek naar nieuwe teamleden. Tip voor de (klein-)kinderen! www.werkenbijderbrabander.nl en wie weet wordt u straks bediend door een bekende? Delen mag!

Met gezin Meurs gaat het ook prima! De tweeling is alweer 1,5 en huppelen al volop rond. Komen vaak (bus-)gasten mee uitzwaaien. Grote kleindochter wordt volgende week 9 en de oudste kleinzoon is bijna 10. Ook hier vliegt de tijd terwijl Roy, Wendy, Danny en Daniëlle druk zijn met het dagelijks werk. Marja en ik proberen af en toe iets rustiger aan te doen, wat veel moeilijker is dan ik dacht .

We wensen u een fijne week en graag weer tot ziens Winterberg,

Liefs van uw gastheer, Rob Meurs

 

*Voorbeeld van de "IceCube" die op het wellness-terras komt!

Rob´s Blog maart 2023

Nu is de winter echt voorbij

Nog even vol huis met weer een succesvol muziekweekend van JC Event.
Ruim 280 gasten genieten momenteel volop van maar liefst 8 top artiesten, een muzikale bingo en
2 avonden feest in de Skihütte. Vanaf morgen zijn we, tot 7 april gesloten. Even pauze, overuren opmaken, grote schoonmaak en alles piek-paas-fijn in orde maken.

 

“Brabander on Tour”:

Ons team-uitje was een groot succes. Met ruim 90 personen waren we in Oberhausen waar het team werd verwend met veel mogelijkheden: Sealife – Legoland -shoppen). De avond met TOPGolf (een nieuwe activiteit vanuit Amerika) met barbecue, vele drankjes en veel lol is ook zeer geslaagd. Fijn onze toppers even lekker te kunnen verwennen. Geheel niet uitgerust kwamen ze weer thuis. Gelukkig waren we nog 3 dagen dicht😊

 

Onze vakantie

Met ons hele gezin staat nu een weekje vakantie gepland. Ondanks de 15 weken sneeuw die we achter de rug hebben vinden we het zelf ook heerlijk om even te “racen” op de pistes in Oostenrijk. Dat wil zeggen voor Roy is het nog onzeker want die is onverwachts opgenomen in het ziekenhuis met enorme buikpijn. Vandaag weten we of het een galoperatie wordt waardoor zijn vakantie misschien (gedeeltelijk) in het water valt ☹.

 

De Sauerland SommerCard met de +/- 45 gratis uitstapjes is vanaf Pasen weer actief.

De onlineversie staat op onze website en voor groot en klein staan er weer leuke, spannende, ontspannende, actieve en passieve dingen te zien, te doen en te beleven. Rodelbanen, rondvaarten, kegel- en bowling, toeristentreintje, panoramabrug, pitpat, Kijkje achter de schermen van de kunstijs bob- en rodelbaan, laserschieten, natuur- en stadswandelingen met gids en nog veel meer! En dat (tot eind oktober) allemaal gratis voor onze gasten vanaf 2 overnachtingen!

 

Nog even dan begint het echte voorjaar

7 april begint dan het nieuwe seizoen. Meteen de eerste busreis met nieuwe excursies waaronder de verrassingstocht. Dit jaar een hele leuke ( later hierover meer).

 

Nieuwtjes

Nu Danielle de afdeling personeelszaken weer overgenomen heeft is Marja heel druk met de upgrade van de appartementen. Deze hebben straks allemaal een spoelmachine, bakoven, en modernste HD TV. Ook komt er bij de Sauna & Spa het nieuwste zeer koud dompelbad en is de vergunning aangevraagd voor een nieuwe rustruimte met minstens 8 waterbedden.
Roy wil in de Skihütte komende winter een airco want de grote drukte bij de Apré Ski bracht ook veel warmte met zich mee. Ook wordt de Serre uitgebreid waar de, net binnen gekomen nieuwe palletbarbecue/rookoven komt te staan zodat de gasten het live-proces kunnen zien waarbij we meerdere keren per week gerechten zelf roken, langzaam garen en grillen.

Dus volop bezig met de voorbereidingen en we hebben weer zin in de zomer. Blije mensen, terras vol, heerlijke cocktails, enorm veel dingen te zien en te doen, ijsjes uitdelen, waffels bakken op het terras, heerlijk relaxen rondom het zwembad en leuke avonden.

Tot zover de stand van zaken in Winterberg.
Voor iedereen alvast fijne Paasdagen en weer graag tot ziens in het mooie Winterberg en altijd gezellige Der Brabander!

Uw Gastheer,

Rob Meurs

Rob´s Blog februari 2023

Lieve gasten,

Midden in de krokus, net een fantastisch pak sneeuw gevallen dus zowel als bij ons als in Winterberg heel erg druk. Ook komende week zijn we, op 3 geannuleerde kamers van maandag tot woensdag na, volgeboekt door de krokus in midden- en noord- Nederland. Vanaf 5 maart is er weer plaats.

Wat zijn de gasten weer tevreden! Geen coronamaatregelen - Skihut open en weer gezellige avonden. Zelfs elke avond het vernieuwde diner aan tafel serveren (i.p.v. 2 x per week in de rij staan bij het buffet ) komt super positief aan. Ook omdat we nu veel luxere gerechten kunnen serveren en nog meer aandacht gegeven hebben aan de kwaliteit, de opmaak en de smaak. Ook de al la carte kaart is dit jaar een groot succes!

 

Volop skimogelijkheden

Ook komende week zijn er elke nacht volop mintemperaturen voorspeld dus wordt er nog meer sneeuw bijgemaakt en 7,8,9 en 10 maart wordt er nog volop sneeuwval verwacht. 
T/m 19 maart zijn er gegarandeerd volop skimogelijkheden en is het zeker dat 90% van alle liften open zijn!
Leuk voor de wintersportliefhebbers want vanaf € 169,- heeft u al een minimidweek met 2 overnachtingen, 2 x uitgebreid ontbijt, 2 heerlijke diner en kunt u 3 dagen super skiën zonder wachtrijen. ( twee dagen skipas voor alle liften kost € 72,- drie dagenpas slechts € 108,-)

 

Even pauze

19 maart gaan we dan even dicht en de 20ste met een heel groot deel van het team op “Brabander on Tour”. Waarheen mag ik nog niet vertellen want dat is een verrassing voor het team. Gezellig wordt het zeker! Daarna het bekende JC muziekweekend georganiseerd door Jolanda Clement met een 12 tal artiesten. Daarna gaan we even dicht tot 7 april. Grote schoonmaak in het hotel en wij als gezin Meurs paar dagen samen met vakantie.

 

Ons gezin

Met Marja gaat het goed! Lopen gaat steeds beter na de knieoperatie. De 3 weken revalidatie ( in Bad Sassendorf met dagelijks minstens 5-6 uur oefeningen) hebben de genezing heel goed gedaan. Wel fijn dat dit in Duitsland zo goed geregeld is. De tweeling kan inmiddels ook lopen 😊, weliswaar nog kleine stukjes en erg wiebelig maar schattig om te zien en te ervaren. Roy, Wendy, Danny, Danielle, Jeffrey en Robin zijn natuurlijk ook hartstikke druk en verheugen zich stiekem een beetje op het einde van de winter…. Jeffrey staat te trappelen om vanaf Pasen zijn waterskibaan weer te openen.

 

En dan het voorjaar

7 April begint dan het nieuwe seizoen. Altijd leuk de Paasdagen! Waarschijnlijk wordt het eieren zoeken in de sneeuw want de Skiliftkarussell heeft de wens om het skiseizoen (ivm de duitse schoolvakanties) open houden tot 14 april. Heel vaak hebben we dan al mooie dagen waar de serre en zelfs het terras al gebruikt worden. Sowieso heel gezellig met de paasdecoratie, paasmenu en de uitgebreide brunch. Wéér genieten dus.

 

Kantoor

Op kantoor zijn we druk met de busmailing. Alle busgasten sturen we een gezellige anzichtkaart met het laatste nieuws, welke busreizen al vol zijn en bij welke nog plaats is. Deze valt over 2 weken in de bus. Ook gaat de grote MiniMagazineMailing in april de deur uit. De website is weer aangepast en allerlei advertenties zijn gereserveerd. Zo blijven we lekker bezig maar vooral met het vriendelijk te woord staan van onze gasten.

 

Zulke leuke reacties!

Afgelopen week hebben alle gasten aangeschreven die de “corona-voucher” nog niet hadden ingewisseld. Vele waren het vergeten en heel blij dat we ze geattendeerd hebben op hun creditbedrag. Een aantal hebben meteen de nieuwe vakantie vastgelegd en andere laten uitbetalen. In de reacties die we kregen stonden woorden als: dankbaar – fantastisch en heel onverwacht 😊

 

Laatste loodjes

Ondanks het “Kaiserwetter” (zon en verse sneeuw) verheugen wij ons ook op het voorjaar. Terras weer open – de nieuwe barbecue uitproberen – de kas met kruiden en eetbare bloemetjes voor de diner-gerechten opnieuw inrichten – luieren rondom het zwembad en de 45 gratis uitstapjes met de Sauerland SommerCard.

We wensen u heerlijke laatste winterweken en heel graag tot ziens in het mooie Winterberg en gezellige Der Brabander!

Uw Gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog januari 2023

Lieve gasten,

Deze blog schrijf ik op de vakantie-expo in Antwerpen. Ondanks het thuis erg druk is mag ik een paar dagen weg om “Der Brabander “ ook (weer) in Belgien te promoten. De seniorenexpo in Veldhoven, vorige week was een groot succes waar ik weer heel veel trouwe gasten heb getroffen.

 

 

De winter tot nu toe...

Na het mooie weerbericht in de vorige blog (half december ) was het ook bij ons even “te warm”. Maar ondanks de temperaturen boven 0 hebben we iedere dag minstens 5 skiliften open gehad. Dus konden de kerst/oud&nieuw/begin januari skiliefhebbers toch hun favoriete sport beoefenen.

Gelukkig hebben we alweer ruim een week een mooi pak sneeuw en is alles wit, druk en gezellig. Allemaal blije mensen zowel in het hotel, bij de skischool als in de Skihütte. Deze neemt steeds meer de rol van dé uitgaanlokatie van Winterberg. Zowel de middag aprés Ski (tot 18.30 uur) als de feestelijke avonden (21.00 tot 00.00 uur) zijn een groot succes. Tot grote tevredenheid van Roy die hier succesvol de scepter zwaait en samen met Jeffrey en Robin en een top team een super sfeer creëren. Prettig is dat de Hotelgast die liever wat rustiger zit, geniet in de gezellige hotelbar, lounge of een van de fijne zitjes bij de open haard.

 

Het is stil in huis...

Marja heeft op 3 januari een knieoperatie ondergaan en na een week ziekenhuis, enkele dagen thuis nu een revalidatie van minstens 3 weken in Bad Sassendorf. Blij als ze weer thuis is. Ook op kantoor wordt ze enorm gemist, maar gezondheid gaat natuurlijk voor.

 

Februari is vol maar ook alweer druk met het voorjaar

TIP: maart ! Omdat we afgelopen 7 jaar tot minstens eind maart konden skiën wordt deze maand ook in Winterberg een volwassen skimaand. Met 370 sneeuwkanonnen en vele koude dagen in januari wordt er zoveel sneeuw gemaakt en goed bijgehouden dat we ook in seizoen 22/23 100 dagen sneeuw willen garanderen.

Dan een paar dagen dicht waarna vanaf Pasen het nieuwe seizoen alweer begint, bekijk hier ons gezellige aanbod met Pasen: https://brabander.nl/arrangementen/pasen. Hier beginnen ook de eigen busreizen weer evenals de Sauerland Sommer Card waarbij u bij minstens 45 uitstapjes gratis entree krijgt. (voor alle Brabandergasten van april tot eind oktober vanaf minimaal 2 overnachtingen). Bekijk hier de uitstapjes van 2022, het boekje van 2023 is nog niet gepubliceerd.

 

Een vraag die vaak gesteld wordt: Hoe lang van te voren moet je reserveren?

Dit is natuurlijk moeilijk te zeggen, het ene arrangement / periode is al snel volgeboekt terwijl er misschien wel voor volgende week nog kamers vrij zijn (gekomen).

Daarom de tip: heeft u een zeer favoriete datum en/of kamer/appartement voorkeur. Neem dan snel een optie of maak direct een reservering. Niemand kan lang vooruit kijken en daarom kunt u iedere boeking tot 2 maanden voor aankomst kosteloos annuleren. Zonder opgaaf van reden krijgt u meteen uw aanbetaling terugbetaald. Fijn gevoel toch?

Zo, we gaan de beurs tot een goed einde brengen. Vanmiddag naar huis en vanaf maandag weer heerlijk deelnemen aan het verwennen van onze gasten. Dinsdag Marja bezoeken en knuffelen met de kleinkinderen. Samen met Roy, Danny, Jeffrey, hun partners en ons geweldige team waar we zo trots op zijn, gaan we er een top tweede helft van deze winter van maken. Meer nieuws in de volgende blog.

 Het gaat u goed, blijf gezond en gezellig

Uw Gastheer Rob

 

P.s. Afgelopen week mochten we genieten van het zogenaamde ´Kaiserwetter´, dit prachtige beeld wilde we u niet onthouden!  De lager gelegen dorpen in de mist en de piste´s volop in de zon.

Rob´s Blog december 2022

Primeur!

Wat zijn we trots! Kijk maar eens hoe mooi het nieuwe receptieplein geworden is. Ook deze keer heeft de interieurbouwer super gepresteerd en samen met de ideeen van Marja een geweldig sfeervol resultaat bereikt. De eerste foto´s delen we dan ook vol trots met onze bloglezers. 

 

Winter is begonnen

Zoals u vast wel vernomen heeft is in Winterberg de winter begonnen. Ruim 20 cm nieuwe sneeuw bovenop de sneeuw die al zelf gemaakt is met de snowfactory´s. Toen op zaterdagochtend het zonnetje scheen was het plaatje compleet. Het WK snowboarden heeft hier heerlijk van geprofiteerd.  Ook wij, want we hadden ons skilerarenweekend. Zowel de nieuwe als de oude “rotten” zijn weer bijgespijkerd en op de hoogte gebracht van de nieuwste technieken. 30 leraren staan voor u klaar dit winterseizoen.

 

Nog meer winternieuwtjes

De sleeplift achter Der Brabander is vervangen door een transportband. Bijna 10 maal zoveel mensen kunnen nu naar boven gebracht worden (dus geen wachtrijen meer) en zelfs bij te weinig sneeuw op deze piste staat deze lift aan om de gasten naar boven te brengen om op de op het noorden gelegen pistes te komen. Deze rustigere dagen in de week draaien er 5 liften, komend weekend is de verwachting dat er veel meer liften open gaan. 

 

Daar zat muziek in & gezelligheid op de kerstmarkt

Na 4 hele drukke muziek-weken met meer dan 50 verschillende artiesten (Country-schots-Buben en heel veel bekende Nederlandse artiesten) hebben we ons team getrakteerd op een gezellige dag Kerstmarkt in Dortmund. De grootste Kerstboom van Europa, meer dan 300 kraampjes en nog veel meer lichtjes, glühweintjes en braadworstjes 😊.

Naast Dortmund staan ook Soest en Bochum bekend om hun bijzonder Kerstmarkten.
Maar ook in Winterberg is vanaf aanstaande vrijdag het ´Winterberger Winterdorf´. Midden in het centrum met een kleine schaatsbaan, leuke kraampjes en natuurlijk veel lekkers!

 

Dan is het alweer bijna Kerst!

Voor de Kerstdagen hebben we nog enkele kamers voor maximaal 3 personen beschikbaar. Ski-mogelijkheden gegarandeerd evenals een heerlijk verblijf, volop gezelligheid, livemuziek tijdens het 10 gangen diner, brunches, high tea met zoet & hartige lekkernijen, bezoek van de Kerstman en nog veel meer.
klik hier voor de laatste gaatjes (van 27 tot 6 januari is alles vol m.u.v. één een persoonskamer).

 

GOUDEN TIP

De jaarlijkse TIP voor iedereen die even lekker een paar dagen wil skiën waar de pistes niet té vol zijn en de prijzen veel aangenamer. Kom gewoon een minimidweek met aankomst op maandag of woensdag. 3 dagen, 2 nachtjes, 2 x uitgebreid ontbijt en 2 heerlijke diners met keuze uit 5 hoofdgerechten. Incl. gratis wifi, gebruik van het 30°C verwarmde buitenbad met zicht op de piste´s reeds vanaf € 189,- Klik hier voor de mogelijkheden en wacht niet té lang. De winter weekenden zijn al 70% volgeboekt en deze midweekarrangementen ruim 50%.

 

Ook wij vieren Kerst

Met het gezin (onze 4 kinderen met partner en de 4 kleinkinderen) dit jaar op 19 december ´s avonds. Met ons superteam op 24 december vanaf 00.00 uur en met de gasten op Kerstavond, en 1e en 2e Kerstdag 😊. Cadeautjes voor iedereen – gezelligheid gegarandeerd, besneeuwde bomen en warme Glühwein!

 

En dan nog deze...

Iedereen kent toch het spreekwoord: Glaasje op – laat je rijden. De tweeling van Danny & Danielle bezorgde ons dit leuke filmpje. Hierover zijn we zo trots dat we dit graag helemaal onderaan deze pagina met u delen….. 

Dan wensen we u allen hele fijne feestdagen en alvast een geweldige jaarwisseling.
Dat we allen gezond mogen blijven en een fantastisch 2023 mogen beleven 😊  

Liefs uit Winterberg namens ons gezin Meurs en Team Der Brabander,
Uw Gastheer Rob Meurs

Rob´s blog oktober 2022

Lieve gasten,

Wat hebben we veel positieve reactie gekregen over de nieuwe Brochure als Mini Magazine.
Ook op de 50 plus beurs hebben we een record aantal brochures mogen uitgeven. Heeft u m nog niet gezien dan hier nog een keer de link waar u kunt bladeren 😊. Er komt zelfs een duitse versie die verschijnt begin december.

 

Genieten met een grote G van de prachtige gouden herfstdagen.

Op enkele dagen regen na, kijken we terug op veel mooie zonnige dagen met de mooiste herfstkleuren. Gelukkig kwamen heel veel trouwe- maar ook nieuwe gasten nog even genieten en genoten wij van een hoge bezetting.

Toppunt was afgelopen week met bijna zomerse temperaturen! Nu hebben we ons laten vertellen dat volgens allerlei ervaringen uit het verleden dat er na een warme(re) oktober heel vaak een mooie winterperiode volgt. Dat zou mooi zijn want daar maken we heel veel mensen blij mee!

Ook hebben we met het gezin weer een nieuwe familiefoto gemaakt op de Kahler Asten in herfstkleuren die straks ook in onze nieuwe entree komt te hangen. 

 

Zuinig(er) met energie:

Nu waren we al behoorlijk “groen” bezig en natuurlijk letten ook wij extra op met het verbruik van stroom & gas. Zo krijgen alle hotelkamers & appartementen een slimme thermostaat en een raamcontact. Idee erachter is dat tijdens het raam geopend is de verwarming uit gaat. Ook is dit systeem aangesloten aan het hotelprogramma. Bij het uitchecken van de gast gaat de verwarming automatisch naar een lagere stand. In de keuken gaan de frituur en andere apparatuur pas later aan en eerder uit. Op veel plaatsen staat de vloerverwarming wat lager afgesteld en ook op andere plekken wordt efficiëntie toegepast. Maar….. nooit ten koste van de kwaliteit van uw vakantie!

 

In Der Brabander zijn we (weer) heel druk.

Nu met de laatste loodjes van de mooie oktobermaand. Maar vooral met de voorbereidingen van de “buskoffie”. Ook dit jaar ontvangen we weer ruim 600 mensen in 2 middagen bij de Druiventros. Herinneringen ophalen, genieten van koffie met wat lekkers, borreltje en livemuziek. Ondertussen vertel ik over de nieuwe excursies van 2023 en wat we nog meer in petto hebben met de 25 eigen busreizen 2023.

Op 7 november gaan de deuren weer even dicht. Grote schoonmaak van de horeca, aanbrengen van de kerstdecoratie en het vernieuwen van het receptieplein. Hier nog een keer een foto hoe het gaat worden en we u mee gaan verrassen vanaf 18 november. Werkelijk een bijzondere nieuwe eerste indruk van het Brabandercomplex. De horeca en de kamers waren alle al zo mooi en straks is het plaatje compleet. In de volgende blog de foto´s van het resultaat.

 

Bijna feest in huize Meurs.

Dit keer bij Danny & Danielle want op 2/11 wordt de tweeling alweer één jaar.  Beide vrolijke, lieve en vooral levendige minimensjes. Ze hebben al kennis gemaakt met veel gasten en menig glimlach doen verschijnen. O wat zijn opa & oma trots!

 

Zin in de winter!

We kijken allemaal uit naar een ouderwetse heerlijk winterperiode. Volop sneeuw met alle leuke dingen die erbij horen. Glühwein, warme Apfelstrudel en natuurlijk de Aprés Ski. Iedere middag en diverse avonden een heerlijk feestje in de Skihütte. Enthousiaste skileraren, tevreden leerlingen,
 ´s avonds een duik in het goed verwarmde buitenbad met zicht op de piste of warm worden in een van de 5 sauna´s. Gezellige drukte en blije gasten! Wij gaan ervoor!

Maar eerst de herfst, de verbouwing en de muziekweekenden. Dan de gezellige weken voor de kerst met al volop de kerstsfeer, bezoek aan de kerstmarkten, het “winterdorp” (van 16/12 tot 6/1) met kraampjes en gezelligheid in het centrum van Winterberg en dan de feestdagen. Het verwennen van de Kerstgasten met de overheerlijke kerstdiner´s, livemuziek, Kerstbrunches, bezoek van de Kerstman met de cadeautjes voor iedereen en de hele sfeer eromheen. Oud&Nieuw met oliebollen, bubbels, nieuwjaarsborrel en goede voornemens. En dan de Winter………………

Maar eerst gaat uw gastheer even uitrusten onder een parasol om straks weer fris & fruitig en weer volle dagen het mooiste vak van de wereld uit te mogen oefenen; samen met het gezin & team onze gasten een heerlijke, fijne, goed verzorgde en onvergetelijke vakantie te mogen bezorgen!

Tot de volgende blog met de foto´s van de nieuwe entree!

Uw Gastheer Rob Meurs

Robs Blog september 2022


Lieve gasten & vrienden van Der Brabander,

Ook in de Winterberg is de herfst begonnen en gaan we langzaam naar de  prachtige kleurenpaletten die de herfst te bieden heeft. We kijken terug op een zeer drukke en fijne warme zomer. Hier en daar wat té drukke dagen door uitval van teamleden (ziekte-corona-familieomstandigheden). Ons superteam heeft dit geweldig opgevangen met extra werken op een van de vrije dagen, inspringen op andere afdelingen en nóg een tandje erbij. En gewoon vriendelijk, behulpzaam en gastvrij blijven. Dat horen we zo vaak van onze gasten en dat is ook de reden dat we zo trots zijn. Deze maand beginnen er weer 7 nieuwe collega´s (keuken/bediening/housekeeping) die we met open armen ontvangen.

 


De enige echte Brabander Mini Magazine!
Voor de BLOG-lezers is er (weer) een primeur: onze Brabander Mini Magazine. Blader hier door het magazine (TIP voor de telefoon: draai uw scherm) en maak kennis met de nieuwe brochure van uw favoriete Vakantiehotel. Lees het interview met Rob, Roy, Danny & Jeffrey, smul van het recept van de Bärlauchsuppe van onze chefkok en lees leuke informatie over Der Brabander, Winterberg (met winkeltips) en de omgeving die u misschien nog niet wist. De papieren versie vraagt u hier aan en sturen we alle gasten in een later tijdstip toe.

 

 

Ook hebben we hard gewerkt aan de nieuwe Busbrochure 2023. Deze is nu bij de drukker en wordt over 3 weekjes naar alle busgasten verstuurd. 25 eigen busreizen met de vanzelfsprekende extraatjes zoals; kofferservice, kopje koffie in de bus, aangepaste excursies maar ook nieuwtjes. In 2023 bezoeken we een klooster en hebben we een interessante natuurwandeling voor gasten met en zonder rollator op de Kahler Asten (het dak van het Sauerland). Onze gids vertelt hier alles over. 

 


50+beurs Utrecht
U vindt mij deze week op de 50 plus beurs in Utrecht. Van 13 tot 17 september in de jaarbeurshallen. Wij staan in Hal 8 op c06. Hier presenteren we het nieuwe “Brabander Mini Magazine”. Lees onderaan deze blog meer over de beursaanbieding die wij ook speciaal voor onze blog lezers aanbieden...


Energie…
Ook hier speelt Energie de hoofdrol in de media. Vervelend item wat ook bij ons de kosten behoorlijk laat stijgen. In Duitsland reageert men accuraat met allerlei besparingen. Zo moet bijvoorbeeld de buitenverlichting van 22.00 tot 16.00 uur uit blijven. Maar ook wij gaan extra zuinig om met stroom, gas en water maar zonder te besparen op kwaliteit & gezelligheid! Helaas is het onvermijdelijk om de prijzen aan te passen maar ook daar zorgen we ervoor dat u gegarandeerd waar voor uw geld krijgt!

 


Nieuwe Entree:
De voorbereidingen van de nieuwe receptiehal zijn al lange tijd in volle gang, en in november krijgt het dan ook echt vorm. De receptie krijgt dezelfde gezellige sfeer zoals de horeca, bibliotheek en de lounge. Verhoogd plafond, warme houtsoorten, zit-/sta-werkplekken bij alle balies, mooie vitrinekasten en online incheck voor de skiverhuur en digitale informatiezuilen. De nieuwe familiefoto staat op 24 september gepland als onze dochter Sandy in Winterberg is.
We gaan u zeker weten verrassen met de vernieuwingen!

 


Mooiste herfst in het Sauerland!
Veel vaste gasten weten dat de mooiste kleuren in oktober te vinden zijn in het land der 1000 bergen. Prachtige vergezichten en ontelbaar veel verschillende kleuren maken het tot één van de mooiste seizoenen in het Sauerland. Ideaal voor een heerlijke wandeling en daarna lekker laten verwennen in Der Brabander 😊. Klik hier  voor de beursaanbieding in deze periode die we óók voor onze bloglezers aanbieden.

We wensen u een fijne september en graag weer tot ziens!

Namens  uw gastheer Rob Meurs, Familie Meurs & team Der Brabander

Rob's Blog augustus 2022

Wat is het weer heerlijk in Winterberg. En heerlijk weer! Vaak het koele briesje en net die paar graden minder wat het een stuk aangenamer maakt. Het zwembad is natuurlijk dé hit deze weken maar ook de panoramabrug, het mountainbiken en het waterskiën zijn erg in trek.

 

In mijn vorige blog schreef ik al, dat ik weer regelmatig op de werkvloer ben. Na mijn ongeluk met de step in mei, waarbij ik alle botten in mijn gezicht brak, ben ik weer behoorlijk opgeknapt. Opvallend hoeveel gasten dat weten en mij daarop aanspreken. De buitenkant is weer goed hersteld, onder de huid is er nog werk en alle schroeven en plaatjes die ingebouwd zijn mag ik toch houden Elke middag een uurtje rust en dan komt alles goed. Maar wat is het fijn om weer gastheer te zijn.

Kaskraker:
Vorig jaar waren we zo trots op de eigen kas waarin ons keukenteam o.a. eigen kruiden kweekte. Helaas hadden we geen rekening gehouden met het gewicht van de sneeuw, die de kas deed inzakken. Een letterlijke kaskraker, dus. De nieuwe kas is eindelijk binnen (levertijd 12 weken en nog eens 3 weken extra vanwege een ontbrekend onderdeel) en deze is met glazen ramen ‘Winterfest’.

Jam jam:
Kruisbessenjam; Op de plaats van de kas zijn vorige week en deze week grote aantallen kruisbessen geoogst. Marja was ijverig en maakte een hele serie potjes met kruisbessenmarmelade. Vanaf deze zomer presenteren we het nagerecht “kaasplankje” op een grote plank op het buffet. Hier kunt u smullen van minstens 8 kaassoorten en de huisgemaakte kruisbessenmarmelade uit eigen tuin!
 

Primeur voor de bloglezer:
Achter de schermen werken we al weken aan een nieuwe brochure. Wat we ook al lang op ons verlanglijstje hebben staan is een eigen magazine. Een eigen “blad” met leuke info over het hotel, Winterberg en de omgeving. Nu hebben we deze twee wensen samen gevoegd en begin september wordt hij gedrukt, ons “Der Brabander Mini Magazine“. Een super leuk boekje vol informatie over het hotel, interviews, arrangementen, kamerinfo, puzzel, super-lekkere-soep-recept en meer. Deze ligt straks op de hotelkamer en de appartementen, is mee te nemen bij vertrek en wordt de gasten die de afgelopen jaren te gast waren (in een later stadium) toegestuurd.
 


Namens ons gezin & topteam Der Brabander wensen we u een fijne tweede helft van de zomer. In Winterberg hebben we vanaf 22 augustus weer wat plekjes vrij!

Graag tot ziens en tot de volgende blog over 4 weekjes

Uw gastheer
Rob Meurs

Rob´s Blog begin juli 2022

Hoe gaat het nu met…… / primeur / vakantiestress maar niet bij ons / verrassingen / summerspecials


Lieve gasten,
Naar aanleiding van de vorige blog kreeg ik enorme veel leuke en lieve reacties en kaartjes! Helaas onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken dus even via deze weg. Dank Dank Dank. Het gaat gelukkig weer wat beter. Ben weer regelmatig op kantoor en in het restaurant te vinden. Benieuwd wanneer ze de schroeven in mijn kin eruit gaan want die willen ze terug hebben, maar de plaatjes rondom de neus en oogkassen mag ik houden 😊. Duurt nog even maar alles wordt weer zoals voorheen.
 

Primeur!

Achter de schermen werken we aan een prachtige facelift van onze receptiehal. In november zijn we enkele weken dicht voor deze verbouwing zodat de gasten hier geen last van hebben. Hierbij een primeurtje voor mijn bloglezers:
 

Bij ons geen vakantiestress

Schrikt u ook steeds zo van de toestanden op de luchthavens? Wat een paniek en aanslag op het geduld en energie van deze mensen. Wat een verloren tijd van de vakantie. U weet het als de beste; 3 uurtjes rijden en u bent al op de plaats van bestemming. Genietend van de gratis entree´s en van de veel lagere benzineprijs!
Maar ook genieten van de heerlijke gerechten, het leuke annimatieprogramma en niet te vergeten het heerlijke zwembad. Zelfs voor een kort verblijf is er al een lastminute en bij 5 nachten betaald u nog maar € 53,50 p.p.p.n. (kinderen zelfs vanaf 23,- p.n.) Op basis van een standaardkamer en inclusief ontbijt!

 

De zomer in de bol!

Roy & Danny bedachten leuke zomerspecials zoals Frappe Coffee en vanaf nu hebben we ook
La Trappe bier van de tap. Het pannenkoekenhuis heeft een fruitige versie als maandspecial😊
 

Verrassingen zijn altijd leuk om te geven én nog leuker om te krijgen!

Vaak worden we gevraagd of we iets leuks als verrassing op de kamer kunnen zetten voor de ouders, de partner of vrienden die bij ons gaan verblijven. En omdat wij altijd beter willen worden kwamen we op het idee een cadeaushop te maken! Kies een artikel, schrijf een leuke tekst op die wij op een kaartje zetten en op de door u gekozen datum op de kamer of appartement zetten. Makkelijker kan het niet!
Bekijk hier alle mogelijkheden:  www.brabander.nl/cadeaushop 
 

Mexico, mexiiiiico

Voor het pannenkoekenhuis staat weer de Mexican Streetfood unit waar u met mooi weer geniet van een speciaal biertje en speciaal gerecht! Het springkussen is gerepareerd en Fleur Kleur heeft ook weer een leuk zomerprogramma. Kortom redenen genoeg voor een vakantie bij Der Brabander!
 

Zuinig aan, denkend aan het milleu

Verder krijgen we systeem dat de verwarmingen op de kamers en appartementen automatisch uitgaan als er een raam openstaat. Ook bij afreizen van de gasten gaan de stand op 1 en bij aankomst van de nieuwe gasten weer hoger. Zo proberen wij mee te denken met het besparen op energie zonder dat onze gasten daar last van ondervinden. Iedere dag op zoek naar beter, mooier en nog gezelliger.
 

TOPTIP

Wist u dat ook een uur waterskiën in het gratis entree programma zit? Wij reserveren graag voor een tijdslot zodat u gegarandeerd bent van deze super leuke en stoere watersport! Onze Jeffrey ontvangt u graag op het nieuwe terras van zijn Beach house en presenteert zijn “loaded Fries”.  
 

We wensen u een heerlijke zomer en hopelijk en graag tot ziens in de mooie natuur rondom het mooie Winterberg en altijd gezellige “Der Brabander”

Familie Meurs & Team

Rob's Blog eind mei 2022

Lieve gasten en vrienden van Der Brabander,

Het is alweer te lang geleden dat u wat van mij gehoord heeft via Robs Blog. Dat heeft een reden. De dag voordat ik de blog zou schrijven, heb ik een behoorlijk heftig ongeluk gehad. Ik ben met de e-scooter gevallen en vol op mijn gezicht terecht gekomen, thuis voor de deur. Opgestaan, mezelf bij elkaar geraapt en met een hoofd vol bloed naar binnen gegaan, niet vermoedend hoe ernstig het was. Van Marja moest ik meteen mee naar het ziekenhuis, waar met röntgenfoto´s werd geconstateerd dat ik alle botten die je in je gezicht kunt breken ook daadwerkelijk gebroken had: de kaak op 3 plaatsen, de binnen- en buiten oogkassen, neus, jukbeenderen etc. Ik ben meteen overgebracht naar de universiteitskliniek in Marburg om daar geopereerd te worden. De onderkaak is met schroeven vast gezet en na 4 dagen volgde een tweede operatie die 7 uur duurde en waarbij nogal wat plaatjes, schroefjes en titaniumstukjes zijn ingebouwd. Dat klinkt allemaal best heftig en om eerlijk te zijn: dat was het ook. Maar het belangrijkste is dat alles goed komt. De chefarts zei, dat ik juist heel veel geluk heb gehad. Omdat het gezicht alles heeft opgevangen is de rest gespaard gebleven. Het had ook een schedelbreuk kunnen zijn en dan waren de gevolgen veel erger geweest. Nu, 3 weken later, ben ik thuis. Ik moet nog veel rusten en wordt heel goed verzorgd door zuster Marja.

In het hotel gaat alles gewoon door. Danny & Roy doen het samen met hun partners en ons fantastische team geweldig. Ik heb dagelijks contact en kan op de iPad dankzij online programma’s meekijken, ondersteunen waar dat nodig is en antwoord geven op de belangrijkste vragen. Onze gasten komen gegarandeerd niets te kort, worden super verzorgd en kunnen volop genieten!

Zo, en dan nu het goede nieuws:

Hoe gaat het nu met de tweeling?
Met de tweeling gaat het in 1 woord fantastisch! Ze groeien als kool, slapen goed door, hebben vaak de grootste lol, eten als volwassenen en stelen overal waar ze komen meteen de show. Ik maak hier graag meteen even gebruik van de gelegenheid om namens Daniëlle en Danny iedereen te bedanken voor de vele lieve berichtjes, kaartjes en cadeautjes. Ook met Ayden en Ivy gaat het prima. Ze vinden het heel leuk op school en Ivy is afgelopen week alweer 7 geworden! Ze heeft een heerlijke verjaardag gehad met familie en vriendjes en vriendinnetjes. Ze zijn ook enorm trots op hun neefje en nichtje.

De serre
De nieuwe serre is een groot succes en wordt volop gebruikt om heerlijk te ontbijten, na het diner te genieten van een koffiespecialiteit of gezellig bij te kletsen als het weer buiten een keer wat minder is. En zeg nou zelf: met zo’n bijzonder uitzicht op het zwembad en de schans is het toch ook een heerlijke plek?

Nog een 10-persoons familieappartement!
Nog een nieuwtje: Danny en Danielle gaan verhuizen naar een ander mooi plekje in Winterberg, en dat betekent dat er deze herfst naast het reeds bestaande 10-persoonsappartement een nieuw luxe 10-persoons familie-appartement bijkomt: ook met 4 slaapkamers, 2 badkamers en een luxe keuken. Direct naast het hotel, met alle faciliteiten van het hotel en ideaal voor de hele familie.

Wafels voor het Weeshuis
Vanaf half juni, als ik weer op de been ben en regelmatig mijn gezicht kan laten zien, gaan we als familie Meurs wekelijks wafels bakken op het terras of in de serre. De hele omzet hiervan gaat naar kindertehuis van Hanukkah in Ghana, een goed doel dat we al jarenlang met veel liefde ondersteunen. Smullen voor een goed doel dus!

Zo. U bent weer bijgepraat!
We hopen u snel weer als gast in Winterberg te mogen begroeten. Een heerlijke vakantie zonder lange wachtrijen, geannuleerde vluchten of dure parkeerplaatsen. In Duitsland is de benzine vanaf 1 juni zelfs 50 cent goedkoper dan in Nederland. U profiteert bij ons van de vele gratis uitstapje, gratis gebruik van de lijndienstbussen en deels zelfs gratis vervoer met de trein. Daarbij geniet u gegarandeerd van de heerlijke diners die onze koks met liefde bereiden en van de gezellige sfeer, o.a. met 2x per week live-muziek, de fakkel- en wandeltochten en andere leuke activiteiten.

Graag tot ziens in het mooie Sauerland, het sfeervolle Winterberg en onze gezellige Der Brabander!

Uw gastheer

Rob Meurs

Rob's Blog maart 2022

Net op het kantelpunt van einde winter (terwijl er vandaag op 27 maart nog steeds geskied wordt) en begin voorjaar/zomer, want het terras zit vol met blije mensen in de zon. Door de droge lucht en de mooi compacte sneeuwlaag draaien er nog verschillende liften. Komende week zijn we nog een paar dagen dicht en vanaf vrijdag begint het nieuwe seizoen. De terrasmeubels staan weer op hun plaats, de ramen van de serre zijn gepoetst en iedereen heeft er weer zin in.

Deze week bezorgden we bij 3500 busgasten de “Groetjes uit Winterberg” aanzichtkaart en komende week bezorgen we er nog een bij 16800 adressen van de gasten die met de auto komen zodat alle vaste gasten weer een reminder hebben.

Op 2 april vervallen, zo goed als zeker, ook in Duitsland alle regels zodat we ook hier zonder belemmeringen een heerlijk voorjaar tegemoet gaan. We hebben zeker wat leuke weekenden voor de boeg; 1 april het 50-er jaren weekend met de Rockin' Drifters, een weekje later het bekende Limburgs weekend met Marleen Mols & vrienden en weer een week later gaan we eieren zoeken met Pasen. Bent u fan van ons Brabants Weekend kijk dan op www.brabander.nl/muziek voor alle info. De eerste Brabander busreis komt weer aan op 4 april en brengt ons een deel eigen gasten en een deel countryfans die elke avond gaan dansen in de Skihütte.

 

Zelf ben ik komende week met Roy, Jeffrey en Sandy te vinden op de grote pistes in Sölden en gaan de frisse ouders Danny & Danielle met de kinderen energie tanken in een vakantiehuisje. Marja heeft 11 Qi Gong vriendinnen op bezoek die oefeningen gaan doen en relaxen in ons saunacomplex en trainen in de mooie natuur rondom de Kahler Asten. Zo zijn we allemaal weer fris en fruitig voor het nieuwe seizoen.

Het keukenteam heeft een super, heerlijk en gevarieerd voorjaarsmenu samengesteld waar onze gasten gegarandeerd enorm van gaan smullen. Nóg meer keuzes, nieuwe smaken & kwaliteit gegarandeerd. Onze eigen rookoven gaat overuren draaien en de koks zijn helemaal in hun nopjes.

 

 

Ook onze zoon Jeffrey is volop aan het voorbereiden voor zijn waterskibaan & beachhouse High Five. Ook bij hem mogen er nu meer stoelen staan op zijn mooie terras met prachtig uitzicht over het stuwmeer op slechts 9,8 km van Winterberg. Deze winter heeft hij ons keukenteam ondersteund en veel gezien en geleerd. Hij heeft zelfs wat recepten “geleend” en nu kunnen ook zijn gasten genieten van de kunsten van onze koks. Ook deze zomer kunnen de Brabander gasten gebruik maken van een uurtje kosteloos water-ski of waveboard op zijn moderne baan.

Het Sauerland SommerCard boekje met de +/- 45 gratis uitstapjes van 2022 is ook weer af. De onlineversie staat op onze website en voor groot en klein staan er weer leuke, spannende, ontspannende, actieve en passieve dingen te zien, te doen en te beleven. Roddelbanen, rondvaarten, kegel- en bowling, toeristentreintje, panoramabrug, adventure-golf, pitpat, bezoek aan de wapenkamer van Kasteel Arolsen, laserschieten, natuur- en stadswandelingen met gids en nog veel meer! En allemaal gratis voor onze gasten vanaf 2 overnachtingen!!

Wat hebben we zin in de zomer. Vrolijke mensen, blije kinderen, dankbare busgasten en iedereen op zijn eigen manier genieten. Naast de ritjes met mijn ijscokar op ons zonneterras om alle gasten te trakteren op een ijsje, gaan we komende zomer ook wafels bakken. Een van ons gezin (een van de Meursjes) zal er altijd bij zijn en de omzet gaat volledig naar het weeshuis Marriëttes Childcare in Ghana wat we al jaren met liefde en plezier ondersteunen.

 

Spoedig weer meer nieuws!

Hopelijk tot snel in het mooie gezellige Winterberg en ons fijne gastvrije familiebedrijf Vakantiehotel “Der Brabander”

Liefs, namens ons gezin en team, uw gastheer Rob Meurs

Rob's Blog februari 2022

7 februari 2022, hartje winter in Winterberg.

Terwijl ik dit zit te typen is het buiten “Kaiserwetter”. Dit is een benaming voor net vers gevallen sneeuw en als daarna het zonnetje aan het schijnen is. De vooruitzichten voor de komende dagen en voor zover bekend de komende weken prima te noemen. Ondanks af en toe een buitje, aan het eind van de week telkens weer koud en verse sneeuw. Daarbij eind van de week koude nachten wat heel fijn is om sneeuw te maken. Nu kunnen we sowieso tot half/eind maart garanderen dat er meerdere pistes open zijn. Zeker met de snowfactorys die sneeuw kunnen maken zelfs bij plus 12°C.

Ook deze winter is weer heel bijzonder. Als ´s avonds laat de lichten uitgaan zijn zo goed als elke nacht alle bedjes bezet. Maar 5 dagen daarvoor zijn er regelmatig nog wat kamers & appartementen vrij. Het lijkt momenteel wel een trend om af te wachten en op het laatste moment pas te boeken. Natuurlijk heeft dit te maken met "kunnen we wel en mogen we wel". Wat wij met trots steeds vertellen:  als er een negatief reisadvies is in Duitsland of Nederland mag u uw reis kosteloos annuleren en krijgt u uw aanbetaling teruggestort. Dus reserveren is verstandig, veilig en u bent zeker van een plekje.
De actuele sneeuwtoestand en weerberichten ziet u op www.skiplezier.nl

Dan zijn we tegenwoordig ook VVV Winterberg/Sauerland geworden. Werkelijk honderden telefoontjes per dag over de coronaregels. Inderdaad is men hier wat strenger dan in Nederland. Momenteel geldt 2G plus wat betekent dan men volledig gevaccineerd of genezen moet zijn en de boosterprik moet hebben gehad. Deze kan vervangen worden door een testje. HIER vindt u de steeds actuele informatie betreft deze regels. Sinds juni hebben we een eigen teststraat naast het hotel. Met aparte tijden voor de eigen gasten, binnen zonder afspraak, professioneel, snel en kosteloos hebben we hier een bijzondere service die heel erg gewaardeerd wordt.

Ondanks dat we nog geen feestjes mogen vieren, geen livemuziek, bingo of quiz hebben, is het toch elke avond weer gezellig in de hotelbar. Wat we wel enorm missen is de après ski. De middag- en avondfeestjes in onze super mooie Skihütte. Helaas valt deze onder de clubs en discotheken en mag daarom in die vorm nog niet open. Wel hebben we elke dag na het skiën het buitenterras open. Roy maakt hier leuke kampvuurtjes en samen met Jeffrey én de gasten genieten ze van wat wel mag.

Bij de wellness en in het saunalandschap is het super druk waar Wendy en haar team weer
de handen vol hebben. Marja is bijna 7 dagen per week bezig met personeelszaken en Danny en ik met de organisatie van alle “bedrijfjes” zoals online skiverhuur, online skischool, de afloop in de teststraat, het pannenkoekenhuis, het restaurant, nieuwe programma´s en vele andere werkzaamheden. Maar het drukste is de planning. Hier worden de roosters voor o.a. de bediening, keuken en teststraat gemaakt en daar zijn iedere dag wijzingen i.v.m. het weer, veranderde regels, drukte per afdeling etc. Maar ook het receptieteam die de vele vele telefoontjes beantwoorden en vele lastminute boekingen maken, de skileraren die in weer en wind bezig zijn, de koks die aan de mooiste gerechten werken en de bediening die al rondrennend iedereen van drankjes en maaltijden voorzien mogen we niet vergeten. Ook niet de afwasploeg en de kamermeisjes, die eigenlijk het belangrijkste werk doen, behoren tot ons TopTeam. Evenals de technische dienst die ook het sneeuwruimen en parkeerplaats als extra werkzaamheden hebben. Al met al zijn we momenteel met 142 mensen in de weer en werken mét plezier élke keer😊

Ook wij verwachten dat “omikron” uiteindelijk de uitgang is van al deze ellende en zijn heel dankbaar als het voorbij is. Ondanks iedereen die je spreekt die positief getest waren niemand echt ziek is geweest is de quarantaine erg vervelend. Laat het maar snel voorbij zijn en dat we ons normale leventje weer kunnen oppakken. 

Wij gaan ook voor een heerlijk voorjaar, een fijne zomer en een mooie herfst. De Sauerland-SommerCard verhandelingen zijn weer rond en bevat weer een mooi aantal leuke uitstapjes die u gratis kunt gaan zien, doen en beleven vanaf 1 april. We kunnen niet wachten om u een heerlijke avond in de nieuwe serre te bezorgen. Met een drankje uitkijkend op het 30°C verwarmde zwembad en de verlichte springschans.

Maar eerst nog even genieten van de sneeuw, de ski-pret, de lekkere glühwein en de overheerlijke apfelstrudel (met vanillesaus) die onze koks tegenwoordig zelf bakken.

O ja, tijdens de krokusvakantie zijn nog enkele kamers & appartementen vrij (wel snel zijn) en vanaf de 2e week van maart beginnen de voordeel-weekenden en midweken weer. Voor iedereen wat wils! Kijk maar eens op onze site www.brabander.nl waar u snel alle arrangementen, verschillende kamers en mogelijkheden ziet. Online boeken is nog eenvoudiger geworden.

We wensen u een fijne week en wie weet tot snel in het altijd mooie Winterberg.

Namens ons gezin en team Der Brabander

Uw Gastheer,

Rob Meurs

Rob's Blog 31 december 2021

Daar zijn ze dan, de laatste dagen van 2021.
Dagen waarin je terugdenkt aan een enerverend jaar. Net als voor veel andere bedrijven was het een bijzonder jaar, beginnend met 21 weken (van de in totaal 29 weken) Lock Down. Nu dit ruimschoots achter de rug is kunnen we het weer niet bevatten. Vorig jaar hadden we geen feestdagen, geen winterdagen, geen krokus met gasten. Daarom waren we dubbel zo blij dat dit jaar met wat aanpassingen alles wel door kon gaan. Gelukkig was de zomer fantastisch druk en super gezellig en hebben we ook veel mooie momenten beleefd.

Het 35-jarig bestaan van Der Brabander en mijn “ronde getal” verjaardag hebben we magertjes gevierd omdat plannen moeilijk was met alle onzekerheden en drukte. Deze staan beiden op het lijstje om later nog eens, en dan flink, over te doen.

Zo kijken we ook terug op de geboorte van de tweeling. Nu alweer 8 weken geleden en ze groeien als kool. Lilly is van 2480 gram naar de 4200 gram gegaan en Logan van 1680gr naar ruim 3400 gram gegroeid. Danielle & Danny zijn dag en nacht in de weer met flesjes, luiers en ondertussen natuurlijk super dankbaar en gelukkig.

De Kerstdagen zijn heel goed verlopen. Zelf hebben we, zoals gewoonlijk, kerstavond met ons gezin gevierd op 19 december. Cadeautjes, gourmetten & gezelligheid. Sandy kon vrij krijgen van haar stage en op die manier was het een gezellige avond met het hele gezin. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt een nieuwe familiefoto voor de brochure en website te maken: Rob zonder bril en compleet met alle kleinkinderen erbij op. Een dag later weer volop aan het werk wat ook soepel verliep. De vele vrij gekomen kamers zijn bijna allemaal weer verhuurd en alle gasten waren enthousiast over de heerlijke diners, de leuke avonden en het cadeau van de Kerstman.  Bovendien hadden we hevige sneeuwval en genoten we dus wéér van een witte Kerst en flinke mintemperaturen waardoor er 3 nachten op rij enorm veel sneeuw gemaakt kon worden. Tot 14 januari blijft het nog lekker druk. Daarna is het wat rustiger in het reserveringsboek. Ook wij merken dat men enorm afwachtend is. Ondanks het feit dat we tegenwoordig een heel hoog percentage “liften open” garantie kunnen geven, wachten veel mensen de volgende persconferentie af. Mocht er toch een Duitse lockdown volgen of zou er een negatief reisadvies komen, dan kunnen gasten sowieso kosteloos annuleren. Mocht u tot de twijfelaars behoren, weet dan dat we nú nog volop beschikbaarheid voor u hebben….

Ondertussen hebben we zin in een leuke winter. Met de après-ski feestjes moeten we nog even wachten, maar voor de rest is alles gewoon open: de skiliften, skischolen, de restaurants, de cafeetjes en andere vrijetijdsmogelijkheden zoals bowling, overdekte golf, laserschieten, indoor kinderland etc. De weekenden zijn behoorlijk geboekt, in de week is er nog volop plaats en daardoor is het op weekdagen heerlijk rustig op de pistes.

Achter de schermen wordt er ook volop gewerkt aan het nieuwe programma voor het voorjaar, de zomer en herfst. Ook in 2022 zijn er weer veel uitstapjes gratis bij ieder verblijf vanaf 2 nachten. Daarover leest u binnenkort meer op onze website.

Eerst gaan we de oud & nieuw gasten een fijn verblijf bezorgen. Dat is altijd een hele organisatie doordat de grote wisseling plaatsvindt op 30 december. Ruim 300 gasten gaan dan naar huis en 300 nieuwe gasten komen weer aan. Een hoogtijdag voor alle afdelingen waarbij ook iedereen wordt ingezet. De huismeesters & skileraren helpen mee met het afhalen van de bedden, de afwas en op het parkeerterrein. Helaas moeten we het dit jaar zonder feestelijke Sylvesterparty doen, want dat mag nog niet. Wel verwennen we onze gasten met een heerlijk 10-gangendiner, waarbij Albertina & Frank de muzikale omlijsting verzorgt. Natuurlijk met om 00.00 uur bubbels & oliebollen. Positieve nieuwjaarswensen en de volgende ochtend een uitgebreide brunch.
 

We proosten op een fantastisch, gezond, gelukkig, fijn en succesvol 2022.

Dat is precies wat we u namens ons gezin en het team wensen !

We hopen dat we ook u in 2022 een fijn, onvergetelijk verblijf mogen bezorgen. Ik hou u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwtjes en leuke dingen in en rond Der Brabander: over zowel ons superteam, het gezin, de verbouwinkjes, nieuwe gerechten en nog veel meer 😊

P.S.
De eerste Tip voor het nieuwe jaar: SBS 6 heeft hier net voor de Kerst hele mooie opnames gemaakt met de Familie Gillis van het programma “Massa = Kassa”. We hebben Peter Gilles met zijn gezin leren kennen als hartstikke leuke mensen. We kunnen u de uitzending van 4 januari om 20.30 uur op bovengenoemde zender dan ook van harte aanbevelen!

Rob´s blog van december 2021

Over leuke en minder leuke dingen….
Zojuist hebben we gehoord dat Nederland weer op slot gaat. Niet leuk en zeker niet zo net voor de Kerst. Maar gelukkig voor u en voor ons mogen we wel met vakantie! Rutte zei duidelijk: “voor wie met vakantie gaat, hou je aan de regels die daar gelden”. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!! Ondanks dat we hier volgens de 2G regel moeten werken hebben we gewoon volop vakantieplezier te bieden! Het hotel is gewoon geopend, het restaurant, het mooie zwembad en de luxe sauna. Maar ook de gezellige hotelbar met leuke avonden met Quiz, livemuziek (dansen is niet toegestaan) en fakkeltochten, wandelingen en (kinder)entertainment. Natuurlijk houden we ons streng aan de regels: controle op de 2G, mondkapjes op bij het verplaatsen en overal desinfectie. We krijgen veel vragen over kinderen op vakantie i.v.m. het hoogrisicio. Daarover staat HIER meer info.

Dus kom gewoon naar Winterberg, lekker genieten van alle mooie dingen die Der Brabander te bieden heeft, smullen van de heerlijke gerechten en de gezelligheid. Weliswaar geen feesten, geen Apre´s Ski en dansen niet toegestaan. Maar wel skiën, zwemmen, sauneren, ontspannen en genieten.

Massa is kassa
Ook leuk waren de afgelopen 4 dagen. We waren gevraagd om mee te werken met een Kerstspecial van het programma Massa is Kassa van SBS6. Omdat de familie Gillis een gezellige Brabantse familie is zagen we dit wel zitten en hebben ja gezegd. En daar hebben we géén spijt van. Super gezellig met Peter, Nicolleke, Mark, Ruud en Inge met partner. Minstens 50 opname uren waaruit ze de mooiste beelden laten zien op 4 januari op bovengenoemde zender om 20.30 uur!

Boekingen – reserveringen – annuleringen – verschuivingen…
Evenals een jaar geleden reageert iedereen op z´n eigen manier op de boodschap van de Ned. regering. Sommige annuleren juist nu de (Kerst)vakantie, vele andere willen juist nu komen. Fijn te weten is dat de besmettingen hier vele malen lager zijn. Dit heeft te maken met het uitgestrekte gebied, de gezonde lucht maar ook de iets strengere regels zoals de 2 G en het steeds aanhouden van de mondkapjesplicht. Ook goed te weten: voor iedereen zoeken we een passend alternatief!
Sowieso blijft de afspraak: is er een negatief reisadvies dat mag u kosteloos annuleren en bent u dus nooit uw geld kwijt!

Hoe zien de komende Kerstdagen eruit in Der Brabander?
Sowieso heel sfeervol met de prachtige Kerstversiering en decoraties. Heel veel mooie gerechten op het 3- het 4 en het 10 gangen diner. Smullen van de High Tea met heel veel lekkere taarten en andere lekkernijen. Proosten rondom het kampvuur met Glühwein & chocomel. Uitslapen en laat ontbijten van het brunchbuffet en spanning op de gezamenlijke bowlmiddag. Voor de liefhebbers de wintersportmogelijkheden direct achter het hotel waar ook de leraren u de kneepjes van het skiën of snowboarden graag bijbrengen. De flink koude nachten die komende week op het weerbericht staan geven een garantie tot heel veel sneeuw die we kunnen gaan maken en volgende week zeker 15 liften open zijn. Kijk hiervoor op www.skiplezier.nl

Over zo´n 10 dagen geven ik u nog een jaaroverzicht met alle (hoogte)punten van 2021 maar deze positieve boodschap wilde we u niet onthouden.
Nu alvast fijne Kerstdagen namens ons gezin en ons fijne Team Der Brabander.

Uw gastheer,

Rob Meurs

Rob's Blog begin november 2021

HOT News uit Winterberg; de tweeling is er al !!!!!

 

Lieve Bloglezers,

 Mijn vorige blog sloot ik af met: “we houden u op de hoogte”, nou hierbij!

In naam van Danny & Danielle mag ik het volgende bekend maken:

 

Nog vroeger dan verwacht wilden de allernieuwste Meursjes het daglicht zien.

Op 02-11-2021, zijn we trotse papa en mama geworden van Logan en Lilly 🥰

Alles gaat goed met ons viertjes 🥰 Omdat ze iets eerder geboren zijn, bij 34+2 weken, blijven we nog even in het ziekenhuis, maar ze doen het super goed en mochten een dag later al uit de couveuse fijn in een warmtebedje. De bevalling is snel en goed gegaan en alles is goed, fijn en gezond. 

Lilly haar naam is voluit Lilly Anneline Maria Meurs en is om 12:41uur geboren, ze weegt 2412 gram en is 46,5cm lang.

Logan zijn naam is voluit Logan Theodorus Robby Meurs en is om 12:45uur geboren, hij weegt 1680 gram en is 43cm lang.

Lilly is rustig zoals in de buik en Logan is heel actief zoals in de buik haha. We genieten volop en kunnen niet gelukkiger zijn 😍

 

Danielle & Danny 

 

U begrijpt dat wij als “grootouders” en broers en zus enorm trots en gelukkig zijn! 

Dit mooie nieuws wilden we u niet onthouden.

 

Veel liefs uit Winterberg van een nog grotere familie “ de Meursjes “ 

Uw Gastheer Rob Meurs 

Rob´s Blog eind oktober 2021

Nog één weekje!

... Dan kijken we terug op een prachtige, hele drukke zomer en herfst. Wie had dat gedacht toen 2021 begon. Wie had gedacht dat toen we begin mei nog steeds dicht waren, 2021 toch een mooi jaar kon worden. Ondanks dat we vanaf de 3e week van mei vol goede moed begonnen zijn hadden wij toen deze drukte zelfs nog niet verwacht, laat staan van durven dromen.
Gelukkig hebben heel veel vaste gasten, maar ook veel nieuwe gasten de weg naar Der Brabander (weer) gevonden. Na een redelijke maand juni hebben we de beste juli, augustus en september achter ons. Zelfs deze maand oktober is een topper geworden. Heel veel mensen die dicht bij huis veilig en vertrouwd wilden genieten van een korte of wat langere vakantie. Op onze parkeerplaats staan ook steeds vaker duitse kentekens die ook heel graag de sfeer komen proeven en van de goede verzorging en de prachtige Sauna & Spa in het hotel komen genieten.

 

8 november sluiten we onze deuren voor een korte vakantie en daarna muzikaal feest!

Op 19 november openen we onze deuren weer, en meteen is het weer vol huis met het jaarlijks Savannah weekend. Allemaal liefhebbers van countrymuziek en veelal trouwe fans van deze fantastische band. Daarna gaat het verder met de Nederlandstalige artiesten tijdens het FP2000 muziekarrangement. Weekje later is er het leuke Schotse weekend waarvoor nog enkele kamers vrij zijn (www.brabander.nl/muziek) en vanaf zondag 28 november zijn er enkele kamers vrijgekomen om te genieten van een 4-daags FP2000 arrangement met artiesten zoals Django Wagner, Stef Ekkel, Helemaal Hollands, Jaman, Leen Zijlmans e.a. Informatie en boeken voor deze reis HIER.
Weer een weekje later (3 tot 5 dec) is er nog een super leuk muzikaal weekend met de Limburger Buben en om deze muzikale reeks af te sluiten hebben we nog een verzorgd weekend vol optredens van Albertina & Frank. Beide top artiesten met heel veel bekendheid in Zeeland en die ook regelmatig optredens verzorgen in Der Brabander. Meer info over deze weekenden HIER.

 

Het hotel in kerstsfeer

Dan zijn we beland in december, de sfeervolste maand van het jaar. Alles in Kerstsfeer (wat overigens al vanaf 18 november het geval is), hele grote kans op een witte omgeving en tijd voor een bezoek aan een van de gezellige Kerstmarkten in de omtrek. Voor het weekend van 17 tot 19 of 20 december hebben we voor de lezers van mijn BLOG een leuk extraatje. Die trakteren we dat weekend op heerlijke warme Apfelstrüdel met keuze uit Glühwein of warme choco  met slagroom. Bij de sfeervolle haard in de lounge smaakt deze extra lekker 😊 Even aangeven bij de boeking dat u ´bloglezer´ bent dan ligt de waardebon bij incheck voor u klaar.

 

 

Winter!

Daarna begint de winter en het winterseizoen. We zijn er bijna klaar voor. Het terras wordt van de week leeg gemaakt (waar een gedeelte van in de nieuwe serre komt te staan want die is ook klaar). De kinderskiles-tuin is al opgebouwd en ook de skischool en skiverhuur wordt al volop geboekt.

Af en toe krijgen we telefoontjes van mensen die zich ongerust maken over de ontwikkelingen op het gebied van maatregelen, besmettingen etc. Maakt u zich daar geen zorgen over. Wij houden ons gegarandeerd streng aan de regels. Om te overnachten in het hotel geldt de 3 G regel (voornamelijk met de corona-app). Gevaccineerd, genezen of getest (negatieve test van uiterlijk 48 uur). In het hotel is bij het verplaatsen het mondkapje verplicht en ook binnen worden de regels streng gehanteerd. (desinfecteren-mondkapjes door team - kamers iedere 2 dagen schoon maken-protocollen voeren etc.) Hiermee bieden we onze gasten een veilige vakantie. Mocht er een negatief reisadvies zijn dan kan iedereen de reservering kosteloos annuleren en krijgt meteen de aanbetaling teruggestort. Maar daar gaan wij (en ook de regering) niet van uit en kijken uit naar een sneeuwrijke winter (zoals de weerberichten aangeven) met volop gezelligheid en plezier aan het wintersporten!

 

Ook wij hebben even vakantie én spannende tijden

Onze vakantie: Marja heeft net haar verplaatste Qigong-reisje achter de rug en ikzelf ben van
2 tot 17 november te vinden op een strandbedje onder een parasol. Als ik terug kom is de kans heel groot dat er twee kleintjes zijn geboren. Want de buik van onze schoondochter Danielle is wel heel goed gegroeid. Danny & Danielle kunnen werkelijk niet wachten en ook de rest van ons gezin (Marja, Roy/Wendy/Jeffrey& Sandy) zijn heel benieuwd. Alles gaat goed, de tas is zelfs al gepakt, de wiegjes staan klaar en de route naar Paderborn al 10 keer gecheckt 😊 Officiële datum is 12 december maar bij een tweeling is het vaak vroeger. We houden u op de hoogte!

 

Uw gastheer, 

Rob Meurs

Rob's Blog 16 september 2021

September 2021

Donderdag 16 september: 

Het zonnetje schijnt hoog aan de hemel en het hotel zit vol met gezellige gasten 😊  
Merkbaar dat veel gasten de afgelaste vakantie komen inhalen. Merkbaar dat veel mensen er tussenuit wilden. Zeker met Der Brabander als favoriete vakantieadres. 95% vaste gasten en ook komende week zo goed als volgeboekt. Aankomst 26 september tot 1 oktober zijn er nog een aantal kamers en appartementen vrij, daarna is het weer erg druk en nog maar beperkt mogelijkheden.  

 

Duidelijkheid, er mag weer heel veel:

Gelukkig is er rust in de wereld van regels betreft wat wel en niet mag. Duitsland is al langer duidelijk: bij overnachten gelden de 3G´s: Gevaccineerd of Genezen of Getest - (met sneltest). Met onze eigen teststraat in huis geen enkel probleem. Mondkapje alleen bij het verplaatsen binnen. De fakkeltocht, ochtendwandeling en leuke avonden vinden gewoon plaats. Iedere woensdag en zaterdag hebben we een gezellige avond met livemuziek. Dansen (nog) niet toegestaan. Genieten wél en dat doen onze gasten volop! We verwachten hier ook wel versoepelingen maar in de praktijk is dit (tijdelijk) okay.  

Trots op het team: 


In Der Brabander loopt alles weer op rolletjes. Toen we eind mei opengingen was het team nog vrijwel compleet en met een aantal nieuwe teamleden erbij krijgen we weer dagelijks complimenten over de vriendelijkheid, gastvrijheid en het snelle en correcte bedienen en de heerlijke gerechten.  

 

 

Complimenten over de kruiden en de eetbare bloemetjes: 


In de lockdown hebben onze koks in samenwerking met de technische dienst een flinke plantenkas geplaatst. Groot succes want een deel van de kruiden e.d. in onze gerechten komen voortaan uit eigen tuin. 

 

 

Samenkomst op de beurs:


De 50plusbeurs in september gaat nog niet door maar op de beurs in januari in Veldhoven en Antwerpen zijn we present. Ook de Brabander-bus gasten-middag in de Druiventros in oktober mag dit jaar ook weer. De betreffende uitnodigingen zijn verstuurd en vallen samen met de nieuwe bus brochure bij de bus gasten in de brievenbus. 

 

Nieuw in Der Brabander: 


Eind van de maand beginnen we met het plaatsen van de nieuwe serre op het achterterras. 32 meter lang en 3,50 meter breed die onze gasten bij een buitje lekker drooghoudt. Als het wat kouder wordt doen de glazen schuifdeuren hun werk en blijft het warm. Hierdoor veel meer buiten genieten.  

Daar zit muziek in:  


Ook de muziekweekenden: Oktoberfest (29/10), het bekende Savannah-Countryweekend (19/11), het bijzondere schotse weekend (26/11) en het gezellige Limburger Buben weekend (3/12) gaan gewoon door en zijn al volop geboekt. Hier mag een lekker feestje worden gebouwd mét dans en zonder mondkapje voor iedereen die gevaccineerd of genezen is of een negatieve PCR-test kan voorleggen.  

 

Privé, alles okay:

Ook thuis is het goed. Sandy is net klaar met haar studie en net begonnen met een interessante stage in Tilburg. Jeffrey heeft het heel druk met zijn geheel verbouwde Beach house en waterskibaan aan en op de Hillebachsee vlakbij Winterberg. Ondanks de iets minder warme zomer had ook hij het veel drukker en mocht veel gasten een lekker verblijf op zijn prachtige terras met blik over het meer bezorgen. Danny heeft het, het drukste. Naast de hele drukke zomer in het hotel heeft hij thuis de voorbereidingen van de komst van de kinderen. Ja kinderen…. In december is er een tweeling op komst. Samen met Daniëlle zijn ze super gelukkig.  Alles gaat goed; de kinderwagen, de box en de kinderstoelen staan al in elkaar. Iedere dag raden we namen. Zowel de jongensnaam, als van de te verwachten kleine dame beginnen met dezelfde letter, alleen weten we niet welke ☹.  
Nog 12 weekjes terwijl een vroegere bevalling te verwachten is.  
De kinderen van Roy zitten ondertussen beide op de “grote” school en komen regelmatig op kantoor vertellen wat ze geleerd hebben. Wat nóg leuker is hebben we nog niet ontdekt 😊 

We gaan er een mooie herfst van maken en ons voorbereiden op een fijne winter.  
Blijf alle gezond en heel graag weer tot ziens in Winterberg, 

Namens ons gezin en topteam Der Brabander 

Uw Gastheer  

Rob Meurs  

35 jaar Der Brabander!

Vandaag is het zover: 35 jaar Der Brabander! Al 35 jaar mogen we het mooiste vak ter wereld uitoefenen. Met vallen en opstaan, met voor- en tegenspoed, met tegenwind en wind in de rug maar steeds vol enthousiasme, liefde voor het vak en iedere dag positief bekijken wat nóg beter kan.

Het is alweer 35 jaar geleden dat Marja en ik hier begonnen met 8 kamertjes. Weinig ervaring maar wel met de gedachte; we gaan het zo doen zoals we zelf graag vakantie vieren. Een gezellig hotel, frisse kamers, lekker eten, volop informatie over alles en nog wat en leuke avonden. En dat werkte toen en nog steeds. Nu zijn we 12775 dagen verder, hebben ruim een miljoen overnachtingen achter ons en ruim 300.000 gasten een fijne vakantie verzorgd. We gaan voor vele meerdere!
Ondertussen werken er dagelijks ruim 100 mensen met plezier bij Der Brabander.
Zijn er 84 kamers, 28 appartementen en ruim 330 bedden, 3 restaurants (waaronder een nieuw “pop up unit” met mexicaans streetfood), een skischool, skihut en een skilift. Verzorgen we ruim 25 eigen busreizen, een tal van muziekweekenden en nog meer leuke weekenden voor bedrijven en verenigingen. Komen gasten bij ons genieten van onze prachtige wellnes en de lekkerste gerechten. Komen heren fietsen, dames een vriendinnenweekend houden en stelletjes jong en al wat ouder heerlijk een weekendje weg of midweekje vakantie vieren. Kortom zijn wij de gelukkigste op aarde.

Samen met twee van onze kinderen met partners (Roy met Wendy en Danny met Danielle) en een geweldig team vaste medewerkers.
Alle ingrediënten om ons werk met liefde en plezier te doen.

 

Dubbel jarig

Deze week ben ik 60 geworden, vaak wordt mij gevraagd wanneer stop je? Dan geef ik altijd hetzelfde antwoord: Buddha zegt nooit stoppen maar minderen. En dat willen we ook. Niet meer 7 dagen in de week en naast de vakanties ook af en toe is een paar dagen weg.
Danny en Roy doen het fantastisch en zijn de mogelijkheden daar voor aanwezig.

 

 

Zomervakantie 2021

In Der Brabander is het momenteel lekker druk. Meest vervelend is nu dat Nederland door de Duitse overheid als hoogrisicogebied is benoemd en dat dan weer betekent dan deze weken iedereen vanaf 6 jaar 2 x gevaccineerd móet zijn. En dat midden in de zomervakantie terwijl kinderen niet eens gevaccineerd kunnen zijn. Begrijpelijk want Duitsland is heel voorzichtig en met zelf een getal van minder dan 10 besmettingen per 100.000 is Nederland dan met ruim 400 erg hoog ( Stand 20 juli). Maar ook triest. Juist die vaste gasten met kinderen die zich zó verheugd hadden en nu gewoon niet mogen komen. We hopen dat dit snel teruggedraaid wordt en we minstens een deel van deze vakanties kunnen redden. Naast het financiële (want met deze reden krijgt iedereen het geld van ons terug) voor ons het grootste dieptepunt in deze crisis want als je aan de kinderen(vakanties) komt…. ☹

 

35 jaar hebben we gevierd met voor de gasten volop gebak en iedere dag een leuk extraatje ( zie brabander.nl/35 ) ieder teamlid kreeg een gelimiteerd exemplaar van een serie flessen “Edelsekt” die speciaal voor ons jubileum gebotteld is. Het feestgedruis rondom dit jubileum gaat later plaatsvinden.
Eerst gaan we met z´n allen de gasten lekker verwennen en een top vakantie bezorgen.

Voor komende weken zijn er nog mogelijkheden, september is al voor 70% vol en ook oktober begint vol te lopen. Dus dichtbij huis een fijne veilige vakantie met volop gezelligheid en veel gratis uitstapjes? www.brabander.nl 

Graag tot ziens in Winterberg, uw gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog juni 2021

Hallo lieve mensen, hier een overzicht van de stand van zaken in Winterberg. Leuke nieuwtjes en 2 primeurtjes.  We zijn alweer bijna een maand open en hebben al heel wat gasten een fijn verblijf mogen bezorgen. Sinds een week zijn we voor Nederland code geel dus sinds een week zijn de Nederlandse gasten ook weer welkom!

Jammer is dat veel mensen dit niet weten en nog steeds afwachtend zijn. Men kan gewoon reizen, bijna alles is gewoon open en de regels zijn ongeveer gelijk met Nederland.
Wat nog wel afwijkt is de verplichte sneltest. Ook hier is onduidelijkheid over.
Het is heel simpel, wij hebben een eigen teststraat, u kunt zich aanmelden (link in de reserveringsbevestiging) en de test stelt oprecht niets voor. Met een heel dun wattenstaafje gaat de opgeleide persoon 5 tellen in een van de neusgaten. En klaar is kees. Binnen een half uur heeft u de uitslag en het geheel is zelfs kosteloos. (2 x ingeënt maakt de test onnodig)

Er wordt door Duitsland gevraagd om u aan te melden op http://www.einreiseanmeldung.de Mocht u dit niet lukken doen wij dat graag voor u in Winterberg bij de aankomst. Er staat u dus niets meer in de weg dus kan het genieten weer beginnen in het veilige en vertrouwde Winterberg.


Team Der Brabander
Reeds vaker hebben we onze trots uitgesproken over ons team. Stuk voor stuk fijne, behulpzame, gastvrije, vriendelijke en hardwerkende mensen!
Dat respect is nog groter geworden. 29 weken lockdown, 29 weken hebben de meeste gewacht om u weer te ontvangen.
29 weken die gedeeltelijk gevuld waren met leuke dingen, cursussen en scholing maar erg lang als je niet kunt doen wat je het leukste vindt!


Primeur(sjes)
Met goedkeuring van Danielle & Danny mogen we bekend maken dat ze mama en papa worden.
En om het maar meteen goed te doen zijn er zelf 2 kindjes onderweg. In December worden wij dus weer Oma & Opa, we kunnen niet wachten ???? !


Met de bus
Ook de busreizen gaan weer van start.
Twee busreizen zijn volgeboekt en de 5 daagse van 5 juli en de 8 daagse van  9 juli hebben nog enkele plaatsen vrij.
Wilt u graag nog mee of voor meer info bel dan 0049 2981 9320.


Feestje!
Nóg een primeur en pas vanmorgen bekend gemaakt!
De gasten van onze muziekreizen wachten ook al meer dan een jaar voor een artiestenweekend. Ook de artiesten hebben nog tijd over en in Duitsland mogen we wél een (besloten) feestje bouwen met livemuziek. Komend weekend hebben we live in huis Frank Smeekers en Jan van Hest (op vrijdag) en Helemaal Hollands en Django Wagner (op zaterdag). Er kunnen maar 50 mensen boeken dus interesse, dan snel erbij zijn.  
Weekend  2 nachten incl. ontbijt/diner en 2 avonden boekt u in een royalkamer al  € 229,- p.p. incl. 2 feestavonden. Meer info en boeken van dit weekend alleen via Frank Peters:
06 53770381 of www.fp2000.nl

En dan tot slot nogmaals het jubileum nieuws: Der Brabander 35!
Zoals u al wel gelezen heeft vieren wij dit jaar ons 35 jarig bestaan, en om dit vieren hebben we verschillende leuke extraatjes voor u in petto. Zo bieden we heel de zomer koffie met een flink stuk gebak en slagroom aan voor slechts € 3,50, is er iedere dag een heerlijk lunchgerecht voor slechts € 3,50 een Brabander Quiz met 35 vragen waar elke 35ste winnaar een weekend voor 2 personen wint,  ook bieden we bij meerdere weekenden en midweken de zondagnacht als verlenging aan voor slechts € 35,- p.p. (op basis van hp), trakteren we iedereen die dit jaar 35 wordt op een leuke verrassing en nog veel meer extraatjes die we hier presenteren.

We hopen u weer een beetje geïnformeerd te hebben over de gang van zaken in Winterberg.  
Wacht aub niet te lang want er is al behoorlijk geboekt en het zou zo jammer zijn als we u teleur moeten stellen. Wij garanderen u dat we u een geweldig, fijn, veilig, zorgeloos en gezellig verblijf gaan bezorgen.  

Heel veel liefs uit Winterberg! 

Namens de family Meurs & team 
Uw gastheer Rob Meurs  

Robs Blog - mei 2021 

Zaterdag 8 mei 2021: 
Hoe ziet het er nu hier in Winterberg uit? 
De buitenmeubelen hebben hun plaatsje weer ingenomen op het mooie terras. De ligstoelen staan weer rondom het zwembad. Alles is schoon, opgeruimd en voorzien van nieuwe verlichting voor nóg gezelligere zomeravonden.


Toch moeten we nog even wachten… 
Naast Pasen, dit jaar ook Hemelvaart en Pinksteren zonder gasten. Ondanks dat het zeker de goede kant op gaat en de cijfers elke dag beter worden is Nordrhein Westfalen (het Bundesland/provincie waar Hochsauerland in ligt) helaas nog niet op het juiste niveau om de deuren te mogen openen. In enkele andere provincies zijn de eerste stappen met openingen ondernomen. In Duitsland werken we met de zgn. “incidentwaarde” een getal die de gemiddelde aantal besmettingen per 100.000 inwoners van de afgelopen 7 dagen aangeeft.  Bijzonder is dat als we deze waarde op de Nederlandse cijfers loslaten er in Nederland ongeveer het dubbele aantal besmettingen zijn dan hier. Toch zijn er hier minder versoepelingen. Zo zien we maar weer hoe voorzichtig, maar ook verantwoord men omgaat met de pandemie in Duitsland.  

Ook het prikken gaat hier goed voorwaarts. 
De huisartsen zijn al weken bezig en het aantal reeds gevaccineerde loopt voor op de planning.  Op veel dagen in de week worden er meer dan 1.000.000 mensen per dag geprikt en zien we het aantal besmettings-cijfers dalen. Danny is ook al voorzien van zijn eerste injectie en ook wij staan op de lijst bij de huisarts voor als er uitval is en zullen anders zeker spoedig aan de beurt zijn. Verder is het op veiligheid en testgebied hier ook goed geregeld. Wij mogen 2 keer per week een gratis test doen die we online aanmelden en die men via een drive in afneemt. We hebben zelfs intern al mensen opgeleid die onze teamleden mogen testen. Voor de rest is alles nog dicht en hebben we zelfs een avondklok. (22.00 tot 05.00 uur) waar men tot 00.00 uur alleen op straat mag zijn voor sport, frisse neus en bv. de hond uitlaten.  Ook de winkels zijn opnieuw gesloten en maken deel uit van deze korte strenge lockdown om met druk de cijfers nog lager te krijgen en we dus zo spoedig mogelijk weer veilig open kunnen!  

Moeten we nu wel of niet al boeken voor onze vakantie dit voorjaar of deze zomer?  
Deze vraag krijgen we dagelijks. Van de ene kant weten we niet wanneer we open mogen en van de andere kant is er al veel verschoven naar en geboekt voor deze zomer.   
Weg onzekerheid – vakantie vastleggen zonder risico en gegarandeerd zijn van uw favoriete vakantieadres: Daarom hebben we voor alle nieuwe én bestaande boekingen een nieuwe annuleringsregel gemaakt: U mag tot 7 dagen voor aankomst uw vakantie kosteloos omzetten of annuleren waarbij de aanbetaling direct terugbetaald wordt. Gewoon om uw onzekerheid weg te halen! U kunt dus met een gerust hart boeken en uw voorkeursdatum vastleggen. Zou er alsnog een negatief reisadvies zijn op de dag van aankomst, dan vervalt de reservering sowieso en kunt u of verschuiven of kosteloos annuleren. 


En dan tot slot feestelijk nieuws: Der Brabander is jarig! 
Zoals u al wel gelezen heeft vieren wij dit jaar ons 35 jarig bestaan, en om dit vieren hebben we verschillende leuke extraatjes voor u in petto. Zo bieden we heel de zomer koffie met een flink stuk gebak en slagroom aan voor slechts € 3,50, is er iedere dag een heerlijk lunchgerecht voor slechts € 3,50 een Brabander Quiz met 35 vragen waar elke 35ste winnaar een weekend voor 2 personen wint,  ook bieden we bij meerdere weekenden en midweken de zondagnacht als verlenging aan voor slechts € 35,- p.p. (op basis van hp), trakteren we iedereen die dit jaar 35 wordt op een leuke verrassing en nog veel meer extraatjes die we aanstaande woensdag onder onderstaand logo op de website presenteren.  


We hopen u weer een beetje geïnformeerd te hebben over de gang van zaken in Winterberg.  
We blijven samen met ons gezin en topteam positief en staan in de startblokken om de deuren te openen als Heer Rutte & Frau Merkel het akkoord geven.  
Dan gaan we u een geweldig, fijn, veilig, zorgeloos en gezellig verblijf bezorgen.  

Heel veel liefs uit Winterberg! 

Namens family Meurs & team 
Uw gastheer Rob  Meurs  

Robs Blog - april 2021 

Ja daar is ie weer! Na een pauze van 2 maanden, tja wat moet je vertellen als er weinig nieuws is? 

Druk bezig

Maar, er licht te zien aan het einde van de tunnel. Het gaat de goede kant op. Tjonge wie had dat ooit gedacht een half jaar zonder gasten, een half jaar zonder gezelligheid in het hotel en het dorp. Wat doen jullie dan heel de dag wordt er vaak gevraagd. Nou, met een team van 10 – 15 mensen zijn we dagelijks druk in de weer: het receptieteam met het maken en vooral verzetten van boekingen, muziekweekenden, busreizen en alles wat daarbij komt kijken. Het marketingteam met de nieuwe, Duitse en Nederlandse website en brochures en de wekelijkse berichten op Facebook en Instagram. De dames van de housekeeping met de grote schoonmaak en de technische dienst heeft ondertussen alle kelders opgeknapt en opnieuw ingedeeld. Het keukenteam heeft volop proef  gedraaid met veel nieuwe gerechten voor deze zomer (waar wij heerlijk van konden smullen), en heeft het bedieningsteam diverse cursussen ondernomen over nieuwe drankjes en cocktails.  
Roy heeft een prachtige plattegrond gemaakt die in de nieuwe welkomstbrochure staat die u bij het inchecken ontvangt.
Heel overzichtelijk, zeer informatief en dus erg behulpzaam voor een fijn verblijf.  

Topteam

Bovendien heeft iedereen, en daarvoor zijn we dankbaar en trots, zich ingezet met allerlei vrijetijds-activiteiten. Zo zijn er meerdere quizavonden geweest, is er 2 x een escaperoom georganiseerd, heel veel wandelingen gemaakt, wordt er gezamenlijk gekookt, hebben we oliebollen gebakken en rondgebracht en gaan we paaseieren zoeken. Sinds 4 weken staan er dagelijks teamleden aan de parkeerplaats want sinds begin maart zijn er 12 skiliften open en verkopen we frietjes, snacks en drankjes vanuit de foodtruck bij de Skihütte. Respect hoe deze horecatijgers die niets liever doen dan hard werken en de gasten blij maken het al zolang uithouden. De vurigste wens is dan ook zo snel mogelijk open en aan de slag.  

Eerlijk gezegd genieten we stiekem ook wel van de extra vrije tijd. Zo was de Kerst heerlijk samen met het gezin en was ook het proosten op het nieuwe jaar in de woonkamer bijzonder en leuk! (voor één keer ????).
We maakte met Roy, Wendy, Danny, Danielle en kleinkinderen prachtige wandelingen door de sneeuw en zijn, met de mannen, ook nog heerlijk wezen skiën.  Allemaal leuk en fijn omdat het toch niet anders was en dit dé manier was om positief te blijven. Winterberg opnieuw ontdekt! 

HighFive

Onze zoon Jeffrey heeft ook geprofiteerd van deze lockdown. Normaal werkt hij in de winter  
7 dagen per week in onze Skihütte en kon nu mooi zijn verbouwingsplannen van zijn eigen horecazaak aan de Hillebachsee in één keer verwezenlijken. Hier heeft hij een bijna geheel nieuw Beach-house gebouwd met een veel groter terras aan dit prachtige bergmeer. Op 10 km van Der Brabander kunnen ook onze gasten waterskiën, wakeboarden en heerlijke vertoeven.  

Wij redden het wel

Een vraag die vaak gesteld wordt is: “redden jullie het wel, nu het hotel zo lang dicht is? “  
In Duitsland zijn veel dingen heel goed geregeld. Ondanks dat we in de eerste lockdown geen recht hadden op steun was er een goede november- en december-´Hilfe´. Vanaf januari een redelijke tegemoetkoming van de vaste kosten en dat samen met een extra lening van de Sparkasse, waar we als gezond bedrijf bekend staan en een “vinger aan de pols” hebben bij de uitgaven (zoals ik van mijn vader geleerd heb) kunnen we prima overleven. Gelukkig wordt er minimaal geannuleerd maar massaal reserveringen verplaatst naar een later tijdstip en ook nieuwe gemaakt voor de zomer, herfst, komende feestdagen en winter 2022.  

Nu verder afwachten. Ook hier wordt enorm veel getest en volop geprikt. “Onze” Frau Merkel heeft al vaker vermeldt “het einde van de lockdown is in zicht”, nog even volhouden dus. Tot die tijd blijven wij positief en bezig met nieuwe ideeën uitwerken. Zo is er zojuist een flinke plantenkas bezorgd waar we onze eigen kruiden gaan verbouwen en zijn er een 25-tal fruitbomen besteld met hetzelfde doel. Onze prikjes zullen nog wel even duren maar als straks het negatieve reisadvies van de baan is en wij weer open mogen kunnen we én gaan we u ook met de maatregelen een fijn verblijf bezorgen. Misschien dat er een vaccinatiepas zou komen maar het zal nooit zo zijn dat men zonder prik niet mag reizen naar Duitsland. Hoogstens (tijdelijk) met een test maar die zijn hier nu al hier te koop voor ongeveer 6,- €.  

In de volgende blog én in de brochure leest u meer informatie over ons 35 jaar bestaan dat we dit jaar graag met u willen vieren. 35 aantrekkelijke actie´s, kortingen en feestelijke extraatjes.

Nieuwe projecten 

Nogmaals we wachten gewoon nog even af, er zijn genoeg berichten dat het werkelijk niet meer zo heel lang kan duren. Breng eens een bezoekje aan de vernieuwde website www.brabander.nl waar we heel trots op zijn. De nieuwe brochure krijgt u over een paar weken in de brievenbus.  
Ook via deze blog wensen we u Fijne Pasen, blijf alstublieft gezond want we missen u echt en zeer van harte: Hopelijk tot snel in het mooie gezellige Winterberg en ons fijne gastvrije familiebedrijf Vakantiehotel “Der Brabander”

Liefs, namens ons gezin en team,
uw gastheer Rob Meurs

Robs eerste blog van 2021

6 januari 2021

Allereerst ook voor mijn bloglezers de allerbeste wensen voor 2021 met geluk, gezondheid en veel vakantiedagen.

Feestdagen met de familie

Gezellig was het wel voor een keer de Kerst en oud/nieuw thuis met de kinderen te vieren. Ook wij hebben, zoals half Nederland gegourmet, gebruncht en de oudjaarsconference gekeken. Om 00.00 geproost en 15 vuurpijlen afgestoken. (mocht bij ons wel als je het nog had). Hartstikke leuk maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een vol hotel en deze sfeervolle avonden met onze gasten door te brengen.
Omdat er ook geen wintermarkt was en dus ook geen oliebollenkraam hebben wij die belangrijke taak op ons genomen. In en rond Winterberg hebben we geadverteerd en een kleine 1000 oliebollen gebakken en bezorgd. Ook hier heel veel complimenten en de vraag volgend jaar weer? Volgend jaar gaat alle aandacht weer uit naar onze hotelgasten.

Winter en ongewenst druk

In Winterberg is het momenteel sprookjesachtig mooi. Prachtig pak sneeuw gevallen en nu door de vorst is er ook nog eens rijp ontstaan. Jammer dat er zo weinig mensen van kunnen genieten. Even hadden we, zoals u misschien in het nieuws gezien heeft, een enorme aanloop van mensen uit het Ruhrgebied die hier in hele grote getallen kwamen sleetje rijden. Werkelijk duizenden bezoekers. Omdat de coronaregels niet aangehouden werden heeft onze burgemeester samen met ons als horeca- ondernemers Winterberg “gesperrt”. Via allerlei soorten media en sociaal media en op grote borden op de “ duitse autobahn” werden bezoekers afgeraden om te komen. Degene die toch kwamen werden nog voor Winterberg omgeleid richting de terugweg. Pistes en wandelpaden zijn tot 10 januari afgezet en zo houden we ons gebied ook vrij van te veel massa tijdens deze lockdown en daardoor de kans op besmetting laag. Trots zijn we dat onze omgeving tot de allerlaagste besmettingen van heel NRW behoort en dat willen we natuurlijk graag zo houden.

Steeds bekender

Het hele coronagebeuren bracht de afgelopen maanden ook heel veel pers naar Winterberg én Der Brabander als bekendste hotel. Sinds afgelopen maart heb ik de PR overgedragen en is onze Danny hiervoor verantwoordelijk, en dat heeft ie geweten. Vanaf november waren we present in 5 verschillende kranten, 6 tv zenders (waaronder 2 x bij de NOS en 1 x bij RTL4) en een stuk meer radiozenders. Gisteren nog live bij Omroep Brabant. Steeds meer mensen maken op deze manier kennis met Der Brabander. Bekijk hier o.a. het bericht van de NOS.

Gezinsuitbreiding

Dit weekend is ons gezinnetje uitgebreid. Eindelijk was puppy “Bobby” oud genoeg en mocht hij verhuizen naar Winterberg. Een lang gekoesterde wens van Marja is vervuld en het is weer gezellig druk in huis, er springt een heel lief kleine “goldendoodle” mini rond.

Proost!

Vanmorgen hebben we een vergadering  gehad met de afdelingsmanagers en later geproost met de meeste medewerkers (met afstand uiteraard), op het begin van een nieuw jaar vol met ideeën en plannen voor als we straks weer open mogen gaan…
Nog even geduld, want de lockdown is verlengd tot 31 januari. We merken wel dat de boekingen weer langzaam op gang komen. Over de nieuwe annuleringsvoorwaarden krijgen we veel complimenten (tot een maand voor aankomst kosteloos annuleren, tot 14 dagen de datum wijzigen en bij een negatief reisadvies kosteloos verzetten of annuleren).  We merken ook dat heel veel gasten niet kunnen wachten om er weer op uit te gaan en daardoor met een gerust hart de reservering maken om straks niet mis te grijpen.

Achter de schermen werken we volop aan onze nieuwe Nederlandse site terwijl de prijzen tot 1 november al online staan op de huidige website. Nu maar hopen dat die laatste episode van de lockdown snel voorbij is en we spoedig de deuren mogen openen. Nogmaals, we missen onze gasten en de gezelligheid enorm. Samen met ons team zijn we klaar, goed voorbereid en volop uitgerust!

Zo, bent u weer een beetje op de hoogte. Het gaat u goed, blijf alstublieft gezond en heel graag snel tot ziens!

Namens ons gezin & team der Brabander

Uw gastheer,

Rob Meurs  

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...

Whatsapp

Hallo!
Wilt u ons gemakkelijk en snel een bericht sturen? Klik dan op de verzendknop en wij sturen u zo snel mogelijk een bericht terug!

Bericht verzenden