Brabander Logo

Wat wij doen met groen

Bij Der Brabander hechten we veel waarde aan het behoud van de natuur en onze planeet. Daarin nemen we op veel verschillende manieren onze verantwoordelijkheid.

- Alle badkamers zijn voorzien van de “boomstamsticker” waarop het vervangen van de handdoeken staat aangegeven: legt u ze op de grond, dan verwisselen we ze voor schone. Hangt u ze op, dan geeft u aan ze meermaals te kunnen gebruiken. Op die manier besparen we samen water en energie.

- Om die reden gebruiken we in de keuken en het restaurant een digitaal systeem om de gerechten door te geven. Onze boekhouding werkt waar mogelijk met digitale rekeningen en voor de communicatie onder onze medewerkers is er een app ontwikkeld waarin inwerkmap, roosters, memo’s etc. zijn opgenomen. Zo verbruiken we samen veel minder papier.

- In onze bar vindt u dit terug in de vorm van biologisch afbreekbare rietjes gemaakt van zetmeel uit mais. Ook veel van onze overige wegwerpproducten zijn biologisch: de bekertjes voor onze ochtendwandelingen bijvoorbeeld, de servetten van het ontbijt en de schaaltjes die we gebruiken voor mayonaise en jam.

Deze biologische producten verzamelen we na gebruik samen met etensresten in een speciale afvalcontainer onder de grond. Zodra deze vol is, wordt het door een regionaal bedrijf opgehaald en verwerkt tot biogas. Op die manier kan er momenteel al een heel dorp worden verwarmd.

- Zo produceren we meer dan de helft van onze stroombehoefte zelf in de twee BHKW’s (blockHeizKraftWerk) op ons terrein. Hier wordt biogas omgezet in stroom en warmte, waarmee we vervolgens o.a. weer ons zwembad verwarmen. Ook de overbodige warmte die bijv. door koelingen wordt uitgestoten, wordt op deze manier opgevangen en hergebruikt.

En wist u dat we vijf aansluitingen voor elektrische auto’s hebben, waardoor onze gasten ook tijdens hun vakantie groen kunnen rijden?

Ons steentje bijdragen #Cystic fibrosis

Wij dragen graag een steentje bij... Zo steunen wij onder andere al vele jaren de stichting Cystic Fibrosis, welke onderzoek doen naar taaislijmziekte.
Door dit onderzoek leren zij steeds meer over taaislijmziekte, de kwaliteit van leven van mensen met CF is daardoor de laatste jaren sterk verbeterd. Ook de levensverwachting is gestegen. De ziekte kan echter nog niet worden genezen. Daarom blijft de NCFS zich onverminderd inzetten voor onderzoek naar een betere behandeling en nieuwe medicijnen. Uiteindelijk willen we voor iedereen met CF een medicijn op maat. De NCFS heeft als doel om binnen vijf jaar dit soort medicijnen voor álle mensen met CF beschikbaar te hebben. Continu wordt onderzoek gedaan naar medicijnen die béter aanslaan en de oorzaak van CF aanpakken. Jij kunt hieraan bijdragen door geld te doneren of in actie te komen. 

Wij helpen mee door de verkoop van leuke ´luiaard´ knuffels, waarbij de opbrengst naar deze stichting gaat.

 

Ons steentje bijdragen #Mariette´s Childcare

Wij dragen graag een steentje bij... Zo steunen wij onder andere al vele jaren de stichting Mariette´s Childcare met de verkoop van Ghanese artikelen, boeken en ook de inzamlings-actie ´wafels bakken voor Ghana´: 

Mariëtte Krouwel uit Castricum vertrok in 2004 op 19-jarige leeftijd naar Ghana om als vrijwilligster te werken in een weeshuis. Twee jaar later heeft zij, samen met haar Ghanese man Moses, haar eigen kindertehuis ‘Hanukkah gebouwd, dat in 2008 werd geopend. Hier zetten zij zich met hart en ziel in voor ‘hun’ kinderen, die door omstandigheden (tijdelijk) niet thuis of bij familie kunnen wonen. Zij worden hier liefdevol verzorgd en begeleid naar zelfstandigheid. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal hulpbehoevende kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de 40. Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven, door hen te helpen een vak te leren. Daarom bouwden zij bij het kindertehuis een basisschool. Deze ‘Circle of  Life School’ werd op 26 juli 2014 geopend. Daarna volgende de volgende droom: een middelbare school. De Junior High School werd in september 2019 in gebruik genomen. Zo kunnen de kinderen van het kindertehuis en uit de omgeving nog drie jaar voortgezet onderwijs volgen.

Ons steentje bijdragen #KNGF geleidehonden

Wij dragen graag een steentje bij... Zo steunen wij onder andere al geruime tijd de stichting KNGF. Welke als missie hebben om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.

Voor deze stichting verzamelen wij alle plastic doppen die wij in het hotel gebruiken, per kilo krijgt het KNGF een vergoeding waarmee ze weer iemand kunnen helpen om zijn/haar bewegingsvrijheid en zelfstandigheid terug te krijgen. 

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...