Login
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoelaat kunnen we inchecken, en hoelaat is de uitchecktijd?

Onze hotelkamers zijn uiterlijk 15.00 uur klaar, de appartementen om 16.00 uur. Natuurlijk kunt u de gehele dag al gebruik maken van de faciliteiten zoals het zwembad. Zo kan uw vakantie al vroeg op de dag beginnen als u wil. Speciaal voor de (winter)sporters is er een omkleedruimte beschikbaar. Op de dag van afreis vragen wij u om uiterlijk om 10.30 uur uw sleutel weer in te leveren.

Wanneer ligt er de meeste sneeuw/ligt er nu sneeuw?

De vraag, wanneer er de meeste kans op sneeuw is, wordt ons natuurlijk vaak gesteld. Ondanks onze 30 jaar ervaring in Winterberg is het nog steeds niet mogelijk dit nauwkeurig te voorspellen. De kans dat u tussen 15 december en 15 maart kunt skieën, is door de enorme investeringen in sneeuwkanonnen gestegen tot 90%. Zodra de temperatuur en luchtvochtigheid het toelaten, draaien de sneeuwkanonnen op volle toeren om de pistes te voorzien van een verse laag sneeuw. Deze is kwalitatief zo goed, dat ze gerust warmere of nattere dagen kan overbruggen. Echter: sneeuwzeker is het in een middelgebergte (en dat is het Sauerland) nooit. Kijk op www.skiplezier.nl voor het meest actuele weerbericht.

In welke vorm vinden het ontbijt en diner plaats en welke tijden gelden hiervoor?

Iedere morgen van 8:00 tot 10.30 uur vindt ons zeer uitgebreide ontbijtbuffet plaats. Voor het diner vragen wij u tussen 18:00 en 19:00 aan te schuiven. Vijf keer in de week geniet u van een heerlijk geserveerd diner, met altijd keuze uit maar liefst 5 hoofdgerechten. Twee keer in de week (op woensdag & zaterdag) geniet u van een smakelijk dinerbuffet met een ruime keuze aan soep, hoofdgerechten, salades en natuurlijk een heerlijk dessertbuffet.

Hebben wij een milieusticker nodig?

Onderweg naar en in Winterberg heeft u geen milieusticker nodig. Bent u echter van plan één van de grote steden in de buurt te bezoeken? Dan is deze (bijna) altijd verplicht. Kijk op https://www.milieustickervoorduitsland.nl/ voor meer informatie hierover.

Is er een skiberging voor mijn ski's?

Het hotel beschikt over verschillende skibergingen. Hoewel het bijna nooit voorkomt, wil het gebeuren dat ski's verwisseld worden. Bij de receptie kunt u tegen borg slotjes lenen, zo kunt u uw materiaal altijd op slot zetten.

Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn uit oogpunt van allergieën en hygiene niet toegestaan in zowel de hotelkamers als de appartementen.

Is er WiFi in het hotel?

In en rond het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Der Brabander hanteert annuleringsvoorwaarden volgens de algemene uniforme voorwaarden horeca. Deze vindt u op https://brabander.nl/annuleringsvoorwaarden

Kan ik mijn elektrische auto ergens opladen?

Ja, Der Brabander beschikt over verschillende oplaadpunten voor elektrische auto's.

Kunnen appartementgasten ook gebruik maken van het zwembad?

Uiteraard kunnen alle gasten gratis gebruik maken van het zwembad. Ook op uw aankomst en afreis dag. Zo is het extra lang vakantie!

Is het nodig om skimateriaal/les van tevoren te reserveren?

Omdat het in de winterperiode erg druk kan zijn in Winterberg, raden wij u altijd aan om dit vooraf te reserveren. Dit doet u op onze website www.skiplezier.nl.

Zijn er handdoeken aanwezig op de hotelkamers/appartementen

Vanzelfsprekend zijn er zowel bij de hotelkamers als de appartementen handdoeken aanwezig. De hotelkamers worden iedere dag (naar wens) verschoond door de housekeeping, de handdoeken van de appartementen kunt u gratis om komen omwisselen bij de receptie.

Waarom kan ik mijn (afwijkende) verblijf niet boeken?

Uw verblijf kan al helemaal volgeboekt zijn, echter werken wij bij der Brabander in de meeste periodes met vaste aankomstdagen en arrangementen. De verschillende mogelijkheden vindt u hier.

Vanaf wanneer heb ik winterbanden nodig?

In Duitsland ben je verplicht winterbanden te hebben bij 'winterse omstandigheden'. Dus zowel met ijzel, (natte) sneeuw én zelfs temperaturen vlak boven het vriespunt. Meer info op de site van de ANWB.

Zijn er bijkomende kosten als wij een appartement boeken?

Bij der Brabander betaald u geen boekingskosten, is de eindschoonmaak al inbegrepen en zijn de bedden al opgemaakt. Ook kunt u uw handdoeken onbeperkt inwisselen bij de receptie. Het enige bijkomende is de toeristenbelasting Winterberg á € 2,50 p.p.p.n. vanaf 16 jaar.

Wat zijn de betalingsgegevens van het hotel?

Het rekeningnummer van het hotel is NL91 RABO 0334 2413 08 (BIC: RABONL2U). Als tenaamstelling gebruikt u Der Brabander Meurs GmbH Deutschland.

Is het gebruik van de sauna/wellness bij een verblijf inbegrepen?

Voor het gebruik van de sauna geldt een speciaal huisgasten tarief, zo kunt u als gast zelf kiezen of hiervan gebruik maakt. Het zwembad is uiteraard voor alle hotel gasten gratis te gebruiken. Voor meer informatie en tarieven van de Brabander Sauna & Spa klikt u hier

Is Winterberg bereikbaar met het openbaar vervoer?

Winterberg is prima bereikbaar met de trein of bus. Verschillende maatschappijen zoals meinfernbus en flixbus rijden dagelijks, evenals de trein. Aankomst is op het station. Als u van te voren aangeeft hoelaat u aankomt halen wij u met alle plezier op van het station!

Ik heb gereserveerd. Wanneer krijg ik mijn bevestiging?

Als u online gereserveerd heeft, ontvangt u de automatische bevestiging direct. Als u telefonisch of per mail heeft gereserveerd, wordt de bevestiging handmatig gemaakt en gecontroleerd. Deze ontvangt u binnen 48 uur.

Beschikt het hotel over een fietsen/motorstalling?

We beschikken over een ruime, overdekte en afgesloten fietsen/motorstalling. Hier kunt u als gast natuurlijk gratis gebruik maken. U vindt hier ook afspuit mogelijkheden, zodat alles weer schoon mee terug kan.

Hoe neem ik contact op met het hotel?

Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar op 0049 2981 9320 van 8.30 tot 21.00 uur. Ook kunt u altijd een bericht sturen via het berichten formulier onderaan de site, of stuur uw bericht naar info@brabander.de. Wij streven er naar alle berichten binnen 24 uur te behandelen.

© 2019 Hotel Der Brabander
x

Wij adviseren u graag in onze Livechat!

^
Boek
Live Chat
Rondleiding