Brabander Logo

De prachtigste

#Wandelpaden

In 2019 vond in Winterberg het grootste Europese wandelevenement plaats, de Duitse wandeldag. Dit alleen al toont meer dan duidelijk aan dat Winterberg en het Hochsauerland tot de toonaangevendste wandelgebieden in Duitsland behoren.  Talloze langere en kortere wandelroutes met in totaal 60 km aan wandelpaden lopen door het stadsgebied van Winterberg. 

Bij de receptie vertellen we u graag waar u de leukste wandelroutes van Winterberg en omstreken kunt vinden, en hebben wij zelfs verschillende routes uitgewerkt die we u gratis meegeven.

Voor een uitgebreid overzicht aan wandelroutes in de omgeving kunt u een kijkje nemen op de website van het Winterbergse VVV:

Leuke Wandeltips in Winterberg

Georganiseerde wandelingen

#met nederlandstalige gids

Onze nederlandstalige gids neemt u tijdens uw verblijf regelmatig mee voor een heerlijke avondwandeling door het skigebied tijdens onze fakkeltocht, of een prachtige natuurwandeling tijdens de ochtendwandeling door het bosrijke gebied in de directe omgeving. U bent ongeveer een uurtje aan het wandelen en de route is geschikt voor jong & oud. Onderweg krijgt u leuke informatie over Der Brabander en Winterberg!

Rothaarsteig

#van Brilon naar Dillenburg

De bekendste en meest populaire wandelroute is de Rothaarsteig, waarbij u in 154 km van Brilon naar Dillenburg loopt en waarbij u veel van de mooiste bezienswaardigheden van het Sauerland, Siegerland en Westerwald passeert.   

Daarnaast laten we u zelf meerdere keren per week onze persoonlijke hoogtepunten uit de omgeving zien tijdens onze begeleide ochtend- en avondwandelingen.

Bekijk hier alle informatie

Verzorging

#voor onderweg

U hoeft zich onderweg overigens geen zorgen te maken over eten en drinken:
Voor uw dagtochten stellen wij graag op verzoek een smakelijk lunchpakket voor u samen.  

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...