Brabander Logo

Eindelijk winter!

#Ski- en sleeplezier tijdens uw wintersport bij ons hotel

Boek voor uw wintersport in Winterberg een kamer of appartement bij het hotel Der Brabander! Als er één ding is waar Winterberg buiten de grenzen van Duitsland bekend om is, dan is het wel de wintersport en het skitoerisme. Met de skiliftcarrousel heeft Winterberg het grootste aaneengesloten skigebied ten noorden van de Alpen - en het begint allemaal direct in de achtertuin van ons skihotel. U stapt de deur uit en u staat direct naast de Herrloh-lift!

Skimateriaal opbergen

#in ons eigen skidepot

Voor elke hotelkamer en elk appartement hebben we een gloednieuw eigen skidepot in de kelder van het Royalgebouw (bij de receptie rechtdoor, langs de fontein van de wellness helemaal achteraan in de hal links via het trappenhuis). Hier plaatst u uw ski´s en schoenen veilig en deze is bovendien voorzien van een droogsysteem. Uw eigen depotkastje is te openen met de eigen kamersleutel. Vanuit deze ruimte komt u meteen op de piste terecht.

Leer skiën of snowboarden tijdens uw wintersport in Winterberg bij ons hotel!

#Skischool Der Brabander

Op een leuke en veilige manier de wintersport leren kennen bij ons hotel in Winterberg? Bij skischool Der Brabander staat een team van instructeurs klaar om u de kneepjes van het skiën of snowboarden bij te brengen. Wij hebben goed opgeleide instructeurs in dienst die lesgeven in kleine groepen volgens de modernste lesmethoden. Lesstart mogelijk om 9.30 uur, 12.00 uur én 14.15 uur (Tip! Zo kunt u ook op aanreisdag al een les boeken!). U vindt de skischool van Der Brabander aan de linkerkant van ons skihotel in Winterberg.

#Voor de jongste skiërs

Wilt u uw liefde voor de wintersport doorgeven aan uw (klein)kinderen bij ons skihotel in Winterberg? Speciaal voor de kleine wintersporters beschikt de skischool Der Brabander over een afgeschermde kinder-skituin met een eigen kinderlift. Hier geeft een ervaren kinderskileraar op speelse en veilige wijze les aan kinderen van 4 tot 6 jaar.

Al uw gewenste materiaal verkrijgbaar

#Skiverhuur bij der brabander

Wilt u er zeker van zijn dat u goed materiaal krijgt? Dan kunnen wij u skiverhuur Brinkmann in Winterberg van harte aanbevelen. Deze bevindt zich direct aan de piste van Winterberg, naast het voor wintersport geschikte hotel Der Brabander en onder hetzelfde dak als onze skischool en skihütte. Wij raden u aan vooraf uw skilessen en uw materiaal te reserveren.

Skiliftcarrousel Winterberg

#Een sneeuwdroom

Met 26 aan elkaar verbonden skiliften (waarvan 18 stoeltjesliften), 34 afdalingen, 27 pistekilometers en 360 sneeuwkanonnen is de Skiliftcarrousel Winterberg is het grootste skigebied ten noorden van de Alpen! Dankzij nieuwe investeringen zijn er snellere liften en extra sneeuwkanonnen bijgekomen, en zijn ook de waterbassins uitgebreid. Dit betekent dat de vele sneeuwkanonnen in het skigebied direct achter skihotel Der Brabander in Winterberg nog beter hun werk kunnen doen! We hebben bovendien nu al meer dan 20 "all-weather" snowfactory's in de buurt die ook bij warmere temperaturen (tot 12°C!) sneeuw kunnen maken: nog meer kans op sneeuw dus! De mogelijkheden om van de sneeuw te genieten tijdens uw wintersport bij ons hotel in Winterberg zijn erg groot:

- Skiën op blauwe, rode en zwarte pistes;
- Snowboarden op de pistes of in het funpark met vele toffe afdalingen;
- Met speciale sleetjes-liften de berg op, om daarna met volle vaart weer naar beneden te glijden;
- Langlaufen op meer dan 165 km geprepareerde loipes;
- Genieten van prachtige panorama's tijdens een winterwandeling;
- Avondskiën op dinsdag en vrijdag op 10 tot 12 goed verlichte pistes achter het hotel.

Skigebied info seizoen 23/24

#Sneeuwhoogte in Winterberg zien op de webcams

Op de website van Skiliftkarussell Winterberg vindt u meer dan 10 webcams van het skigebied. Geniet van de winterse sfeer of kijk of je favoriete piste al bedekt is met sneeuw! 

#Skipas Winterberg

Goed te weten is dat u als overnachtende gast bij Der Brabander bij incheck de Sauerland Card ontvangt waarmee u bij de aanschaf hier ter plaatse een korting van €4,00 p.p.p.d. op de 1 én 2 daagse skipassen ontvangt.
Een skipas voor Skiliftcarrousel Winterberg kost € 48,- per dag, met de Sauerland Card korting € 44,00 per dag.   Een halve-dag pas vanaf 13.00 óf tot 13.00 uur kost € 29,-. Wanneer u voor meerdere dagen een pas koopt wordt de prijs voor u voordeliger, een 3-dagenpas heeft u bijvoorbeeld al voor maar € 116,-! Wilt u verzekerd zijn van een skipas dan adviseren wij u vooraf een skipas aan te schaffen via deze link, (hier kan geen Sauerland Card korting uitgekozen worden, dit kan enkel hier ter plaatse). Vanwege de lange verzendtijd van de passen adviseren wij het online bestellen van skipassen tot maximaal 2 weken voor aanreis te doen. 

#Webcams

Op de website van Skiliftkarussell Winterberg vindt u meer dan 10 webcams van het skigebied. Geniet van de winterse sfeer of kijk of je favoriete piste al bedekt is met sneeuw! Kijk naar de webcams.

"Super ligging aan de piste! Geweldige après ski met dj roy"
Susanne H. 
31 januari 2020 op Zoover

Après Ski

De bekendste Skihut van Winterberg en omstreken!

Bij ons hotel vindt u de bekendste Skihut van Winterberg en omstreken, waar u helemaal kunt losgaan tijdens uw wintersport! Het is een prachtige, grote feestlocatie met een authentieke Duitse ambiance in een modern jasje.

Met onze eigen huis-dj's is het elke dag weer een groot feest in het winterseizoen bij ons skihotel in Winterberg. Naast een lekker warm drankje om op te warmen tussen het skiën door, of een verfrissend biertje tijdens het dansen en sjansen op de dansvloer, is het ook mogelijk ook een kleine snack te bestellen in de “wintersnacks”-hoek.

Er is voor ieder wat wils. Ook wordt er tijdens de Après-ski regelmatig door bekende artiesten opgetreden, zoals de Gebroeders Ko, Immer Hansi, de Partyfriex, Wilbert Pigmans en de Alpenzusjes. Feest mee met het leukste team van Winterberg!

Meer informatie over onze Skihütte

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...