Brabander Logo

Eindelijk winter!

#Ski- en sleeplezier

Als er één ding is waar Winterberg buiten de grenzen van Duitsland bekend om is, dan is het wel de wintersport en het skitoerisme. Met de skiliftcarrousel heeft Winterberg het grootste aaneengesloten skigebied ten noorden van de Alpen - en het begint allemaal direct in onze achtertuin: Stap de deur uit en u staat direct naast de Herrloh-lift!

Leer skiën of snowboarden!

#Skischool Der Brabander

Op een leuke en veilige manier de wintersport leren kennen? Bij skischool Der Brabander staat een team van instructeurs klaar om u de kneepjes van het skiën of snowboarden bij te brengen. Goed opgeleide instructeurs die lesgeven in kleine groepen volgens de modernste lesmethoden. U vindt de skischool van Der Brabander aan de linkerkant van het hotel. Wij raden u aan vooraf te reserveren. Dat kan hier.

#Voor de jongste skiërs

Wilt u uw liefde voor de wintersport doorgeven aan uw (klein)kinderen? Speciaal voor de kleine wintersporters beschikt de skischool Der Brabander over een afgeschermde kinderskituin met een eigen kinderlift. Hier geeft een ervaren kinderskileraar op speelse en veilige wijze les aan kinderen van 4 tot 6 jaar.

Al uw gewenste materiaal verkrijgbaar

#Skiverhuur bij der brabander

Wilt u er zeker van zijn dat u goed materiaal krijgt? Dan kunnen wij u skiverhuur Brinkmann in Winterberg van harte aanbevelen.
Deze bevindt zich direct aan de piste, naast Der Brabander en
onder hetzelfde dak als onze skischool en skihütte.
Het is zelfs mogelijk om vooraf te reserveren via deze website.

Skiliftcarrousel Winterberg

#Een sneeuwdroom

26 aan elkaar verbonden skiliften (waarvan 18 stoeltjesliften), 34 afdalingen, 27 pistekilometers en 360 sneeuwkanonnen, de Skiliftcarrousel Winterberg is het grootste skigebied ten noorden van de Alpen!

Dankzij nieuwe investeringen zijn er snellere liften en extra sneeuwkanonnen bijgekomen, en zijn ook de waterbassins uitgebreid. Dit betekent dat de vele sneeuwkanonnen in het skigebied direct achter Vakantiehotel Der Brabander nog beter hun werk kunnen doen! We hebben bovendien nu al meer dan 20 "all-weather" snowfactory's in de buurt die ook bij warmere temperaturen (tot 12°C!) sneeuw kunnen maken: nog meer kans op sneeuw dus! De mogelijkheden om van de sneeuw te genieten in Winterberg zijn erg groot:

- Skiën op blauwe, rode en zwarte pistes.
- snowboarden op de pistes of in het funpark met vele toffe afdalingen
- Met speciale sleetjes-liften de berg op, om daarna met volle vaart
weer naar beneden te glijden
- langlaufen op meer dan 165 km geprepareerde loipes
- genieten van prachtige panorama's tijdens een winterwandeling
- avondskiën op dinsdag en vrijdag op 10 tot 12 goed verlichte pistes achter het hotel!

Skigebied info

#Sneeuwhoogte Winterberg

Wilt u de sneeuwhoogte in Winterberg zien?  Bekijk het hier.

#Skipas Winterberg

Een skipas voor Skiliftcarrousel Winterberg kost € 39,00 per dag. Een dagpas vanaf 11.00 uur kost € 36,00. Wanneer u voor meerdere dagen een pas koopt wordt de prijs voor u voordeliger, een 3-dagenpas heeft u bijvoorbeeld al voor maar € 90,00! Kijk hier voor meer prijzen en info.

#Webcams

Op de website van Skiliftkarussell Winterberg vindt u meer dan 10 webcams van het skigebied. Geniet van de winterse sfeer of kijk of je favoriete piste al bedekt is met sneeuw! Kijk naar de webcams.

"Super ligging aan de piste! Geweldige après ski met dj roy"
Susanne H. 
31 januari 2020 op Zoover

Après Ski in seizoen 2021/2022

De bekendste Skihut van Winterberg en omstreken!

Onze prachtige grote feestlocatie met een authentieke duitse ambiance in een modern jasje. Met onze eigen huis-DJ's is het elke dag weer een groot feest in het winterseizoen.

Naast een lekker warm drankje om op te warmen tussen het skieen door, of een verfrissend biertje tijdens het dansen en sjansen op de dansvloer, is het ook mogelijk ook een kleine snack te bestellen in de “wintersnacks” hoek! Voor ieder wat wils!

Ook wordt er tijdens de Après ski regelmatig door bekende artiesten opgetreden, zoals de Gebroeders Ko, Immer Hansi, de Partyfriex, Wilbert Pigmans en de Alpenzusjes.

Feest mee met het leukste team van Winterberg!

Meer informatie over onze Skihütte

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...