Brabander Logo

Land der 1000 bergen

#Sauerland & omgeving

Aangezien er alleen al in Winterberg zoveel te zien en te beleven is, zult u zich tijdens uw vakantie gegarandeerd niet vervelen. Daarnaast heeft het grotere Sauerland met zijn prachtige landschap van bergen, bossen, meren en schilderachtige dorpjes veel te bieden en nodigt het uit tot veel verschillende activiteiten en dagtrips. Er is voor ieder wat wils!  

Onder de grond

Erzbergwerk Ramsbeck

Zo raden wij u bijvoorbeeld aan een bezoek te brengen aan het Ramsbeck mijnbouwmuseum en bezoekerscentrum, waar u veel interessante dingen te weten komt over de mijnbouw in de afgelopen eeuwen en het harde leven van de mijnwerkers.  

Bezienswaardigheden voor

Waterratten & Natuurliefhebbers

Natuurliefhebbers en waterratten zullen de vele stuwmeren in het Sauerland geweldig vinden. Een boottocht op de Möhnesee, Sorpesee, Hennesee of Biggesee is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin! Maar ook de vele andere, kleinere meren zijn zeker een bezoek waard. 

Voor ieder wat pils

Warsteiner Brouwerij

Een heel andere excursiebestemming is de brouwerij in Warstein. Hier ervaart u niet alleen van dichtbij hoe een van de beroemdste bieren in Duitsland wordt gemaakt van gerst, hop en water, maar natuurlijk bent u ook welkom om een of twee koude biertjes te proeven! 

Flair van de grote stad

#Dagtocht naar Kassel of Marburg

Schilderachtig & historisch

Marburg

Marburg is vooral bekend om zijn eeuwenoude universiteit en het kasteel van middeleeuwse oorsprong, dat als het perfecte plaatje hoog op een berg boven de historische oude binnenstad uitsteekt. Naast vele mooie historische gebouwen heeft Marburg ook tal van cafés en restaurants en vele kleinere en grotere winkels en boetiekjes die uw shophart sneller laten kloppen.

Het bezoeken waard

Kassel Wilhelmshöhe

Kassel is ook een geweldige plek om te winkelen, met de winkelstraat in de stad en de vele winkelcentra in de buurt van het stadscentrum en een beetje verder weg. Een bijzonder hoogtepunt dat u echter niet mag missen, zijn de wereldberoemde fonteinen in het Bergpark Wilhelmshöhe, die de mensen vandaag de dag nog net zo inspireren als toen ze in de barokke tijd werden uitgevonden.  

Impressies

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...