Brabander Logo

Traditioneel gebakken naar grootmoeders recept

#het pannenkoekenhuis

Wie tijdens de vakantie van heerlijke pannenkoeken wil genieten, vindt direct naast het Vakantiehotel het gezellige pannenkoekenhuis van Der Brabander. De sfeervolle Nederlandse aankleding maakt, dat u zich er meteen thuis voelt. Geniet met z’n tweetjes van een heerlijke maaltijd of reserveer een tafel voor de hele familie. Vanwege zeer grote drukte nemen we in de winter géén reserveringen aan. 

Met maar liefst 85 specialiteiten op de kaart is er voor ieder wat wils. Of u nu komt om te lunchen of te dineren en of u kiest voor hartig of zoet, de keuze is enorm. Voor de kinderen is er zelfs een unieke knuffelpannenkoek, waarbij ze na het smullen een knuffeldier mee naar huis nemen.

Het bakken van de pannenkoeken gebeurt op grootmoeders wijze: met verse eieren, volgens traditioneel recept en op een ouderwets vuur. Vers en met veel liefde bereid door een kok die van zijn vak houdt.

Eet smakelijk!

Bekijk onze kaart

 

News: Pannenkoek van het seizoen

Ieder seizoen bieden wij een heerlijke speciale pannenkoek aan
met ingredienten uit het seizoen!

Dit seizoen is onze herfstpannenkoek: 

Panqueque Espana!
Pannenkoek met Tortilla de Patatas (spaanse omelet), rucola, cherrytomaten, serranoham en alioli

Eet smakelijk!

Recept van de chef

Pannenkoek Mexican Wall met Guacamole

Voor 2 Personen.

Ingrediënten Pannenkoek:

  • Pannenkoekenbeslag
  • 1 eetlepel Taco melange/kruiden naar smaak
  • Zakje geraspte kaas
  • 125 gram gehakt (rund)
  • 175 gram champignons (Kastanje Champignons)
  • Snufje zout en peper
  • Nacho’s

Eventuele extra opties:

  • Rode ui naar smaak
  • Paprika naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snij de champignons in plakjes en bak deze ligt aan.
  2. Vervolgens meng je het gehakt met de taco kruiden en bak je dit aan tot het gaar is. (zorg dat het gehakt klein en fijn in de pan blijft)
  3. Doe nu de gebakken champignons erbij, laat dit een halve minuut samen bakken.
  4. Voeg nu het beslag toe.
  5. Voeg naar smaak de geraspte kaas toe op het beslag.
  6.  Laat 2 min op hoog vuur door garen.
  7. Draai de pannenkoeken om en laat 2 min op hoog vuur door garen.

Ingrediënten Guacamole :

  • 1 rijpe avocado
  • Sap van halve citroen
  • Vers gesnipperde knoflook naar smaak
  • Mespunt gemalen komijn
  • Snufje gedroogde chili flakes
  • Peper en zout naar smaak

Voeg eventueel wat crème fraîche toe.

Bereidingswijze:

  1. Prak de avocado in een kom en voeg de ingrediënten uit de lijst toe.
  2. Breng op smaak met peper en zout.

Dé locatie voor u!

#pannenkoekenhuis der brabander

Voor kinderfeestjes is ons Pannenkoekenhuis dé perfecte locatie! Welk kind wil nou niet op zijn verjaardag zijn eigen pannenkoek versieren met de lekkerste ingredienten, en daarna zelf opeten!? En dan ook nog eens samen met al zijn of haar beste vriendjes en vriendinnetjes! Vragen naar de mogelijkheden? Neem graag contact met ons op!

Ook is ons Pannenkoekenhuis een mooie locatie voor (kleine) vergaderingen (tot 25 pax). Het bestaat uit 2 gedeeltes, die af te sluiten zijn. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Contact:

Telefoonnummer: 0049 2981 932 219

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur.
(vanaf januari tot half maart dagelijks geopend en al vanaf 11.30 uur)

Van 1 november tot en met 9 december 2021 gesloten.

een smakelijk cadeautje!

Online Waardebonnen

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...