Login
  • Brabander
  • Actueel
  • Rob's blog: Alles over het reilen en zeilen bij Der Brabander!
Robs blog

Gouden Herfst – fantastisch seizoen – naar de Druiventros – laatste week voor de verbouwing!

Mooie Herfst

O wat hebben de gasten genoten! Het Sauerland is altijd mooi, de herfst is altijd prachtig maar met elke dag een zonnetje komen de fantastische kleuren nog meer tot hun recht. Ook de panorama´s zijn mooier en de uitstapjes leuker. Maar ook, en dat is echt zo, de gasten nóg meer tevreden, het bier lijkt kouder, de kamers groter en het eten nóg lekkerder.  We zeggen weleens voor de grap: als het nooit minder is, hoeft het ook niet beter. Hierdoor kijken we terug op een fantastisch seizoen. Mede door het mooie weer maar ook meer (bus)gasten, meer kinderen tijdens de vakantie´s, meer groepjes  en dus meer gezelligheid.

De jaarlijkse 'Buskoffie'

Maandagavond rijden weer naar Berkel-Enschot en wel naar de, ondertussen bekende, Druiventros. Reeds 8 jaar ontvangen we onze busgasten hier voor een gezellige reunie, koffie met gebak, borreltje erbij, livemuziek, tombola en uitgebreide info over de nieuwe excursies en uitstapjes.  Altijd leuk en hiermee bezorgen we ruim 700 mensen een supergezellige middag!

Een maand gesloten

Dan gaan nu de laatste week in van  de herfstvakantie en de laatste week van het zomerseizoen. Zondag gaan we dicht en wel voor 4 weken (!). Nog nooit waren we zolang gesloten tussendoor en nóg is het eigenlijk veel te kort voor de enorme renovatie die op het programma staat: Als we straks op 23 november weer open gaan kent u het restaurant niet meer terug.   ALLES NIEUW!!!
Vloeren, wanden, alle dakjes en pergola´s weg, de binnenhekjes weg, buffetten vernieuwd, levende planten wand, overal verlaagde plafonds, alle spots en beamers weggewerkt etc. etc. etc.
Ook de keuken krijgt grotendeels nieuwe apparatuur en dmv het weghalen van enkele wanden en opnieuw indelen van ruimte´s, veel meer ruimte en kunnen de koks efficienter en prettiger werken.
16 verschillende bedrijven en meer dan 50 man zullen 6 dagen, afwisselend en in ploegen van 06.00 tot 23.00 uur aan het werk zijn. De nieuwe tegelvloer leggen ze zelfs ´s nachts....... een reuze karwei en met Marja en later met Danny aan het (bouw)roer komt dat helemaal in orde!

Muziek muziek muziek

Als we dan op 23 november weer open gaan starten we het nieuwe seizoen met een country-weekend waar we “Savannah” voor het 10de jaar ontvangen voor weer een super country weekend. Hierna 3 x een “Hart voor Muziek” zondag/woensdag- arrangement met bekende artiesten zoals Stef Ekkel, Django Wagner, Danny Froger, Samanta van Steenwijk en vele andere. Tussendoor het eerste jubileum van Albert&Friends (weekend met Nederlandse artiesten) en op 7 december, ook voor de vijfde keer,  de band OGHAM die de muziek verzorgt op het Schotse Weekend. Hier staan ook schotse gerechten en een wiskyproeverij op het prgramma. Meer info? www.brabander.nl/muziek

The city that never sleeps

Tussendoor zijn we (bijna) allemaal “even” in New York want onze 2e zoon Danny (29) loopt daar op
4 november de marathon!  42 kilometer en daar zijn we zo trots op dat de beide broers en zus ook hun vakantie rondom dit evenement plannen. In de volgende blog laat ik weten of Danny het gehaald heeft. Vanaf  8 november is ie weer thuis en kan meteen de bouw mee organiseren. 
Zo wij gaan ons best doen om Der Brabander nóg mooier  te  maken en kunnen niet wachten om straks heel trots te gaan showen.

Fijne novembermaand en tot de volgende Blog,

Uw Gastheer Rob Meurs 


Iets koeler – Lekker druk – Voorbereidingen ombouw november – Mooiste dag van het jaar

Een beetje koeler

Ook in Winterberg is het een beetje koeler dan weken geleden. Niet dat het onhoudbaar was want met het bergklimaat in Winterberg (700 meter hoogte) zijn de temperaturen altijd wat aangenamer. Ook zoals in Nederland blijft de zomer dit jaar langer aanwezig. Zou dan toch de voorspelling uitkomen: warmere zomers en koudere winters? Van mij mag het!!

Lekker druk

Na een super maand juli is ook augustus lekker druk en wordt september ook een goede maand! Zoals ik in de vorige blog schreef is het zwembad natuurlijk de topper van de zomer dit jaar, maar kunnen we ons het jaar rond niet meer voorstellen zonder. Zoveel gasten genieten van deze faciliteit en allemaal op hun eigen manier. De seniorgast gaat vaak vóór het ontbijt al een baantje trekken terwijl veel kinderen met papa ná het diner nog genieten van het warme water en het bijzondere uitzicht.  Mama´s zie je vaak overdag met een boek en een cocktail, iedereen blij en zo hoort het ook!

Busbrochure

Op kantoor is het ook druk. Volop bezig met het busprogramma voor 2019 want de brochure moet spoedig naar de drukker. In september sturen we alle (bus)gasten de nieuwe prijslijst met excursies voor het volgend jaar. Nog voor de 50+ beurs en met uitnodiging voor de jaarlijkse reunie in de Druiventros! We hebben weer een aantal nieuwe en heel leuke excursies en activiteiten kunnen vastleggen. Zo heben we in 2019 het curioseum in Usseln (enorme verzameling van rariteiten) kunnen strikken voor de Sauerland Sommercard en kunnen de onze (auto&bus) gasten in 2019 curling en schieten op een orginele biatlonbaan die we, bijna zeker op het terras van de Skihütte hebben staan. Ook bezoeken we komend jaar de Sauerlander Pyramiden waar een tentoonstelling is van 50 jaar maanlandingen.

Nieuwe plannen

Bovendien zijn we erg druk met de voorbereiding van de verbouwing in november. We zijn dan 4 weken gesloten en verbouwen het restaurant, de keuken en de skihütte. Met een uitbreiding van 50 zitplaatsen aan de voorkant met een grote glazen wand én een nieuwe vloer, plafond en meubels wordt het ontbijten en dineren nóg aangenamer. In de keuken ontstaat een nieuwe werkwijze door moderne apparatuur waar het zelf roken van vlees en vis een rol gaat spelen en de Skihütte krijgt zo´n 150 staanplaatsen meer door het de werkplaats van de huismeesters en de garage te verplaatsen naar elders. Op deze locatie komen dan nieuwe toiletten en koelcellen voor bier en overige drank en wordt het huidige magazijn en toiletten omgetoverd tot nieuw stukje “Skihütte”.

De mooiste dag

We beleven vaak mooie dingen want we hebben het mooiste vak van de wereld (gasten een fijne vakantie bezorgen), maar afgelopen weekend was voor ons ook een enorm hoogtepunt en een nominatie voor de top 5 van mooiste momenten: Het huwelijk van onze zoon Roy met Wendy. Werkelijk een droomdag met een sprookjeshuwelijk. Van de ochtend  (Roy sliep bij ons thuis samen met zoontje Ayden) voorbereidingen, het aankleden, de fotograaf via de rit in de gehuurde audi R8 tot aan de ceremonie op de Kalher Asten. Het diner in de Skihütte met familie en vrienden en niet te vergeten het knalfeest met super verzorging, fijne muziek en geweldige sfeer. Een dag om nooit meer te vergeten. We hadden het er vandaag nog over: grappig je bent iedere dag in de weer het optimaal voor de gasten te organiseren maar als je dan in je eigen Partylokation een feest beleefd met jezelf in de hoofdrol (als eerste het bruidspaar natuurlijk maar ook als ouders/familie etc.) op zo´n mooie dag en zo´n fijn bediening, keukenteam en overige deelnemers is het toch anders!
We hebben naast super genoten ook weer veel geleerd! Misschien geldt hier ookwel het spreekwoord van trouwen komt trouwen en staan we volgend jaar weer bij het altaar? Als het zo is houden we u op de hoogte!

Muzikaal

Nog even: zin in muziek? Ondanks de muziekweekenden al aardig vollopen is er nog plaats bij: het oktoberfest (26 okt), Nederlandse artiesten weekend Albert&Friends en het schots weekend op 7 december. (meer info brabander.nl/muziek)  In de volgende blog maken we artiesten bekend van het Limburgs weekend op 12 april en het Brabants Weekend op 26 april 2019. 

Ik wens u alle een fijne nazomer en graag tot de volgende blog!

Uw Gastheer,

Rob Meurs

Klaar voor de zomer – wat een heerlijk klimaat – nieuwe zomerrodelbaan - vrijgezellige party

Zomer in Winterberg:

Met alle voorbereidingen in Winterberg én in Der Brabander zijn we helemaal klaar voor de zomer.  Het zwembad is gevuld, het springkussen staat rechtop, Fleur Kleur heeft een vet programma met o.a.  koekjes bakken & disco dansen en andere leuke aktiviteiten, de koks heerlijke zomergrechten op het halfpension-menu met heerlijke salade´s en de receptie de leukste route en tips voor u klaar liggen.

Ook de omgeving is er op voorbereid dus kom: bezoek de panoramabrug of ga kletteren in het klimbos, rij een rondje op de kartbaan of organiseer een minigolf- of bowlingwedstrijd, zoek het hogerop in de weertoren of het uitkijkpunt in Arnsberg, slenter over de markt (di+vrij) in Meschede of beleef een avontuur in FortFun, laat u verwennen op de massagetafel of geniet in de sauna, werp een balletje op de jeu de boullesbaan of spring een echt een gat in de lucht op ons springkussen, drink een biertje tijdens de rondleiding in Warstein of een ‘kwaliteits’ schnaps bij de Sauerlander Edelbrennerei, neem een duik in het natuurbad in Hallenberg of in het subtropisch zwemparadijs in Medebach, bekijk eens een van de vele musea zoals het Damp Land Leute museum of het druk bezochte Haus Hoffner in Brilon waar u alles ervaart over het Sauerland. Maar ook de prachtige natuur, de mooie panorama´s, het mountainbikepark en de golfbaan zijn leuke attracties! (alle vetgedrukte items zijn met gratis entree voor de Brabandergasten met de SauerlandSommerCard!)

“O wat is het benauwd”, horen we zeldzaam of nooit in Winterberg.

En dat komt omdat we hier op 700 meter hoogte wonen en hier een heerlijk bergklimaat heerst.
Meestal een koel briesje, niet zo drukkend en daardoor zeer aangenaam! Geen 29°C en puffend maar beetje koeler en veel opener waardoor het prettig is dingen te ondernemen en te zien.
Luie dag? Aan ons prachtige zwembad is het heerlijk vertoeven en regelmatig kom ik de gasten verrassen met mijn ijscokar om te trakteren op een lekker ijsje!

Nieuw uitzicht!

Vanaf ons  prachtige terras en zwembad kijk je zo op de bekende springschans. Sindskort zie je hier ook de “Schanze-Wirbel”. Deze nieuwste rodelbaan is nu al een succes, op loopafstand van uw favoriete vakantieadres en natuurlijk hier ook een gratis ritje voor alle Brabandergasten. Dit én 45 andere attracties zijn gegarandeerd een succesvol onderdeel van uw vakantiegenot. Bespaar honderden euro´s met de Sauerland Sommercard die u als Gast van Der Brabander GRATIS ontvangt bij een verblijf van 2 nachten en langer!
Onze gasten vertellen ons dat ze veel meer dingen ondernemen en gezien hebben en het als zeer positief ervaren dat het gewoon allemaal GRATIS is! Kijk hier voor al die leuke uitstapjes....

De laatste gaatjes:

U kent het wel, de een boekt maanden van te voren, de andere wacht tot de vakantie bijna begint, beoordeelt het weer, de stemming en gaat dan reserveren. Voor die laatste groep hebben we volgende week nog enkele kamers en vanaf 6 augustus weer mogelijkheden. Genieten? Dat doet iedereen want daar zorgen we samen met ons top team wel voor.

Gaan jullie ook weleens met vakantie wordt ons vaak gevraagd?

Wij behoren soms tot de eerste bovengenoemde groep maar meestal tot de late beslissers. Kunnen we wel weg? Hebben we voldoende mensen om onze gasten te verwennen is bij ons vaak de reden om wel of niet te gaan. Zo hebben we (Papa, Danny & Jeffrey) afgelopen week op het laatste moment onze oudste zoon Roy enorm verrast met een vrijgezellenreisje van enkele dagen waar we eindigenden in Amsterdam.
Roy & Wendy gaan trouwen in augustus op de hoogste berg van het Sauerland (natuurlijk de Kahler Asten op 2,7 KM afstand van het hotel) en vieren het feest (natuurlijk) in Der Brabander! Ook dat wordt gegarandeerd super gezellig, want feestjes bouwen....daar zijn we goed in.

Ik wens u;  samen met ons gezin en het hele team Der Brabander alle een super fijne zomer waar u ook bent of waar u het ook viert. Belangrijk is, geniet van alle mooie dingen en fijne momenten! Graag tot de volgende BLOG, 

Uw Gastheer Rob Meurs 


Prachtig voorjaar – heerlijke zomer – Plannen voor de herfst – We zijn geen 18 meer

Prachtig voorjaar

Opwarming van de aarde? Warmere zomers / koudere winters? Voor ons pakken de „nieuwe” weersomstandigheden gelukkig goed uit. De beste winter ooit en een fantastisch voorjaar. Wat hebben we al veel mooie middagen en avonden kunnen doorbrengen op ons prachtige terras met geweldig uitzicht en wat hebben we al vaak de ligstoelen rondom het zwembad vol gehad.  Het zwembad was sowieso de beste investering die we afgelopen jaren gedaan hebben. Ieder dag maken de gasten hier dankbaar gebruik van. De een om vóór het ontbijt een baantje te trekken, de ander met een goed boek en een cocktail op het ligbed en ook veel gasten na het diner nog even genieten van de heerlijke watertempratuur (zomer 30°C en winter 32°C), de mooie ledverlichting en het mooie uitzicht te genieten. Ook het springkussen, de voetbalkooi, het kasteel met grote zandbak zijn dankbare items die menig familieweekendje doen slagen!

Zomervakantie

Ook de zomervakantie is al aardig geboekt en moeten we bij enkele datums al “vol” verkopen. Begrijpelijk want naast de goede verzorging, de heerlijke maaltijden, het leuke entertainment-programma voor jong en oud zijn ook de 45 gratis attracties een groot succes.  Van toeristentreintje tot panoramabrug, het klimbos, de rondvaarten en subtropisch zwembad allemaal gratis! Wat dacht u van minigolf, rit op de zomerrodelbaan (incl. de nieuwe achter Der Brabander), bezoek aan een wildpark, overdekt kinderparadijs of met de skelter van de berg? Allemaal mogelijk en allemaal zonder meerkosten! Tot eind oktober (dus ook tijdens de herfstvakantie) voor alle Brabandergasten vanaf 2 overnachtingen!

Ook de muziekarrangementen zijn steeds meer in trek! De countryweekenden van Ted&Helen en Savannah zijn bijna vol, het oktoberfest is al heel goed geboekt en ook het Jubileumweekend met Nederlandse artiesten van Albert & Friends heeft al aardig wat gasten op de lijst staan. Meer info: www.brabander.nl/muziek. Gezelligheid gegarandeerd!

Het nieuwe kinderland

En weer wordt het mooier!

Waar we net de Babbelbar / lounge / openhaardkamer geheel vernieuwd hebben, wordt volgende week Kinderland geheel nieuw ingericht ( playstations /multifunctionele speltafel / raceprogramma, behendigheidsspelletjes en nog veel meer ). Van leeftijden 1 tot 14 jaar kunnen zich hier gegarandeerd prima vermaken met de modernste spelletjes.

Maar er nóg meer

In november zijn we 4 weken gesloten. In deze periode bouwen we aan de voorkant een stukje restaurant aan.  14 tafels met 56 zitplaatsen en meer ruimte voor de andere zitplaatsen. Bovendien een nieuwe look passend bij de recente moderne inrichting. Sfeer & gezelligheid als belangrijkste prioriteiten. In volgende blogs leest u hier meer over!

Toen ik nog wel wat jonger was... (1988)

We zijn geen 18 meer

33 jaar Der Brabander betekent dat we ook 33 ouder zijn als toen we begonnen. Dat merken we ook. De uitspraak: “ we zijn geen 18 meer “ wordt dagelijk realiteit. Hier en daar een pijntje, kreuntje en wat minder flexibel. Slijtage hoort daar ook bij. Zo is Marja nu aan het revalideren van de operatie waar ze een nieuwe knie gekregen heeft. In Nederland mag men na 2 á 3 dagen al naar huis.

In Duitsland is 14 dagen ziekenhuis normaal, gevolgd door minstens 3 weken revalidatie in een Kurcentrum. Het is dus (te) rustig op kantoor en in huize Meurs. In het begin wel lekker om veel avonden te kunnen doorwerken maar na 2 weken wordt het wel eenzaam. Daarbij steeds ruim een uur heen én terug rijden worden na 3 x ook niet meer als prettig ervaren.  Ach, vanaf eerste week juli is Marja weer thuis en over een tijdje loopt ze weer als een kievit! Gelukkig hebben we fantastische kinderen die gewoon het hele reilen en zeilen in Der Brabander oppakken en perfect uitvoeren.  
Niet te vergeten ons SUPERTEAM waar menig al vele jaren met plezier bij Der Brabander werken. Overigens is er nog plek in dat superteam, kijk voor meer informatie even op www.brabander.nl/vacatures.

Het ruikt dan ook in in de toekomst een “beetje” minder hooi op de vork te nemen en af en toe een stapje terug te doen. Als we  alle overuren nu mochten opmaken zouden we al met pensioen kunnen. Maar dat zijn we nog lang niet van plan. Er is nog steeds niets leukers dan onze gasten een fantastisch verblijf te bezorgen! En dat blijven we dan ook nog lang doen!

We wensen u nu alvast een fijne zomer en wilt u nog graag een paar dagen genieten en verwend worden ....? U weet ons te vinden

Graag tot ziens in het mooie en altijd gezellige Winterberg!

Uw Gastheer

Rob Meurs


Oh wat is het mooi geworden – Super leuke weekenden – Zomer in Winterberg!

De vaste lezers van mijn blog zullen misschien de blog van april gemist hebben. Sorry, we hebben het zooo druk gehad. Niet met gasten want we waren 1 x 12 dagen en 1 x 6 dagen dicht maar met vernieuwingen! De eerste ronde is klaar en ge-wel-dig geworden!  Verschillende ruimtes rondom de bar zijn aangepakt en van vloer tot plafond helemaal vernieuwd. Vier grote containers met bouwpuin, meer dan 2200 werkuren, heel veel gipsplaten, houten panelen, stalen platen, nieuwe meubels en prachtige decorstukken, super mooie verlichting en 8 nieuwe frame-tv´s zijn voorbij gekomen.

De vroegere lounge is voorzien van nieuwe meubels en een prachtige decorwand met fotos van winter in de jaren 50 in Winterberg. In de oude rookkamer (die sinds december al “uit” dienst was) zijn een groot deel van de wanden verdwenen, is de oude haard vervangen door een moderne doorkijkhaard en d.m.v. een verlengde en verhoogde vloer hoort deze ruimte helemaal bij de bar. De bibliotheek is helemaal vernieuwd en de “oude” bios (die nog maar heel weinig gebruikt werd omdat de meeste kinderen de filmpjes op hun eigen telefoon of tablet hebben) is een heel sfeervolle rustige lounge geworden met een prachtige doorkijkhaard naar de receptie. Besist de moeite waard om te komen kijken. Voor de foto´s van deze ingreep en het resultaat klik hier!

In april waren er wel 3 themaweekenden en allen een groot succes en voor herhaling vatbaar.
De Limburger Buben, het 50er jaren weekend en het Brabantsweekend. Ieder met z´n eigen sfeer, eigen muziek, specialiteiten  en gasten die daarvoor komen.  Vooral het Brabants Weekend met de theatershow, de optredens van de look-a-like van Frans Bauer en Guus Meeuwis én de workshop worstenbroodjes maken met Bakker van der Steen uit Made. Ook het dansorkest de “Brabanten” is volgend jaar weer van de partij! Nu op de planning 2019: Limburger Buben 29 April – Brabants Weekend 26 april en het 50er jaren weekend met de Rockin Drifters op 3 mei.


Niet alleen de themaweekenden, eigenlijk is elk weekend compleet  verzorgd én super gezellig.  Als je kijkt wat er allemaal bijhoort: welkomscocktail – fakkeltocht – livemuziekavond – wandeling met Ned. gids – feestelijke avond – gratis gebruik van het unieke goed verwarmde buitenbad – WIFI – fitness  én natuurlijk de overnachtingen in de mooie kamers, smullen van het zeer uitgebreide ontbijtbuffet en genieten van de heerlijke diners met altijd keuze uit minstens 5 hoofdgerechten! En dat al vanaf € 129,- p.p op basis van een kleine kamer voor 2 nachten helemaal compleet! Voor de kinderen is er elk weekend en alle schoolvakanties (gratis) kinderentertainment!

Het aantal uitstapjes en attracties die u kunt zien, doen en beleven zonder entree te betalen is uitgebreid tot maar liefst 45! Nog steeds op het programma: de panoramabrug, het toeristentreintje, overdekt zwemmen in Center Parcs, natuur- en 2 gewone buitenbaden, tennis, wildpark, leisteengrot maar ook 2 uur sauna&spa in Der Brabander en een rondvaart op een van de stuwmeren. Nieuw is o.a. een nieuw overdekt kinderspeelparadijs, discgolf, de wapenkamer in het slot Arolsen en de nieuwe rodelbaan achter het hotel (die klaar is met de zomervakantie). Leuk om te doen en fijn voor de (vakantie)portomonee!

En achter de schermen blijven we bezig met alle ontwikkelingen en vernieuwingen. De reacties van gasten over de informatietablets zijn voornamelijk erg positief. Vooral de krant lezen en een (digitaal) kaartje versturen valt goed in de smaak. Bijna de hele maand november zijn we gesloten om de keuken te verbouwen. De spoelkeuken is veel te klein geworden en aan de warme kant komt deels nieuw(st)e apparatuur en een efficientere werkwijze.  Ook restaurant La Terrasse krijgt een upgrade en in de nieuwe aanbouw komen 14 extra tafels. Hierover volgende keer meer.

Er zijn nog steeds openstaande vacatures, kent u iemand die zou passen in het allerleukste hotel van Duitsland? Kijk dan op www.brabander.nl/vacatures!

Eerst gaan we zelf even met vakantie. Het team was al samen weg naar Berlijn, Danny en Roy hebben al vakantie gehad, Marja is nu op Ibiza voor haar jaarlijkse Qi Gong vakantie, ik mag in juni en daarna een trouwfeest van ons peetekind en van zoon Roy & Wendy maar daarover ook meer in de volgende blog.

We wensen u alvast een fijne Pinksteren (hier nog enkele mogelijkheden) en alvast een super fijne zomer! 

Graag tot ziens in Winterberg,

Uw gastheer Rob Meurs 


Wat een winter – record over record – eindelijk nieuws over de verbouwing – zin in de zomer!

We schrijven 18 maart 2018. Winterberg is net wéér bedekt onder een prachtige laag sneeuw en morgen komt er nog meer. Vanaf eind november draaien de liften ononderbroken en we kijken nu al terug op de beste winter in onze geschiedenis. Dus weer een record! Ook de 5 avonden open in de Skihütte waren een succes en brachten een record. Maar ook de warmste januari én de koudste 28 februari ooit! Skien tot eind maart is laatste 10 jaar normaal, maar zo´n pak sneeuw? Dat blijft uniek. Vorig jaar zaten we 25 maart met een poolparty rond het zwembad.
Nu nog 2 weekenden, volgend weekend  JCevent met 14 artiesten en een week later met Pasen een Schlagerfestival met 8 Duitse artiesten.  Dus de Skihütte blijft dé feestlocatie tot einde winter!

Maar dan:

Op 2e paasdag gaan we dicht voor 12 dagen en dan gebeurt er heel veel.
Gisteren het contract getekend met de interieurbouwer en die gaan, samen met de architect de  mediaman, de elektriciën, de schilder, en de aannemer aan de slag! De lounge, de oude rookkamer naast de bar, de bibliotheek  en de bioscoop krijgen geheel nieuwe meubels, vloeren, verlichting en open haardjes. Vanaf eind april is de oude rookkamer een deel van de bar geworden (roken mag ook in Duitsland alleen nog maar buiten) met gezellige zitjes en doorkijkhaard naar de nieuwe bibliotheek. De bioscoop verdwijnt, het animo is  door de moderne manier van films kijken sterk gedaald, en hier komt ook een leuke zithoek met doorkijkhaard naar de receptie. Ook de lounge kent u straks niet meer terug. Hier komen ipv 3 zelfs 4 zithoeken, nieuwe meubels en een geheel modernere, maar zéker gezellige uitstraling. Rond de grote openhaard blijft het een fijne plek om te vertoeven!

Weer open

13 april gaan we weer open en dan is het meteen weer gezellig met de Limburger Buben. In 2017 een groot succes en dit jaar zelfs 2 avonden Oostenrijkse Volksmuziek in de Skihütte. Dus de liefhebbers halen daar hun hartje op en de gasten die liever rustig zitten.... in de nieuwe lounge.

Precies een week later is het eerste 50er jaren weekend! De “Rockin Drifters”  hebben hier de hoofdrol en verzorgen een avond passende muziek in Der Brabander en een in de Skihütte. U smult niet alleen van de muziek maar ook van de passende gerechten én van de zomerpremiere van de nieuwe dinnershow die ook geheel in dit prachtige thema staat. Gezelligheid gegarandeerd.
Al aardig geboekt nog enkele kamers vrij! Dan hebben we op 27 april het Brabants Weekend nieuwe stijl. Als hoofdartiest Christel de Laat (bekende Brabantse presentatrice & komiek) met een stuk van haar nieuwe theatershow, dé look a like van Frans Bauer en Guus Meeuwis, een dansorkest en een workshop Brabantse Worstenbroodjes maken. Ook dit weekend is geheel compleet met de nieuwe dinnershow en beloofd weer super de super gezellig te worden.

Busreizen wéér populair!

De busreizen zijn al lekker veel geboekt! Begrijpelijk want met deze leuke excursies en entreeprijzen die inbegrepen zijn én alle extraatjes die we voor onze busgasten in petto hebben wordt de zomer ook weer een succes. Laatste nieuwtje: 6 mei is óók een voordeelreis geworden en kunt u al mee vanaf € 299,- 5 dagen compleet! En voor slechts 20,- is er al een ruimere standaardkamer.

Brabander on Tour

Ook wij gaan met vakantie:  Brabander on Tour (het jaarlijkse teamuitje) gaat dit jaar naar Berlijn. Eerst een middag, avondje en nacht doorbrengen in “Tropical Island” een tropisch zwemparadijs 60 km van Berlijn waar we gaan kamperen en een beachparty beleven. De volgende dag een stedentrip met shoppen, cultuur en natuurlijk culinair verwend worden. Dit heeft het team flink verdiend. 18 april zijn we terug en 20 april gaan de deuren weer open.

Sauerland SommerCard & nieuwe brochure!

De gegevens van de Sauerland SommerCard zijn ook binnen en ook in 2018 geniet u weer van 35 attracties gratis en de nieuwe brochure, waar Gerben en ik druk mee bezig zijn, valt bij u eind april in de brievenbus.

Ondanks we nog steeds genieten van de sneeuw hebben we ook weer zin in de zomer. Heerlijk met een glaasje rosé aan het zwembad en genieten van alle blije gasten in Der Brabander.

In de volgende Blog fotos van het resultaat van de nieuwe Babbelbar!

Witte groetjes uit Winterberg,

Uw gastheer Rob Meurs 


Het jaar is goed begonnen/winter wordt weer TOP/muziek & nog veel meer

Zondag 11-2-2018

Waar kwart van Nederland Carnaval viert, een groot deel de Olympische Spelen kijkt en de bijna alle andere op wintersport zijn, tenminste zo lijkt het!  Lekker druk in Winterberg. Fantastische skicondities, goede vooruitzichten dus iedereen blij!
Komende week de Krokusvakantie, daarna even wat rustiger en dan wéér een Krokusvakantie die beide al maanden zijn volgeboekt.

Wilt u nog een paar  dagen genieten van 100% wintersport? Lekker op de lange latten, mooie winterwandelingen maken en de unieke beleving  te zwemmen in een 32°C  verwarmd zwembad met blik op de skipiste´s? Van 19 tot 23 februari  zijn er bij wijze van uitzondering nog enkele kamers vrij.  Vanaf  € 179,- geniet u al van 3 dagen/2 nachten incl. ontbijt en diner en vele extraatjes.

Nieuwe plannen!

Ondanks de drukte zijn we achter de schermen volop bezig met de nieuwe brochure die we in april onze trouwste gasten weer toesturen.  Volop informatie over de nieuwste ontwikkelingen in en rond Der Brabander.  Bijna elke week zitten we met de architect en andere planners. Nog steeds is het nog niet zeker wat en of we verbouwen in april en november. De kamers op het dak van restaurant La Terasse zijn niet mogelijk uit statische redenen. Nu bekijken we of er wel een gang op het dak mogelijk is om toch gebouw 100 en 400 samen te voegen en daardoor veel meer kamers met lift te kunnen bereiken. Wat we wel zeker doen dit jaar is de rookkamer/lounge/bios bij de Babbelbar  trekken. Voor de bios is steeds minder animo en de binnenliggende rookkamer moest sowieso weg van de gemeente. Hier komt een nog gezelligere ruimte voor terug. Voorzien van meer open haardjes en nog steeds dienst doende als rustige ruimte. Ook La Terasse krijgt en upgrade. Dakpannetjes weg, wat andere indeling en aan de voorkant een kleine uitbreiding.
Nu wordt ons vaak gevraagd: ja maar als wij er dan zijn hebben we daar dan geen last van?
NEE echt niet. Ons belangrijkste doel is dat U een fijn verblijf heeft en daar horen geen ombouw-geluiden en last bij. In April zijn we bijna 3 weken en in november straks 4 weken dicht en met een strakke planning lukt het prima in die tijd.

Muziekarrangementen

Alweer 10 jaar geleden zijn we begonnen met onze muzikale arrangementen.  Nu is dat uitgebreid tot een 12tal per jaar.  Wat dat precies inhoudt:  een, zoals u van ons gewend bent super verzorgd weekend met heerlijke diners en uitgebreide ontbijtbuffeten. De fakkeltocht en natuurwandeling zoals elke week maar op vrijdag- en zaterdagavond de muziek/sfeer in een bepaald thema.
Derde weekend maart hebben we bijvoorbeeld voor de 6e keer een Nederlandstalig talent weekend i.s.m. met JC event. Bekende en minder bekende, maar allemaal leuke en gezellige artiesten zorgen voor 3 avonden feest (waarvan 2 in de Skihütte). Crist Coppens, Wilbert, Bjorn Litjes en vele andere met als Special Guest Wesly Klein! Een weekend later (tijdens het Paasweekend) is er een Deutsche SchlagerParty met een 8tal duitse Artiesten.  Daarna gaan we even dicht om op 13 april het Limburger Buben weekend te presenteren en weer een week later het 50er jaren weekend.
Over dit alles leest u meer op: www.brabander-nl/muziek

Met het gezin en het team gaat het ook goed. Iedereen is hard aan het werk en April (Jeffery´s engelse vriendinnetje die volop mee werkt in de Skihütte) kent steeds beter de taal en voelt zich hierdoor ook steeds meer thuis. Ook bij ons is weliswaar de griep binnengedrongen en enkele teamleden geveld. Wendy van Roy en zelfs Ik hebben een paar dagen in bed moeten blijven. Moeilijk met deze drukte. Danny is al begonnen met de organisatie van "Brabander on Tour" ons jaarlijkse personeelsuitstapje waarmee we het team bedanken voor de inzet en het zooveel een fijne vakantie te bezorgen. Moet nog een geheimpje blijven dus dat ook in de volgende BLOG.

Zo, u bent weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen in Winterberg, 
graag tot de volgende maand!

Uw Gastheer Rob Meurs 

 

PS: Volgt u ons al op Facebook?


Lieve mensen, vanuit Winterberg wensen we jullie: Gelukkig nieuwjaar, veel gezelligheid met elkaar, geluk en gezondheid en vakantie op z’n tijd!

Tjonge, wat hebben we hard gewerkt. Een uitspraak die we steeds vaker doen en het lijkt wel of het steeds meer wordt. We kijken dan ook terug op een fantastisch najaar met veel leuke muziek-arrangementen, de vroege winterinval en dus al heel veel skifanaten. Fantastisch leuke feestdagen en alleen maar super tevreden gasten. Een TOP premiere van de nieuw dinnershow, die bij de gasten heel goed aankwam en alles is mooi verlopen.  We kijken terug op het beste jaar ooit en we zijn apetrots!

De eerste week na de schoolvakanties is het normaal rustig maar zelfs nu zijn er ruim 200 gasten.
De sneeuwtoestand  is mager maar er zijn 13 liften open en ligt er nog steeds 25 cm.
Inmiddels is het kouder en hebben de sneeuwkanonnen 2 dagen aangestaan. Ook is de natuursneeuw onderweg volgens het weerbericht! Moet ook want deze midweek beginnen de Aprés skifeesten met de Gebroeders Ko.  Boekingen voor de winter zijn enorm en ook het voorjaar en zomer zijn al goed geboekt, met ook hier een stijging van het aantal gasten.

Wat een pracht vak om zoveel mensen te mogen verwennen!

Maar ook pittig en een berg werk. Op kantoor zijn we volop bezig geweest met het voorbereiden van de seniorenbeurs, deze week in Veldhoven en de vakantiesalon in Antwerpen, een week later.
Hier sta ik op beide beursen zelf, wat erg leuk is. Trouwe gasten begroeten en nieuwe gasten enhousiast maken.  Ook zijn we bezig met de nieuwe flyers van de muziekarrangementen.
Nu al staan er al 6 geboekt voor de herfst van 2018. Voor u de primeur: 23 november: Savannah, 25 november: FP2000, Nederlandse artiesten, 30 november: Albert & Friends. 2 december:  FP2000, Nederlandse artiesten, 7 december: Schots Weekend en 9 december  FP2000 3e reis met Nederlandse artiesten.

Het hele gezin is druk aan het werk. Roy in de Skihütte met veel hulp van onze Jeffery en zijn lieftalige Engelse vriendin April, Danny in het management en Marja & ik op kantoor en overal waar ze onze hulp nodig hebben. Samen met ondertussen bijna 150 toppers die allemaal enorm hun best doen en waar we enorm trots op zijn. Hier krijgen we ook de meeste complimenten! Bij Zoover hebben we ondertussen ruim 1600 beoordelingen en een dikke 9.1  Tussendoor zijn we bezig met de verbouwingsplannen, die toch weer helemaal anders uitvallen als we eerst dachten. Er gaat zeker wat gebeuren. Het restaurant móet ruimer en de spoelkeuken moet groter. De liftwens willen we heel graag verwezelijken en de voormalige rookkamer, bibliotheek en bios komen zeker bij de bar erbij. De nieuwe tekeningen zet ik zo gauw als ze klaar zijn in de nieuwe blog. Dus meer nieuwtjes hierover later....

We gaan er een geweldig 2018 van maken!
En we gaan er ook dit jaar alles aan doen dat onze gasten een fijn verblijf gaan beleven.
Liefs uit Winterberg van uw gastheer Rob Meurs en namens het gezin en alle teamleden!


29 november, een dag met van alles wat!

Zo´n dag waar ik besef wat er toch allemaal spannende en leuke dingen gebeuren in ons leven.

Buiten is het wit. Winterberg is weer voorzien van een prachtige witte laag sneeuw. Net hebben we 240 hardstikke tevreden gasten uitgezwaaid die hier 4 dagen volop genoten hebben van veel optredens , heerlijke maaltijden w.o. het 5 gangen kerstdiner en de super sfeer. Afgelopen 12 dagen hebben in Der Brabander  34 verschillende artiesten opgetreden en 982 gasten genoten van de bijzondere sfeer. En allemaal super tevreden mede door de enorme inzet van ons “Team Der Brabander”. 
Elk jaar weer een mooie test voor de drukke winterperiode .

Dinnershow

En dat zelfde team staat nu weer op de dansvloer. Vandaag en morgen zijn er 2 oefendagen voor de nieuwe dinnershow. Met Kerst is de premiere en vanaf april  gaan we de gasten elke week verblijden met de “Back to the fifties” dinnershow. Omdat we nu 2 dagen dicht zijn is het ideaal om te oefenen en hebben we morgen de supriseavond met het team. Ben benieuwd wat Sint dit jaar brengt.

Ook op het gebied van verbouwingen gaat gewoon weer verder. De Skihütte krijgt eind deze week de nieuwe vloer en volgende week de airco. Nog 2 appartementen en 2 kamers dan zijn we daar ook rond. De verbouwing thuis is, natuurlijk  uitgelopen zodat we nu al 10 weken ín het hotel wonen. 
Wel leuk hoor gast in Der Brabander maar toch zijn we blij al swe volgende week kunnen verhuizen.

Herrie in der Druiventros

Vanavond weer “Herrie in de Druiventros” kijken.  Grappig is dat het team van Herman den Blijker vorig jaar rond deze tijd ons had gevraagd om Herrie in Der Brabander te gaan opnemen. Omdat we toen bezig waren met een andere productiemaatschappij voor een soap over een familiebedrijf in de sneeuw hebben we dit aanbod afgeslaan. Familie Mutsaers, eigenaar van de Druiventros waren hier met vakantie de eerste week van januari. Ik vertelde Ad en Rob dat den Blijker hier had aangevraagd. Bij thuiskomst lag er bij hun een aanvraag om mee te doen met het programma. Tijdens de opname´s hebben we verschillende keren de Druiventros bezocht ( o.a. met de “busreunie” waar we elk jaar bijna 1000 busgasten ontvangen) dus grote kans dat u ons “toch” voorbij ziet komen.

Verder zijn we druk met de voorbereidingen voor de winter. Nog voor de Kerst krijgen alle kamers een tablet waar u als gast veel plezier van zal beleven. Alle info over het hotel en de omgeving, het actuele weer- en sneeuwbericht, de krant lezen, spelletje doen, afspraak maken bij de wellnes, voorleesapp voor de kleintjes en straks zelfs uw keuze van het diner doorgeven. Ja,  Der Brabander loopt weer voorop met deze trend.

Skiplezier.nl

De nieuwe site van de skischool is klaar (www.skiplezier.nl) en ook de hoofdsite van Der Brabander krijgt een nieuwe look, opbouw en nog makkelijkere reserveringsmogelijkheden. De bouwplannen van nieuwe kamers worden gewijzigd.  Er kunnen en mogen toch geen kamers gebouwd worden op het dak van het restaurant. Wel een verbindingsgang dus zijn er komend jaar wel meer kamers met lift bereikbaar. Ook het café en het restaurant kijgen deels een nieuwe look evenals een open keuken en nieuwe buffetten. Maar eerst gaan we een leuke winter beleven. De vooruitzichten zijn heel erg goed en we verheugen ons!

Op de bovengenoemde site leest u dagelijks de actuele skimogelijkheden. De weekenden zijn al ver volgeboekt maar de beste tip is een minimidweek van maandag tot woensdag of woensdag tot vrijdag. Veel goedkoper, minder druk en zeker zo gezellig. Avondski is komend seizoen op dinsdag en vrijdag en de Skihütte is zelfs 5 avonden open voor een leuk feestje! We zijn er (bijna) klaar voor en u bent van Harte Welkom!  Voor iedereen een fijne Sinterklaas en tot de volgende blog.

P.S. nog beter op de hoogte blijven? Volg ons dan op facebook!

Uw Gastheer Rob Meurs 


Midden in de herfst en toch alweer bijna voorbij….wintervoorbereidingen en “Muziek”!

Terug uit Schotland waar de bruiloft van Ralph en Monique geweldig was, Jeffery na 4 weken Winterberg nu 2 maanden naar zijn vriendinnetje in Engeland en iedereen druk in Winterberg!

De herfstvakanties zijn alweer bijna voorbij en de laatste gasten genieten dit seizoen nog van de meer van 35 gratis uitstapjes met de Sauerland SommerCard. Ook volgend zomerseizoen geniet u hier weer van!

Op dit moment wordt er volop verbouwd in de Skihütte. Twee verhogingen worden voorzien van vaste bodem en de airco wordt voorbereid om volgende maand ingebouwd te worden.  Ook in onze privewoning  wordt volop getimmerd, getegeld en behangen. Nu de kids officieel uit huis zijn wordt Sandy´s kamer bij de woonkamer en Jeffery´s kamer bij de badkamer getrokken. Meer rust, meer licht en meer ruimte.....

Op kantoor hebben we hard gewerkt aan de Brabander Buskoffie. Zoals elk jaar ontvangen we over meer dan 1000 busgasten bij Hotel de Druivetros in Berkel Enschot. Koffie met gebak, lekker borreltje, livemuziek en een tombola terwijl we de genodigden informeren over de busreizen, excursies en extraatjes die we in 2018 op het programma hebben staan.

Ook zijn we volop bezig met de wintervoorbereidingen. De advertenties voor de skischool zijn vandaag geplaatst. Bent u, of weet u een skifanaat die graag onze gasten skiles wil geven komende winter? kijk dan op https://brabander.nl/Werken-bij-Skischool-der-Brabander.html.
De site van de skischool is weer in de lucht en er worden al volop skisets en skilessen besteld. Ook zeker zijn van skimateriaal of skiles? Neem dan een kijkje op www.skiplezier.nl!

Op 29 oktober sluiten we de deuren voor 12 dagen en worden er nog even snel 4 kamers en
4 appartementen gerenoveerd. Toch zijn er dan wel gasten.... Ook dit jaar komt de “Rooi Pannen” met 60 tot 80 leerlingen op bezoek. Sinds 3 jaar mogen we het uitstapje van de opleiding “sport & recreatie”  verzorgen. Deze groep jeugd leert dan in 5 dagen hoe je een bingo, een wandeling en  een fakkeltocht organiseert. Van voorbereiding tot uitvoering.  Ook de oefendagen van onze nieuwe dinnershow maken ze mee evenals leuke excursies en een heuse feestavond. Elk jaar weer een succes om de praktijk te mogen laten zien en wat ons al menig nieuwe medewerkers bezorgd heeft.

Als we open gaan op 10 november hebben we één rustige week om vanaf 17 november weer een aantal super leuke muziekarrangementen uit te voeren. We beginnen met “Savannah”  die al voor het 8ste jaar een TOPweekend voor countryliefhebbers in Der Brabander verzorgd. Daarna 4 dagen bekend Nederlandstalig talent, aansluitend Albert & Friends waar de wat minder bekende maar zeker niet minder goede zangers optreden. Het weekend van 2 tot 4 december is er nog plaats bij het Limburgse Artiesten weekend om  af te sluiten met het Schots Weekend dit jaar op 15 december. Interesse? Kijk op www.brabander.nl/muziek voor alle informatie en nog vrije plekjes.

Een superverwenmidweek voor iedereen is er dit jaar van 4 tot 8 december. Flinke kortingen, saunalandschap inbegrepen, waterbedmassage inbegrepen, alle avonden 4 gangen diner, inclusief treinkaartje naar de Kerstmarkt in Dortmund en alles volop in de Kerstsfeer. 5 dagen, 4 nachten al vanaf € 199,- Nog even lekker weg – sfeervolle kerstinkopen – en genieten van extraatjes: www.brabander.nl/verwen


''Ik weet dat je het druk hebt, maarrr heb je nog even tijd voor een blog?''

Gerben van de marketing vroeg of ik tijd had voor een blog. Ondanks de vele werkzaamheden maak ik hier graag tijd voor.

Ook de maand augustus hebben we afgesloten met een stijging t.o. vorig jaar. Super trots want vorig jaar was al erg goed! Dit is nu de 5e maand op een rij die beter was en de achtste dit jaar!

Ook deze week zaten we weer met de architect aan tafel: nu voor de aanpassing van de Skihutte. Door de enorme aantal bezoekers worden de 2 verhogingen een beetje kritisch en zakken licht door. Dit kan gevaarlijk zijn dus hier worden in oktober nieuwe vloeren in gestort. Ook komt er een vaste cafetaria voor de winter en de drukste weken van de zomer.

Vandaag zijn er foto´s gemaakt voor de nieuwe busbrochure waar we de gasten o.a. vertellen over de nieuwe dinnershow die we in 2018 ruim 40 x opvoeren.

De bloglezer heeft altijd als eerste het laatste nieuws dus hierbij:
een prachtig verhaal wat zich afspeelt in de 50er jaren, waarin we de eenvoudige Sophie volgen die plotseling een grote ster wordt. Sophie is winkelbediende in de winkel van haar ouders. Ze grijpt de kans om in het theater te gaan werken. Daar groeit ze uit tot een ware diva. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 waar Frank Sinatra tegelijkertijd met de wilde Elvis Presley de Billboards bestormden.
Het wordt weer een geweldige show met veel zang en dans en een heerlijk feel-good verhaal en fantastsich 4-gangen diner.

Nieuwe excursie

Voor diezelfde busbrochure waren we deze week op pad en hebben een super leuke locatie voor een nieuwe excursie gevonden. In Kallenhardt bij Rüthen hebben we de Sauerländer Edelbrennerei leren kennen. Daar waar met passie de lekkerste alcoholische drankjes gedistileerd worden. Puur op basis van fruit, zonder toevoegingen van suiker of smaakstoffen. Rondleiding, uitleg, proeven... Meteen toegezegd dat we met 30 busreizen deze unieke plek komen bezoeken. Vanaf april 2018 is deze ook individueel te bezoeken. En in de busbrochure staat een artikel over onze scootmobiel. Voor gasten die echt slecht ter been zijn hebben we een, heel makkelijk opvouwbare scootmobiel aangeschaft. Past zo achter in de auto of onder in de bus. Rijdt op z´n gemakje vanaf het centrum de berg op en is voor een klein bedragje te huur. Hier maken we gegarandeerd veel mensen blij mee!

50+beurs en het gezin weer compleet

Dan zijn we ook weer druk met de voorbereidingen van de 50plus beurs in Utrecht. Van 19 tot 23 september zijn we hier weer paraat en wel in hal 11. Via deze link kunt u met een kaarten bestellen voor slechts € 9,95 i.p.v. de gebruikelijke € 19,50 entree. Op deze beurs promoten we vooral de Herfstvakantie. Met een speciale flyer maken we de gasten opmerkzaam op de vele voordeeltjes en waarom het zo leuk is om juist in Winterberg met de (klein)kinderen prachtige herfstdagen te beleven! Wie weet is dit ook voor u een leuke tip?

Ons gezin is weer compleet. Jeffery, onze 3e zoon, is na een reis van 13 maanden weer veilig op duitse bodem geland. Vorig weekend hebben we met het hele gezin (ook Sandy was even thuis) Kerst/oud&nieuw/Pasen én Pinksteren gevierd. Iedereen blij, waaronder zijn vele vrienden in Winterberg die ook een welkomparty georganiseerd hadden. De kleinkinderen waren snel gewend aan die “nieuwe oom” en zijn nu al grootste maatjes. O wat zijn we trots!

Trouwerij

Ook voor ons ligt er een reisje in het verschiet. Dinsdag vertrekken we naar Schotland waar Monique
(hoofd van onze receptie) samen met Ralph (de restaurantmanager) in het huwelijksbootje stappen. Een prachtige locatie en daarom dubbel zo leuk om erbij te mogen zijn. Tijd voor een feestjeeee maar ook even uitrusten van de enorm drukke maanden. Met Danny & Roy aan het roer en in gezelschap van ons fantastisch Team Der Brabander gaat in Winterberg alles gewoon door.

Zo, bent u weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen in Winterberg,
graag tot de volgende maand  
Uw Gastheer Rob Meurs 


Zomer, herfst en van alles wat!

Tips voor minder mooi weer

Wat een wisselvallige week: het ene moment hoogzomer, dan weer een beetje herfst. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor komende week weer beter. Het is net als in Nederland en veel andere landen van Europa: waar blijft die zomer zoals in 2016?
Toch geniet iedereen volop. Mede doordat we alle attracties die geschikt zijn bij minder mooi weer hebben samengevoegd op een handige flyer. Er is ook zoveel te doen, zelfs met minder mooi weer!  

Nieuwe plannen!

De architect is al diverse keren geweest en de eerste inzichtelijke tekeningen zijn klaar (zie foto). De vaste gasten zullen zien dat de rookkamer, bibliotheek en bios verdwijnen en dat hierdoor de gezellige bar een stuk groter wordt, compleet met leeshoek en open haard. De rookkamer verhuist naar de achterkant en krijgt een raam naar buiten. Ook krijgen we meer zitplaatsen in het restaurant en schuift de hele keuken daarvoor zo´n 4 meter op. Deze krijgt bovendien een open look, waardoor u vanuit het restaurant de koks in de keuken bezig kunt zien. Dan nog een nieuwe toiletgroep bij de bar en, misschien nog wel het fijnst van alles, een nieuwe lift waardoor straks ook de kamers in het 100-gebouw én die op de eerste etage in het 400-gebouw (23 in totaal) zonder traplopen bereikbaar worden.

En dan komen er ook nog 10 nieuwe kamers op het dak van het restaurant, waardoor we voortaan maar liefst 94 kamers voor u beschikbaar hebben. Wanneer we dat allemaal gaan doen? Voor een deel in de 10 dagen dat we in november dicht zijn, gedeeltelijk in de sluitingsperiode in april en de rest in de herfst van 2018, zodat de gasten geen last van alle verbouwingen en nieuwbouw ondervinden. 

Jeffrey

Onze zoon Jeffrey, die alweer een jaar in Australië zit, heeft dat mooie land verlaten en is nu in Thailand. Zijn thuisreis staat gepland op 30 augustus. We kunnen niet wachten! Komende winter komt hij ons team in de Skihütte versterken en daarna… we zullen het zien, waarschijnlijk nog een reis!

Druk druk druk...

Team Der Brabander heeft het pittig momenteel. Twee personen hebben vroegtijdig het team verlaten, 3 hebben er vakantie en nu zijn er ook nog 4 ziek terwijl het hoogseizoen en dus erg druk is. Iedereen rent de benen uit z’n lijf en blijft ondertussen vrolijk en vriendelijk. Respect! Zelfs nu hebben we alleen maar zeer hoge beoordelingen op Zoover waar de gasten de accommodatie en het heerlijke eten, maar vooral het team uitmuntend loven!
En daar zijn we ontzettend trots op!

De Sommercard

Deze week heb ik samen met andere deelnemers (van de VVV, de gemeente en uit het bedrijfsleven) van “Arbeitskreis Sommercard” ook in 2018 gratis uitstapjes kunnen blijven aanbieden en het aanbod kunnen uitbreiden zodat er nóg meer te zien, te beleven en te doen is zonder dat u daar uw portemonnee voor hoeft te trekken. In de volgende blog vertel ik u de nieuwtjes op dit gebied. 

Het állerleukste nieuws!

En tot slot het leukste nieuwtje: terwijl Marja en ik eind juli een paar ontzettend leuke dagen met de kleinkinderen in Zeeland hadden en ik natuurlijk ook weer bij de jaarlijkse roze maandag op de tilburgse kermis was, genoten Roy en Wendy van een paar dagen vakantie in Berlijn. Daar heeft Roy de moeder van zijn kinderen (onze kleinkinderen dus) ten huwelijk gevraagd. Het antwoord raadt u al, het feest vieren we in 2018!

Dat waren ze weer, de nieuwtjes uit Winterberg.
Ik wens u een hele fijne voortzetting van de zomer toe en heel graag tot de volgende blog!

 

Uw gastheer Rob Meurs


Trots!

De beste maand juni ooit! O, wat zijn we trots. Weer een teken dat het bouwen van het zwembad een hele goede beslissing was. De opening ervan is alweer een jaar geleden (reden voor een feestje) en het zwembad blijkt een groot succes in alle vier de seizoenen. Gelukkig is het door het bergklimaat in het Sauerland nooit zo benauwd als in Nederland. Bovendien koelt het ’s nachts heerlijk af naar zo’n 17 - 18 graden waardoor de nieuwe dag met een aangename temperatuur begint, maar ook bij minder mooi weer is het in het zwembad heerlijk vertoeven.

Busreizen

Dit weekend is er weer een van de busreizen vertrokken en zijn er twee nieuwe aangekomen. Vaker zijn er twee bussen tegelijk en toch moeten we nog steeds te vaak nee verkopen. Logisch, want we bieden voor senioren het ideale een compleetpakket: meerdere opstapplaatsen, leuke behulpzame chauffeur, warm welkom, afwisselende excursies naar de mooiste plekjes, leuke avonden en altijd gezellig & vertrouwd en juist dat laatste is voor deze doelgroep zo belangrijk. Eigen taal, alles kan, ieder dieet is mogelijk en niets is te veel!

Jeffrey

Het bezoek aan onze zoon Jeffrey was fantastisch. Het was een eind reizen naar Maleisië om hem te zien, maar na 10 maanden hadden we dat er natuurlijk graag voor over. We hebben een fijne week gehad en kennis mogen maken met zijn leuke vriendin (ze heet April en komt uit Engeland). Wat een mooi land met bijzonder aardige mensen. Nu kijken we uit naar september als Jeffrey weer definitief terugkomt naar Duitsland. Voor zolang het duurt, want er zijn nog meer (reis)plannen...

De leukste muziekreis van het jaar!

Wist u dat we zo´n 10 keer per jaar muziekarrangementen in de meest uiteenlopende thema’s organiseren? Dit weekend hebben we met JC Event aan tafel gezeten en het arrangement Kerstgroeten uit Winterberg doorgesproken. Dit sfeervolle arrangement vindt dit jaar plaats van 6 t/m 8 december en Der Brabander is dan al helemaal in kerstsfeer. Leuke artiesten: Patrick Dano, Justine Pelmelay (bekend van het EuroSongfestival), Mario Mulder (bekend van bloed, zweet en tranen) en diverse andere toppers. De presentatie is in handen van dé Johan Vlemmix en natuurlijk gaan we u verwennen met smakelijke ontbijtbuffetten en heerlijke diners, twee avonden muziek en heel veel gezelligheid. Dit arrangement boekt u al vanaf € 149,- p.p.

Een tipje van de sluier...

Vorige week kwam Serge Entertainment spontaan met het bericht: ik ben onderweg en wil graag het idee van de nieuwe dinnershow zo spoedig mogelijk met jullie delen. We hebben dus snel onze afspraken verzet en Serge (de geestelijke vader van de dinnershows) met open armen ontvangen. 5 uur later zijn we dol enthousiast uit elkaar gegaan en stond het thema van de Brabander Dinnershow 2018 / 2019 vast. Eigenlijk moet het nog een verrassing blijven, maar voor u als trouwe bloglezer mag ik vast een tipje van de sluier oplichten. Denk aan 50er jaren, jazzy, mooi verhaal, tapdans etc. meer? De volgende keer!

Kent u die nieuwe topper?

In Der Brabander hebben al heel veel gasten een super fijne vakantie beleeft. Maar ook heel veel jonge mensen maken een fantastische tijd mee tijdens een jaartje ( of langer) meedraaien in ons team. Een jaar buitenland is leerzaam en goed voor zowel je CV als je ontwikkeling. Werken in een goed georganiseerd bedrijf en samen met leuke collega´s eraan mogen meewerken om gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen is uniek en een pracht stuk bagage in de rugzak. Er zijn nog enkele vacatures vrij. In de keuken, bediening, bij de receptie en bij het entertainment. Weet u iemand die in het Brabanderteam past? Voor vakantiewerk, een seizoen, een jaar of langer? Alles is mogelijk! Laat ze dan even kijken op  https://brabander.nl/werkenbij

Geslaagd!

Trotse Danielle mét diploma!

Naast de interne opleidingen die we in Der Brabander hebben, werken we sinds een paar jaar nauw samen met het IHK ( industrie und Handelkamer, duitse KvK) en hebben samen een passende cursus gevonden om onze medewerkers een breed aanbod aan kennis en ervaring te laten opdoen. Na enkele "zwischenprüfungen" volgt het officiële examen en dit levert bij de juiste aantal punten een Europees erkend diploma op. Hartstikke trots zijn we op onze Danielle, die hiervoor afgelopen week is geslaagd!

(Zomer)vakantie plannen? Wacht niet te lang met reserveren als u naar Der Brabander wilt! Er staat al veel geboekt, maar er is ook nog het een en ander vrij. Fijn als u ons weer komt bezoeken. In elk geval een hele fijne zomer gewenst!

Uw gastheer,

Rob Meurs


Vrolijk nieuws uit Winterberg!

Verbouwde kamer

Vrolijk omdat we blij zijn. Blij dat we het mooiste werk van de wereld hebben, blij dat er vanmorgen weer ruim 240 gasten hartstikke tevreden vertrokken zijn en blij dat de 6e Brabander Busreis van dit jaar onderweg naar Winterberg is. Maar ook blij dat we vrijdag naar Jeffrey gaan. Na ruim 10 maanden je zoon niet gezien te hebben wordt het verlangen alleen maar groter!

In Winterberg gaat het goed! Fijn team mensen, volop reserveringen in stijgende lijn en heel veel complimenten over de nieuwe, recent gerenoveerde kamers maar ook over de nieuwe lunchkaart. Fijn dat de dingen die we vernieuwen ook zo positief ontvangen worden.

Zo zijn we nu ook begonnen met de komende veranderingen/verbeteringen. Droom en doel is om meer kamers met lift te bereiken. Nu is er gepland om een liftschacht te bouwen om de eerste etage van het gebouw 100, 10 nieuwe kamers op het dak van La Terasse en de eerste etage van gebouw 400 per lift te bereiken. In totaal dus 23 kamers meer per lift als nu.  Ook een groot  voordeel is dan dat we dan ook alle kamers vanuit de receptiehal kunnen sturen. Dan krijgt meteen het restaurant een nieuwe look en komt er een nieuwe (open) keuken! De eerste vergaderingen hebben we al achter de en er zullen er nog veel volgen voordat het definitieve plan als bouwvergunningaanvraag de deur uitgaat en het groene licht van der Sparkasse er is. (Mijn vader zei vroeger al: de bank en wij hebben er samen genoeg). Met de lage rente stand kan er net een stukje meer worden gebouwd... Gepland is dit in voorjaar van 2018.

Opladen van Tesla

Roy, Wendy en de kleinkinderen zijn vanmorgen vertrokken en genieten van een weekje Spanje. Spannend voor Ayden en Ivy die voor het eerst vliegen! Danny gaat na ons en zijn we eind juni allemaal weer fit, fris en fruitig voor de zomer. En we hebben er zin in. Dit weekend  vertelde een gast nog zo verbaasd te zijn over de dansvloer op het terras. Had hij nog nooit gezien. Was dus voor het eerst hierJ

Bij de marketing is de nieuwe site voor de wellness gelanceerd ( www.saunawinterberg.nl ) en wordt er nu gewerkt aan een zogenaamde bookingsassistent. Om u in de toekomst nog sneller van de juiste informatie en verblijfsmogelijkheden te voorzien. U geeft een datum in, hierna het aantal gewenst dagen en het programma geeft dan meteen alle (voordeel)arrangementen aan die beschikbaar zijn. Over 2 á 3 weken moet dit klaar zijn.

Dan kunt u voortaan ook uw elektrische auto opladen bij Der Brabander. Op maar liefst 3 plekken zijn laadpalen geinstalleerd om zowel de bekende Tesla als andere elektrische auto's te voorzien van stroom.

Zoals we vaker hebben we voor de nieuwsbrieflezers ook deze keer als eerste een hele scherpe aanbieding: Aankomst op 7 juli, lekker verwenweekend met overnachting/zeer uitgebreid ontbijt/wandel- en fakkeltocht/livemuziek/35 gratis uitstapjes voor slechts 99,- p.p.!

Volgende maand weer andere nieuwtjes en ontwikkelingen in en rond Der Brabander!

Wens u een fijne week!

Uw Gastheer Rob Meurs


Mei - de tijd vliegt voorbij!

En dan is het alweer mei! Kijk je een tijd ergens naar uit, is het alweer voorbij! Wat hebben we met bijna 100 personen genoten van ons teamuitje naar Parijs! Voor een aantal huisdames was het de eerste keer buitenland. Opwinding en enthousiasme vooraf dus en later heel veel dankbare reacties. Ook komende zomer staat er weer een super tevreden en gemotiveerd “team Der Brabander” voor u klaar.

Pasen en het Brabants Weekend zijn jaarlijks terugkerende hoogtepunten met 100% gezelligheid en vliegen dus voorbij. Het nieuwe muziekarrangement met de professionele volksmuziek van de Limburger Buben heeft veel nieuwe fans gebracht en wordt wegens succes herhaald in 2018.

Marja heeft haar doel ook bereikt en samen met ons team huismeesters en zo’n 30 handwerkers uit de omtrek in krap 3 weken maar liefst 27 kamers he-le-maal gerenoveerd. Het resultaat mag er zijn en de enthousiaste complimenten stromen binnen.

Dat de nieuwe folder bij ca. 25.000 adressen in de bus is gevallen is duidelijk merkbaar in de boekingen. Druk, druk, druk, dus iedereen is lekker in de weer. De meeste weekenden en midweken zijn al aardig geboekt en zelfs de reserveringen voor de zomer gaan hard!

Ook het dinnershow seizoen is weer begonnen. Spannend, want aan het begin van het nieuwe seizoen moet er weer volop geoefend worden en staan er altijd een paar nieuwe spelers op de Bühne. Maar: ze doen het enorm goed, waardoor we onze gasten ook dit jaar weer iedere donderdagavond kunnen trakteren op een prachtige show met dans, muziek en een extra luxe 4-gangen diner.

Wat dat eten betreft: het nieuwe lentemenu is bekend en dat betekent culinair genieten voor de gasten! Afwisselend, mooi en bovenal erg lekker; ons keukenteam heeft weer verrassende gerechten voor u in petto en biedt daarbij zoveel keuze, dat iedereen zal genieten.

Binnenkort worden alle kamers en appartementen voorzien van een nieuwe, elektronische safe. Op verzoek, omdat er steeds vaker gevraagd wordt om een formaat waar ook de laptop in past.

Verder is er deze week een contract getekend voor de aanschaf van tablets voor  de kamers en appartementen. Deze zogenoemde elektronische informatiemap gaat u in de toekomst veel gemak bieden. Hierop vindt u alle informatie over de faciliteiten van het hotel zoals openingstijden en speciale aanbiedingen, maar ook over het actuele aanbod in Winterberg en omgeving.  Bovendien vindt u op deze manier snel een antwoord op vragen als ‘hoe laat vertrekt het toeristentreintje, is de bowlingbaan vanmiddag open, heb ik een paraplu nodig, is er om 15.00 uur nog plaats bij de massage, tot hoe laat kunnen we zwemmen en wat is de lunchtip van de dag?’ Actueel, modern en heel eenvoudig!

Verder hebben we deze week onze zoon Jeffrey vanuit Australie aan de telefoon gehad. Hij maakt het heel goed en zei: “Papa, ik ben heel gelukkig!” Hij heeft een leuke baan in een foodtruck (bakt 1000-1200 donuts per dag), een leuke woning in Melborne en zelfs een leuke vriendin! Na hem nu ruim 8 maanden niet gezien te hebben, missen we hem enorm. In juni treffen we elkaar in Maleisie en in september staat zijn terugkomst gepland. We kunnen niet wachten!

U heeft het tijdens het lezen vast al gemerkt: er gebeurt weer van alles en we blijven volop bezig om onze gasten ook in de toekomst nóg meer vakantieplezier en -gemak te bieden. Via onze social mediakanalen (Facebook en Instagram) en de nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte. Volgt u die al?

Tot slot attendeer ik u graag nog even op de “Mei-Special”: kom aan op zondag 21 mei en geniet in 5 dagen (4 nachten, dus tot en met donderdag) van alle extraatjes van een midweekarrangement:  heerlijke diners met keuze uit 5 hoofdgerechten, fakkeltocht, wandeling, muziekavond, bingoavond en dinnershow reeds vanaf € 229,-. Ook aankomst op maandag is mogelijk  vanaf € 189,-. Vermeld bij uw reservering even dat u de Blog van Rob gelezen heeft en geniet van een gratis upgrade (naar beschikbaarheid) tijdens dit mei-special-arrangement. Dubbel voordeel en heerlijk genieten!

Volgende maand weer een nieuwe blog. Ik wens u een fijne week namens ons gezin en team Der Brabander!

Rob Meurs

Voorjaar!

Terwijl ruim 200 gasten genieten van een verblijf in Der Brabander, het lekkere eten, het mooie weer en de vele optredens van de artiesten tijdens het muziekweekend van JC Events, neem ik even de tijd om u weer een kijkje achter de schermen te gunnen.

Voor ons is het het laatste weekend van het seizoen. We kijken terug op een prachtige winter waarin we een record aantal gasten een fijn verblijf mochten bezorgen. Maandag beginnen 6 verschillende bedrijven aan de renovatie van een twintigtal kamers die in een recordtempo een geheel nieuwe uitstraling krijgen.  Een heel aantal teamleden geniet al van vakantie en de rest gaat dat vanaf maandag doen. Op 7 april gaan we weer even open om vervolgens op 9 april ´s nachts met het hele team ons jaarlijkse uitstapje te maken. Door de fantastische winter en de enorme inzet van het hele team pakken we flink uit en nemen ruim 100 teamleden mee naar Parijs! Natuurlijk bezoeken we de Eifeltoren en de Champs-Élysées en brengen we een hele dag door in de twee parken van Disney. Dit uitstapje hebben we op een heel bijzondere manier bij het team geintroduceerd. Onze Danny kwam op het idee om het op de manier van de Trump-filmpjes te doen. Als u nieuwsgierig bent geworden moet u hier maar eens kijken...

Twee dagen na thuiskomst begint het nieuwe seizoen. Dan ontvangen we de Paasgasten die we meteen in de watten gaan leggen met lekkere diners, brunches, live-muziek en natuurlijk de dinnershow! Op Paasmaandag komt de eerste eigen busreis alweer aan en ook daar hebben we veel leuke nieuwtjes in petto. Zo heb ik de busgasten vorig jaar een gezellige picknick beloofd en dat in mijn eigen enthousiasme veel te snel bekend gemaakt, want we hadden nog geen locatie voor de mogelijkheden gevonden. Maar: met goede wil en inzet bereik je alles, zeggen we altijd. En inderdaad: we hebben de oplossing gevonden: op 10 meter van de Möhnesee hebben we een hardstikke leuke blokhut gevonden, die van alle gemakken voorzien is en met mooi weer de mogelijkheid biedt om met 60 busgasten buiten te eten. Zeker weten dat dat genieten gaat worden!

De koks zijn volop bezig met het lentemenu. Nieuwe gerechten en regionale specialiteiten, waarbij de nieuwe vijfde keuze uit hoofdgerechten een grote rol gaat spelen.

Met Pasen valt bij ruim 25.000 adressen de nieuwe brochure in de bus. Wat was het weer een werk, maar wat is het mede dankzij Gerbens enorme inzet een prachtige folder vol nieuwe (kerst)arrangementen, winterprijzen en andere leuke nieuwtjes geworden. Nieuwsgierig? Hier vindt u hem als voorproefje als vast digitaal.

Naast een bezoek aan de Internorga (de grote horecabeurs in Hamburg) waren we met Roy en Danny bij een groot interieurbedrijf in Deurne om een masterplan voor alle verbouwingen en vernieuwingen voor de komende tijd op te zetten. De eerste stap is een prachtige serre waarmee we u dit jaar al willen verblijden, maar ook voor de toekomst staan alweer prachtige ideeen en projecten gepland om u nog meer vakantieplezier te bezorgen.

Danny is vandaag voor een vijfdaagse vakantie naar Miami vertrokken en als gezin gaan we nog een paar dagen naar de sneeuw. Sandy vliegt vanaf Eindhoven naar Innsbruck zodat we samen gezellig een paar dagen kunnen doorbrengen. Roy gaat met zijn gezinnetje in juni op vakantie, want de komende weken heeft hij een flinke klus aan het herprogrammeren van het hele sleutelsysteem. Reeds in de winter hebben we gewerkt met een armband-chip voor iedere gast, waarmee de kamerdeur, nachtingang, zwembadingang en slagboom geopend kunnen worden. Met diezelfde chip worden ook de consumpties in de bar, het pannenkoekenhuis, de wellness en skihut op rekening gezet. Een ideaal systeem dat nu een update krijgt.

U leest het al: we hebben zin in het voorjaar en hopen ook ú weer snel te mogen verwelkomen voor een onvergetelijk verblijf in Der Brabander!

Graag tot ziens!

Uw Gastheer,

Rob Meurs

Een nieuw record bij het records verbreken, krokus en zin in het voorjaar

20-2-2017 De eerste krokusweek is begonnen. Normaal is het veel drukker dan andere weken,
zeker met meer dan 100 kinderen in huis. Nu is het een vervolg van de drukte van afgelopen weken.
De drukte begon de eerste week van het nieuwe jaar al. Volop verse sneeuw en blauwe hemel. Die enorme toeloop is niet meer gestopt, sterker nog: bijna elke week is er een nieuw record behaald en daardoor oude verbroken. We spreken zelfs over een record aan nieuwe records.
Nog nooit zoveel overnachtingen, biertjes, pannenkoeken, schnitzels, massages en skilessen verkocht. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee! Marja heeft al met 4 handwerkbedrijven aan tafel gezeten en in de eerste 2 weken van april een grote renovering gepland. In 12 dagen worden dan ruim 20 kamers geheel vernieuwd. Behang, tapijt, gordijnen, badkamers, trappenhuis etc. Hiervoor zijn alle personeelsleden van het schilderbedrijf, het timmerbedrijf, de loodgieter en de stoffeerder gereserveerd. Laat dat Marja maar regelen, dan komt het goed en wordt het mooi!

Ook zijn we bezig met alle kamers & appartementen uit te rusten met een tablet. Ook wel suitepads genoemd. Een soort van elektronische hotelmap. Makkelijk om actuele informatie, bijvoorbeeld openingstijden van de faciliteiten van het hotel en omgeving te ervaren, maar ook de telegraaf  te lezen, spelletje te doen of zelfs uw keuze van het diner door te geven. We verwachten hier in mei mee te kunnen starten.

Vanaf half maart wordt het wat rustiger. Weekenden blijven druk terwijl er in de week weer plaats is. Ideaal voor de skier of vakantievierder die het wat rustiger wenst. Deze week gaat de mailing voor de Pasen de deur uit en zijn we volop bezig met de nieuwe hotelbrochure. Deze valt  in april bij 25.000 adressen in de brievenbus.

Ook zijn we volop bezig met het organiseren van ons bedrijfsuitstapje: “Brabander on Tour 2017”.
Dit jaar pakken we grootser uit: met deze inzet en omzet wordt ook dit uitstapje luxer en leuker!
Morgen gaan we team vertellen waar de reis dit jaar heen gaat. Dit doen we d.m.v. een introductie-filmpje gericht aan president Trump. ( momenteel helemaal hot en binnenkort ook op facebook).

Met de kids gaat het goed. Roy en Danny werken zich 3 slagen in de rondte om alles georganiseerd te krijgen. Pittig maar bijzonder hoe ze groeien en fantastisch presteren om het team te motiveren en elke dag alles weer goed organiseren! Jeffery is klaar met zijn 13 weken bananen plukken in Australie en Sandy haar studie zit in haar afstudeerperiode van deze opleiding. Na de zomer, als ze Jeffery bezocht heeft en enkele weken samen gereisd hebben,  gaat ze verder met de vervolgopleiding.  De kleinkinderen groeien ook als kool en komen regelmatig met nieuwe woordjes langs op kantoor. Opa & Oma zijn wordt met de dag leuker, met name de oppasdagen!

Nog 6 weken winter, dan een korte sluitperiode van 12 dagen met grote renovering  en dan op naar de Paasdagen, die altijd gezellig zijn en naar het voorjaar. We hebben er nu al weer zin in. Zowel in de nieuwe (gratis) uitstapjes die dit jaar weer op het programma staan maar ook in het presenteren van de dinnershow, de gezellige avonden op het terras en rondom het zwembad en de eigen busreizen.

U houden we op de hoogte d.m.v. de nieuwe brochure die straks ook op de site staat en natuurlijk via deze blog. Dank voor uw interesse, voor iedereen een fijne carnaval en tot horens/ziens,


2016: een prachtig jaar met een rouwrandje - 2017: goede start en goede voornemens...

Het was een hele voorbereiding op het jubileumjaar 2016. We hebben trots het 30-jarig bestaan van Der Brabander gevierd, waarbij we de gasten o.a. lieten zien hoe we van 8 kamertjes naar een mooi vakantiecomplex gegroeid zijn.  Voorjaar, zomer, herfst met rondleidingen, koffie met gebak, cadeautjes en met de bouw van het prachtige buitenzwembad. Een prachtig jaar op op terug te kijken! Daarna een volle Kerstvakantie met weer heel veel tevreden gasten waardoor we 2016 zeer positief afgesloten hebben.

Toch was er ook een rouwrandje. Broer John belde ´s mij in de nacht van 30 december om te zeggen dat het met moeder niet goed ging. 130 minuten later was ik in Tilburg.  De avond ervoor  had moeder zelf aangegeven dat ze naar Pa ging. Omdat ze zo onrustig was, had de huisarts haar een spuitje gegeven.  Ik ben er samen met de broers heel de dag bijgeweest, muziek gedraaid en versjes geluisterd en om 17.30 uur hebben we afscheid moeten nemen. Verdrietig maar heel dankbaar om haar prachtige leven. Ze is nu bij Pa en daar hebben we allemaal vrede mee. Mooie crematie waarbij onze zoon Jeffrey live kon meekijken vanaf Australië. Weer een mijlpaal in het leven.

De jaarwisseling was daardoor voor ons niet zo heel feestelijk. De gasten hebben heerlijk genoten en ook de eerste week van het nieuwe jaar was het ontzettend druk. De volop verse sneeuwval en de schoolvakantie deden Winterberg overlopen. Wegen, restaurants en alle bedden overvol.
Gelukkig wordt het volgende week een beetje rustiger. Tijd om de Kerstversiering af te bouwen en op te bergen. Zelf ga ik, samen met Monique,  naar de seniorenexpo.  Alweer voor het 6e jaar ontvangen we daar heel veel geinterreseerde gasten en geven antwoord op honderden vragen.
Deze beurs is van dinsdag 10 t/m zondag 15 januari in het Koningshof  te Veldhoven. Open van 10.00 tot 18.00 uur en wij hebben stand G17. Leuk als u ons een bezoekje komt brengen! Van vrijdag t/m zondag ontmoet u Jamy en Gerben in de stand.

Waar we ook heen gaan is de Vakantiesalon in Antwerpen. Hier staan we van 26 t/m 30 januari in de Antwerp Expo aan de Jan van Rijswijcklaan 191 en deze beurs is ook dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.  Hiervoor hebben we een aantal vrijkaarten gekregen die we u graag ter beschikking stellen. Stuur even een mail aan rob@brabander.de met uw naam en adres dan stuur ik u graag 1 tot 4 vrijkaarten. (waarde € 8,- per kaart).

Op verzoek zet ik voor de liefhebbers enkele leuke feitjes over Winter in Winterberg op een rijtje: 28 skiliften, 35 pistes en 170 sneeuwkanonnen maken dit tot het grootste aaneengesloten gebied ten noorden van de Alpen. Wist u dat we de meeste sneeuwkanonnen per m2 wereldwijd hebben, wat zorgt voor 95% kans op skimogelijkheden tot eind maart?
Der Brabander speelt een prominente rol in dit wintercircus. Niet alleen onze 350 bedden direct aan de piste maar ook onze skischool met ruim 20 leraren en eigen afgeschermde kindertuin, de Skihütte met dagelijks v.a. 16.00 de leukste Apres Ski en “the place to be” ook op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Maar ook het zelfbedieningsrestaurant, waar dagelijks  tussen de 250 en 1000 mensen snel, lekker en betaalbaar een hapje eten en zo weer de piste op kunnen. Het wellnesscentrum met het prachtige saunalandschap en het nieuwe zwembad zijn juist in de winter unieke toppers waar menig (hotel)gast van droomt. In deze periode zijn we vaak snel volgeboekt zodat de beste tip hier een (mini)midweek is. Veel rustiger, een stuk voordeliger en zeker zo gezellig. Aankomst op maandag of woensdag, 3 dagen, 2 nachtjes incl. het heerlijke diner (keuze uit 5 hoofdgerechten) reeds vanaf € 139,- p.p. (kl. kamer). Eén nachtje? Kom dan de zondag. Die is er al vanaf € 69,- p.p. op basis van hp. De actuele weer(sneeuw)berichten leest u op www.skiplezier.nl, waar u ook uw skiles en skimateriaal online kunt reserveren. U bent dan verzekerd van kwalitatief goed materiaal, huurt direct aan de piste, hoeft op drukke dagen niet aan te sluiten in de normale verhuur maar heeft toegang tot de speciale ingang “online-reserveringen”, betaalt minder én u kunt onbeperkt omruilen. 5 redenen dus om online te reserveren!

U begrijpt, dat we na zulke drukke maanden altijd weer blij zijn als het eind maart is. Deze winter sluiten we ook weer af met een muzikaal weekend van JC-event, waarbij een twaalftal live-artiesten optredens zal verzorgen. Daarna gaan we 12 dagen dicht en begint 7 april het voorjaar met op 17 april de eerste busreis. Heerlijk! We zeggen het zo vaak: we hebben het leukste werk ter wereld: gasten een fijne vakantie bezorgen. Samen met ons topteam iedere dag in de weer om ervoor te zorgen dat u geniet!

 

Zo, u bent weer een beetje op de hoogte. Over 4 weken de nieuwe blog! Fijn dat u er weer was met het lezen en we houden u op de hoogte. Fijne Winter en graag tot ziens!

Uw Gastheer,

Rob Meurs

De winter voor de deur...

De vakanties zijn voorbij. Iedereen heeft lekker bijgetankt en is uitgerust en bijgekomen.
We zijn alweer een maand open en net als elk jaar rond deze tijd erg druk met de muziekarrangementen. Ook dit jaar waren er weer volop bekende artiesten in Der Brabander.
Net voor mijn vakantie werd ik gebeld of we het leuk zouden vinden als Roy Donders voor opnames voor zijn realitysoap naar Winterberg zou komen. Misschien heeft u het inmiddels op 9 december al gezien op televisie. Wat een leuke mensen! Vooral moeder Nel stal mijn hart. Zo gezellig & gewoon.
We kregen heel veel positieve reacties van gasten.

Zoals verwacht is de winter vroeg begonnen. De eerste liften waren al open op 12 november.
Vanaf 25 november is er volop sneeuw gemaakt en een week later hadden we ideale temperaturen. Afgelopen weekend draaiden er zelfs 13 skiliften. Komende week valt er weliswaar geen nieuwe sneeuw, Maar de kanonnen hebben zoveel kunnen maken dat er met de Kerst gegarandeerd volop geskied kan worden. 
 
Deze week zijn de gasten van onze advents-busreis in huis. Deze reis was zo snel volgeboekt dat we, met enig risico, een tweede adventsreis planden. Die zorgen waren niet nodig, want ook de busreis van 19 december is volgeboekt.

Met Kerst is het hotel vol, maar thuis ontbreekt er iemand. Ondanks dat we regelmatig contact hebben mis ik hem enorm. Een jaar Australië is best lang. Zoon Jeffrey vertrok op 4 augustus, dus het duurt nog even voordat hij weer huis is. Hij werkt al 6 weken op een bananenfarm en spaart zo om verder te kunnen reizen. Het gaat erg goed met hem. Gelukkig is Sandy, onze dochter die al weer ruim 2 jaar in Eindhoven studeert, met de Kerst thuis. Dit jaar vieren wij Kerst op 23 december. Pakjes, hapjes en gezellig samen onder de boom. Een dag later vieren we Kerst met ruim 300 gasten, ook gezellig maar iets intensiever….

De jaarwisseling betekent ook alweer het einde van ons jubileumjaar. 30 jaar Der Brabander! We kijken terug op een geweldig, succesvol en aangenaam jaar. De extraatjes die we bedacht hadden zijn supergoed aangekomen. Vooral de rondleidingen achter de schermen. Leuk dat zoveel gasten nieuwsgierig zijn naar wat er achter de schermen gebeurt. Keuken, magazijn, skihut, Wellness en backoffice werden aangedaan en allerlei kneepjes van het vak en bedrijfsgeheimpjes verklapt. De aansluitende koffie met gebak viel ook in goede aarde. Ook het presentje dat Marja voor de gasten had gekocht werd telkens weer dankbaar in ontvangst genomen! Volgende week valt bij 9.500 adressen een Brabander Kerstkaart in de (echte) brievenbus en dan is 2016 alweer voorbij!

Der Brabander zou Der Brabander niet zijn als er in 2017 niet weer volop nieuwe dingen op het programma zouden staan. Nee, geen verbouwingen. Tenminste: geen grote. ‘Slechts’ zo’n 15 tot 20 kamers worden in een nieuw jasje gestoken en er worden voorbereidingen getroffen voor een mooie serre met uitzicht op het prachtige zwembad. Ook worden er tekeningen gemaakt voor een extra lift en een tiental kamers op het platte dak. Voor de rest eerst maar eens heerlijk genieten van de mooie uitbreidingen van dit jaar. In de Skihütte hebben Roy & Danny een nieuwe muziekinstallatie “afgedwongen” en was nieuwe barapparatuur noodzakelijk. Op dit moment wordt de nieuwe LED-verlichting aan de buitenkant gemonteerd en dan zijn we daar voorlopig ook klaar. Nou ja klaar, ook de zonen hebben bouwen/vernieuwen/verbeteren in de genen…. Ze zeggen nu al: wat is er leuker dan de gasten elk jaar nog een beetje meer te kunnen verwennen? Wordt vervolgd, dus.

Maar eerst gaan we de feestdagen in en maken we er een prachtige winter van. Met de komst van een aantal "toppers" onder de nieuwe teamleden hebben we er helemaal zin in!

Namens ons gezin en het hele team Der Brabander wens ik iedereen ontzettend fijne feestdagen, een fijne jaarwisseling en een geweldig, fijn, gelukkig en gezond 2017 met véél vakantiedagen!


Uw Gastheer Rob Meurs

Herfst, muziek, muziek en… muziek

Zoals gehoopt hebben we prachtig herfstweer gehad. Vele dagen met zon en redelijke temperaturen. De reclameactiviteiten op de 50+ beurs hebben zich geloond, want de beide herfstvakantieweken zijn lekker gevuld. Ook dit jaar was ik samen met Roy en drie vrienden in München op ‘studiereis’. Met ons eigen Oktoberfeest op het programma “moesten” we natuurlijk even de laatste “trends” bekijken. Op de “Wiese” waar het grote feest plaats vindt, was het met 5,6 miljoen bezoekers in 16 dagen (!) weer gezellig zoals elk jaar.

Ons eigen Oktoberfeest in de Skihutte is minder druk maar niet minder gezellig! Mocht 28 oktober u niet uitkomen, maar een muzikaal feestje wel als muziek in uw oren klinken, dan hebben we dit najaar nog 4 andere muziekarrangementen op de planning staan. U vindt ze op www.brabander.nl/muziek en we garanderen u: welke u ook kiest, gezellig wordt het zeker!

Over het zwembad: het blijft geweldig! Elke ochtend, middag én avond genieten onze gasten van deze prachtige uitbreiding. Ook bij het koelere weer vinden veel mensen de weg naar het goed verwarmde bad. Voor het ontbijt of na het diner bij de mooie LED-verlichting. We kunnen nu al niet wachten om straks de gasten bij sneeuw te zien genieten van deze unieke zwembadbeleving

Op 31 oktober gaan we zoals elk jaar even dicht. Terwijl we dicht zijn, versieren we het hotel op sfeervolle wijze met heel veel kerstdecoratie. Ook de hotelkamers en appartementen krijgen ieder hun eigen kerstboompje. Verder hebben we de eerste 4 dagen van de ‘sluit’ we de “Rooi Pannen” op bezoek. 60 leerlingen en een aantal leraren komen, evenals vorig jaar, 4 dagen achter de schermen kijken. Studenten van de afdeling ‘sport en recreatie’ leren we hoe in de praktijk een bingo georganiseerd wordt: van het inkopen van de prijzen tot de voorbereidingen, de presentatie en het verloop van de avond zelf. Hetzelfde geldt voor de fakkeltocht: van lampenolie tot noodtelefoon, van toegankelijke route voor iedereen tot verrassingen onderweg. Ook de dansavond, natuurwandeling en dinnershow komen aan bod, evenals een rondleiding achter de schermen in het hotel. Erg interessant voor de leerlingen en voor Danny leuk om te doen.

De voorbereidingen op de winter zijn al in volle gang. Mattenuitbreiding op de kinderpiste en aanpassingen op onze websites www.skiplezier.nl en www.skihutte.nl waar onze gasten en groepen ski´s, schoenen en skiles kunnen bestellen. De skihut heeft een nieuwe muziekinstallatie (dus Roy en Danny heel gelukkig) en de eerste sollicitaties voor onze skischool zijn weer binnen. Ook de eerste nieuwelingen van het winterteam in de bediening zijn al aan het werk en iedereen heeft nu al zin in de winter.

De boekingen voor de feestdagen kwamen wat later op gang dan andere jaren, maar lopen inmiddels gestaag door. Het weekend vóór de Kerst (16 tot 18 december) is er al een dinnershow en tijdens de kerstdagen zelf staan er weer volop leuke extraatjes op het programma. Natuurlijk komt de Kerstman voor iedereen een cadeautje brengen en hebben we weer de super uitgebreide brunches, high tea, dinnershow, live-muziek, het animatieprogramma voor groot & klein en nog veel meer…

Eerst gaan we zelf even genieten van 31/10 tot 11/11. Ook ons gezin heeft vakantieplannen. Accu´s opladen na een drukke en pittige zomer. De een gaat richting de USA, de andere gaat de zon opzoeken. Roy blijft thuis om samen met Wendy en de kindjes te genieten en zo zijn we vanaf half november allemaal weer fris en fruitig en klaar voor een fantastische winter!

Herfstgroetjes uit Winterberg,

Uw Gastheer Rob Meurs

Over een fantastische zomer en een veelbelovende herfst

Wat een geweldige weken hebben we achter de rug. Net als in Nederland hadden we ook in Winterberg bijzondere temperaturen, zeker voor de tijd van het jaar. En dan zelfs nóg aangenamer dankzij het bergklimaat. Door een licht windje is het minder benauwd en bovendien koelt het ’s nachts lekker af, waardoor de temperatuur aangenaam blijft. U begrijpt dat het zwembad een nog grotere aanwinst is met zo´n prachtige nazomer! Iedere dag zagen we in, maar ook rondom het zwembad blije mensen! Groot en klein, jong en oud. Al vanaf 8.00 uur lagen er mensen in het water die voor het ontbijt baantjes wilden trekken en ook na het diner kwamen er dagelijks nog talloze gasten een duik nemen in het prachtig verlichte en goed verwarmde buitenbad!
Ook de komende maanden kunnen we u van harte aanraden om in het tot 30 graden verwarmde water te komen genieten, zelfs bij sterrenlicht en zelfs (of juist!) als de omgeving straks weer prachtig winters wit is. We verheugen ons nu al op al die blije gezichten!

Achter de schermen zitten we ook niet stil. We zijn heel druk met de voorbereiding op de 50+ beurs in Utrecht, waar de nieuwe busfolder voor het eerst zijn weg naar de gasten vindt! Wilt u graag de 50+beurs bezoeken? Ik ben er deze week op de beurs en heb nog 8 vrijkaartjes. Interesse? Stuur me even een mail: robmeurs@brabander.de. Via onze website betaalt u slechts € 7,95 voor uw kaartje i.p.v. € 20,-. Wij staan in Hal 8, stand 023 en kijken al uit naar uw komst! Kijk snel op www.brabander.nl/50plus voor informatie en om kaarten met korting te bestellen.

Met Jeffrey, onze 3e zoon gaat het ook goed. Hij is nu ruim 6 weken in Australië en heeft al veel gezien en gedaan. Zo´n jaartje work&travel is leuk en goed voor de jeugd. Sandy heeft de vakantie in Eindhoven gewerkt en haar school is ook al weer een maand bezig. De kleinkinderen groeien als kool en gaan iedere dag samen naar school. In Duitsland mogen de kids al vanaf 1 jaar naar school, dus kunnen papa en mama (Roy & Wendy) beide meewerken om de gasten een fijne vakantie te bezorgen! Danny heeft de rol van manager goed ingevuld en leidt tevens de gasten 2x per week rond voor een kijkje achter de schermen. Hier geboren en opgegroeid achter de bar vertelt hij al net zo trots over Der Brabander als zijn vader. (trots)!

Gerben, bij veel gasten bekend uit de bediening, is na een paar maanden in Nederland geweest te zijn weer terug en runt nu de afdeling marketing & sales. Hij is verantwoordelijk voor alle vermeldingen op Facebook en internet. We hebben enkele dagen een marketingprof in huis gehaald en dat werpt nu al zijn vruchten af. Nu zijn we volop bezig met de herfstmailing. Qua natuur de mooiste tijd van het jaar en met zo´n prachtig zwembad, het nieuwe springkussen, het super leuke kinderprogramma én de 35 gratis uitstapjes voor groot en klein zijn we  gegarandeerd ook hét adres voor een leuke herfstvakantie. Meer info: www.brabander.nl/herfst.

Na die herfstvakantie vieren we ons Oktoberfest! Dat betekent feesten zoals in München en daarvoor bouwen we ons Skihütte om tot een orginele feestlocatie. Lange tafels, pullen bier, halve haantjes en natuurlijk de echte Oktoberfestmuziek. Rudi Rosenberg is weer van de partij. Vorig jaar was 90% van de gasten in Lederhose en Dirndl gekleed en ook dit jaar belooft het weer een uniek sfeertje te worden.  

En daarna? Dan begint ónze vakantie! Op 31 oktober gaan de deuren 12 dagen dicht. Even uitrusten, de zon opzoeken en genieten! Maar eerst gaan we nog 6 weken hard werken en iedereen heerlijk verwennen in Der Brabander!

We wensen u een mooie herfst en graag tot ziens in Winterberg!

Uw Gastheer Rob Meurs

Trots - Blij – Uitgeblust

 

3 augustus 2016:
6 dagen na mijn verjaardag (55!),
3 dagen na het grote 30-jarige jubileumfeest
1 dag na het uitzwaaien van Jeffrey, die voor een jaar work & travel naar Australië is afgereisd
Allemaal hoogtepunten in ons drukke leventje en bijzonder om mee te mogen maken.

Trots:
op zoveel lieve vrienden en familieleden om ons heen, waarmee we een geweldig feest gevierd hebben. Gelukkig speelde het weer mee en stonden we met ruim 200 gasten rond het zwembad onder de verwarmingselementen te genieten van lekkere drankjes, hapjes en live-muziek. Hoogtepunt waren de cadeaus van het team in de vorm van een grote foto en een LED-plantenbak met alle namen erop, maar ook dat meer dat 50 mensen met de kleren aan een feestduik in het nieuwe zwembad namen. Zelf kon ik het ook niet laten. Ik moet zeggen: tussen vrienden en samen met je 4 kinderen, is dat wel heel bijzonder!
Trots zijn we ook op Jeffrey, die in z´n eentje een grote reis onderneemt en een jaar van zijn leven aan de andere kant van de wereld door wil brengen. Met het hele gezin hebben we Jeffrey uitgezwaaid op de luchthaven. Pittig, maar met een trots gevoel! Op de dag van vertrek natuurlijk nog wel even een mooie familiefoto gemaakt.

Blij: dat alles zo goed verlopen is. Met de gasten vieren we het jubileum iedere week met rondleidingen, koffie en gebak en een presentje. Het jubileumfeest van afgelopen zondag hebben we maanden voorbereid. Niemand vergeten? Binnen of Buiten? Welke muziek, wie, wat, wanneer, etc. Door de enorme inzet van Danny en Roy is alles fantastisch verlopen.
Ook blij zijn we met de geweldige reacties van gasten over het zwembad. Dat blijkt ook wel uit het gebruik. Om 8 uur ´s morgens zijn de eerste mensen al baantjes aan het trekken, overdag liggen mensen lekker op een ligbed met een boek en een drankje te genieten en ook na het eten liggen er regelmatig  nog zo’n 10 gasten in het water. Zeker met de sfeervolle led-verlichting en de muziek op de achtergrond is het een genot. Nu al kunnen we ons geen “Brabander” meer voorstellen zonder zwembad.

Uitgeblust: je kijkt er erg naar uit, beleeft het intens en als het dan voorbij is ben je trots, blij en uitgeblust. Maar het werk gaat door. We hebben net een online-markerteer op bezoek gehad die ons leert om de website te optimeren, een gesprek gehad met bookings.com, een groepsbespreking voor maart 2017 gevoerd en controle uitgeoefend op de levering en installatie van de nieuwe spoelmachine. Daarnaast zijn we weer volop bezig met de nieuwe bus-brochure en de grote mailing voor de herfst. Druk, druk, druk, dus. Verder zijn we erg tevreden met het lopende jaar. Het waren de beste januari, februari, maart, juni én juli ooit! Ook het aantal boekingen voor komende periode ziet er goed uit. We hebben veel aanvragen voor de feestdagen in december en ook de muziekarrangementen lopen lekker. We zijn dit jaar weer present op de 50+ beurs in Utrecht van 20 tot 24 september en bovendien op de nieuwe “trots op Brabant-Beurs” van 4 tot 6 november in Veldhoven. We verheugen ons er al op u ook daar te mogen begroeten. Nog fijner is een bezoekje aan Winterberg, waar we u tot eind oktober verwennen met extraatjes zoals de rondleidingen, koffie met gebak, gratis entree op 35 uitstapjes, de nieuwe dinnershow en een leuk presentje.

Graag tot ziens!

Familie Meurs en uw gastheer Rob

 

 

Volop Jubileum Nieuws

Wat gaat de tijd toch snel. De sneeuw is, voor mijn gevoel, net weg en de (officiële) zomer begint volgende week. Toch hebben we, naast wat natte dagen, ook veel mooie dagen gehad.
Maar ook veel vrolijke dagen met zingende mensen. Zowel het (pop)koor Vocal Sound uit Goirle als de gemende zangvereniging “Una Sono Liso” uit  Liessel die hier beide een optreden voor de Winterbergers verzorgden. De komende maanden mogen we o.a. Harry Verbeek uit Veghel en andere muziekmakers verwelkomen.

Ons zwembad: wat zijn we er trots op en wat wordt het mooi! Deze week hebben we 9 grote rieten parasols besteld, die ook in de winter blijven staan. De in de parasol ingebouwde terrasverwarmers en de sfeervolle ledverlichting gaan samen met de 3 open haarden op het zwembadterrein onze gasten ook ´s avonds een onvergetelijk vakantiegevoel geven. Vanuit het zwembad kijkt u zo op de piste achter het hotel en ook vanuit het saunaparadijs kunt u, voorzien van badkleding, zo een plons maken in het altijd verwarmde bad. Wat zullen de gasten hiervan genieten. Ook de kinderen hebben we niet vergeten. Voor hen is een overdekt springkussen besteld en worden begin juli weer de trampoline, zandbak en klimtoren met glijbaan opgebouwd.

De jubileum extraatjes zijn een groot succes. Iedere woensdag en zaterdag is er de rondleiding die door veel gasten dankbaar wordt bezocht. Danny en ik verzorgen deze om de beurt en met heel veel trots vertellen we telkens weer de geschiedenis van Der Brabander, nemen we de gasten mee naar plekjes waar ze normaal niet zouden komen én verraden we de automatiseringprocessen en de reden dat ons team zo graag bij ons werkt. Het lekkere stuk gebak met koffie of thee naar keuze smaakt na afloop natuurlijk iedereen. Ook het met zorg uitgekozen presentje wordt met plezier ontvangen!

Marja is weer de oude en werkt weer (veel te veel) volop mee. Veel dingen zijn blijven liggen, maar haar afwezigheid door ziekte heeft er ook voor gezorgd dat bepaalde dingen zijn doorgegeven. Zo zorgt Neomi, Danny’s vriendin, voortaan voor de uitgifte van bedrijfskleding en de contracten van de intern wonenden. Danny heeft een aantal taken van mij overgenomen en Roy is druk bezig met de DVD van de Dinnershow, de reclameflyer van de kerstarrangementen en de voorbereiding op het nieuwe sluitsysteem in november. Jeffrey’s datum voor zijn vertrek naar Australië staat vast. Op 3 augustus verruilt hij zijn leventje in Europa voor een ander continent. Een jaar work & travel staat al lang op zijn verlanglijstje en die droom wordt nu werkelijkheid. En dochter Sandy heeft het nog steeds erg naar haar zin met haar studie in Eindhoven. Momenteel is ze druk bezig de achterstand recht te trekken die ze heeft opgelopen tijdens haar 3 maanden stage in Ghana. Dat gaat zeker lukken, want als Sandy iets aanpakt…

Verder gaan we er een fantastische mooie, gezellige en onbezorgde zomer van maken. We verheugen ons erop de gasten weer een onvergetelijk verblijf te mogen bezorgen. Heeft u plannen? Wacht zeker niet te lang, want er is al heel veel geboekt. Een midweek(plus) vanaf 3 en 17 juli of een weekend of week met aankomst op 8 juli passen nog volop in de planning. Op andere data moeten we al vaker nee verkopen.

Liefs uit het sfeervolle Winterberg en ons altijd gezellige Der Brabander!

Rob Meurs

April doet wat hij wil!

De vorige keer, op 18 maart, schreef ik: ‘de winter zit er weer op’. Vandaag, 26 april, ligt er weer een laagje sneeuw! Het blijft bijzonder zoals Winterberg en het bergklimaat kunnen verrassen. Nou ja, sneeuw is in elk geval beter dan de regen en storm die voor Nederland voorspeld staan, toch? Vandaag mocht ik ruim 100 gasten welkomen die de meivakantie bij ons doorbrengen. Gelukkig is er in Der Brabander, Winterberg en het Sauerland ook veel overdekt te doen, te zien en te beleven. De  WinterbergCardPlus kwam weer goed aan. Als gast geniet u namelijk van ruim 35 gratis uitstapjes waarvan o.a. de druipsteengrot, het subtropische zwembad, de leisteenmijn, diverse musea, de kartbaan, kegelbaan en het saunaparadijs ook bij minder mooi weer aanraders zijn. We zorgen in elk geval dat het weer een leuke week wordt. Koningsdag vieren we met koffie en (oranje) gebak, een aangepast dinerbuffet met veel oranje gerechten, Oudhollandse spelen en andere leuke activiteiten.

De plannen voor het jubileumjaar verlopen optimaal. Roy & Danny hebben een fotowand gemaakt van 11 levensgrote raamstickers. Elke sticker vertelt zo’n 2 á 3 jaar Brabandergeschiedenis in tekst en foto´s. Op die manier is de gang richting de Wellness nu een samenvatting van 30 jaar Der Brabander geworden. De eerste rondleiding achter de schermen werd afgesloten met een groot applaus door het publiek en vanuit ons een traktatie van koffie & gebak voor alle gasten. Ook de presentjes zijn binnen gekomen. 4 pallets met elk 40 dozen, in totaal 4000 cadeautjes. Wat het is? Dat blijft natuurlijk een verrassing tot we het u bij uitcheck mogen overhandigen.

Marja heeft afgelopen week maar weer even in het ziekenhuis gelegen, deze keer om haar gal te verwijderen. Woensdag erin, vrijdag eruit en sinds zondag weer langzaam aan het werk. Gelukkig gaat alles weer goed. Komende week komt Sandy thuis na 3 maanden Ghana, waar ze het weeshuis dat we al jaren met veel plezier ondersteunen weer goede diensten bewezen heeft. Natuurlijk zijn we hartstikke trots op het goede werk dat ze doet, maar tegelijkertijd ook erg blij dat ze bijna weer terug is.

De muzikale weekenden zitten er voorlopig weer op. De afgelopen 3 weekenden ontvingen we The Shakin’ Arrows tijdens het Rock & Roll weekend, Tonny Wijnands & Friends met het Brabants Weekend en Marleen Mols en artiesten tijdens het Limburgs Weekend. Ieder met zijn eigen gasten en eigen sfeer, maar allemaal super gezellig! In het najaar zorgen we voor nog meer vrolijke noten tijdens het Oktoberfest  eind oktober, de Nederlandse artiestenweekenden in Kerstsfeer in november en het Schotse Weekend in december.

Tot de dagelijkse werkzaamheden behoort nu tijdelijk een rondje over de bouw. Elke dag gebeuren er nieuwe dingen en stap voor stap wordt de unieke zwembad-beleving een feit. Het is zo bijzonder, dat ik zou willen dat u daarvan mee zou kunnen genieten. En toen kwam er iemand op het idee om onze webcam zo te draaien dat voorlopig niet de piste maar de bouwplaats te zien is. Wat een geweldig idee! En het is gelukt, kijk maar: www.brabander.nl/webcam.html

Nu maar hopen, dat het snel wat beter weer wordt, zodat de gasten met Hemelvaart  (leuke lastminute aanbieding, 6 personen/3 nachten v.a. 499,-)  en Pinksteren lekker buiten kunnen zitten. We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Kijk maar regelmatig op de site bij het laatste nieuws en op de webcam. Tot de volgende maand! Witte Groetjes uit Winterberg!

Uw Gastheer Rob Meurs

 

Winter, Zomer en de tijd daartussen...

De winter zit erop! Na een late start kijken we, mede door de verspreiding van de krokusvakanties en door de perfecte sneeuwomstandigheden, terug op een hele goede winter. Maar ook door de inzet van ons fantastische team. Van bediening tot receptie, van de ontbijtdienst tot het keukenteam en van de Wellness tot het pannenkoekenhuis en dan zeker niet te vergeten het de toppers van de Skischool en de Skihutte. Tot Pasen is het skiën gegarandeerd, dus mocht u nog even op de lange latten willen staan, dan bent u deze week welkom!

Na de Pasen gaan we 12 dagen dicht, waarin we eerst weer Brabander On Tour gaan. Ons jaarlijkse uitstapje met het hele team als dankjewel voor de enorme inzet en tevens als motivatie voor het nieuwe seizoen. En daar hebben we zin in. Met heel veel leuke mensen gaan we er een geweldige zomer van maken! De nieuwe dinnershow, de rondleidingen achter de schermen en het koffie met gebak zullen daar zeker een steen aan bijdragen. Maar ook de nieuwe activiteiten die we voor u in petto hebben: zo komen de Nordic Walking tocht en historische stadswandeling weer terug op het programma, evenals een aantal andere dingen. U leest er alles over in de jubileumkrant die half april in de brievenbus valt en digitaal op de site verschijnt.

Met Marja gaat het een stuk beter. Na haar verplichte rustperiode door spit heeft ze weer enkele weken gewerkt, wat ook hard nodig was, want er lag een stapel van 2 meter op haar bureau. Nu is ze in Ghana waar we, zoals veel mensen al weten, met heel veel liefde een weeshuis ondersteunen. Onze dochter Sandy is er dit jaar zelfs 3 maanden op stage voor haar opleiding en samen helpen ze bij alle voorkomende werkzaamheden die een gezin van 40 kinderen met zich meebrengt.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de brochure, een Duitse website en voorbereidingen op verbouwingen. Zo krijgt het gebouw 100 een heel nieuw trappenhuis en worden er weer 8 kamers gerenoveerd. Dit doen we allemaal in de dagen dat we dicht zijn, zodat de gasten hier geen last van ondervinden. Dinsdag na Pasen beginnen de graafmachines waar de nieuwe aanwinst moet komen. Niet alleen het 30C verwarmde zwembad zal de gasten erg bevallen, maar ook de vele ligbedden, de day beds en de sfeervolle aankleding met Led-verlichting en het aparte kinderspeelgedeelte. Menig boek zal hier gelezen worden en cocktails smaken zo relaxed in het zonnetje nog beter! Als het weer het toelaat, zullen we hier ook regelmatig een poolparty organiseren. Nog meer vakantiegevoel in 2016! Wanneer het klaar is? De planning leidt naar begin juli en we doen er alles aan om dat te halen!

Ook de weken ervoor zijn weer leuk & gezellig. Genieten van volop voordeel? Kijk dan op de site, want in april hebben we diverse leuke aanbiedingen. U boekt al 3 dagen vanaf 119,- (HP) en een midweek (5 dagen) incl. vele extraatjes zelfs al vanaf € 199,- p.p. Een leuk idee voor de meivakantie, want ook de kinderprijzen zijn in april verlaagd en net als voorgaande jaren zijn heel veel uitstapjes voor groot en klein inbegrepen!

Terwijl u vast vakantieplannen maakt, gaan wij ondertussen verder met het leukste vak ter wereld: Gasten een fijne vakantie bezorgen!

Liefs uit Winterberg en graag tot ziens!

Uw gastheer Rob Meurs

 

De tijd vliegt!

Zo, de eerste maand van het jaar zit er al weer een week op.  Wederom een bijzondere maand, zowel wat betreft de weerberichten, de drukte in het hotel en prive.

De eerste week begon veel te warm en was er alleen in onze kindertuin skiles mogelijk dankzij de nieuwe matten. Toen ik op maandag 11 januari naar Veldhoven reed om de stand op de Seniorenexpo op te bouwen, dwarrelden de eerste vlokjes omlaag om een dag later de eerste lift te laten openen. De eerste winterexplosie sloeg meteen in als een bom. Waar het vroeger een week tot 10 dagen duurde voor de drukte op gang kwam, stroomden de boekingen nu volop binnen. Lang leve de moderne tijd, waarin (bijna) iedereen een mobieltje met internet heeft, waardoor de weerberichten op de voet gevolgd kunnen worden en er direct online geboekt kan worden via onze website. Na ruim 2 weken super veel sneeuw en super veel gasten te hebben gehad, waren de afgelopen 2 weken wat minder. Toch konden er ondanks de warmere temperatuur zo’n 10 tot 12 liften open blijven dankzij het voorwerk van de sneeuwkanonnen, die een enorme voorraad sneeuw hadden aangemaakt.

Onze Skihütte is echt ‘the place to be’ geworden. Met dagelijks een feestelijke apres-ski vanaf 16.00 uur en lange feestavonden op vrijdag, zaterdag en zondag weten de wintersportfans in Winterberg ons volop te vinden. Onze Danny, die voorheen ook op verschillende andere locaties in Winterberg als DJ werkzaam was, geeft nu al zijn energie aan de Skihütte en dat is merkbaar! Wat een sfeer, wat een feest, wat een stemming! Ook onze Jeffrey, die dit seizoen fulltime in de Skihütte werkt, heeft het volop naar zijn zin en alles goed ‘im Griff’.

Het actuele weer? Maandag wordt het hier evenals in Nederland regen en stormachtig. Dinsdag is er gelukkig alweer kans op sneeuw en daarna volgen lagere temperaturen waardoor de kanonnen waarschijnlijk weer aan kunnen. Op langere termijn ziet het er weer “winters” uit. We verheugen ons er al op!

Onze Sandy is 31 januari vertrokken naar Ghana. Na al vaker een maand geholpen te hebben, is ze nu voor 3 maanden naar kindertehuis Hanukkah (www.mchildcare.nl) vertrokken voor haar buitenlandstage voor school en om een nieuw project te helpen ondersteunen.

Met Marja gaat het minder. Op 15 januari schoot het in haar rug en de pijn was zo enorm, dat ze zelfs met de ziekenwagen afgehaald is. Na een week ziekenhuis is ze nu thuis met een heftige versie van spit. Rust is de enige remedie en dus brengt ze de dagen thuis door. Gelukkig gaat het op de zaak allemaal goed en zorgt Danny dat alles in goede banen geleid wordt. We hopen dat ze volgende week weer langzaam dingen kan gaan oppakken.

Ons team? Superfijn! Ook nu in de drukkere weken doet iedereen hartstikke z´n best om de gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Het vrijwel nieuwe keukenteam is bezig met nog lekkerder en mooier opgemaakte gerechten om de gasten nog meer te laten genieten. Binnenkort komt daar nog een 5e hoofdgerechtkeuze bij. Dat betekent naast 2 verschillende vleeskeuzen, een viskeuze en een vegetarische keuze ook een maaltijdsalademogelijkhed. Afwisselend, verrassend, altijd vers en lekker!

De voorbereidingen van de nieuwe brochure zijn in  volle gang. In april geven we dit jaar geen 24 pagina’s tellende brochure uit, maar een Jubileumkrant vol nieuwtjes en extraatjes. We schrijven dit jaar ook geen 55.000 adressen aan, maar een veel kleiner aantal. Mensen weten ons steeds beter online te vinden en hebben hun boeking voor 2016 veelal al gemaakt. Had u al opgemerkt, dat onze site volledig nieuwe is? Wij zijn er erg trots op en horen/lezen graag uw mening!

Onze muziekarrangementen van 18 maart, 7 en 15 april zijn al zo druk geboekt dat we bij de buren
(in Hotel Herrloh) een flink aantal kamers bijgeboekt hebben om toch alle aanvragen te kunnen verwerken.

Een nieuwe blog volgt over 4 weken, zodat we eerst volop kunnen gaan knallen met ons winterseizoen. Ondertussen bent u van harte welkom in Winterberg, waar we met z’n allen voor u klaar staan. In Der Brabander, natuurlijk!

Uw gastheer Rob Meurs

 

 

.

Terugblik op 2015

Ook in Winterberg zit het „oude“ jaar er weer bijna op. Een jaar waarin veel is gebeurd en dat veel hoogtepunten en enkele dieptepunten heeft gekend. 

Het jaar begon goed met een fantastische winter, een goed voorjaar en een fijne zomer. We mochten vele overnachtingen voor tal van trouwe maar ook nieuwe gasten verzorgen. De busreizen waren zeer succesvol, de muziekarrangementen goed bezet en tijdens de prachtige zomeravonden hebben we volop van het nieuwe terras mogen genieten. Verder hebben we veel complimenten gekregen over de vernieuwde royalkamers, een prachtige kleindochter mogen verwelkomen en de tweede verjaardag van onze kleinzoon gevierd. Doordat Jeffreys reis naar Australie moest worden uitgesteld hebben we bovendien van een heerlijke kerst met het hele gezin kunnen genieten, want ook Sandy heeft de kerstvakantie heerlijk in Winterberg doorgebracht en samen met ons en ons team de gasten, ondanks het ontbreken van sneeuw, onvergetelijke dagen bezorgd.

De novembervakantie moest helaas afgebroken worden door ernstige ziekte van mijn schoonvader, gevolgd door het overlijden van deze bijzondere man. Hiermee begon een golf van overlijdensberichten en meerdere begrafenissen, van middelbare tot oudere leeftijd en van dichtbij tot wat verder weg, maar allemaal triest en definitief.

Ook thuis was het onrustig door het vertrek van meerdere leidinggevende teamleden die ons Brabanderschip hebben verlaten. Altijd jammer, want na zo’n intense samenwerking is er meer dan alleen een zakelijke band ontstaan en doet afscheid nemen ook hier pijn. Toch weten we met 30 jaar ervaring dat mensen komen, veel leren en weer verder gaan. Sommigen na een kortere periode, anderen na jaren. Sommigen om zich in Nederland te vestigen, anderen om verder de wereld in te gaan. Ondertussen blijft er een fijne en sterke basis staan, is er ruimte voor fijne medewerkers om door te groeien en zullen Roy en Danny nog meer managementtaken gaan oppakken.

Van 2016 hopen we een topjaar met vele hoogtepunten te mogen maken. Zo hebben we vandaag de beurswanden voor de Senioren Expo in Veldhoven (13 – 17 januari) en de Vakantiesalon in Antwerpen (21 – 25 januari) ontworpen en komen onze toppers Gerben en Danielle na een pauze van 6 maanden weer terug naar ‘huis’. Verder hopen we, dat de winter nu snel doorbreekt en dat we van volop wintersportmogelijkheden in Winterberg en de daarbij behorende gastenaantallen mogen genieten.

We hopen, dat u met net zo’n fijn gevoel op 2015 kunt terugkijken en dat u een geweldig, liefdevol en gezond 2016 mag beleven. Alle overige nieuwtjes bewaar ik graag tot een volgende blog. Volgend jaar. Beloofd.

Heel veel groetjes uit het altijd gezellige Winterberg.

Uw gastheer Rob Meurs

© 2018 Hotel Der Brabander
$(document).ready(function(){ if(document.querySelector('.error')){document.querySelector('.error').scrollIntoView();} });
x

Wij adviseren u graag in onze Livechat!

^
Boek
Live Chat
Rondleiding