Sorry, item "offcanvas-col1" bestaat niet.

Sorry, item "offcanvas-col2" bestaat niet.

Sorry, item "offcanvas-col3" bestaat niet.

Sorry, item "offcanvas-col4" bestaat niet.

Reserveren: +49 2981 9320

Rob's blog: Alles over het reilen en zeilen bij Der Brabander!
  • Brabander
  • Actueel
  • Rob's blog: Alles over het reilen en zeilen bij Der Brabander!

Robs blog van oktober

Lieve Brabandervrienden!

Wat een ellende, de tweede golf die flink huishoud in Nederland, onzekerheid ten top.
U bent vast benieuwd hoe het hier gaat…
Dat het in Winterberg gezond leven is bewijzen we nog steeds. Tot een week geleden nog 0 besmettingen, nu 7. Vervelend maar natuurlijk heel weinig vergeleken met wat er zich nu in Nederland afspeelt. En toch staat Hochsauerlandkreis vanaf dit weekend ook op de lijst van risicogebieden. Dit komt omdat dit per regio wordt beoordeeld en ongeveer 70 kilometer hier vandaan meer dan 50 besmettingen per 100.000 zijn. Gevolg is dat wij vanaf 23.00 uur de horeca-afdeling, te weten onze hotelbar, moeten sluiten. Verder niets. We mogen gewoon (Duitse) gasten ontvangen en verder volgens de normale maatregelen werken: dus de gasten die mogen komen een fijne vakantie bezorgen!

Bijzondere maand oktober:

De herfstkleuren waren net zo mooi als anders en het weer wisselvallig zoals we gewend zijn.
Echter in Der Brabander was het anders dan anders. Doordat Nederland op code rood staat door de Duitse staat waren de rollen deze keer omgedraaid. Normaal is het aantal Nederlandse gasten 98% en enkele Duitse gasten, nu is het aantal Duitse gasten 98% en enkele Nederlandse en Belgische gasten (met een negatieve testuitslag). Weer een bijzondere beleving. Allemaal even aardig en correct en zeker niet ongezellig…. Maar toch anders. Minder druk bij de activiteiten, minder druk in de bar maar juist heel druk bij de Wellness. Hier hebben we juist extra mensen moeten inzetten en de openingstijden verlengd. In eerste instantie hebben we elke zaterdag het saunalandschap open tot 00.00 uur, een groot succes wat we zeker gaan doorzetten. Er was al regelmatig vraag naar want ook Nederlandse saunaliefhebbers vinden een “midnight sauna” aangenaam.

Nieuwe Sauna

Door de vele animo hebben we zelfs besloten een 5e warmtebron aan het lijstje toe te voegen. Naast de Himalayasauna (90c), de rozentempel (60C), de infraroodsauna (40C) en de net vernieuwde stoomcabine (50C) komt er op het buitenterras een Eclips sauna met een oven die d.m.v. stenen een zeer aangename warmte van 95C afgeeft. Vanaf begin december dus nog meer genieten.

Brabander busreizen

Onze busgasten hebben deze week de nieuwe busbrochure in de (brieven)bus ontvangen. Helaas dit jaar geen gezellige middag bij de Druiventros maar wel een mooi overzicht van ruim 20 goed verzorgde en gegarandeerd gezellige reizen naar Der Brabander. Nieuwsgierig? We sturen deze graag naar u toe of kijk op brabander.nl/busreizen.

Hoe gaat het nu verder de komende weken?

In elk geval onzeker, dat is zeker. Komt er een Lockdown in Nederland, wanneer gaan de cijfers weer omlaag en hoe snel kunnen/mogen we dan weer met vakantie naar Der Brabander?
We zullen zien. In elk geval belangrijk te weten: een vakantie bij ons reserveren is nooit onzeker!
Juist de vaste gasten raden we aan gewoon hun eigen lievelingsdatum en kamervoorkeur vast te zetten.
Want voor alle boekingen die gemaakt worden vanaf oktober 2020:
geven we 100% garantie dat mocht de vakantie niet kunnen doorgaan, door een negatief reisadvies welke afgegeven wordt door de Nederlandse of de Duitse staat, u ten alle tijden uw vakantie kunt verschuiven of kosteloos annuleren.
Dat geldt voor dit jaar, komende feestdagen en natuurlijk voor heel 2021. Zekerheid dus!

En verder: we zijn gezond en maken er het beste van! We zijn druk bezig met de nieuwe duitse en Nederlandse website, het verplaatsen van veel reserveringen en de voorbereidingen van de winter, en nemen we ook wel een beetje meer vrije tijd.

Voor de rest wensen we u het allerbeste. Blijf positief en blijf gezond. Er komen snel betere tijden en dan kunnen we weer heerlijk genieten van alles wat Der Brabander te bieden heeft! Hopelijk kunnen we u uiterlijk in december weer ontvangen want we missen u natuurlijk enorm.

Veel liefs uit Winterberg vanuit Vakantiehotel “Der Brabander”.

Namens ons gezin en heel Team Der Brabander,

Uw Gastheer Rob Meurs

Robs blog van september - in oktober

Zomer voorbij en het begin van de herfst.

Niet alleen op de kalender maar ook in de natuur. De vele prachtige groene kleuren die Sauerland telt, veranderen langzaam in goudgeel en dieprood.  Vandaag ben ik vrij en  een beetje genietend van de herfst zon, maar nu eerst de Blog. 

We kijken terug op een zeer aangename en bedrijvige zomer. Ondanks de maatregelen, hebben veel gasten bij ons een super vakantie gehad. Natuurlijk veel vaste en vertrouwde gasten maar ook veel nieuwe en zelfs een flink aantal Duitse gasten, die ook Der Brabander zeer positief ervaren hebben. (Zoover 9,1 / Holidaycheck 9,5 )Al met al veel positiever zoals het er in de eerste instantie uitzag in april. 

En nu is het begin oktober en zijn de komende weken helaas weer erg onzekerU heeft het vast al meegekregen: de Duitse regering heeft vrijwel heel Nederland op code rood gezet, nadat dit ook al voor België was gebeurd. Dat betekent dat het aan Duitsers wordt afgeraden om naar Nederland te reizen en dat Nederlandse vakantiegangers uit de rode regio’s (het hele land met uitzondering van Zeeland en Limburg) alleen na een negatieve test welkom zijn in Duitsland.  
Dat vinden wij enorm jammer, want hier in Winterberg is het veilig. Er zijn geen besmettingen en er ligt niemand met COVID-19 verschijnselen in het ziekenhuis. 
 
Dus zijn we weer volop bezig met het bellen van de gasten van de komende 2 weken t/m 17 oktober om de reservering te verzetten of kosteloos te annuleren. We gaan ervan uit dat dit maar voor enkele weken duurt en dat we  onder andere de gezellige muzikale weekenden ook gewoon kunnen laten plaatsvinden.  

We merken dat gasten voorzichtig zijn en afwachten met reserveren. Begrijpelijk maar gelukkig niet nodig bij onsWij geven de garantie mocht er onverhoopt een negatief reisadvies zij(zoals u nu voor 10 provinciesen kan uw vakantie in Der Brabander niet doorgaan kunt u uw verblijf kosteloos verzetten of annuleren waar u uw aanbetaling gegarandeerd binnen 7 dagen terug betaald krijgtDat geldt voor komende weken, de komende feestdagen en heel 2021!  

Door de onrust wachten ook veel mensen met het vastleggen van hun vakantie/favoriete arrangement voor de gezelligste dagen van het jaar tussen 22 december en 3 januari. Deze zeer gewilde verwendagen zijn normaal al volgeboekt. Interesse? Kijk dan op www.brabander.nl/feestdagen  

Winter 2021

Er wordt ons al veel gevraagd hoe gaat het van de winter bij jullie?  
Hier zijn we natuurlijk al volop mee bezig. Ook die wordt anders dan anders. Men verwacht veel sneeuw eaan het aantal gasten zal het niet liggen. Winterberg wordt steeds bekender en nu Oostenrijk even negatief in het nieuws was esommige toch onzeker blijven, zullen ook veel mensen kiezen voor dichtbij. De protocollen voor de skiverhuren, de skischolen en de skiliften liggen al klaarAangezien de apré Ski niet mag plaatsvinden zoals we dat gewend zijn gaan we van onze bekende Skihütte komende winter één groot gezellig café maken. Veel zitplaatsennatuurlijk met de 1,5 meter afstand, waar men overdag en na het skiën gezellig wat kan komen drinken. Later dan als restaurant met passende gerechten zoals de typische Haxeheerlijke gekruide kippenpoten van de griloriginele Bratwürsten en Kaiserschmarren. We hebben nog 2 maanden dus hier kan en zal nog wel wat wijzigen 

Maar eerst gaan we kijken hoe de komende 2 maanden gaan verlopen. We hopen dat in Nederland de stijgende besmettingen snel onder controle zijn en sneheel Nederland ons weer mag komen bezoeken. Want ook nu zijn we hét ideale vakantieadres voor een paar dagen weg. Lekker laten verwennen, heerlijke maaltijdengezond genieten in de sauna en ontspannen op de leuke avonden.  

Nog een leuk nieuwtje

Heel positief zijn wij over de verlengde tijdsduur van de Sauerland Sommercard, die alle gasten vanaf 2 overnachtingen krijgen. Deze geldt dit jaar tot 30 november, in plaats van de geplande 30 oktober. Genieten van het prachtige uitzicht op de panoramabrug, flitsend naar beneden op de zomerrodelbaan, cultuur opsnuiven in het wintersport- of het rariteiten museum of met de gondel de Ettelsberg in Willingen bezoekenDit en nog veel meer: allemaal gratis!  

 

 

Zo, u bent weer oude hoogte van het reilen en zeilen in Winterberg in deze bijzondere tijd. We hopen dat u, net als ons moed en hoop houdt. Blijf gezond en graag tot ziens in het leukste Vakantiehotel van Sauerland (en omtrek).

Voor de laatste ontwikkelingen houden wij u op de hoogte op de voorpagina van onze website!

Liefs uit Winterberg van uw gastheer, 

Rob Meurs  

Robs blog van augustus 2020

Blog de dag na 29 augustus 2020

Gisteren was het feest want Marja was jarig! De zon stond hoog aan de hemel en iedereen blij! Dubbel fijn want er stonden 30 cabrio’s op het parkeerterrein achter Der Brabander die, samen met hun eigenaars hier een fijn weekend doorbrachten.

Ook de maand augustus is een top maand geworden. Zoveel blije mensen, zoveel nieuwe gasten die het Sauerland, Winterberg én Der Brabander (opnieuw) ontdekt hebben.

En ook deze maand geen enkel probleem met de maatregelen betreft de mondkapjes. Nu zijn we zelf hierover vooral positief en vertellen iedereen dat men eigenlijk maar 7 tot max. 10 minuutjes per dag het kapje op hoeft. Alleen bij het verplaatsen en dat went snel.

Tijdens het schrijven van deze blog 9 x telefoon en heel druk bij de receptie. Veel last minute boekingen. Omdat veel mensen die vakantie hebben of binnenkort krijgen wachten tot het laatste moment wordt er heel veel op de valreep geboekt. Wij blij – zij blij – iedereen blij!

Brabander busreizen

Ook de busreizen trekken weer goed aan. Gelukkig weten steeds meer senioren dat het Sauerland veilig is en we merken dat de grootste angst over is. We kunnen zelfs met een gerust hart zeggen dat de overige 8 busreizen van dit jaar gegarandeerd doorgaan en dat bij de meeste nog plekjes vrij zijn. Dus liever met de bus naar Der Brabander? Dat is nog mogelijk.
Meer info via: https://brabander.nl/busreizen.html

HighFive

Waar het ook erg druk was is bij Jeffrey! In mijn vorige blog vertelde ik over mijn trots dat onze derde zoon zijn eigen bedrijf (“HighFive”) is begonnen op 9,8 km van Winterberg. Direct aan het bergmeer “de Hillebachsee” met een mooi stukje horeca en een moderne waterskibaan. Niet alleen de vakantiegangers maar ook de inwoners van Winterberg en zijn dorpen zijn heel blij met deze gepassioneerde nieuweling vol goede ideeën en tomeloze inzet. Wij houden u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Nieuwe website

Roy & Danny zijn heel druk met de nieuwe website. Roy met de foto´s en 360 C opnames voor de nieuwe virtuele rondleiding en Danny met de websitebouwer over de opbouw, indeling en uitstraling. Marieke is weer verantwoordelijk voor de teksten. Eind oktober wordt deze nieuwe site gelanceerd en kunnen we iedereen laten zien hoe mooi het in alle opzichten geworden is. En wat we afgelopen jaren met heel veel trots vernieuwd hebben. Maar eerst nog even geduld!

Herfst, advent en kerstperiode

Ook zijn we bezig met de voorbereidingen van de herfst, advent, Kerstperiode en zelfs al met de winter. Hoe gaan we dit zo goed en gastvriendelijk mogelijk organiseren. Door de minimale besmettingen in het Sauerland en NRW zijn de maatregelen hier gelukkig wat soepeler. Dit maakt veel mogelijk maar het blijft met afstand en andere maatregelen. Zo zal het originele “Apré Ski” komende winter niet plaats vinden en gaan we dit op een andere manier invullen die wel kan én mag. Misschien komt er wel een grote tent achter de Skihütte? In elk geval zullen we ons uiterste best doen dat het zo “normaal” mogelijk verloopt wat tot nu toe ook goed gelukt is.

Maar eerst gaan we zelf met vakantie!

Marja gaat met 2 vriendinnen met een camper naar Rügen (noordelijk gelegen Duits eiland) en Ik ga samen met mijn beste vriend een weekje naar Zeeland om even bij te komen. De eerste vrije week van dit jaar dus dat hebben we wel verdiend. Roy was al een weekje weg en Danny mag na ons, zodat we aan het begin van de herfst weer alle samen fris en fruitig klaar staan voor een nieuw seizoen vol uitdagingen, oplossingen en vooral fijne vakantiegevoelens te creëren voor onze gasten!  Graag tot de volgende blog.

Liefs uit Winterberg namens ons gezin en heel team Der Brabander!

 

Robs blog van Juli 2020

Nieuwe locatie voor het schrijven van mijn blog

Lieve lezers van mijn blog: normaal schrijf ik mijn blog op kantoor of op een vrije tafel in onze gezellige hotelbar. Deze blog is vanaf een nieuwe locatie.  Op het terras van “HighFive” de nieuwe horeca aan- en met uitzicht op,  de Hillebachsee een prachtig bergmeer zo´n kleine 10 km vanaf Der Brabander. Niet zonder reden want dit prachtig plekje wordt sinds 1 juli geëxploiteerd door onze derde zoon Jeffrey. Na veel onderhandelingen is het gelukt. 4 jaar geleden heeft Jeffrey hier zelf een zomer gewerkt en toen al is de droom ontstaan dit in de toekomst over te nemen. Rondom dit meer ligt een verharde weg waar dagelijks veel mensen wandelen, skeeleren, joggen en gebruik maken van de fitnesstoestellen. Ook een grote speeltuin, basketbalveld en een grote ligweide. Een deel van het meer is afgeschermd als zwemgedeelte. Jeffrey exploiteert ook de waterskibaan (waveboard en waterski). Nu genieten veel mensen van een hapje en drankje op het heerlijke terras en kijken naar de beginners en gevorderden die aan het waterskiën zijn. Komende jaren gaat hier nog veel meer gebeuren waar we u natuurlijk van op de hoogte houden. Voorlopig ben ik elke zondag te vinden in de keuken van “HighFive” waar ik Jeffrey ondersteun. Met veel plezier maar nóg meer trots, dat begrijpt u vast wel!

Veilig en toch vertrouwd!

In Der Brabander is het weer ouderwets gezellig. Door de schoolvakantie zijn we vol en ondanks alle maatregelen is het prima te doen. We mogen geen tafeldecoratie en geen peper/zout op tafel zetten, schenken de koffie en de sapjes ´s morgens in voor de gasten en hebben minder tafels in het restaurant maar allemaal blije mensen. De fakkeltocht, wandeling en kinderentertainment vinden gewoon plaats en de (live)muziekavond begint 2 x per week om 19.30 uur tijdens het diner en gaat door tot 23.00 uur. Op deze manier is het toegestaan en bezorgen we onze gasten toch een fijne avond.
Ook komende weken zijn we aardig bezet met hier en daar nog wat mogelijkheden. We merken duidelijk dat er veel vraag is naar veilig, vertrouwd en dichtbij voor de vakantie. Een deel van de huidige gasten zouden verder Europa in gaan maar door de bekende reden nu in Winterberg beland. Het bevalt bij velen zo goed dat ze overwegen volgend jaar weer naar Winterberg te komen. Men is heel verbaasd hoeveel hier te zien, te doen en te beleven is. Zeker met de vele gratis entree bij ruim 40 uitstapjes en attracties.

Grappig is dat veel gasten dachten dat de mondkapjes dragen heel vervelend zou zijn, bijna alle zeggen dat het reuze meevalt. Uitgerekend is het ook minder dan 10 minuten per dag. Alleen binnen tijdens het verplaatsen (lopen) dus van de kamer naar de tafel en van de tafel naar de hotelbar of naar buiten. (en weer naar de kamer natuurlijk). Eenmaal aan tafel en buiten is het niet nodig.

Feest!

Morgen hebben we feest want Der Brabander bestaat precies 34 jaar! 1 augustus 1986 – 2020.

Tjonge wat is er veel gebeurd, gegroeid en meegemaakt. Dit jaar vieren we het in het klein maar voor 2021 staat, natuurlijk, een groot feest – cadeautje en veel extraatjes op het programma. We zijn ook volop bezig met de uitbreiding van de raamdecoraties in de lange gang bij de Wellness over de geschiedenis van Der Brabander. zo hangen 2016 tot 2019 er over 2 weekjes. Het verhaal van 2020 plaatsen we in januari volgend jaar.

De weerberichten voor komend weekend zijn ook voor Winterberg erg positief. Gelukkig is het hier nooit zo benauwd en altijd een verkoelend briesje dus ook bij warm weer heerlijk vertoeven. ´s avond een heerlijk livemuziekje, cocktailtje een haardje erbij en iedereen is blij.

Zo, u bent weer een beetje op de hoogte. We hopen dat u de vakantieperiode ook goed doorkomt. In elk geval blijf gezond en graag weer een keer tot ziens in het mooie Winterberg,

Uw gastheer Rob Meurs

Robs blog van Juni 2020

Vandaag vertellen we u graag over de actuele stand, op 24 juni, 5 weken nadat we de deuren geopend hebben (15 mei) en een ruime week nadat code oranje opgeheven is.

Het aantal gasten vandaag is 146 personen met een mix van Nederlandse en Duitse gasten. We hebben gasten die komen mountainbiken, andere genieten van de prachtige natuur en de meeste genieten van de vele mogelijkheden die de gratis uitstapjes mogelijk maken. Met dit mooie weer is natuurlijk ook ons prachtige buitenzwembad erg in trek.

 

Deze week is ook alweer de tweede busreis van dit seizoen in Winterberg.

Hierin zijn we uniek want alle andere touringcar-bedrijven rijden nog niet, om de simpele reden dat ook hier de 1,5 meter aangehouden moet worden. In onze 14 meter lange bus passen normaal 60 personen, nu mogen er 15 personen in. Daarom rijden we nu met een dubbeldekker met 90 zitplaatsen waar maximaal 23 gasten in mogen. Zakelijk gezien niet interessant, maar hier maken we onze trouwe (bus)gasten wel heel blij mee. Hopelijk komt hier snel een versoepeling zodat in zodat er met de volgende reizen meer mensen in de bus mogen. Wel hebben we besloten om de bussen sowieso voorlopig maximaal 50% te bezetten, om de veiligheid voor iedereen te kunnen waarborgen.

Maar we klagen niet!

Eigenlijk mogen we ook helemaal niet klagen, ondanks dat er veel annuleringen waren bij de afdeling groepen. Sommige omdat die niet samen mogen reizen, muziekgroepen die niet kunnen optreden en zo iedere groep met helaas zijn eigen reden. Gelukkig kunnen we snel schakelen en hebben we al in mei een (lang gekoesterde wens) Duitse brochure naar ruim 5000 adressen in Duitsland verstuurd. Dit bracht de periode tot 15 juni gelukkig een hoop nieuwe overnachtingen. Hierna viel bij onze 17.000 trouwe Nederlandse gasten de nieuwste brochure op de mat. Als we onze cijfers vergelijken met collega’s doen we het heel goed.

Nieuw en succesvol de E-Scooter:

In alle grote steden in Europa (m.u.v. Nederland) worden deze al aangeboden; de electrische stepjes. De E-Scooter gaat 20 kilometer per uur, waarbij u geen helm op hoeft. Sinds kort zijn ze te huur voor een uur, halve of hele dag bij onze receptie en hebben al veel gasten een leuk dagdeel bezorgd. Rij een prachtig rondje vanaf het hotel naar de bobbaan of naar het dorp en volg daar een prachtige natuurroute, twee routes hebben wij inmiddels al voor u uitgeschreven. Op dit moment staan er 4 scooters klaar voor onze gasten, en zijn er zojuist nog twee bijbesteld.

Sauerland Sommercard is weer een groot succes!

In de vorige blog vertelde ik over de nieuwe adventure-golf welke in de Sauerland Sommercard inbegrepen is. Deze wordt bij de gasten als erg positief beoordeeld. Wat ook erg positief ontvangen wordt is met de gondel in Willingen naar de top van de Ettelsberg waar u ook de uitzichttoren ( met lift ) kunt bezoeken. Het uitzicht is adembenemend én ook GRATIS met de Sauerland Sommer Card evenals de andere ruim 45 uitstapjes en attracties.

Positieve versoepelingen:

Ons saunalandschap is weer open en naast de massages mogen er ook weer gezichtsbehandelingen gegeven worden. Er mogen nu al 10 personen uit 10 huishoudens aan één tafel. (dus heel fijn voor families die met kinderen/kleinkinderen en groepjes vrienden willen reizen). Sinds gisteren geldt dit ook voor mensen die met begeleiding op reis gaan. We houden de ontwikkelingen natuurlijk nauwlettend in de gaten en houden u hiervan op de hoogte.

En zo gaan we vrolijk verder met dat wat we graag doen; onze gasten een top vakantie bezorgen. Samen met ons super team welke ook blij zijn dat ze weer kunnen werken. De sfeer is goed en we gaan er samen een fijne zomer van maken.

Helaas gaat Gerben ons team verlaten. Na ruim 13 jaar ons bij verschillende afdelingen geweldig ondersteunt te hebben gaat zijn carriere (samen met zijn partner, die hij in Der Brabander heeft leren kennen) verder in Nederland. Gerben ook in mijn blog (die jij jaren voor mij gepost hebt) enorm bedankt voor alles.

Last but not least:
Natuurlijk zorgen wij steeds voor optimale zekerheid en houden ons dus aan alle regels zodat iedereen van een veilige én fijne vakantie kunt genieten. U bent dus van harte welkom!

Graag tot ziens in ons mooie, veilig en vertrouwde Der Brabander in het uitgestrekte Sauerland.

Uw Gastheer Rob Meurs

 

 

Blog Mei 2020: Yes we zijn weer open en de eerste gasten zijn we alweer aan het verwennen.

Na 2 maanden de deuren dicht zijn we in Winterberg allemaal blij dat de start is gemaakt van het “gewone leven” of het nieuwe normaal zoals het ook wel genoemd wordt.
Zoals iedereen moesten ook wij wennen aan deze bijzondere tijd. Niet dat we stil gezeten hebben, allesbehalve dat. Ook wij zijn aan heel veel karweitjes toegekomen die normaal blijven liggen. Het team van de receptie heeft zelfs overuren gemaakt om iedereen telefonisch zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gemaakte reserveringen verzet, heel veel vragen beantwoord en overal de beste oplossing voor gezocht. Veel vouchers uitgegeven voor een volgende vakantie.

Wij waren ook druk met het lezen en uitwerken van de steeds weer wisselende berichten en maatregelen die steeds weer veranderd werden. Wat mag wel en wat niet. Wanneer gaan de grenzen open (terwijl deze nooit dicht geweest zijn) en mogen we wel Nederlandse gasten ontvangen? Er is even een wet geweest waar iedereen bij “Einreise in Deutschland” 14 dagen “in quarantaine“ moest, wat natuurlijk nooit zou werken voor onze Nederlandse gasten.

Toen kwam het bericht dat we vanaf 20 mei én open mogen, én de quarantaine wet opgeheven werd én dus ook Nederlandse gasten weer welkom zijn. Nu, tijdens het Hemelvaartweekend zijn de eerste Nederlanders gearriveerd en genieten alweer volop. Terrasjes open, restaurants open, de meeste attracties in en rondom Winterberg open en dus iedereen weer aan het genieten.

Aanpassingen in Der Brabander:
Natuurlijk bij de ingang en op veel plaatsen het desinfectie-apparaat, strepen op de grond voor afstand en plexiglas wandje bij de receptie. Tafels 1,5 meter uit elkaar in de hotelbar, het restaurant en op het terras. Bediening met mondkapje en tafels pas indekken als de gast zit. Al met al gewoon mogelijk. Even wennen is het dragen van het mondkapje voor de gasten tijdens het verplaatsen. Bijvoorbeeld van de hotelkamer naar het restaurant, dan mag ie weer af. Niemand vindt het een probleem, zeker niet omdat wij een mondkapje beschikbaar stellen. Dinerbuffet mag nog even niet en daarom nu elke avond een heerlijk 4 gangendiner met keuze uit 5 hoofdgerechten. Dinershow ook (nog) niet maar natuurlijk wel het luxe diner die we (bij voldoende gasten) met verhalenlijn en passende decoratie presenteren. Het meest vervelend is dat georganiseerde busreizen nog niet mogen. Een maatregel wat ook elke dag kan worden vrijgegeven. Evenals de zgn. “code oranje” die aangeeft dat het afgeraden wordt om te reizen.  Alleen noodzakelijk – maar zeker NIET verboden.
Dit is bedoeld voor heel de wereld. In landen zoals Italië/Spanje/Frankrijk waar veel meer besmettingen waren en de regels en hygiëne anders worden gezien als bij ons, voor verre reizen is dat begrijpelijk. Maar toch niet voor het uitgestrekte Sauerland met heel weinig inwoners per km2 en uitzonderlijk gezonde lucht. Dus voor de duidelijkheid u mág komen en u mag, ondanks code oranje gewoon reizen in Nordrein Westfalen (de provincie waarin Winterberg ligt) dus u mag komen genieten en bent u van harte Welkom.

Gelukkig wordt er weer heel veel geboekt. Er zijn constant 2 of meer receptionistes aan de telefoon en merkbaar komt het vertrouwen weer terug. Op de website en de nieuwsbrief hebben we reeds vermeld; we verwachten een hele drukke zomer. We merken dat men graag dichterbij huis vakantie wil vieren. Het weinig vertrouwen in vliegen en de “wat verder weg landen” spelen hier ook een rol. Daarom: heeft u plannen, wacht niet te lang met het reserveren van uw favoriete datum, kamer of appartement. We zouden het zo jammer vinden als we gasten vasten moeten teleurstellen. Mochten de maatregelen aangescherpt worden, kunt u natuurlijk ten alle tijden kosteloos annuleren en ontvangt u uw aanbetaling terug. 

We zijn hartstikke blij dat er weer leven in de brouwerij is. Vanmorgen 14 mensen mee met de wandeling en tijdens de mooie Hemelvaartsdag lagen weer gasten (op keurige afstand) rondom het zwembad, was het terras gezellig bezet en was er weer een gezellige sfeer merkbaar. Allemaal mensen die het beu waren thuis te zitten en lekker wilde genieten. Vanavond livemuziek tijdens het diner en vanaf volgend weekend (zoals de stand nu is) ook de sauna weer open.  

Komende week wordt de nieuwe Brabander Brochure geseald die op 2-3-4 of 5 juni bij 17.000 adressen (dus ook bij u) in de brievenbus valt.

Komende week wordt de nieuwe Brabander Brochure geseald die op 2-3-4 of 5 juni bij 17.000 adressen (dus ook bij u) in de brievenbus valt. 

U, als lezer van mijn blog verraad ik graag de meest actuele nieuwtjes.  Zo hebben we een samenwerking met een Nederlandse kapper aangegaan. Onze kapsalon bij de Wellness-receptie wordt dus weer professioneel bezet. Goed & betaalbaar.
Ook nieuw: we verhuren nu ook E. Scooters. Een traditionele step maar dan op accu. Snelheid maximaal 20 kilometer per uur en daarom zonder helm en overal waar een fiets mag komen.
De eerste huurders dit weekend waren razend enthousiast en bevestigd alleen maar mijn gevoel dat we hier heel veel gasten een leuke middag of dag gaan laten meemaken.
Dan is er bij de Sommercard toegevoegd de adventure-golf. Vlakbij Winterberg een super mooie midgetgolfbaan met allerlei hoogtepunten uit het Sauerland nagebouwd. Een belevenis én gratis voor de gasten van Der Brabander (vanaf 2 nachten).
Er zijn nog meer nieuwtjes die ik u graag de volgende blog vertel maar nog liever hier in Winterberg bij de informatieve Welkomstcocktail. 

Het gaat u goed, blijf gezond en heel graag tot snel in Winterberg waar we u dan weer een onvergetelijk verblijf gaan bezorgen! Ook namens ons gezin en het team Der Brabander.

                      Uw Gastheer Rob Meurs 

 Blog April 2020: Hoe gaat het nu in Winterberg?

Zoals bij iedereen, een geheel andere wereld dan normaal, anders dan gepland en anders dan we eigenlijk zouden willen. En toch blijven we actief, positief en druk bezig.

Eigenlijk hadden we gisteren met het hele team een super leuk uitstapje naar de Snollebollekes en eigenlijk zouden we morgen de deuren weer openen om het nieuwe seizoen te starten.

Daartegen is het restaurant leeg, is er geen gezelligheid in de hotelbar, geen rumoer bij de receptie van komende gasten en zijn er geen heerlijke geuren in de keuken. Het terras is leeg, het zwembad heeft 15°C en in de plaats van genietende gasten in de sauna zijn er nu 4 handwerkers bezig met het bouwen van de nieuwe stoomcabine.

Is er niemand aan het werk dan?

Jawel: Bij de receptie zijn we afwisselend met 2 personen aanwezig voor het beantwoorden van de telefoontjes en emails, achter de schermen bezig met marketing-, sales- en boekhoudingwerkzaamheden. Sommige vanaf huis en andere in verschillende kantoren.
De huismeesters zijn bezig met renovatie- en opruimwerkzaamheden en één kok zorgt voor de maaltijden van werkers en thuisblijvers. Zelf zijn we volop in de weer met de dagelijkse rompslomp met o.a. nieuwe lunchaart, nieuwe themaweekenden die verzet zijn, omstelling van de hard- en software, nieuwe website, voorjaarsmenu, kostenbesparing, planningen en vele andere ontwikkelingen. Naast de ploeg van 12-15 personen die dus aan het werk zijn, zijn er ook veel niet aan het werk. Een deel woont hier rondom het hotel en een deel is thuis in Nederland. Verwonderlijk en trots hoe we in deze rare tijd toch een groot team vormen. Ondanks afstanden van 1,5 meter tot 300 km zijn we toch één grote familie en hebben enorm veel contact met elkaar.

Zo zijn er wandelclubjes ontstaan die met 1,5 meter afstand regelmatig op pad gaan en worden allerlei activiteiten georganiseerd. Frank heeft afgelopen week een quiz gelanceerd die per online Whats App door teamleden in Winterberg en in Nederland actief werd meegedaan. Elke avond zaten een kleine 30 man vol spanning aan de pc/ipad of telefoon. Komende week gaat Lydia van de wellness een online kooksessie geven, organiseert een ander een online bingo en staan er nog meer leuke dingen op het programma.

Een hoogtepunt is onze actie “Bleib zu House Party”

Samen met een collega DJ heeft onze Danny, Winterberg en omgeving behoorlijk op de kop gezet. Samen hebben ze in onze naastgelegen Skihütte 4 uur lang muziek gedraaid! Deze werd met beeld en geluid gestreamd via Facebook & YouTube. Ontelbare keren gedeeld op facebook en zelfs (weer) een halve pagina in de krant. Want de Winterbergers konden cocktails bestellen die door onze Jeffrey en collega professioneel gemixt werden en wij (met 10 auto´s!) thuisbezorgd hebben. De gehele omzet wordt geschonken aan Het Franciskus Ziekenhuis in Winterberg. Een enorm succes!!! In totaal zijn er 423 (!) halve liter cocktailbekers verkocht en bezorg, dus mogen we € 4230,- aan dit goede doel schenken.

Beste Aprés Ski & zelf ook een beetje genieten

Ook Roy was helemaal in de wolken want “zijn” Skihütte is door snowplaza.be tot de beste Après Skihütte 2020 gekozen! Ook dat leest u op facebook. Iedereen trots natuurlijk.

Daarnaast genieten we nu zelf van de prachtige natuur die Winterberg te bieden heeft en bezoeken mooie plekjes waar we normaal niet zo vaak komen of zelfs nog nooit geweest zijn. Grappig is dat we na 34 jaar in Winterberg zoveel nieuwe dingen ervaren en deze prachtige wereld van een andere kant zien. Dagelijks zeggen we weer, wat wonen we toch mooi, wat is de natuur prachtig en wat is het fijn om zoveel ruimte te hebben en te mogen genieten van de gezonde lucht.

Maar bovenal missen we onze gasten!

Toch is het hartstikke saai zonder gasten. Wat missen we u en wat missen we de gezelligheid, de vrolijke gezichten van de gasten, de drukte, de muziek, de sfeer en de complimenten van het lekkere eten en het vriendelijke team. Wat missen we de telefoontjes met reserveringen, de welkomstcocktail, het koken voor gasten en het uitvoeren van de superleuke dinershow.

Al met al een heel bijzondere en rare tijd. Nogmaals, we blijven we actief, positief en druk bezig.
Samen zijn we sterk en we zijn heel blij met de vele lieve berichtjes, begripvolle reacties op de vouchers en (zeker) over de looptijd van 2 jaar.  

We hopen dat bij u ook alles goed & gezond is en dat het snel voorbij is en we u weer kunnen ontvangen en een fantastisch verblijf kunnen bezorgen!

Liefs uit Zonnig Winterberg,

Namens ons gezin Meurs & team Der Brabander

Uw Gastheer Rob Meurs

Blog Maart 2020: Hoe het gaat in Winterberg…

Lieve lezers van mijn blog.

Dit is denk ik de meest bijzondere blog die ik ooit geschreven heb. De trouwe lezers lezen hier normaal wat er zoal gebeurd in en rond het leiden van een Vakantiehotel. Van lopende zaken tot verbouwinkjes, van gekke tot tè gekke dingen die gebeuren en verweven zijn met het priveleven van een hotelfamilie.

De wereld veranderd

Afgelopen week is ook in Winterberg de wereld totaal veranderd en maken we van alles mee. Ik wil graag als eerste iedereen heel erg bedanken voor de lieve berichtjes en steunbetuigingen die we hebben mogen ontvangen! Hoe afgelopen week verliep zal ik u dag voor dag vertellen:

Dinsdag 9 maart

Drie dagen vrij, de eerste vrije dagen van de toch wel drukke winterperiode. (ondanks er veel minder sneeuw lag dan een jaar eerder, hebben we er toch meer werk mee). Leuke avond naar het Beatrixtheater in Utrecht voor de boeg. Onderweg belt Jolanda Clement van het JC Event met het verhaal; ze kreeg diverse telefoontjes met de vraag gaat het wel door volgende week vrijdag? Hierop antwoorde ik: “natuurlijk Jo, in Winterberg is niks aan de hand”. Na de fantastische musical “Tina Turner” moe en voldaan het bedje in.

Woensdag 10 maart

Het begon al wat serieuzer te worden en zaten we (bijna) heel de dag met ipad op schoot voor de televisie. ´s Morgens het bericht dat in Isgchl de Aprés skibars dicht gingen en de skiliften voor 14 dagen, 4 uur later dat de liften definitief sloten, einde seizoen... in Ischgl met nog 6 druke weken voor de boeg! Nou ja dan gaan we maar wandelen dachten we. Dezelfde dag: Heel Tirol op slot! Toen kregen we het warm...

Donderdag & vrijdag

Reeds op de terugweg naar Winterberg heb ik Jolanda gebeld met de boodschap, de wereld staat in brand, morgen meer informatie. Donderdagavond hebben met de 3 zonen vergaderd en besloten om het JC weekend af te blazen, vrijdagochtend met het kaderteam te vergaderen, om 13.00 uur het team bijelkaar te roepen maar wel de Skihütte nog open te laten omdat veel gasten daar speciaal voor komen.

Veel aanvragen Skihütte, moeten we dit wel doen!?

Na het treffen met het kaderteam kwamen zoveel reserveringen voor de Skihütte (hele bus uit Oostenrijk, grote groep uit nabij gelegen dorpje, nog een bus die eigenlijk naar Oostenrijk wilde en en en, dat we besloten hebben de Skihütte NIET open te gooien. Dit tot het grote verdriet van het Skihütte team die het seizoen te snel zagen eindigen! Als in Nederland maar max 100 mensen samen mogen komen kunnen wij geen feest bouwen met 500 man zoals we heel de winter dagelijks gedaan hebben. Niet voor de gezondheid van ons team en die van de gasten.

Ondanks we graag de financien hadden meegenomen, hebben we gewoon onze maatschappelijke en morele verantwoording genomen en de juiste beslissing gemaakt. De opvolgende vergadering met een groot deel van het team verliep bijzonder. Grote teleurstelling, onwerkelijk en emotioneel. Het weekend draaien we nog, komende midweek zijn we nog open (60 gasten) en volgende week vrijdag gaan we dicht. Geen JC Muziekweekend en kijken of we 6 april wel open kunnen. Ondertussen was het teamuitje ook afgelast (we hadden 96 kaartjes voor de Snollebollekes en 15 liefhebbers voor een concert van Andrea Berg).

En toen ging het heel snel

Maandag: Deel van de gasten geannuleerd die vandaag zouden komen, geen probleem, die kunnen verzetten. Morgen móet het saunalandschap en het zwembad dicht. Maandagavond de sauna tot 23.30 uur open gehouden zodat de gasten toch nog even konden profiteren.

Dinsdag: Restaurants in Winterberg moeten vanaf 18.00 uur sluiten, scholen gingen dicht en misschien moeten morgen alle toeristenhotels sluiten. Toen zijn we begonnen met onze eerste twee eigen busreizen (aankomst 6 en 13 april) te annuleren. Alle gasten een mail gestuurd en de senioren zonder mail persoonlijk benaderd. Nieuwe datum ingelast (24 augustus) en van Allianz Verzekering de coulante regeling gekregen dat ze de annuleringsverzekering ook mochten verschuiven.
75 % van de omaatjes kozen voor de nieuwe datum en de rest (op twee na) voor een andere (busreis)datum. Dinsdagavond nog een leuke Brabanderquiz gehad in de Hotelbar waar we toen nog niet wisten dat de volgende ochtend de gasten moesten vertrekken.

Woensdag: Eerst het slechte nieuws overbrengen aan de gasten. Toen, na de onrust gemerkt te hebben van de Duitse medewerkers, besloten om die naar huis te sturen. We hadden al geinformeerd bij diverse instanties betreft de “Kurz Arbeit”(arbeidstijdverkorting) die we konden aanvragen. Hiervoor moeten eerst alle overuren en oude vakantiedagen opgemaakt worden en aangezien die er volop waren was de beste beslissing: pauze – uitrusten – op adem komen – afwachten wat er verder gaat gebeuren en in april beginnen aan de jaarlijkse grote schoonmaak.

Bij de receptie verscheen een cameraploeg van de WDR (West Deutsche Rundfunk) die Danny bediend heeft en zelf had ik een telefonische interview met een Duitse krant die even later al een fotograaf stuurde. Dus de volgende dag én een halve pagina én een uitzending hoe erg we het vonden zo snel en abrupt afscheid te moeten nemen van de gasten.
Daarna hebben we de rest van het team bijelkaar geroepen (via onze eigen Brabander Familie App die iedereen op zijn teleoon heeft) en besloten snel de hoognodige schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren en ook hier de jaarlijkse bedrijfsvakantie 6 dagen eerder te laten beginnen.

Donderdag: Bijna iedereen is weg. Ook de teamleden die alleen de winter gewerkt hebben waar we een raar afscheid van genomen hebben. Geen afscheidsfeestje, geen knuffel of handje schudden. Wél de belofte dat we zo gauw als het kan we een weekend te organiseren om oprecht en gul deze toppers te bedanken. Met de receptiemedewerkers aan tafel hoe we het verder gaan doen. 
De gasten van de gemaakte reserveringen van komende tijd verwittigen en het Limburger Buben weekend verzetten, nieuwsbrief maken en versturen. Roy heeft een mooie voucher ontworpen die we, voorzien van het aanbetalingsbedrag, toesturen bij de annuleringen zodat onze gasten zeker NIET hun geld kwijt zijn. 

Druk met de boekhouding

Gesprekken met de bank die meteen, mocht het nodig zijn, een ruime lening toegezegd hebben en de boekhouder die ons geholpen heeft met het aanvragen van het verschuiven van belastingbetalingen en andere instanties waar we hulp kunnen aanvragen.

Vrijdag:

De dag dat alle gasten van JC event zouden aankomen, ruim 250, waarvan zeker 150 trouwe Brabanderfans die er voor de zoveelste keer bij zouden zijn. Een van de bekendste feestzangers van afgelopen maand met de hit “de Toreador”; Wilbert Pigmans maar ook Jaques Herb die dezelfde hit precies 50 jaar geleden scoorde. Daarnaast andere bekende en iets minder bekende zangers die samen met Jolanda Clement garant staat voor een super gezellig weekend.
En nu; geen ontvangstcocktail, geen heerlijk diner en geen WhiteParty.....  Nou ja, de nieuwe datum voor dit feestweekend in 2021 staat genoteerd (19 maart 2021), en heel veel gasten van JC hebben omgeboekt.

Zaterdag:

Zoals elke ochtend momenteel: overleg met de teamleden van de receptie. Stap voor stap zijn we de reserveringen van maart en april aan het annuleren. Zover we nu weten is er tot 19 april niets mogelijk en hebben we dus alles tot die datum gecanceld. Gaat erg goed en ook hier zijn mensen begripvol en solidair.  Ook de “Paasgasten” waren vol begrip en we krijgen heel veel positieve berichten met succes, wat vervelend ook voor jullie, er komen zeker betere tijden, we komen zeker later in het jaar en dergelijke. Dit geeft ons ook steun met dit vervelende werk.

Nieuwe datum voor de Buben

Ook de Limburger Buben (muziekweekend 17 april) waren bedroefd, iets wat we snel hebben opgelost. Reeds 5 jaar zijn ze in april te gast en nu hebben we een super leuk weekend ingelast begin december met verschillende winter en Sinterklaas en Kerst items. Zo zie je dat deze bijzondere tijd zorgt voor creativiteit.

De komende tijd

Hoe het er over 1, 2 of 3 weken uitziet weet niemand. Wij (ons gezin en overgebleven team) gaan gewoon verder met dat doen wat nu hoort. We hebben afgesproken: we blijven positief, volgen de aanwijzingen en regels van de overheid en zorgen goed voor ons zelf en elkaar. Houden afstand van derden, wassen vaak onze handen en vergeten niet de spreuk: “het kan nooit zo donker zijn of het wordt weer licht”. Dat is de tip die ook wij graag doorgeven aan iedereen!

Natuurlijk wensen we iedereen sterkte, kracht & gezondheid, met name de ouderen onder ons!
We hopen u hiermee een beetje inzicht gegeven te hebben over het wel en wee in Winterberg en houden u komende weken vaker op de hoogte!

Liefs van uw Gastheer Rob, de familie Meurs en Team Der Brabander

Maart roert zijn staart – Drukte voorbij – Nog steeds skimogelijkheden – Bijna vakantie- Nieuwtjes

Zondag 1 maart/maandag 2 maart ; drukke dagen op kantoor. Er gebeuren heel veel dingen tegelijk op een dag. De eerste seizoenmedewerkers komen weer afscheid nemen, de eerste nieuwe medewerkers komen hallo zeggen (welkom Floris & Quinty in de bediening) en twee sollicitanten komen kennis maken. De laatste hand aan de Duitse brochure en het samenstellen van de newsletter van maart. Drie terugbetalingen van de online-skiverhuur want dat hoort ook tot mijn werkzaamheden en de dagelijkse mails beantwoorden, gasten verwelkomen en bij het diner informeren of alles naar wens is. Toch tussendoor even tijd gehad om nieuwe skihandschoenen te bestellen. We gaan met het hele gezin, als we straks in april even gesloten zijn, met vakantie. Even een weekje bijkomen en dat doen wat we alle (de mannen) leuk vinden: skien!

Nog volop wintersport mogelijkheden in Winterberg

Ondanks drie maanden winter in Winterberg met warmere temperaturen dan we normaal gewend zijn, is er nog volop te skien! Er draaien nog 12 liften en er wordt tot 23 maart  sneeuw gemaakt.
Dat weekend zijn zelfs de WK Snowboarden in Winterberg. De sneeuw komt nu voornamelijk van de zgn. snowfactory´s en die is goed tot zeer goed te noemen. Veel gasten komen juist nu skien omdat het natuurlijk veel minder druk is. Geen wachtrijen en volop plaats op de piste´s. Ook avondski op dinsdag kan nog en vindt ook de gezelligste Apres Ski van Winterberg plaats in onze Skihütte.

Voorjaar in zicht

Toch zijn we ookal volop bezig met het voorjaar en de zomer. Net de laatste nieuwtjes doorgekregen
dat we bij de Sauerland SommerCard ook de gondelbaan in Willingen en de waterskibaan in Hildfeld erbij krijgen. Met nog enkele is het VVV in verhandeling. Dus kans op nóg meer nieuwtjes.

Al vanaf april is de Sauerland Sommer Card gelding, dus ook met Pasen! De laatste mogelijkheden staan op www.brabander.nl/pasen2020

Familieweekend 3 juli

Het allernieuwste nieuwtje is dat we dit jaar een zgn. “FamilyWeekend” introduceren. Vaak wordt gevraagd of we ook niet in een weekend de dinnershow kunnen opvoeren. Samen met het begin van de zomervakantie vieren en misschien een jubileum wordt dit het weekend van 3 juli.
Kinderen krijgen dan 50% korting, hebben we een extra leuk programma én livemuziek én de dinnershow. Een ideaal weekend voor met de hele familie. Dus bent u dit jaar 25, 35 of 50 getrouwd of heeft u iets anders te vieren, dat is dit de kans! Wij maken een lange tafel voor het hele gezin, trakteren de hele familie op koffie met gebak en een groepsfoto! Via deze link meer info.

Der Brabander in het nieuws

Afgelopen week waren we 2 x in het nieuws! Een hele pagina in de Duitse krant over ons hotel en een mini-interview met RTLZ over de run op appartementen in Winterberg. We zijn en blijven uniek in onze branche en steeds weer bijzonder voor de pers. Steeds weer leuk wat we graag met u delen.
Het krantenartikel vindt u hier & het artikel op RTLZ hier.

Nieuwe plannen

Vandaag met de architect aan tafel voor de bouwplannen van een glazen dak op het boventerras en de planning om in de herfst  de voorkant het restaurant kunnen uitbreiden. Dan volgende week met een andere architekt over de uitvoer van onze eigen “snowfactory” ..... het houdt niet op!

En zo blijven we bezig met het bedenken van nieuwe dingen om het onze gasten ook in de toekomst een steeds leuker en fijner verblijf te bezorgen. We houden u graag op de hoogte!

Namens ons gezin en team wens ik u een fijne week en graag tot de volgende blog!

Uw gastheer Rob Meurs 

Hartje winter update – modern Winterberg! – Skihütte nieuw en groot succes – Pasen in zicht

Na de hele fijne Feestdagen zijn we 2020 goed begonnen! Fijn team mensen, net de verbouwing achter de rug dus alle kamers nu klaar, restaurant  inclusief  de nieuwe buffetten voltooid en iedereen zin in de winter.

Zoals veel mensen weten hebben we achter het hotel het grootste skicaroussel van het Sauerland  en het grootste aaneengesloten skigebied ten noorden van de Alpen. 28 liften, 35 piste´s en 370(!) sneeuwkanonnen. Aber... Maar... daar hebben we wel minstens 2 graden vorst voor nodig, en die hadden we soms té weinig. Gelukkig hebben we wel 16 “snowfactory´s” (dit zijn kleine ijsfabriekjes die sneeuw kunnen maken bij temperaturen tot 12°C). En zo hebben we gewoon steeds skimogelijkheden gehad. Op de minste dagen 5 liften geopend, op de meeste rond de 10-12 en vaak 15 tot 18 liften. Dat laatste ook wel omdat we tussendoor vaker koude nachten hadden en dus de sneeuwkanonnen hun werk wél konden doen. Dus ondanks te hoge temperaturen kunnen we de skiliefhebbers toch tevreden stellen.  

Vernieuwde Skihütte

De vernieuwde Skihütte valt zeer goed in de smaak. Grote verbouwing gehad. Stuk bijgebouwd met helemaal nieuw sanitair, flinke ruimte erbij en 2 nieuwe bars gecreëerd. Met de deels nieuwe meubels, beplanting en deco een nóg gezelliger geheel. En daar is alweer menig feestje  gebouwd dit jaar. Naast de gezelligste Aprés Ski in de winter hebben we hier regelmatig feestavonden tijdens onze muziekarrangementen (www.brabander.nl/muziek) en steeds vaker plaatselijke bruiloften en jubileafeestjes.

Nieuwe plannen

Deze week post gehad van de gemeente Winterberg. Eindelijk is de “Bplan-änderung” (het veranderen van het bebouwingsplan) goed gekeurd. We mogen dus aan de voorkant op het parkeerterrein het restaurant vergroten, op het platdak nieuwe kamers maken én de Skihütte (weliswaar niet aan de voorkant maar) aan de achterkant uitbreiden. Dus kunnen we komende jaren weer vooruit met de expansie-ideeën. De voorkant van het restaurant staat deze herfst op het wenslijstje, de rest voor later...

Voorbereiding voorjaar/zomer

Dan ben ik al weer druk met de voorbereidingen van het voorjaar/zomer. Correctie van de Sauerland-Sommer-Card katalogus waar we weer verschillende nieuwe (gratis) uitstapjes hebben. (o.a. gratis entree bij de glasblazerij in Willingen). In het busreizen programma hebben we weer de lunch opgenomen bij de Möhnesee. Hier huren we een houten blokhut aan het water waar de de busgasten trakteren op een lekkere lunch. Alle contracten en aanverwande dingen zijn altijd veel werk maar wel leuk om nu al die dingen te kunnen vastzetten.

Laatste winter mogelijkheden

Komende week nog een paar gaatjes.  En die komen ook vast vol omdat er weer volop sneeuw onderweg is. Eerst de storm doorstaan. Daarna 2 weken erg druk met de krokusvakanties. (de eerste week met 121 en de tweede met 134 kinderen in huis).  Super leuk want wij zorgen natuurlijk dat ze volop bezig gehouden worden. Naast de winterpret gaan we knutselen/koekjes bakken/disco dansen etc. Daarna nog 3 weken en de winter is al weer voorbij.

Voorjaar bij Der Brabander

Het voorjaar begint bij ons al op 6 april met op 10 april het onvangst van de Paasgasten. Dit bijzondere weekend is altijd speciaal bij Der Brabander. Ontvangst met lekker hapjes, 4 dagen / 3 nachten heerlijk genieten van alle leuke dingen die we in petto hebben. Zo gaan we de gasten weer verwennen met het voorjaarsmenu, gezellige avond met livemuziek, een uitgebreide paasbrunch en de nieuwe Dinnershow! Reeds bij de premiere van “Toetje”, want zo heet deze show, wisten we dat ook deze heel veel gasten een super leuke, vrolijke, gezellige en zoete avond gaan bezorgen.  Natuurlijk gaan we met de kinderen eieren zoeken en geniet u van de 50 gratis uitstapjes met de Sauerland Sommercard. Wij hebben er nu al zin in! U ook? Er zijn hotelkamers en appartementen en een Paasarrangement compleet voor 4 dagen en 3 nachten is er al vanaf  € 219,- en een kort arrangement van vrijdag tot zondag al vanaf € 169,-. (Prijzen p.p. op basis van een standaardkamer. Vanaf de 3e persoon op de kamer geldt een aantrekkelijke kortingsprijs!)

Zo, wij gaan nog even de laatste dingen binnen halen voordat ze wegvliegen, hoewel het in Winterberg veel minder ernstig is als aan de Nederlandse kust. Daarna gaan we nog 6 weken genieten van deze bijzondere maar ook weer leuke winter! 

Graag tot de volgende BLOG!

Uw Gastheer,

Rob Meurs

Nu alle kamers en het restaurant klaar – muziek - Team der Brabander nerveus - drukke voorbereidingen, fijne Kerst in het vooruitzicht en .... sneeuw !

Half december.  12 dagen dicht geweest waar er weer flink gerenoveerd is. Nu zijn alle kamers vernieuwd en ook het restaurant  is klaar. Vanaf Kerst heeft een deel van de buffetten een nieuwe locatie zodat we wat meer zitplaatsen in het restaurant hebben.  Ook de café ingang met bijbehorend  trappenhuis in het gebouw 200 is nu vernieuwd.  
Zo hebben we in één jaar Der Brabander een geheel nieuw gezicht gegeven.  Hotelbar, lounge, restaurant, bibliotheek, geheel nieuwe keuken en vernieuwde Skihütte. Natuurlijk met de hoofdbestanddelen:  nieuw, modern, efficient, trendy en het belangrijkste sfeer & gezelligheid!
De vele vele complimenten die we dagelijks ontvangen bewijzen dat we ook dit heel goed gedaan hebben. Alle eer gaat hier naar Marja die met haar goede smaak en enorme inzet,  heel veel tijd  en zweet en tranen in gestoken heeft.  Het resultaat mag er zijn !!

Muziekarrangementen weer een groot succes

Net het 6de muziekarrangement (binnen 3 weken) uitgezwaaid. Wat een gezelligheid en een veelzijdigheid. Country, Schots en zeemansweekend en tussendoor de vele bekende artiesten die onze gasten weer onvergetelijke dagen bezorgd hebben.

Een nieuwe Dinnershow

Nu 3 dagen rustig waar team Der Brabander volop aan het oefenen is voor de 1e Try-Out van de nieuwe dinnershow. “Toetje” wordt een vrolijk, kleurrijk en gezellige show waar alles draait om de  opname´s van een wedstrijd wie het lekkerste dessert maakt voor de gasten van Der Brabander.
Muziek, dans, veel lekkere gerechten en een verrassend toetje! Ondanks de meeste van het team toch al fink wat ervaring heeft met onze dinnershows is iedereen gezond nerveus voor de eerste presentatie op 18 december.

Sneeuw in Winterberg

Buiten ligt weer een mooi laagje sneeuw. Ook de mensen van onze skischool zijn al druk bezig met de voorbereidingen. De kindertuin met skilft is opgebouwd en vandaag is de nieuwe software geinstalleerd. Gasten die online geboekt hebben kunnen voortaan zelf inchecken waar dan alle info die nodig is wordt uitgeprint. Dit gaat heel veel wachttijden besparen en blije gezichten opbrengen.
De eerste liften zijn al open! Ons skischoolteam gaat hier meteen gebruik van maken want dan staat er voor 21 leraren een pittige training op het programma. Zo werken we met een eigen concept zodat iedereen op dezelfde manier en volgens een vast programma les geeft. Doel:
onze leerlingen (van 4 tot 88 jaar) ontspannen, snel en volgens de laatste methode les geven waar ze hun hele leven plezier van hebben. Op de hoogte blijven van het laatste wintersportnieuws? Kijk op www.skiplezier.nl.

De laatste mogelijkheden in de Kerstvakantie

Met de prachtige kerstdecoratie in het hotel en de skihütte en de sneeuw die gevallen is krijgen we ook zelf helemaal zin in de Kerst. De Kerstarrangement van 22 dec. tot 3 januari zijn volgeboekt.
Het “Mini-Kerstarrangement “ van 20 tot 22 december heeft nog wel enkele kamers vrij. Super leuk weekend met de Wintermarkt in het centrum, livemuziek en de 2e TRY OUT van de dinnershow op zaterdag! Klik hier voor de beschikbaarheid en geef bij de opmerkingen aan dat u lezer van de blog bent. Dan krijgt u bij aankomst € 25,- korting op uw reservering van dit arrangement. Telefonisch boeken? Bel dan 004929819320 en vermeldt dat u de blog gelezen heeft  om de korting te ontvangen. Voor alle gasten hebben we dat weekend natuurlijk een Kerstpresentje .

Ook wij vieren Kerst

Zelf vieren we Kerst op de 19de. Het hele gezin is dat weer bijelkaar want Jeffrey komt deze week terug van zijn wereldreis met  14 landen in 6 maanden. Ook is Sandy met haar vriendje van de partij. Verheug me enorm op een fijne familie-Kerstavond met kinderen en kleinkinderen om daarna samen met het gezin en ons top-team de gasten heerlijke feestdagen en daarna een fantastisch winterverblijf te gaan bezorgen.

Via deze weg wil ik graag u bedanken voor het (misschien wel vaker) lezen van mijn blog en hele fijne feestdagen wensen met nu vast de allerbeste wensen zoals gezondheid, geluk en veel vakantiedagen voor het jaar 2020. Ik hoop dat u vaker deze rubriek gaat lezen om op de hoogte te blijven wat er in Der Brabander voor en achter de schermen gebeurt. Het gaat u goed en nogmaals dankjewel,

Uw Gastheer Rob Meurs in trotse samenwerking  met Marja, de drie zonen Roy, Danny en Jeffrey en bijna 150 toppers van het team “Der Brabander”.

Toch weer een mooie oktober – Laatste loodjes en marja wéér druk met verbouwingen – Muziek in het vooruit – Nieuwe Dinnershow

Ondanks oktober begonnen is met wat mindere dagen en zelfs flink wat regen kijken we nu terug op een mooie maand. Veel zonnige dagen waar de gasten konden genieten van de geweldige kleuren die de natuur in het prachtige Sauerland weergeeft. Beide herfstvakantieweken een groot succes mede door de inzet van onze “Fleur Kleur” die een leuk kinderpogramma had én de vele gratis uitstapjes.

Laatste loodjes, Marja wéér druk met verbouwingen

Laatste loodjes, nog een paar daagjes en dan gaan we heel even dicht. In tegenstelling van ruim 4 weken in 2018 sluiten we nu slechts 12 dagen. Waar we vorig jaar een compleet nieuw restaurant en keuken neergezet hebben, worden nu de laatste 9 kamers gerenoveerd, de ingang van 400 gebouw en het trappenhuis van het 200 gebouw onder handen genomen. Daarnaast worden 3 personeels-appartementen in het dorp vernieuwd en de hele Kerstversiering aangebracht. Werk genoeg en dan is het even fijn als er geen gasten zijn. Alles weer onder leiding van Marja (die bijna een bouwbedrijf kan beginnen) en fantastisch wordt ondersteund door de technische dienst o.l.v. Wilco (die al ruim 22 jaar in dienst is). Hiermee zijn we voorlopig aan het einde van de verbouwingen. Pas eind 2020 staat de volgende op het programma en dat zal dan (eindelijk) het restaurant aan de voorkant zijn. Later meer hierover.

Rustige week, iederen een gratis upgrade & muzikale arrangementen

Na de paar dagen dicht hebben we een heerlijk rustige week. Elke avond minstens 4 gangen diner,  rustige avonden, voor iedereen gratis entree in het saunalandschap  en een gratis upgrade. (18 tot 22 nov.) Hierna beginnen de muzikale weken met start op 22 november met het befaamde Countryweekend met Savannah, gevolgd door de “Hart voor Muziekreis” met artiesten als Manfred Jongenelis, Sieneke, Jaman, Wesly Brockhorst, Stef Ekkel ´, Marc Hoogkamer en Jan van Est dan het super gezellige Schotse Weekend met Ogham. Ook bijzonder dit jaar is het minikerstweekend met het befaamde zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Verschillende optredens, kerstdiner op proef (mét de Kerstman) en veel gezelligheid. Meer info over al deze vrolijke arrangementen vindt u op www.brabander.nl/muziek.

Nieuwe Dinnershow

Met weemoed nemen we deze week afscheid van de prachtige dinnershow “van Waswater naar Theater”. 92 keer bezorgde we gemiddeld 140 gasten een geweldige avond met het verhaal waar naaister Sophie uitgroeit naar een theaterster. Hoofdrollen door Roy (Sam klusjesman) & Danny (de krantenman) maar ook vaste namen zoals Danielle (Sophie) en Maartje (die de meeste stand-inn rollen heeft) en vele andere toppers.
Maarrrr... de nieuwe Dinnershow: er is al heel hard gewerkt door het theaterbureau, de dansacademie, de regisseur en door team DerBrabander afgelopen week. De eerste 4 pittige dagen zitten erop en er volgen nog vele. Maar nu al weten we dat ook deze show zeer hoge ogen zal gooien oftewel gegarandeerd in de “smaak” zal vallen bij de gasten.

Vanuit Winterberg voor iedereen nog prachtige herfstdagen gewenst! Zolang het nog duurt, want hier in Winterberg is de sneeuw alweer op de weerkaarten te zien. Hartelijk dank voor het lezen en graag weer tot de volgende blog!

Uw Gastheer,

Rob Meurs

De mooiste Herfst in het Sauerland – Ook wij hebben een fijne vakantie gehad - succesvolle 50+ beurs - Restaurant klaar - Busbrochure klaar - Nieuwe nieuwsletter – Nieuwe site in aantocht

Eind september, terugkijkend op een maand met heerlijk weer terwijl het buiten al volop herfst aan het worden is. Prachtige kleuren verschijn aan de vele verschillende bomen en struiken. Een kunstschilder heeft me ooit verteld dat Sauerland 1500 kleuren groen heeft. Dan kunt u zich voorstellen hoe mooi de herfstkleuren zijn in ons land der 1000 Bergen. Wist u dat er naast de wandelingen die wij op het programma hebben staan óók het VVV elke dinsdag en donderdag wandelingen met gids aanbiedt?  Ook deze zijn voor u, als Brabandergast kosteloos!

Ook wij hebben een fijne vakantie gehad!

Marja en ik hebben ook een fantastische vakantie gehad. “35 jaar getrouwd” vonden we een mooie reden om Marja´s droomreis te maken en daarom waren we op een cruiseschip langs de kust van Alaska en Canada. Geweldig! We hebben beren, walvissen, zeeotters, arenden, krab  en heel veel zalm gezien. Genoten van de prachtige natuur, het weer en alle mooie momenten. En, omdat het ons vak is: hier en daar ons laten inspireren hoe we bepaalde dingen nóg beter kunnen doen!

50 plus beurs

Direct daarna was de 50+ beurs waar Gerben heeft opgebouwd en waar we ondersteuning van een zeer trou we gast Harry hebben gehad en ik do/vrij/zat acte de présense mocht geven.  Altijd leuk om trouwe gasten tegen te komen maar ook om nieuwe te winnen. Groot succes dus volgend jaar weer!

Busbrochure & Duurzaam

Zoals elk jaar is de busbrochure weer klaar en wordt nu, opgemaakt in de nieuwe huisstijl ingepakt om te versturen. Hierbij het nieuwe logo waar u kunt zien dat de kleur oranje verandert in een beetje koper, mooier warmer beetje chiquer maar wel sfeervol en gezellig. Het groene blaadje geeft aan dat we volop op de duurzame toer zijn. Iedere dag vertellen we in het ochtend ”brabander”courantje een stukje over: “Wat wij doen met groen”. Bijvoorbeeld dat we zelf stroom maken en op veel afdelingen met afbreekbare materialen werken. Reacties van de gasten zijn heel positief!  

Nieuwe tafels & stoelen in het restaurant

Eindelijk zijn de nieuwe stoelen ook binnen. Hele mooie, stapelbare, fijn zittende,passend bij de huisstijl, aangename stoelen waar we, en u natuurlijk, veel plezier van gaan beleven. 

Langer en eerder open dit najaar

In tegenstelling van vorig jaar, toen we een hele grote verbouwing voor hadden, zijn we dit jaar slechts een paar daagjes dicht: van 3 tot 15 november. Vanaf de 15de november is heel Der Brabander al in Kerstsfeer. Overal prachtige decoratie en iedere kamer zijn eigen boompje. Regelmatig verschijnt de Kerstman en laten we de gasten gerechten proeven van het Kerstdiner. De “echte” Kerstdagen zijn volgeboekt maar van 15/11 tot 22/12 is het ook erg leuk, en betaalbaar om van deze bijzondere sfeer te proeven en uw tripje naar Winterberg te combineren met uw Kerstinkopen.  Op de heen- en terugweg een bezoek aan Center O waar 150 marktkraampjes  en 300 Kerstbomen een gezellige Kerstmarkt vormen en u al vanaf 15/11 de meeste dagen van 11.00 tot 22.00 uur terecht kunt.  Een week later gaat in de meeste grote steden de grote Kerstmarkten open.

Tot slot

We wensen u een hele fijne herfst en hopen dat het bij u net zo´n mooie dagen zijn als we hier vaak hebben. Misschien begroeten we elkaar in een van de voor-de-kerstdagen en in de volgende blog vertel ik u graag meer over de nieuw website die gaat komen en onze Jeffrey die voor de Kerst weer thuis is van zijn wereldreis!

Uw Gastheer Rob Meurs 

Iets koeler, nog steeds gezellig / Druk met de reserveringen / Druk met de busbrochure / Bijna 35 jaar getrouwd (droomreisje) / Geen aanbouw, wel verbouwing / Muzikale weekenden

Half augustus. Niet alleen bij u wisselvallig maar ook in het Sauerland afwisselend weer.  De ene dag heerlijk terrasweer, de volgende dag weer een stuk koeler. Gelukkig hebben we hier ook heel veel dingen te zien, doen en beleven als het mooie weer even wat minder is. Denk aan de druipsteen-grotten, de ertsmijnen, wintersport- en rariteitenmuseum en de overdekte rondvaarten.  Maar ook gezellig winkelen, kasteel bezoeken, subtropisch zwembad, karten, bowling  en nog veel meer leuks.

Nieuwe busbrochure

Op de receptie is het merkbaar dat de eerste (school- en bouwvak-) vakanties voorbij zijn. Ontzettend druk met telefonische en online reserveringen. En achter de schermen zijn we weer volop bezig met de nieuwe busbrochure 2020. Nieuwe excursies, leuke uitstapjes, overal prijzen aan het binnen halen en het organiseren van de “Buskoffie/Busreunie” waar we elk jaar ruim 800 senioren ontvangen.

Feest!

Lang geleden...

Nog een dikke week dan is het weer feest in huize Meurs. Roy & Wendy zijn dan 1 jaar, en wij maar liefst 35 jaar getrouwd! 35 jaar lief en leed waarvan ruim 33 jaar samen gewerkt, 4 prachtige kinderen en 2 beeldjes van kleinkinderen. Wat een voorrecht en wat een trots! Dit gaan we dan ook vieren met een mooie cruisevakantie.

Wel/geen nieuwe aanbouw...

Aanbouw wel, aanbouw niet, steeds weer anders..... Tja soms loopt niet alles zoals we willen.
Al 2 jaar staat een aanbouw aan de voorkant op het verlanglijstje. Uitbreiding van 14 tafels (56 zitplaatsen) en meer ruimte voor de bestaande tafels. Vorig jaar bleek 4 meter grondstuk voor de deur eigendom van de gemeente. Daar kunnen wij natuurlijk niet op bouwen.  Afijn, parkeerterein wat we al jaren huurden hebben we mogen aankopen. Dan moet nog het bestemmingsplan verandert worden want bouwen op een parkeerterrein mag niet. Als we dan toch het bestemmings-plan laten wijzigen dan maar meteen aan de voorkant van de Skihütte een stukje erbij. Hele operatie met als gevolg dat het net niet op tijd (eind maart) bij de raadszitting was en de volgende pas in oktober is. Dat bouwen lukt dit jaar dus niet meer. Wordt dus een plannetje voor 2020. Wat we wel doen, als we even dicht zijn in november is: het trappenhuis van gebouw 200 vernieuwen, het wifi-netwerk sterker maken, nog 4 kamers updaten (dan zijn ze allemaal vernieuwd afgelopen 2 jaar),
de nieuwe gym (fitness) afmaken met sfeerdecoratie en sport-tv én het buffet afmaken met een bakkerij-uitstraling waar we elke ochtend de verse broodjes  bakken.

Muzikaal

Nog even dan is het weer muziek, muziek & muziek. In oktober presenteren we natuurlijk weer hét oktoberfest,  in november het bekende Countryweekend met Savannah, het Schotse Weekend met Ogham en de “Hart voor Muziekreis” met artiesten als Manfred Jongenelis, Sieneke, Jaman, Wesly Brockhorst, Stef Ekkel e.a. (24 tot 27 november v.a. € 299,-) meer info:  www.brabander.nl/muziek

Kermis in Winterberg!

Maar eerst gaan we alle augustus- en septembergasten weer een hele fijne vakantie bezorgen.
Dit weekend is het Kermis in Winterberg. Jaarlijks terugkerend typisch Duits festijn. Naast de vele attracties staan er heel veel bier- en braadworststandjes maar ook een grote braderie en de kermis eindigt met vuurwerk. Er zijn nog enkele kamers vrij dus heeft u interesse?

Dank voor het weer lezen van het reilen & zeilen in Winterberg en graag tot de volgende Blog !

Uw Gastheer Rob Meurs 

Copyright 2020 Vakantiehotel Der Brabander. All Rights Reserved.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee analyseren we ons website gebruik om onze website nóg beter te maken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Meer informatie
Sluiten
^
Boek