Brabander Logo

Rob's Blog

Wist u dat Rob regelmatig een persoonlijke blog schrijft over alles wat hem, het gezin Meurs bezig houdt en over de nieuwtjes van in en rondom Der Brabander? U vindt ze allemaal hier onder in de nieuwste blogs van Rob.

Rob's Blog 16 september 2021

September 2021

Donderdag 16 september: 

Het zonnetje schijnt hoog aan de hemel en het hotel zit vol met gezellige gasten 😊  
Merkbaar dat veel gasten de afgelaste vakantie komen inhalen. Merkbaar dat veel mensen er tussenuit wilden. Zeker met Der Brabander als favoriete vakantieadres. 95% vaste gasten en ook komende week zo goed als volgeboekt. Aankomst 26 september tot 1 oktober zijn er nog een aantal kamers en appartementen vrij, daarna is het weer erg druk en nog maar beperkt mogelijkheden.  

 

Duidelijkheid, er mag weer heel veel:

Gelukkig is er rust in de wereld van regels betreft wat wel en niet mag. Duitsland is al langer duidelijk: bij overnachten gelden de 3G´s: Gevaccineerd of Genezen of Getest - (met sneltest). Met onze eigen teststraat in huis geen enkel probleem. Mondkapje alleen bij het verplaatsen binnen. De fakkeltocht, ochtendwandeling en leuke avonden vinden gewoon plaats. Iedere woensdag en zaterdag hebben we een gezellige avond met livemuziek. Dansen (nog) niet toegestaan. Genieten wél en dat doen onze gasten volop! We verwachten hier ook wel versoepelingen maar in de praktijk is dit (tijdelijk) okay.  

Trots op het team: 


In Der Brabander loopt alles weer op rolletjes. Toen we eind mei opengingen was het team nog vrijwel compleet en met een aantal nieuwe teamleden erbij krijgen we weer dagelijks complimenten over de vriendelijkheid, gastvrijheid en het snelle en correcte bedienen en de heerlijke gerechten.  

 

 

Complimenten over de kruiden en de eetbare bloemetjes: 


In de lockdown hebben onze koks in samenwerking met de technische dienst een flinke plantenkas geplaatst. Groot succes want een deel van de kruiden e.d. in onze gerechten komen voortaan uit eigen tuin. 

 

 

Samenkomst op de beurs:


De 50plusbeurs in september gaat nog niet door maar op de beurs in januari in Veldhoven en Antwerpen zijn we present. Ook de Brabander-bus gasten-middag in de Druiventros in oktober mag dit jaar ook weer. De betreffende uitnodigingen zijn verstuurd en vallen samen met de nieuwe bus brochure bij de bus gasten in de brievenbus. 

 

Nieuw in Der Brabander: 


Eind van de maand beginnen we met het plaatsen van de nieuwe serre op het achterterras. 32 meter lang en 3,50 meter breed die onze gasten bij een buitje lekker drooghoudt. Als het wat kouder wordt doen de glazen schuifdeuren hun werk en blijft het warm. Hierdoor veel meer buiten genieten.  

Daar zit muziek in:  


Ook de muziekweekenden: Oktoberfest (29/10), het bekende Savannah-Countryweekend (19/11), het bijzondere schotse weekend (26/11) en het gezellige Limburger Buben weekend (3/12) gaan gewoon door en zijn al volop geboekt. Hier mag een lekker feestje worden gebouwd mét dans en zonder mondkapje voor iedereen die gevaccineerd of genezen is of een negatieve PCR-test kan voorleggen.  

 

Privé, alles okay:

Ook thuis is het goed. Sandy is net klaar met haar studie en net begonnen met een interessante stage in Tilburg. Jeffrey heeft het heel druk met zijn geheel verbouwde Beach house en waterskibaan aan en op de Hillebachsee vlakbij Winterberg. Ondanks de iets minder warme zomer had ook hij het veel drukker en mocht veel gasten een lekker verblijf op zijn prachtige terras met blik over het meer bezorgen. Danny heeft het, het drukste. Naast de hele drukke zomer in het hotel heeft hij thuis de voorbereidingen van de komst van de kinderen. Ja kinderen…. In december is er een tweeling op komst. Samen met Daniëlle zijn ze super gelukkig.  Alles gaat goed; de kinderwagen, de box en de kinderstoelen staan al in elkaar. Iedere dag raden we namen. Zowel de jongensnaam, als van de te verwachten kleine dame beginnen met dezelfde letter, alleen weten we niet welke ☹.  
Nog 12 weekjes terwijl een vroegere bevalling te verwachten is.  
De kinderen van Roy zitten ondertussen beide op de “grote” school en komen regelmatig op kantoor vertellen wat ze geleerd hebben. Wat nóg leuker is hebben we nog niet ontdekt 😊 

We gaan er een mooie herfst van maken en ons voorbereiden op een fijne winter.  
Blijf alle gezond en heel graag weer tot ziens in Winterberg, 

Namens ons gezin en topteam Der Brabander 

Uw Gastheer  

Rob Meurs  

35 jaar Der Brabander!

Vandaag is het zover: 35 jaar Der Brabander! Al 35 jaar mogen we het mooiste vak ter wereld uitoefenen. Met vallen en opstaan, met voor- en tegenspoed, met tegenwind en wind in de rug maar steeds vol enthousiasme, liefde voor het vak en iedere dag positief bekijken wat nóg beter kan.

Het is alweer 35 jaar geleden dat Marja en ik hier begonnen met 8 kamertjes. Weinig ervaring maar wel met de gedachte; we gaan het zo doen zoals we zelf graag vakantie vieren. Een gezellig hotel, frisse kamers, lekker eten, volop informatie over alles en nog wat en leuke avonden. En dat werkte toen en nog steeds. Nu zijn we 12775 dagen verder, hebben ruim een miljoen overnachtingen achter ons en ruim 300.000 gasten een fijne vakantie verzorgd. We gaan voor vele meerdere!
Ondertussen werken er dagelijks ruim 100 mensen met plezier bij Der Brabander.
Zijn er 84 kamers, 28 appartementen en ruim 330 bedden, 3 restaurants (waaronder een nieuw “pop up unit” met mexicaans streetfood), een skischool, skihut en een skilift. Verzorgen we ruim 25 eigen busreizen, een tal van muziekweekenden en nog meer leuke weekenden voor bedrijven en verenigingen. Komen gasten bij ons genieten van onze prachtige wellnes en de lekkerste gerechten. Komen heren fietsen, dames een vriendinnenweekend houden en stelletjes jong en al wat ouder heerlijk een weekendje weg of midweekje vakantie vieren. Kortom zijn wij de gelukkigste op aarde.

Samen met twee van onze kinderen met partners (Roy met Wendy en Danny met Danielle) en een geweldig team vaste medewerkers.
Alle ingrediënten om ons werk met liefde en plezier te doen.

 

Dubbel jarig

Deze week ben ik 60 geworden, vaak wordt mij gevraagd wanneer stop je? Dan geef ik altijd hetzelfde antwoord: Buddha zegt nooit stoppen maar minderen. En dat willen we ook. Niet meer 7 dagen in de week en naast de vakanties ook af en toe is een paar dagen weg.
Danny en Roy doen het fantastisch en zijn de mogelijkheden daar voor aanwezig.

 

 

Zomervakantie 2021

In Der Brabander is het momenteel lekker druk. Meest vervelend is nu dat Nederland door de Duitse overheid als hoogrisicogebied is benoemd en dat dan weer betekent dan deze weken iedereen vanaf 6 jaar 2 x gevaccineerd móet zijn. En dat midden in de zomervakantie terwijl kinderen niet eens gevaccineerd kunnen zijn. Begrijpelijk want Duitsland is heel voorzichtig en met zelf een getal van minder dan 10 besmettingen per 100.000 is Nederland dan met ruim 400 erg hoog ( Stand 20 juli). Maar ook triest. Juist die vaste gasten met kinderen die zich zó verheugd hadden en nu gewoon niet mogen komen. We hopen dat dit snel teruggedraaid wordt en we minstens een deel van deze vakanties kunnen redden. Naast het financiële (want met deze reden krijgt iedereen het geld van ons terug) voor ons het grootste dieptepunt in deze crisis want als je aan de kinderen(vakanties) komt…. ☹

 

35 jaar hebben we gevierd met voor de gasten volop gebak en iedere dag een leuk extraatje ( zie brabander.nl/35 ) ieder teamlid kreeg een gelimiteerd exemplaar van een serie flessen “Edelsekt” die speciaal voor ons jubileum gebotteld is. Het feestgedruis rondom dit jubileum gaat later plaatsvinden.
Eerst gaan we met z´n allen de gasten lekker verwennen en een top vakantie bezorgen.

Voor komende weken zijn er nog mogelijkheden, september is al voor 70% vol en ook oktober begint vol te lopen. Dus dichtbij huis een fijne veilige vakantie met volop gezelligheid en veel gratis uitstapjes? www.brabander.nl 

Graag tot ziens in Winterberg, uw gastheer Rob Meurs

Rob´s Blog juni 2021

Hallo lieve mensen, hier een overzicht van de stand van zaken in Winterberg. Leuke nieuwtjes en 2 primeurtjes.  We zijn alweer bijna een maand open en hebben al heel wat gasten een fijn verblijf mogen bezorgen. Sinds een week zijn we voor Nederland code geel dus sinds een week zijn de Nederlandse gasten ook weer welkom!

Jammer is dat veel mensen dit niet weten en nog steeds afwachtend zijn. Men kan gewoon reizen, bijna alles is gewoon open en de regels zijn ongeveer gelijk met Nederland.
Wat nog wel afwijkt is de verplichte sneltest. Ook hier is onduidelijkheid over.
Het is heel simpel, wij hebben een eigen teststraat, u kunt zich aanmelden (link in de reserveringsbevestiging) en de test stelt oprecht niets voor. Met een heel dun wattenstaafje gaat de opgeleide persoon 5 tellen in een van de neusgaten. En klaar is kees. Binnen een half uur heeft u de uitslag en het geheel is zelfs kosteloos. (2 x ingeënt maakt de test onnodig)

Er wordt door Duitsland gevraagd om u aan te melden op http://www.einreiseanmeldung.de Mocht u dit niet lukken doen wij dat graag voor u in Winterberg bij de aankomst. Er staat u dus niets meer in de weg dus kan het genieten weer beginnen in het veilige en vertrouwde Winterberg.


Team Der Brabander
Reeds vaker hebben we onze trots uitgesproken over ons team. Stuk voor stuk fijne, behulpzame, gastvrije, vriendelijke en hardwerkende mensen!
Dat respect is nog groter geworden. 29 weken lockdown, 29 weken hebben de meeste gewacht om u weer te ontvangen.
29 weken die gedeeltelijk gevuld waren met leuke dingen, cursussen en scholing maar erg lang als je niet kunt doen wat je het leukste vindt!


Primeur(sjes)
Met goedkeuring van Danielle & Danny mogen we bekend maken dat ze mama en papa worden.
En om het maar meteen goed te doen zijn er zelf 2 kindjes onderweg. In December worden wij dus weer Oma & Opa, we kunnen niet wachten ???? !


Met de bus
Ook de busreizen gaan weer van start.
Twee busreizen zijn volgeboekt en de 5 daagse van 5 juli en de 8 daagse van  9 juli hebben nog enkele plaatsen vrij.
Wilt u graag nog mee of voor meer info bel dan 0049 2981 9320.


Feestje!
Nóg een primeur en pas vanmorgen bekend gemaakt!
De gasten van onze muziekreizen wachten ook al meer dan een jaar voor een artiestenweekend. Ook de artiesten hebben nog tijd over en in Duitsland mogen we wél een (besloten) feestje bouwen met livemuziek. Komend weekend hebben we live in huis Frank Smeekers en Jan van Hest (op vrijdag) en Helemaal Hollands en Django Wagner (op zaterdag). Er kunnen maar 50 mensen boeken dus interesse, dan snel erbij zijn.  
Weekend  2 nachten incl. ontbijt/diner en 2 avonden boekt u in een royalkamer al  € 229,- p.p. incl. 2 feestavonden. Meer info en boeken van dit weekend alleen via Frank Peters:
06 53770381 of www.fp2000.nl

En dan tot slot nogmaals het jubileum nieuws: Der Brabander 35!
Zoals u al wel gelezen heeft vieren wij dit jaar ons 35 jarig bestaan, en om dit vieren hebben we verschillende leuke extraatjes voor u in petto. Zo bieden we heel de zomer koffie met een flink stuk gebak en slagroom aan voor slechts € 3,50, is er iedere dag een heerlijk lunchgerecht voor slechts € 3,50 een Brabander Quiz met 35 vragen waar elke 35ste winnaar een weekend voor 2 personen wint,  ook bieden we bij meerdere weekenden en midweken de zondagnacht als verlenging aan voor slechts € 35,- p.p. (op basis van hp), trakteren we iedereen die dit jaar 35 wordt op een leuke verrassing en nog veel meer extraatjes die we hier presenteren.

We hopen u weer een beetje geïnformeerd te hebben over de gang van zaken in Winterberg.  
Wacht aub niet te lang want er is al behoorlijk geboekt en het zou zo jammer zijn als we u teleur moeten stellen. Wij garanderen u dat we u een geweldig, fijn, veilig, zorgeloos en gezellig verblijf gaan bezorgen.  

Heel veel liefs uit Winterberg! 

Namens de family Meurs & team 
Uw gastheer Rob Meurs  

Robs Blog - mei 2021 

Zaterdag 8 mei 2021: 
Hoe ziet het er nu hier in Winterberg uit? 
De buitenmeubelen hebben hun plaatsje weer ingenomen op het mooie terras. De ligstoelen staan weer rondom het zwembad. Alles is schoon, opgeruimd en voorzien van nieuwe verlichting voor nóg gezelligere zomeravonden.


Toch moeten we nog even wachten… 
Naast Pasen, dit jaar ook Hemelvaart en Pinksteren zonder gasten. Ondanks dat het zeker de goede kant op gaat en de cijfers elke dag beter worden is Nordrhein Westfalen (het Bundesland/provincie waar Hochsauerland in ligt) helaas nog niet op het juiste niveau om de deuren te mogen openen. In enkele andere provincies zijn de eerste stappen met openingen ondernomen. In Duitsland werken we met de zgn. “incidentwaarde” een getal die de gemiddelde aantal besmettingen per 100.000 inwoners van de afgelopen 7 dagen aangeeft.  Bijzonder is dat als we deze waarde op de Nederlandse cijfers loslaten er in Nederland ongeveer het dubbele aantal besmettingen zijn dan hier. Toch zijn er hier minder versoepelingen. Zo zien we maar weer hoe voorzichtig, maar ook verantwoord men omgaat met de pandemie in Duitsland.  

Ook het prikken gaat hier goed voorwaarts. 
De huisartsen zijn al weken bezig en het aantal reeds gevaccineerde loopt voor op de planning.  Op veel dagen in de week worden er meer dan 1.000.000 mensen per dag geprikt en zien we het aantal besmettings-cijfers dalen. Danny is ook al voorzien van zijn eerste injectie en ook wij staan op de lijst bij de huisarts voor als er uitval is en zullen anders zeker spoedig aan de beurt zijn. Verder is het op veiligheid en testgebied hier ook goed geregeld. Wij mogen 2 keer per week een gratis test doen die we online aanmelden en die men via een drive in afneemt. We hebben zelfs intern al mensen opgeleid die onze teamleden mogen testen. Voor de rest is alles nog dicht en hebben we zelfs een avondklok. (22.00 tot 05.00 uur) waar men tot 00.00 uur alleen op straat mag zijn voor sport, frisse neus en bv. de hond uitlaten.  Ook de winkels zijn opnieuw gesloten en maken deel uit van deze korte strenge lockdown om met druk de cijfers nog lager te krijgen en we dus zo spoedig mogelijk weer veilig open kunnen!  

Moeten we nu wel of niet al boeken voor onze vakantie dit voorjaar of deze zomer?  
Deze vraag krijgen we dagelijks. Van de ene kant weten we niet wanneer we open mogen en van de andere kant is er al veel verschoven naar en geboekt voor deze zomer.   
Weg onzekerheid – vakantie vastleggen zonder risico en gegarandeerd zijn van uw favoriete vakantieadres: Daarom hebben we voor alle nieuwe én bestaande boekingen een nieuwe annuleringsregel gemaakt: U mag tot 7 dagen voor aankomst uw vakantie kosteloos omzetten of annuleren waarbij de aanbetaling direct terugbetaald wordt. Gewoon om uw onzekerheid weg te halen! U kunt dus met een gerust hart boeken en uw voorkeursdatum vastleggen. Zou er alsnog een negatief reisadvies zijn op de dag van aankomst, dan vervalt de reservering sowieso en kunt u of verschuiven of kosteloos annuleren. 


En dan tot slot feestelijk nieuws: Der Brabander is jarig! 
Zoals u al wel gelezen heeft vieren wij dit jaar ons 35 jarig bestaan, en om dit vieren hebben we verschillende leuke extraatjes voor u in petto. Zo bieden we heel de zomer koffie met een flink stuk gebak en slagroom aan voor slechts € 3,50, is er iedere dag een heerlijk lunchgerecht voor slechts € 3,50 een Brabander Quiz met 35 vragen waar elke 35ste winnaar een weekend voor 2 personen wint,  ook bieden we bij meerdere weekenden en midweken de zondagnacht als verlenging aan voor slechts € 35,- p.p. (op basis van hp), trakteren we iedereen die dit jaar 35 wordt op een leuke verrassing en nog veel meer extraatjes die we aanstaande woensdag onder onderstaand logo op de website presenteren.  


We hopen u weer een beetje geïnformeerd te hebben over de gang van zaken in Winterberg.  
We blijven samen met ons gezin en topteam positief en staan in de startblokken om de deuren te openen als Heer Rutte & Frau Merkel het akkoord geven.  
Dan gaan we u een geweldig, fijn, veilig, zorgeloos en gezellig verblijf bezorgen.  

Heel veel liefs uit Winterberg! 

Namens family Meurs & team 
Uw gastheer Rob  Meurs  

Robs Blog - april 2021 

Ja daar is ie weer! Na een pauze van 2 maanden, tja wat moet je vertellen als er weinig nieuws is? 

Druk bezig

Maar, er licht te zien aan het einde van de tunnel. Het gaat de goede kant op. Tjonge wie had dat ooit gedacht een half jaar zonder gasten, een half jaar zonder gezelligheid in het hotel en het dorp. Wat doen jullie dan heel de dag wordt er vaak gevraagd. Nou, met een team van 10 – 15 mensen zijn we dagelijks druk in de weer: het receptieteam met het maken en vooral verzetten van boekingen, muziekweekenden, busreizen en alles wat daarbij komt kijken. Het marketingteam met de nieuwe, Duitse en Nederlandse website en brochures en de wekelijkse berichten op Facebook en Instagram. De dames van de housekeeping met de grote schoonmaak en de technische dienst heeft ondertussen alle kelders opgeknapt en opnieuw ingedeeld. Het keukenteam heeft volop proef  gedraaid met veel nieuwe gerechten voor deze zomer (waar wij heerlijk van konden smullen), en heeft het bedieningsteam diverse cursussen ondernomen over nieuwe drankjes en cocktails.  
Roy heeft een prachtige plattegrond gemaakt die in de nieuwe welkomstbrochure staat die u bij het inchecken ontvangt.
Heel overzichtelijk, zeer informatief en dus erg behulpzaam voor een fijn verblijf.  

Topteam

Bovendien heeft iedereen, en daarvoor zijn we dankbaar en trots, zich ingezet met allerlei vrijetijds-activiteiten. Zo zijn er meerdere quizavonden geweest, is er 2 x een escaperoom georganiseerd, heel veel wandelingen gemaakt, wordt er gezamenlijk gekookt, hebben we oliebollen gebakken en rondgebracht en gaan we paaseieren zoeken. Sinds 4 weken staan er dagelijks teamleden aan de parkeerplaats want sinds begin maart zijn er 12 skiliften open en verkopen we frietjes, snacks en drankjes vanuit de foodtruck bij de Skihütte. Respect hoe deze horecatijgers die niets liever doen dan hard werken en de gasten blij maken het al zolang uithouden. De vurigste wens is dan ook zo snel mogelijk open en aan de slag.  

Eerlijk gezegd genieten we stiekem ook wel van de extra vrije tijd. Zo was de Kerst heerlijk samen met het gezin en was ook het proosten op het nieuwe jaar in de woonkamer bijzonder en leuk! (voor één keer ????).
We maakte met Roy, Wendy, Danny, Danielle en kleinkinderen prachtige wandelingen door de sneeuw en zijn, met de mannen, ook nog heerlijk wezen skiën.  Allemaal leuk en fijn omdat het toch niet anders was en dit dé manier was om positief te blijven. Winterberg opnieuw ontdekt! 

HighFive

Onze zoon Jeffrey heeft ook geprofiteerd van deze lockdown. Normaal werkt hij in de winter  
7 dagen per week in onze Skihütte en kon nu mooi zijn verbouwingsplannen van zijn eigen horecazaak aan de Hillebachsee in één keer verwezenlijken. Hier heeft hij een bijna geheel nieuw Beach-house gebouwd met een veel groter terras aan dit prachtige bergmeer. Op 10 km van Der Brabander kunnen ook onze gasten waterskiën, wakeboarden en heerlijke vertoeven.  

Wij redden het wel

Een vraag die vaak gesteld wordt is: “redden jullie het wel, nu het hotel zo lang dicht is? “  
In Duitsland zijn veel dingen heel goed geregeld. Ondanks dat we in de eerste lockdown geen recht hadden op steun was er een goede november- en december-´Hilfe´. Vanaf januari een redelijke tegemoetkoming van de vaste kosten en dat samen met een extra lening van de Sparkasse, waar we als gezond bedrijf bekend staan en een “vinger aan de pols” hebben bij de uitgaven (zoals ik van mijn vader geleerd heb) kunnen we prima overleven. Gelukkig wordt er minimaal geannuleerd maar massaal reserveringen verplaatst naar een later tijdstip en ook nieuwe gemaakt voor de zomer, herfst, komende feestdagen en winter 2022.  

Nu verder afwachten. Ook hier wordt enorm veel getest en volop geprikt. “Onze” Frau Merkel heeft al vaker vermeldt “het einde van de lockdown is in zicht”, nog even volhouden dus. Tot die tijd blijven wij positief en bezig met nieuwe ideeën uitwerken. Zo is er zojuist een flinke plantenkas bezorgd waar we onze eigen kruiden gaan verbouwen en zijn er een 25-tal fruitbomen besteld met hetzelfde doel. Onze prikjes zullen nog wel even duren maar als straks het negatieve reisadvies van de baan is en wij weer open mogen kunnen we én gaan we u ook met de maatregelen een fijn verblijf bezorgen. Misschien dat er een vaccinatiepas zou komen maar het zal nooit zo zijn dat men zonder prik niet mag reizen naar Duitsland. Hoogstens (tijdelijk) met een test maar die zijn hier nu al hier te koop voor ongeveer 6,- €.  

In de volgende blog én in de brochure leest u meer informatie over ons 35 jaar bestaan dat we dit jaar graag met u willen vieren. 35 aantrekkelijke actie´s, kortingen en feestelijke extraatjes.

Nieuwe projecten 

Nogmaals we wachten gewoon nog even af, er zijn genoeg berichten dat het werkelijk niet meer zo heel lang kan duren. Breng eens een bezoekje aan de vernieuwde website www.brabander.nl waar we heel trots op zijn. De nieuwe brochure krijgt u over een paar weken in de brievenbus.  
Ook via deze blog wensen we u Fijne Pasen, blijf alstublieft gezond want we missen u echt en zeer van harte: Hopelijk tot snel in het mooie gezellige Winterberg en ons fijne gastvrije familiebedrijf Vakantiehotel “Der Brabander”

Liefs, namens ons gezin en team,
uw gastheer Rob Meurs

Robs eerste blog van 2021

6 januari 2021

Allereerst ook voor mijn bloglezers de allerbeste wensen voor 2021 met geluk, gezondheid en veel vakantiedagen.

Feestdagen met de familie

Gezellig was het wel voor een keer de Kerst en oud/nieuw thuis met de kinderen te vieren. Ook wij hebben, zoals half Nederland gegourmet, gebruncht en de oudjaarsconference gekeken. Om 00.00 geproost en 15 vuurpijlen afgestoken. (mocht bij ons wel als je het nog had). Hartstikke leuk maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een vol hotel en deze sfeervolle avonden met onze gasten door te brengen.
Omdat er ook geen wintermarkt was en dus ook geen oliebollenkraam hebben wij die belangrijke taak op ons genomen. In en rond Winterberg hebben we geadverteerd en een kleine 1000 oliebollen gebakken en bezorgd. Ook hier heel veel complimenten en de vraag volgend jaar weer? Volgend jaar gaat alle aandacht weer uit naar onze hotelgasten.

Winter en ongewenst druk

In Winterberg is het momenteel sprookjesachtig mooi. Prachtig pak sneeuw gevallen en nu door de vorst is er ook nog eens rijp ontstaan. Jammer dat er zo weinig mensen van kunnen genieten. Even hadden we, zoals u misschien in het nieuws gezien heeft, een enorme aanloop van mensen uit het Ruhrgebied die hier in hele grote getallen kwamen sleetje rijden. Werkelijk duizenden bezoekers. Omdat de coronaregels niet aangehouden werden heeft onze burgemeester samen met ons als horeca- ondernemers Winterberg “gesperrt”. Via allerlei soorten media en sociaal media en op grote borden op de “ duitse autobahn” werden bezoekers afgeraden om te komen. Degene die toch kwamen werden nog voor Winterberg omgeleid richting de terugweg. Pistes en wandelpaden zijn tot 10 januari afgezet en zo houden we ons gebied ook vrij van te veel massa tijdens deze lockdown en daardoor de kans op besmetting laag. Trots zijn we dat onze omgeving tot de allerlaagste besmettingen van heel NRW behoort en dat willen we natuurlijk graag zo houden.

Steeds bekender

Het hele coronagebeuren bracht de afgelopen maanden ook heel veel pers naar Winterberg én Der Brabander als bekendste hotel. Sinds afgelopen maart heb ik de PR overgedragen en is onze Danny hiervoor verantwoordelijk, en dat heeft ie geweten. Vanaf november waren we present in 5 verschillende kranten, 6 tv zenders (waaronder 2 x bij de NOS en 1 x bij RTL4) en een stuk meer radiozenders. Gisteren nog live bij Omroep Brabant. Steeds meer mensen maken op deze manier kennis met Der Brabander. Bekijk hier o.a. het bericht van de NOS.

Gezinsuitbreiding

Dit weekend is ons gezinnetje uitgebreid. Eindelijk was puppy “Bobby” oud genoeg en mocht hij verhuizen naar Winterberg. Een lang gekoesterde wens van Marja is vervuld en het is weer gezellig druk in huis, er springt een heel lief kleine “goldendoodle” mini rond.

Proost!

Vanmorgen hebben we een vergadering  gehad met de afdelingsmanagers en later geproost met de meeste medewerkers (met afstand uiteraard), op het begin van een nieuw jaar vol met ideeën en plannen voor als we straks weer open mogen gaan…
Nog even geduld, want de lockdown is verlengd tot 31 januari. We merken wel dat de boekingen weer langzaam op gang komen. Over de nieuwe annuleringsvoorwaarden krijgen we veel complimenten (tot een maand voor aankomst kosteloos annuleren, tot 14 dagen de datum wijzigen en bij een negatief reisadvies kosteloos verzetten of annuleren).  We merken ook dat heel veel gasten niet kunnen wachten om er weer op uit te gaan en daardoor met een gerust hart de reservering maken om straks niet mis te grijpen.

Achter de schermen werken we volop aan onze nieuwe Nederlandse site terwijl de prijzen tot 1 november al online staan op de huidige website. Nu maar hopen dat die laatste episode van de lockdown snel voorbij is en we spoedig de deuren mogen openen. Nogmaals, we missen onze gasten en de gezelligheid enorm. Samen met ons team zijn we klaar, goed voorbereid en volop uitgerust!

Zo, bent u weer een beetje op de hoogte. Het gaat u goed, blijf alstublieft gezond en heel graag snel tot ziens!

Namens ons gezin & team der Brabander

Uw gastheer,

Rob Meurs  

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...