Brabander Logo

Reserveren bij Der Brabander

#vele mogelijkheden om te reserveren

Bent u er helemaal aan toe om er een paar dagen op uit te gaan? En wilt u graag een vakantie boeken bij Vakantiehotel Der Brabander in Winterberg?

Dit kan op verschillende manieren:

- U kunt ons bellen op +49 2981 9320 en vragen naar de mogelijkheden
- U kunt ons een mail sturen naar info(at)brabander.nl en vragen naar de mogelijkheden
- U kunt ons een berichtje sturen via het contactformulier van deze website. Dit doet u helemaal onderaan deze pagina.
- Het áller makkelijkste is direct reserveren via onze website! Bekijk alle mogelijke (voordeel-)arrangementen , kijk naar onze verschillende hotelkamers of appartementen, of boek meteen via onderstaande link:

direct reserveren

Nog meer vakantieplezier met de BrabanderPas

#voor onze brabander-vrienden

Al jaren een groot succes: onze BrabanderPas! Maar wat kunt u nou met deze pas? Vaste kortingen in Der Brabander waar u altijd van profiteert:

- Op vertoon van uw BrabanderPas ontvangt u bij aankomst van uw volgende verblijf een leuk presentje.
- Wilt u bij aankomst een upgrade naar een grotere kamer? Dan betaalt u slechts 50% van het prijsverschil (op basis van beschikbaarheid).
- Geselecteerde souvenirs (steeds wisselend aanbod) kunt u kopen voor een sterk verlaagde prijs. En dat geldt ook voor speciale seizoensdrankjes!
- Wanneer u uw pannenkoek in ons Pannenkoekenhuis op heeft ontvangt u op vertoon van uw BrabanderPas een gratis ijsdessert.
- Om uw verblijf in Winterberg (opnieuw) tot een succes te maken krijgt u met uw BrabanderPas op aanvraag een gratis autoroutekaart/excursiewijzer.
- Ook bij de Sauna & Spa krijgt u naast de speciale seizoensaanbiedingen altijd 50% korting op het watermassagebed en de brainlight massagestoel!

Wilt u zo'n kaart nou ook graag hebben? Dat begrijpen we met zoveel voordelen! U kunt de kaart telefonisch via +49 2981 9320 aanvragen of stuurt u een mailtje naar info@brabander.nl, en wij sturen hem u graag toe, óf we leggen hem voor u klaar bij uw volgende verblijf!

Annuleringsvoorwaarden

Veilig en vertrouwd op vakantie

Flexibel en vertrouwd ook in deze tijd, zoals u van ons gewend bent! Zelfs in deze  onzekere periode biedt Der Brabander zekerheid.

Mocht er onverhoopt toch een negatief reisadvies* opduiken, dan verzetten wij altijd uw boeking kosteloos of kunt u deze gratis annuleren. We garanderen u: met een veilig gevoel op vakantie!

Voor alle gemaakte reserveringen kunt u sowieso gebruik maken van onze extra service om uw geboekte vakantie, op basis van beschikbaarheid, altijd naar een eerdere datum te verschuiven.  Dus komt er onverwachts iets tussen zoals een jubileumfeest of een andere belangrijke afspraak, dan komt u toch gewoon een eerdere datum. Eén telefoontje en, mits het past, is alles geregeld!

Annulering door de gast als individu:

Zodra een reservering door Der Brabander bevestigd is, wordt deze als definitief beschouwd. Voor annuleringen van overnachtingen en gereserveerde maaltijden gelden vanaf dat moment de volgende voorwaarden:

 • De gast kan tot 2 maanden voor aankomstdatum kosteloos annuleren.
 • Indien de gast tot 1 maand voor aankomst annuleert, zal een percentage van 35% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
 • Indien de gast tot 14 dagen voor aankomst annuleert, zal een percentage van 60% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
 • Indien de gast tot 7 dagen voor aankomst annuleert, zal een percentage van 85% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
 • Indien de gast binnen 7 dagen voor aankomst tot de datum van vertrek annuleert, zal een percentage van 100% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
 • In geval van no show en als er vanaf de gereserveerde aankomstdatum tot de vertrekdatum geannuleerd wordt, dan wordt 100% van de reserveringswaarde in rekening gebracht.
 • Bedragen die Der Brabander, op het moment van annuleren, voor door de gast ingestemde gereserveerde afspraken aan derden verschuldigd is, dienen door de gast via Der Brabander aan de desbetreffende derden te worden vergoed.
 • Indien der Brabander na uw annulering alsnog alle kamers en/of appartementen voor de gehele geboekte periode heeft kunnen verhuren, worden er alleen administratie-/gemaakte kosten en/of gemiste omzet aan u doorberekend. 

Bijzondere afspraken kunnen op verzoek en in overleg met Der Brabander gemaakt worden. Deze dienen schriftelijk bevestigd te worden.

* VOORWAARDEN NEGATIEF REISADVIES

Een negatief reisadvies of reisbeperking betekent dat vanuit het land van herkomst of het land van bestemming een Quarantaine verplichting heerst bij aankomst op de bestemming en/of terugkeer, gecombineerd met een negatief reisadvies van uw overheid. Deze moet op de officiële website van de Nederlandse, Duitse of Belgische overheid worden gecommuniceerd.  

Voor annulering binnen 2 maanden voor uw aankomstdatum en voor het geval u zelf in quarantaine zou moeten, raden wij u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan heel simpel via ons. Al 32 jaar werken we samen met Wilma van Roemburg die uw polis onderbrengt bij Allianz. Via onze receptie kunt u deze eenvoudig, binnen 2 weken na reservering aanvragen. Wij sturen u dan graag een polisaanvraag toe.

Reserveringen vanaf 20 personen gelden als een groepsreservering, en behandelen wij daarmee als groep. Hierop zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van toepassing:

 • Voor annuleringen van groepen vanaf 20 personen gelden de annuleringsvoorwaarden zoals ze hierboven bij het kopje na 8 november zijn omschreven.
 • Afwijkende afspraken voor groepsreserveringen kunnen op verzoek en in overleg met Der Brabander gemaakt worden. Deze dienen schriftelijk bevestigd te worden.

Indien de aanbetalingstermijn verstreken is zonder dat de betreffende betaling door Der Brabander is ontvangen, heeft Der Brabander het recht de reservering te annuleren. De gast/groep zal hiervan schriftelijk op de hoogte worden gesteld op het voor de reservering doorgegeven post-/emailadres..

FAQ

Veelgestelde vragen

Onze hotelkamers zijn uiterlijk 15:00 uur klaar, de appartementen om 16.00 uur. Natuurlijk kunt u de gehele dag al gebruik maken van de faciliteiten zoals het zwembad. Zo kan uw vakantie al vroeg op de dag beginnen als u wil. Speciaal voor de (winter)sporters is er een omkleedruimte beschikbaar. Op de dag van afreis vragen wij u om uiterlijk om 10.30 uw sleutel weer in te leveren.

De vraag, wanneer er de meeste kans op sneeuw is, wordt ons natuurlijk vaak gesteld. Ondanks onze 30 jaar ervaring in Winterberg is het nog steeds niet mogelijk dit nauwkeurig te voorspellen. De kans dat u tussen 15 december en 15 maart kunt skieën, is door de enorme investeringen in sneeuwkanonnen gestegen tot 90%. Zodra de temperatuur en luchtvochtigheid het toelaten, draaien de sneeuwkanonnen op volle toeren om de pistes te voorzien van een verse laag sneeuw. Deze is kwalitatief zo goed, dat ze gerust warmere of nattere dagen kan overbruggen. Echter: sneeuwzeker is het in een middelgebergte (en dat is het Sauerland) nooit. Kijk op www.skiplezier.nl voor het meest actuele weerbericht.

Onderweg naar en in Winterberg heeft u geen milieusticker nodig, tenzij u door Dortmund heen reist (via de B1).

Bent u echter van plan één van de grote steden in de buurt te bezoeken? Dan is deze (bijna) altijd verplicht. Kijk op https://www.milieustickervoorduitsland.nl/ voor meer informatie hierover.

Het hotel beschikt over verschillende skibergingen. Hoewel het bijna nooit voorkomt, wil het gebeuren dat ski's verwisseld worden. Bij de receptie kunt u tegen borg slotjes lenen, zo kunt u uw materiaal altijd op slot zetten.

Huisdieren zijn uit oogpunt van allergieën en hygiene niet toegestaan in zowel de hotelkamers als de appartementen.

Huisdieren zijn wel toegstaan in hotel Hesborner Kuckuck in het mooie plaatsje Hesborn (17 km van Winterberg). Een prachtig hotel met 53 kamers, zwembad, wellness, tennisbaan, minigolf, gezellige bar, restaurant met goede keuken en Nederlandstalig personeel. Tel: 0049-2984-92130. Direct meer info? Kijk dan op www.hesborn.nl.

Ook kunt u met uw huisdieren terecht bij de prachtige Vakantiewoningen BayUnz in Warstein (+/- 45 km van Winterberg). Meer info op www.bayunz.de

In en rond het hele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Der Brabander hanteert annuleringsvoorwaarden volgens de algemene uniforme voorwaarden horeca. Deze vindt u op https://brabander.nl/annuleringsvoorwaarden

Ja, Der Brabander beschikt over verschillende oplaadpunten voor elektrische auto's, waar u tegen vergoeding uw auto op kunt laden.

Uiteraard kunnen alle gasten gratis gebruik maken van het zwembad. Ook op uw aankomst en afreis dag. Zo is het extra lang vakantie!

Omdat het in de winterperiode erg druk kan zijn in Winterberg, raden wij u altijd aan om dit vooraf te reserveren. Dit doet u op onze website www.skiplezier.nl.

Uw verblijf kan al helemaal volgeboekt zijn, echter werken wij bij der Brabander in de meeste periodes met vaste aankomstdagen en arrangementen. De verschillende mogelijkheden vindt u hier.

In Duitsland ben je verplicht winterbanden te hebben bij 'winterse omstandigheden'. Dus zowel met ijzel, (natte) sneeuw én zelfs temperaturen vlak boven het vriespunt. Meer info op de site van de ANWB.

Bij der Brabander betaalt u geen boekingskosten, is de eindschoonmaak al inbegrepen en zijn de bedden al opgemaakt. Ook kunt u uw handdoeken onbeperkt inwisselen bij de receptie. Het enige bijkomende is de toeristenbelasting á € 2,50 p.p.p.n. vanaf 16 jaar. 

Het rekeningnummer van het hotel is NL91 RABO 0334 2413 08 (BIC: RABONL2U). 

Voor het gebruik van de sauna geldt een speciaal huisgasten tarief, zo kunt u als gast zelf kiezen of hiervan gebruik maakt. Het zwembad is uiteraard voor alle hotel gasten gratis te gebruiken. Voor meer informatie en tarieven van de Brabander Sauna & Spa klikt u hier

Winterberg is prima bereikbaar met de trein of bus. Verschillende maatschappijen zoals meinfernbus en flixbus rijden regelmatig van verschillende opstappunten in Nederland, en de trein rijdt zelfs dagelijks. Aankomst is op het station van Winterberg. Als u van te voren aangeeft hoelaat u aankomt halen wij u met alle plezier op van het station!

Als u online gereserveerd heeft, ontvangt u de automatische bevestiging direct. Als u telefonisch of per mail heeft gereserveerd, wordt de bevestiging handmatig gemaakt en gecontroleerd. Deze ontvangt u binnen 24 uur.

We beschikken over een ruime, overdekte en afgesloten fietsen-/motorstalling. Hier kunt u als gast natuurlijk gratis gebruik van maken. U vindt hier ook afspuit mogelijkheden, zodat alles weer schoon mee terug kan.

Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar op 0049 2981 9320 van 8.30 tot 21.00 uur. Ook kunt u altijd een bericht sturen naar info(at)brabander.de. Wij streven er naar alle berichten binnen 24 uur te behandelen.

Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator kunnen hun vakantie zeker goed bij ons doorbrengen: Twee van onze (royal-)kamers zijn speciaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en we verhuren tevens rolstoelen, scootmobiels en rollators op aanvraag. Ook kunnen wij alle douches voorzien van een beugel (met zuignap) en zijn veel van onze kamers bereikbaar met een lift; geef het graag bij de reservering aan wanneer u een lift nodig heeft. Alle horeca én de receptie is barièrevrij toegankelijk en er bevindt zich een apart invalidentoilet in het gebouw.

Onze coronamaatregelen

Belangrijk voor aankomst: 

 • Alle gasten* (vanaf 16 jaar) moeten bij inchecken in Duitsland volledig ingeent of genezen zijn.
  Gevaccineerd betekent dat uw laatste Covid-19 vaccinatie tenminste 14 dagen geleden was, of als u via uw huisarts kunt aantonen dat u in de afgelopen 6 maanden Covid-19 heeft gehad, of wanneer u via uw huisarts kunt aantonen dat u Covid-19 heeft gehad en één vaccinatie heeft gekregen. 
  * Uitzondering hierop zijn kinderen van 6 t/m 15 jaar**. Hiervoor volstaat een negatieve testuitslag (sneltest niet ouder dan 24 uur en PCR test niet ouder dan 48 uur). Kinderen van 0 t/m 5 jaar zijn uitgesloten van beide maatregelen.
  ** Omdat Duitsland op dit moment (24/11) Nederland als hoog risicogebied heeft aangewezen móet iedereen (dus ook alle kinderen) gevaccineerd of genezen zijn. We mogen verwachten dat dit binnen 2 weken zich naar eenvoudig risicogebied wijzigt waardoor de bovenstaande tekst voor alle kinderen weer geldt. 
 • - klik rechts op het witte pijltje voor meer informatie -

  Update november
 • U kunt genieten van een heerlijk ontbijt en diner in ons huisgastenrestaurant. Voor appartementgasten naar beschikbaarheid en op reservering.
 • Het pannenkoekenhuis is vanaf 10 december weer geopend van woensdag tot zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur.
 • Het buitenzwembad en ons saunalandschap zijn geopend. U kunt een saunabezoek, massages of schoonheidsbehandelingen reserveren door te bellen naar 02981 932 335.
  - klik rechts op het witte pijltje voor meer informatie -

  Update november

Hotelkamers en appartementen

 • De hotelkamers worden om de dag schoongemaakt. Als u schone handdoeken wilt, kunnen zowel hotelkamers als appartementgasten ze natuurlijk iedere dag laten omwisselen voor schone.
  - klik rechts op het witte pijltje voor meer informatie -

  Update november

Algemeen:

 • In Nordrhein Westfalen is het dragen van mond- en neusbescherming (medische- of FFP2 mondmaskers) in alle openbare ruimten (winkels, benzinestations, restaurants enz.) verplicht. Wij vragen u een mond- en neusbescherming te dragen op alle looppaden in het hotel.
 • Bij alle binnenactiviteiten en horeca in de omgeving moet ook één van de 2 G's getoond worden (gevaccineerd of genezen). Uitzondering hierop zijn kinderen van 6 t/m 15 jaar. Hiervoor volstaat een negatieve testuitslag (sneltest niet ouder dan 24 uur en PCR test niet ouder dan 48 uur). Kinderen van 0 t/m 5 jaar zijn uitgesloten van beide maatregelen.
 • De Duitse overheid vraagt van alle gasten die Duitsland in reizen een formulier in te vullen, deze vind u via de volgende link: https://www.einreiseanmeldung.de/#/
  Als u de taal op Duits of Engels zet, kies dan voor ´Niederlande (DU) of Netherlands(EN)´ bij het vakje Aufenthaltsort angeben. 

Wij doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken.
Wij danken u voor uw vertrouwen en hopen u spoedig (opnieuw) in ons hotel te mogen verwelkomen!


Voor verdere informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met ons receptieteam op info@brabander.nl of via +49 2981 9320

Graag tot ziens in Winterberg!
Familie Meurs & Team Der Brabander

Heeft u zich al opgegeven voor onze nieuwsbrief?

Regelmatig ontvangt u de laatste nieuwtjes van in en rondom het hotel. Ook maakt u iedere nieuwsbrief opnieuw kans op een gratis weekendje Winterberg, een pannenkoekenlunch voor 2 of een kennismakingsmassage. Zo blijft u altijd op de hoogte van het nieuws uit Winterberg en alle speciale aanbiedingen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief kan heel eenvoudig door uw e-mail adres in te geven en op aanmelden te klikken. U ontvangt dan een bevestigende e-mail, en onze volgende nieuwsbrief ontvangt u dan in uw mailbox.

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

 

Online Brochures

Neem hier contact met ons op

Contactformulier

Contactformulier
Alle velden met een * (asterisk) zijn verplicht.

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...