Sorry, item "offcanvas-col1" bestaat niet.

Sorry, item "offcanvas-col2" bestaat niet.

Sorry, item "offcanvas-col3" bestaat niet.

Sorry, item "offcanvas-col4" bestaat niet.

Reserveren: +49 2981 9320

Rob's blog: Alles over het reilen en zeilen bij Der Brabander!
  • Brabander
  • Actueel
  • Rob's blog: Alles over het reilen en zeilen bij Der Brabander!

Nu alle kamers en het restaurant klaar – muziek - Team der Brabander nerveus - drukke voorbereidingen, fijne Kerst in het vooruitzicht en .... sneeuw !

Half december.  12 dagen dicht geweest waar er weer flink gerenoveerd is. Nu zijn alle kamers vernieuwd en ook het restaurant  is klaar. Vanaf Kerst heeft een deel van de buffetten een nieuwe locatie zodat we wat meer zitplaatsen in het restaurant hebben.  Ook de café ingang met bijbehorend  trappenhuis in het gebouw 200 is nu vernieuwd.  
Zo hebben we in één jaar Der Brabander een geheel nieuw gezicht gegeven.  Hotelbar, lounge, restaurant, bibliotheek, geheel nieuwe keuken en vernieuwde Skihütte. Natuurlijk met de hoofdbestanddelen:  nieuw, modern, efficient, trendy en het belangrijkste sfeer & gezelligheid!
De vele vele complimenten die we dagelijks ontvangen bewijzen dat we ook dit heel goed gedaan hebben. Alle eer gaat hier naar Marja die met haar goede smaak en enorme inzet,  heel veel tijd  en zweet en tranen in gestoken heeft.  Het resultaat mag er zijn !!

Muziekarrangementen weer een groot succes

Net het 6de muziekarrangement (binnen 3 weken) uitgezwaaid. Wat een gezelligheid en een veelzijdigheid. Country, Schots en zeemansweekend en tussendoor de vele bekende artiesten die onze gasten weer onvergetelijke dagen bezorgd hebben.

Een nieuwe Dinnershow

Nu 3 dagen rustig waar team Der Brabander volop aan het oefenen is voor de 1e Try-Out van de nieuwe dinnershow. “Toetje” wordt een vrolijk, kleurrijk en gezellige show waar alles draait om de  opname´s van een wedstrijd wie het lekkerste dessert maakt voor de gasten van Der Brabander.
Muziek, dans, veel lekkere gerechten en een verrassend toetje! Ondanks de meeste van het team toch al fink wat ervaring heeft met onze dinnershows is iedereen gezond nerveus voor de eerste presentatie op 18 december.

Sneeuw in Winterberg

Buiten ligt weer een mooi laagje sneeuw. Ook de mensen van onze skischool zijn al druk bezig met de voorbereidingen. De kindertuin met skilft is opgebouwd en vandaag is de nieuwe software geinstalleerd. Gasten die online geboekt hebben kunnen voortaan zelf inchecken waar dan alle info die nodig is wordt uitgeprint. Dit gaat heel veel wachttijden besparen en blije gezichten opbrengen.
De eerste liften zijn al open! Ons skischoolteam gaat hier meteen gebruik van maken want dan staat er voor 21 leraren een pittige training op het programma. Zo werken we met een eigen concept zodat iedereen op dezelfde manier en volgens een vast programma les geeft. Doel:
onze leerlingen (van 4 tot 88 jaar) ontspannen, snel en volgens de laatste methode les geven waar ze hun hele leven plezier van hebben. Op de hoogte blijven van het laatste wintersportnieuws? Kijk op www.skiplezier.nl.

De laatste mogelijkheden in de Kerstvakantie

Met de prachtige kerstdecoratie in het hotel en de skihütte en de sneeuw die gevallen is krijgen we ook zelf helemaal zin in de Kerst. De Kerstarrangement van 22 dec. tot 3 januari zijn volgeboekt.
Het “Mini-Kerstarrangement “ van 20 tot 22 december heeft nog wel enkele kamers vrij. Super leuk weekend met de Wintermarkt in het centrum, livemuziek en de 2e TRY OUT van de dinnershow op zaterdag! Klik hier voor de beschikbaarheid en geef bij de opmerkingen aan dat u lezer van de blog bent. Dan krijgt u bij aankomst € 25,- korting op uw reservering van dit arrangement. Telefonisch boeken? Bel dan 004929819320 en vermeldt dat u de blog gelezen heeft  om de korting te ontvangen. Voor alle gasten hebben we dat weekend natuurlijk een Kerstpresentje .

Ook wij vieren Kerst

Zelf vieren we Kerst op de 19de. Het hele gezin is dat weer bijelkaar want Jeffrey komt deze week terug van zijn wereldreis met  14 landen in 6 maanden. Ook is Sandy met haar vriendje van de partij. Verheug me enorm op een fijne familie-Kerstavond met kinderen en kleinkinderen om daarna samen met het gezin en ons top-team de gasten heerlijke feestdagen en daarna een fantastisch winterverblijf te gaan bezorgen.

Via deze weg wil ik graag u bedanken voor het (misschien wel vaker) lezen van mijn blog en hele fijne feestdagen wensen met nu vast de allerbeste wensen zoals gezondheid, geluk en veel vakantiedagen voor het jaar 2020. Ik hoop dat u vaker deze rubriek gaat lezen om op de hoogte te blijven wat er in Der Brabander voor en achter de schermen gebeurt. Het gaat u goed en nogmaals dankjewel,

Uw Gastheer Rob Meurs in trotse samenwerking  met Marja, de drie zonen Roy, Danny en Jeffrey en bijna 150 toppers van het team “Der Brabander”.

Toch weer een mooie oktober – Laatste loodjes en marja wéér druk met verbouwingen – Muziek in het vooruit – Nieuwe Dinnershow

Ondanks oktober begonnen is met wat mindere dagen en zelfs flink wat regen kijken we nu terug op een mooie maand. Veel zonnige dagen waar de gasten konden genieten van de geweldige kleuren die de natuur in het prachtige Sauerland weergeeft. Beide herfstvakantieweken een groot succes mede door de inzet van onze “Fleur Kleur” die een leuk kinderpogramma had én de vele gratis uitstapjes.

Laatste loodjes, Marja wéér druk met verbouwingen

Laatste loodjes, nog een paar daagjes en dan gaan we heel even dicht. In tegenstelling van ruim 4 weken in 2018 sluiten we nu slechts 12 dagen. Waar we vorig jaar een compleet nieuw restaurant en keuken neergezet hebben, worden nu de laatste 9 kamers gerenoveerd, de ingang van 400 gebouw en het trappenhuis van het 200 gebouw onder handen genomen. Daarnaast worden 3 personeels-appartementen in het dorp vernieuwd en de hele Kerstversiering aangebracht. Werk genoeg en dan is het even fijn als er geen gasten zijn. Alles weer onder leiding van Marja (die bijna een bouwbedrijf kan beginnen) en fantastisch wordt ondersteund door de technische dienst o.l.v. Wilco (die al ruim 22 jaar in dienst is). Hiermee zijn we voorlopig aan het einde van de verbouwingen. Pas eind 2020 staat de volgende op het programma en dat zal dan (eindelijk) het restaurant aan de voorkant zijn. Later meer hierover.

Rustige week, iederen een gratis upgrade & muzikale arrangementen

Na de paar dagen dicht hebben we een heerlijk rustige week. Elke avond minstens 4 gangen diner,  rustige avonden, voor iedereen gratis entree in het saunalandschap  en een gratis upgrade. (18 tot 22 nov.) Hierna beginnen de muzikale weken met start op 22 november met het befaamde Countryweekend met Savannah, gevolgd door de “Hart voor Muziekreis” met artiesten als Manfred Jongenelis, Sieneke, Jaman, Wesly Brockhorst, Stef Ekkel ´, Marc Hoogkamer en Jan van Est dan het super gezellige Schotse Weekend met Ogham. Ook bijzonder dit jaar is het minikerstweekend met het befaamde zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Verschillende optredens, kerstdiner op proef (mét de Kerstman) en veel gezelligheid. Meer info over al deze vrolijke arrangementen vindt u op www.brabander.nl/muziek.

Nieuwe Dinnershow

Met weemoed nemen we deze week afscheid van de prachtige dinnershow “van Waswater naar Theater”. 92 keer bezorgde we gemiddeld 140 gasten een geweldige avond met het verhaal waar naaister Sophie uitgroeit naar een theaterster. Hoofdrollen door Roy (Sam klusjesman) & Danny (de krantenman) maar ook vaste namen zoals Danielle (Sophie) en Maartje (die de meeste stand-inn rollen heeft) en vele andere toppers.
Maarrrr... de nieuwe Dinnershow: er is al heel hard gewerkt door het theaterbureau, de dansacademie, de regisseur en door team DerBrabander afgelopen week. De eerste 4 pittige dagen zitten erop en er volgen nog vele. Maar nu al weten we dat ook deze show zeer hoge ogen zal gooien oftewel gegarandeerd in de “smaak” zal vallen bij de gasten.

Vanuit Winterberg voor iedereen nog prachtige herfstdagen gewenst! Zolang het nog duurt, want hier in Winterberg is de sneeuw alweer op de weerkaarten te zien. Hartelijk dank voor het lezen en graag weer tot de volgende blog!

Uw Gastheer,

Rob Meurs

De mooiste Herfst in het Sauerland – Ook wij hebben een fijne vakantie gehad - succesvolle 50+ beurs - Restaurant klaar - Busbrochure klaar - Nieuwe nieuwsletter – Nieuwe site in aantocht

Eind september, terugkijkend op een maand met heerlijk weer terwijl het buiten al volop herfst aan het worden is. Prachtige kleuren verschijn aan de vele verschillende bomen en struiken. Een kunstschilder heeft me ooit verteld dat Sauerland 1500 kleuren groen heeft. Dan kunt u zich voorstellen hoe mooi de herfstkleuren zijn in ons land der 1000 Bergen. Wist u dat er naast de wandelingen die wij op het programma hebben staan óók het VVV elke dinsdag en donderdag wandelingen met gids aanbiedt?  Ook deze zijn voor u, als Brabandergast kosteloos!

Ook wij hebben een fijne vakantie gehad!

Marja en ik hebben ook een fantastische vakantie gehad. “35 jaar getrouwd” vonden we een mooie reden om Marja´s droomreis te maken en daarom waren we op een cruiseschip langs de kust van Alaska en Canada. Geweldig! We hebben beren, walvissen, zeeotters, arenden, krab  en heel veel zalm gezien. Genoten van de prachtige natuur, het weer en alle mooie momenten. En, omdat het ons vak is: hier en daar ons laten inspireren hoe we bepaalde dingen nóg beter kunnen doen!

50 plus beurs

Direct daarna was de 50+ beurs waar Gerben heeft opgebouwd en waar we ondersteuning van een zeer trou we gast Harry hebben gehad en ik do/vrij/zat acte de présense mocht geven.  Altijd leuk om trouwe gasten tegen te komen maar ook om nieuwe te winnen. Groot succes dus volgend jaar weer!

Busbrochure & Duurzaam

Zoals elk jaar is de busbrochure weer klaar en wordt nu, opgemaakt in de nieuwe huisstijl ingepakt om te versturen. Hierbij het nieuwe logo waar u kunt zien dat de kleur oranje verandert in een beetje koper, mooier warmer beetje chiquer maar wel sfeervol en gezellig. Het groene blaadje geeft aan dat we volop op de duurzame toer zijn. Iedere dag vertellen we in het ochtend ”brabander”courantje een stukje over: “Wat wij doen met groen”. Bijvoorbeeld dat we zelf stroom maken en op veel afdelingen met afbreekbare materialen werken. Reacties van de gasten zijn heel positief!  

Nieuwe tafels & stoelen in het restaurant

Eindelijk zijn de nieuwe stoelen ook binnen. Hele mooie, stapelbare, fijn zittende,passend bij de huisstijl, aangename stoelen waar we, en u natuurlijk, veel plezier van gaan beleven. 

Langer en eerder open dit najaar

In tegenstelling van vorig jaar, toen we een hele grote verbouwing voor hadden, zijn we dit jaar slechts een paar daagjes dicht: van 3 tot 15 november. Vanaf de 15de november is heel Der Brabander al in Kerstsfeer. Overal prachtige decoratie en iedere kamer zijn eigen boompje. Regelmatig verschijnt de Kerstman en laten we de gasten gerechten proeven van het Kerstdiner. De “echte” Kerstdagen zijn volgeboekt maar van 15/11 tot 22/12 is het ook erg leuk, en betaalbaar om van deze bijzondere sfeer te proeven en uw tripje naar Winterberg te combineren met uw Kerstinkopen.  Op de heen- en terugweg een bezoek aan Center O waar 150 marktkraampjes  en 300 Kerstbomen een gezellige Kerstmarkt vormen en u al vanaf 15/11 de meeste dagen van 11.00 tot 22.00 uur terecht kunt.  Een week later gaat in de meeste grote steden de grote Kerstmarkten open.

Tot slot

We wensen u een hele fijne herfst en hopen dat het bij u net zo´n mooie dagen zijn als we hier vaak hebben. Misschien begroeten we elkaar in een van de voor-de-kerstdagen en in de volgende blog vertel ik u graag meer over de nieuw website die gaat komen en onze Jeffrey die voor de Kerst weer thuis is van zijn wereldreis!

Uw Gastheer Rob Meurs 

Iets koeler, nog steeds gezellig / Druk met de reserveringen / Druk met de busbrochure / Bijna 35 jaar getrouwd (droomreisje) / Geen aanbouw, wel verbouwing / Muzikale weekenden

Half augustus. Niet alleen bij u wisselvallig maar ook in het Sauerland afwisselend weer.  De ene dag heerlijk terrasweer, de volgende dag weer een stuk koeler. Gelukkig hebben we hier ook heel veel dingen te zien, doen en beleven als het mooie weer even wat minder is. Denk aan de druipsteen-grotten, de ertsmijnen, wintersport- en rariteitenmuseum en de overdekte rondvaarten.  Maar ook gezellig winkelen, kasteel bezoeken, subtropisch zwembad, karten, bowling  en nog veel meer leuks.

Nieuwe busbrochure

Op de receptie is het merkbaar dat de eerste (school- en bouwvak-) vakanties voorbij zijn. Ontzettend druk met telefonische en online reserveringen. En achter de schermen zijn we weer volop bezig met de nieuwe busbrochure 2020. Nieuwe excursies, leuke uitstapjes, overal prijzen aan het binnen halen en het organiseren van de “Buskoffie/Busreunie” waar we elk jaar ruim 800 senioren ontvangen.

Feest!

Lang geleden...

Nog een dikke week dan is het weer feest in huize Meurs. Roy & Wendy zijn dan 1 jaar, en wij maar liefst 35 jaar getrouwd! 35 jaar lief en leed waarvan ruim 33 jaar samen gewerkt, 4 prachtige kinderen en 2 beeldjes van kleinkinderen. Wat een voorrecht en wat een trots! Dit gaan we dan ook vieren met een mooie cruisevakantie.

Wel/geen nieuwe aanbouw...

Aanbouw wel, aanbouw niet, steeds weer anders..... Tja soms loopt niet alles zoals we willen.
Al 2 jaar staat een aanbouw aan de voorkant op het verlanglijstje. Uitbreiding van 14 tafels (56 zitplaatsen) en meer ruimte voor de bestaande tafels. Vorig jaar bleek 4 meter grondstuk voor de deur eigendom van de gemeente. Daar kunnen wij natuurlijk niet op bouwen.  Afijn, parkeerterein wat we al jaren huurden hebben we mogen aankopen. Dan moet nog het bestemmingsplan verandert worden want bouwen op een parkeerterrein mag niet. Als we dan toch het bestemmings-plan laten wijzigen dan maar meteen aan de voorkant van de Skihütte een stukje erbij. Hele operatie met als gevolg dat het net niet op tijd (eind maart) bij de raadszitting was en de volgende pas in oktober is. Dat bouwen lukt dit jaar dus niet meer. Wordt dus een plannetje voor 2020. Wat we wel doen, als we even dicht zijn in november is: het trappenhuis van gebouw 200 vernieuwen, het wifi-netwerk sterker maken, nog 4 kamers updaten (dan zijn ze allemaal vernieuwd afgelopen 2 jaar),
de nieuwe gym (fitness) afmaken met sfeerdecoratie en sport-tv én het buffet afmaken met een bakkerij-uitstraling waar we elke ochtend de verse broodjes  bakken.

Muzikaal

Nog even dan is het weer muziek, muziek & muziek. In oktober presenteren we natuurlijk weer hét oktoberfest,  in november het bekende Countryweekend met Savannah, het Schotse Weekend met Ogham en de “Hart voor Muziekreis” met artiesten als Manfred Jongenelis, Sieneke, Jaman, Wesly Brockhorst, Stef Ekkel e.a. (24 tot 27 november v.a. € 299,-) meer info:  www.brabander.nl/muziek

Kermis in Winterberg!

Maar eerst gaan we alle augustus- en septembergasten weer een hele fijne vakantie bezorgen.
Dit weekend is het Kermis in Winterberg. Jaarlijks terugkerend typisch Duits festijn. Naast de vele attracties staan er heel veel bier- en braadworststandjes maar ook een grote braderie en de kermis eindigt met vuurwerk. Er zijn nog enkele kamers vrij dus heeft u interesse?

Dank voor het weer lezen van het reilen & zeilen in Winterberg en graag tot de volgende Blog !

Uw Gastheer Rob Meurs 

Zin in de zomer - de hotelbar nog mooier – 119de Duitse Wandeldag in Winterberg - lekker met de bus mee - Voor- en achter de schermen...

De zomer in volle gang

Ook in Winterberg is de zomer in volle gang. Veel gasten waren blij met ons heerlijke klimaat tijdens  de “te hete” weken. In Winterberg op 700 meter hoogte is het altijd iets koeler en nooit  zo benauwd terwijl het toch heerlijk genieten is op het terras. Zeker aan het zwembad en met de buitenbar die nu dagelijks open is. Het lekkere ijsje wat ik met regelmaat uitdeel vanuit mijn eigen ijscokar is dan helemaal een aangename traktatie. Zo ook komende weken met het mooie weer....

Druk in Winterberg!

Dit weekend is het extra druk in Winterberg. Duitse wandeldag met verwachte 30.000 bezoekers zorgt ervoor dat Winterberg & Schmallenberg gezellig gevuld zijn. Allerlei aktiviteiten op het plein waar ook Der Brabander een stand heeft met heerlijke Mexicaanse gerechten. In Der Brabander is het super gezellig want de muziekgroep “Di is ´t “ onder leiding van Harry Verbeek uit Veghel is weer te gast.
Evenals vorige keer en evenals andere  muziekgroepen verzorgen ze twee leuke avonden met gezellige muziek en waar iedereen weer erg van gaat genieten.

Nog even een verbouwing tussendoor

Voor de schermen is deze week het laatste gedeelte van de hotelbar gebouwd. Op de foto kunt u zien hoe mooi dit is geworden. Moderne materialen, warme kleuren, prachtige deco en dus nog sfeervoller. Ook de livemuzikant op vrijdag heeft een nieuw plekje waardoor veel meer mensen “hem” kunnen zien. Twee open haardjes tussen de bar en het restaurant maakt het geheel af.

Vernieuwde Newsletter

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuw concept betreft de nieuwsbrief die we elk maand verzorgen. Abonnees worden als eerste op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes, krijgen als eerste de scherpe aanbiedingen en maken elke keer kans op een weekendje Winterberg twv € 250,-.  In mijn volgende blog vertel ik meer over de nieuwe aanmeldmogelijkheden, dus nog héél eventjes geduld!

Een van die scherpe aanbiedingen is dat kinderen gratis met de 8 daagse busreis van 15 juli meemogen. Op de kamers van de ouders betalen ze maar € 169,- (2-5 jaar) voor een hele week incl. overnachting/ontbijt/diner/aktiviteitenprogramma en entree bij heel veel attrakties in en rond Winterberg. (€ 239,- tot 11 jaar en € 339,- tot 15 jaar).  Meer info? klik hier
Genoemde kinderprijzen zijn ook altijd geldig bij autoreizen.

50+ Beurs

De aanmelding van de 50+ beurs in Utrecht is van de week binnengekomen. Hier zijn we weer present van 17 tot 21 september in de jaarbeurs in Utrecht. Komt u ook gezellig een kijkje nemen?

Wat kan je nou eigenlijk doen in de zomer?

Zomervakantie in Winterberg: Nog niet bij iedereen bekend wat het prachtige land der 1000 bergen, zoals Sauerland ook wel genoemd wordt, te bieden heeft en dat alle leeftijden en alle interesses zich optimaal kunnen vermaken. En daarvan zijn zelfs 50 attracties gratis met de Sauerland Sommer Card die de Brabandergasten (vanaf 2 overnachtingen) ontvangen.  Ook in het hotel staat elke dag wat leuks voor jong en oud, groot en klein op het programma! Lekker lui? Met een boek en een strohoed aan het zwembad. Liever actief: met de moutainbike op het mooiste park van Duitsland! Maar ook rodelen op 3 banen in Winterberg, golf, de langste tokkelbaan van Europa naar beneden suizen, 250 km wandelpaden, bergskelters, karten, veel zwembaden, meren met surf- zwem- en duikmogelijkheden. En en en. Teveel om op te noemen, genoeg om van te genieten!  Dus nog geen vakantie geboekt deze zomer? Wij hebben hier en daar nog kamers vrij en garanderen u een onvergetelijke, gezellige en fijne vakantie.

We wensen u een hele fijne zomer en graag tot ziens in Winterberg of tot bij de volgende blog.

Uw Gastheer Rob Meurs

Zomer in Winterberg – Terras weer vol – Zwembad weer zeer geliefd – Skihütte deel 1 klaar – Zijn jullie nooit ziek?

De zomer is begonnen...

schans winterberg

Begin juni en de zomer is al begonnen, mooie temperaturen, iedereen blij. Ondanks we al oprecht een heel hoog percentage van enorm tevreden gasten hebben lijkt het wel of als het erg mooi weer is de kamers groter zijn, het bier kouder is en dus de gasten nog meer tevreden zijn. Prachtig hemelvaartweekend achter de rug. Vol terras en alle ligstoelen bezet rondom het zwembad.

...Maar zonder mij

mountainbike park winterberg

En erg druk in Winterberg door het grootste fietsevenement van Europa. Alleen Rob was er niet bij.... Gasten vragen weleens: zijn jullie nooit ziek? Waarop we normaal antwoorden: nee dáár hebben we geen tijd voor. Nou, met een flinke oorontsteking ligt zelfs Rob 3 dagen op bed. Gelukkig is het al veel minder en is het bedje weer door een bureaustoel op kantoor vervangen. Opgelopen in het vliegtuig op de terugweg van Thailand waar ik samen met zoon Jeffrey een “fullmoonparty” gevierd heb. Natuurlijk om inspiratie op te doen... Vakantie in Der Brabander is leuk maar zo´n feestje is ook niet te versmaden. Met 10.000 man feestje op het strand tot de zon opkomt... Jeffrey is gebleven want die vliegt door naar Nieuw Zeeland voor een jaartje work&travel.

Altijd een briesje

terras winterberg

Die zomer, die mag blijven tot einde herfstvakantie en dan weer sneeuw tot Pasen zeggen we vaak voor de grap. De vooruitzichten zijn prima en we mogen weer op een warme zomer rekenen. De vaste gasten weten dat het dan juist hier heel aangenaam is. Door het bergklimaat is het zeldzaam erg benauwd en is er altijd een verkoelend briesje.

Bouwen aan een nóg fijnere vakantie

Standaardkamer der Brabander
Een van de nieuwe standaardkamers in de vleugel 400

De verbouwingen in Der Brabander zijn zo goed als afgerond. Gebouw 400 is geheel van een nieuw jasje voorzien en de laatste dingen in het vernieuwde restaurant zijn ook geinstalleerd. De nieuwe meubels zijn onderweg met de boot en deze verwachten we in juli. Het achterste gedeelte van de hotelbar wordt in 3 weekjes gemonteerd en dan zijn we (voorlopig) klaar. Tijdens de volgende sluitperiode in November wordt er, als nu wel alle vergunningen binnen zijn, aan de voorkant een stukje aangebouwd. Ruim 50 zitplaatsen extra zodat we alles wat ruimer kunnen zetten en dus meer comfort voor de gasten in het restaurant. Deze verbouwing ook dan als we dicht zijn en de gasten dus niet hindert.

Ook de Skihut

De Skihütte is ook flink aangepakt en hier is intern door verplaatsen van het magazijn en het bouwen van nieuwe toiletten zelfs 100m2 bijgekomen. Dus ook hier nóg meer (aprè)skiplezier! Als ie helemaal klaar is meer info én foto´s.

Reserveringen

logo instagram
Klik op het logo om direct naar instagram te gaan

Boekingen & reserveringen lopen heel erg goed. Heel veel gasten hebben hun korte of lange vakantie alweer vastgelegd. Voor de zomervakantie is in de week nog plaats in week 29, 31 en 32. Weekendje weg kunt u het beste 19 juli of 9 augustus aanvragen want daar hebben we de mooiste kamers nog vrij.
Gerben van de afdeling marketing in Der Brabander is heel actief en heeft nu, op aanvraag van veel gasten ook een account op instagram gerealiseerd. Met deze link kunt u ook hier ons volgen en bekijkt u de mooiste foto’s van Der Brabander, Winterberg en het Sauerland!

Bioscoop zwemmen

Zwembad hotel winterberg der Brabander

Dit weekend (Pinksteren) hebben we de eerste  “bioscoop zwem avonden”. Vanaf 21.00 uur als het langzaam donker begint te worden staat er aan de pool een hele hele grote televisie waarop we korte leuke filmpjes draaien. Vanuit het zwembad of onder een dekentje bij een van de buiten-openhaardjes lijkt het ons uniek en leuk deze te bekijken. Hoe het ervaren wordt vertel ik u graag in de volgende blog.

Leuk programma dit weekend!

Zo, bijna 17.00 uur, even snel voorbereiden voor het ontvangst van ruim 270 Pinkstergasten die we weer een super leuk weekend gaan bezorgen. Als leuke dingen staan op het programma: heerlijke diners, livemuziek, fakkeltocht, wandeling alleen berg afwaarts, dinerbuffet, muziekavond, pinksterbrunch, dinnershow, Quizz en deze keer voor de liefhebbers voetbal vanaf de grootschermen op zondagavond. We wensen u ook hele fijne Pinsterdagen en graag tot de volgende blog!

Zonnige groetjes uit mooie en altijd gezellige Winterberg,

Uw gastheer Rob Meurs 

Zomer in april – Nieuwe kamers groot succes – Iedereen terug van vakantie – Nieuwe brochure – Bijna Brabants Weekend

De mooiste Pasen ooit!

Pasen bij der Brabander in Winterberg

Vrolijk Pasen! In vergelijk met de laatste 2 jaar waarbij de (ski)liften nog open waren, vieren we Pasen nu met het terras vol! Meer dan 200 blije gasten die we zaterdag allemaal van een lekker ijsje voorzien hebben. Zoals de vaste gasten weten is dit een van mijn hobby´s: bij mooi weer vind ik het leuk om met mijn ijskar het terras op te rijden en de gasten te trakteren op een ijsje. 

Altijd leuk, die extraatjes met de feestdagen. Zo vieren we Pasen met eieren zoeken, een paasbrunch en de zomerpremiere van de Dinnershow. Er is deze week weer flink geoefend, dus dat komt vast goed.

Brabants Weekend

Het brabantsweekend bij Vakantiehotel der Berabander in winterberg

Ook volgende week is er een Dinnershow op zondagavond, want dan hebben we het 
Brabants Weekend. Daarbij halen we alles uit de kast om er een Top Weekend vol typische Brabantse elementen en heel veel gezelligheid van te maken. Zo hebben we de look-a-like van Frans Bauer, het hele weekend muziek van de Brabanten en 2 optredens van de bekende ton proatster “Christel van den Dungen” (opperleuter van 2018).  

Ook genieten de gasten van een workshop Brabantse worstebroodjes maken. Deze wordt gegeven door Bakker van der Steen uit Made (die dit jaar tot de beste echte Bakker van Nederland bekroond is en nog veel meer prijzen gewonnen heeft). 

Nel Donders laat de gasten haar knutselkunsten zien tijdens een workshop. Hierin verklapt de moeder van “de stylist van het zuiden, Roy Donders” het geheim van haar knutselkanaal op YouTube en deelt ze haar succes graag met u. Natuurlijk trakteren we de gasten op de échte worstebroodjes, op zowel een Schrobelèr als een Peelneutje en staan er typische Brabantse gerechten bij het ontbijt en op het menu. 

Het belooft dus weer fantastisch te worden en er zijn nog enkele kamers en appartementen vrij, zowel voor 2 als voor 3 nachten. Boeken is al mogelijk vanaf € 169,- p.p. op basis van een Standaardkamer voor 2 nachten mét het programma en halfpension.

Renovatie klaar

Panoramafoto van kamer 411 van der Brabander
Kamer 411

Van tapijt tot plafond, van bed-achterwand tot comfortabele boxspringbedden: alles is nieuw op een heel aantal gerenoveerde hotelkamers. Ook hebben we het verhoogde gedeelte van het restaurant en de hele hotelbar van een nieuwe vloer voorzien. Binnenkort komen hier nieuwe zitplaatsen en 2 open haardjes en dan zijn we echt klaar. 

Dat wil zeggen: de Skihütte krijgt nu een flinke update. 70m2 extra ruimte, een nieuwe bar, veel nieuwe deco en straks nog meer sfeer. Gelukkig heeft niemand last van deze verbouwing en is hier eind mei pas de eerste bruiloftsparty gepland.

Nieuwe Brochure & Gym

Bij ruim 17.000 gasten die ons de afgelopen vijf jaar bezocht hebben valt volgende binnenkort de nieuwe brochure in de bus. Hier staan de nieuwe prijzen in, de nieuwe (gratis) uitstapjes van de Sommercard en de nieuwtjes van Der Brabander. Maar die weet u al omdat u mijn blog leest. 

Alleen over de nieuwe sportruimte heb ik u nog niet verteld, omdat deze nog niet helemaal af is. In de hal van het appartementengebouw maken we namelijk een nieuwe afdeling: Brabander Gym. Ideaal voor de sportliefhebbers die sportief willen genieten. U vindt hier nieuwe apparatuur (loopband/roei/step/fiets) en straks, als het klaar is, een TV met sportzender. De Brabander Gym is iedere dag open en gratis te gebruiken door onze gasten. 

Kijkt u al uit naar de nieuwe brochure en ligt deze op 17 mei nog steeds niet bij u in de bus? Stuur dan even een berichtje naar info@brabander.de met uw gegevens, dan sturen we u de brochure z.s.m. op.

Iedereen weer terug

Nu al onze teamleden weer terug zijn van vakantie staan we met een super team klaar om u een heerlijk verblijf te bezorgen. Om eerlijk te zijn is er al heel veel geboekt en zijn diverse weekenden, sommige midweken en verschillende busreizen reeds vol. Mocht uw gevraagde periode vol zijn, dan  zoeken we natuurlijk graag met u naar een passend alternatief want: für unsere Gäste nur das beste!

Wij wensen u een fijne meivakantie, een goed voorjaar en graag tot ziens in Winterberg,

Uw Gastheer

Rob Meurs 

De laatste loodjes – Super winter – Nieuwe records – Nieuwe ontwikkelingen –Zin in de zomer- Teamuitje - Gezinsvakantie – Bijna afscheid Jeffrey

Zo heftig de winter was, zo snel gaat ie weer ten einde. De laatste loodjes maar terugkijkend op een fantastische winter. Mede door onze 370 sneeuwkanonnen en perfecte sneeuwmaaktemperaturen konden we ruim vóór de Kerst al volop skien en gaat de winter zelfs door tot eind maart. Januari en februari als echte toppers met nieuwe records waar sommmige weekenden zelfs té druk waren. Gelukkig kiezen steeds meer mensen ook voor een korte skivakantie in de week.

Welverdiend teamuitstapje

Op 25 maart gaan we even dicht om samen met het hele team ons jaarlijkse uitje te vieren. Enorm hard gewerkt dus gaan we samen 3 dagen, geheel verzorgd weg. Dit jaar wordt het “de Bonte Wever in Assen” waar we gaan slapen/eten/drinken/feesten en bovendien het nieuwe Wildlifepark in Emmen bezoeken en natuuuurlijk shoppen voor de dames.

Verbouwing keuken groot succes!

Heel veel teamleden blijven en gaan samen met ons de zomergasten weer een fantastisch verblijf verzorgen. De recente verbouwing van de keuken is ook een groot succes. De (chef)koks zijn van de week begonnen met het roken van makreel en u zult veel meer nieuwe gerechten op het menu vinden. Kwaliteit wint de strijd...altijd!

Zelf even skiën

En nu gaan we even met het hele gezin weg....... u raad het nooit....na 3 maanden sneeuw in Winterberg gaan we toch even skiën in Oostenrijk. Maar ook om bekende Aprè Ski-adressen te bezoeken want Roy & Danny willen de Skihütte uitbreiden en een nieuwe buiten Apres Ski creëren. (meer hierover in de volgende blogs). Sandy vliegt vanaf Eindhoven naar Insbruck dus met de hele familie even 5 dagen genieten. Nu kan het nog want in mei vertrekt Jeffrey weer voor een jaartje work&travel naar o.a. Nieuw Zeeland....

Voorjaar van start!

En dan begint het voorjaar in Der Brabander! We beginnen met een Limburgs Weekend, alweer de 7de keer i.s.m. Marleen Mols waar gezelligheid gegarandeerd is! Hierna de Paasreis van “Hart voor Muziek” met bekende artiesten en enkele dagen later is het alweer Pasen! Eieren zoeken, paasbrunch, Dinershow, livemuziek en veel andere extraatjes maken het weer compleet én gezellig !
Op paasmaandag komt de eerste bus van de reeks van 27 reizen. Super leuke, compleet verzorgde reizen met dit jaar 25 jaar bestaan! Alle gasten koffie met gebak en ook dit jaar alle entree´s gratis.

Leuke nieuwe gratis attracties!

Ook de gasten met de auto profiteren ook dit jaar van de vele attracties waar de entree voor de gasten van Der Brabander GRATIS is! In Winterberg kunt voor niets op de panoramabrug, minigolf spelen, ritje in het toeristentreintje en 2 zomerrodelbanen. In de omtrek zijn de rondvaart, wildpark, leisteengrot en overdekt kinderparadijs de meest geliefde. NIEUW is dit jaar: laser tag, rozentuin, leuk rariteitenmuseum, ezelwandeling op de Kahler Asten, curling en nog veel meer...
kijk maar eens op deze lijst met maar liefst 50 attracties en ervaar hoe leuk het is in Winterberg en omtrek in de zomer.

Nieuwe ideeën

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de nieuwe brochure en aan het systeem zodat u straks niet meer met pen en papier uw diner hoeft te bestellen maar dit kunt ingeven op een beeldscherm. Heel gastvriendelijk, duidelijk en makkelijk. Zo mooi dat straks ´s morgens al het water in de mond loopt.

Ook een nieuwtje is dat we deze zomer óók bioscoop zwemmen gaan introduceren. Onze reuze televisie staat diverse avonden bij het goed verwarmde zwembad waar we elke 20 minuten leuke films gaan vertonen....Lijkt ons bijzonder vanuit het zwembad een (mini)film kijken!

Zo hebben we nog meer leuke dingen voor u in petto en hebben er, samen met ons team hardstikke veel zin in u (weer) een super fijne vakantie te bezorgen.

Graag tot de volgende blog en tot ziens in het mooie Winterberg

Uw Gastheer Rob Meurs 

Winter in Winterberg – overal heel erg druk – wel heel gezellig - super team – muziek

Copyright 2020 Vakantiehotel Der Brabander. All Rights Reserved.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee analyseren we ons website gebruik om onze website nóg beter te maken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Meer informatie
Sluiten
^
Boek