Brabander Logo

Reserveren bij Der Brabander

#vele mogelijkheden om te reserveren

Bent u er helemaal aan toe om er een paar dagen op uit te gaan? En wilt u graag een vakantie boeken bij Vakantiehotel Der Brabander in Winterberg?

Dit kan op verschillende manieren:

- U kunt ons bellen op +49 2981 9320 en vragen naar de mogelijkheden
- U kunt ons een mail sturen naar info(at)brabander.nl en vragen naar de mogelijkheden
- U kunt ons een berichtje sturen via het contactformulier van deze website. Dit doet u helemaal onderaan deze pagina.
- Het áller makkelijkste is direct reserveren via onze website! Bekijk alle mogelijke (voordeel-)arrangementen , kijk naar onze verschillende hotelkamers of appartementen, of boek meteen via onderstaande link:

direct reserveren

Nog meer vakantieplezier met de BrabanderPas

#voor onze brabander-vrienden

Al jaren een groot succes: onze BrabanderPas! Maar wat kunt u nou met deze pas? Vaste kortingen in Der Brabander waar u altijd van profiteert:

- Op vertoon van uw BrabanderPas ontvangt u bij aankomst van uw volgende verblijf een leuk presentje.
- Wilt u bij aankomst een upgrade naar een grotere kamer? Dan betaalt u slechts 50% van het prijsverschil (op basis van beschikbaarheid).
- Geselecteerde souvenirs (steeds wisselend aanbod) kunt u kopen voor een sterk verlaagde prijs. En dat geldt ook voor speciale seizoensdrankjes!
- Wanneer u uw pannenkoek in ons Pannenkoekenhuis op heeft ontvangt u op vertoon van uw BrabanderPas een gratis ijsdessert.
- Ook bij de Sauna & Spa krijgt u naast de speciale seizoensaanbiedingen altijd 50% korting op het watermassagebed en de brainlight massagestoel!

Wilt u zo'n kaart nou ook graag hebben? Dat begrijpen we met zoveel voordelen! U kunt de kaart telefonisch via +49 2981 9320 aanvragen of stuurt u een mailtje naar info@brabander.nl, en wij sturen hem u graag toe, óf we leggen hem voor u klaar bij uw volgende verblijf!

Annuleringsvoorwaarden

Veilig en vertrouwd op vakantie

Voor alle gemaakte reserveringen kunt u sowieso gebruik maken van onze extra service om uw geboekte vakantie, op basis van beschikbaarheid, altijd naar voren naar een eerdere datum te verschuiven.  Dus komt er onverwachts iets tussen zoals een jubileumfeest of een andere belangrijke afspraak, dan komt u toch gewoon een eerdere datum. Eén telefoontje en, mits het past, is alles geregeld!

Annulering door de gast als individu:

Zodra een reservering door Der Brabander bevestigd is, wordt deze als definitief beschouwd. Voor annuleringen van overnachtingen en gereserveerde maaltijden gelden vanaf dat moment de volgende voorwaarden:

  • De gast kan tot 2 maanden voor aankomstdatum kosteloos annuleren.
  • Indien de gast tot 1 maand voor aankomst annuleert, zal een percentage van 35% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
  • Indien de gast tot 14 dagen voor aankomst annuleert, zal een percentage van 60% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
  • Indien de gast tot 7 dagen voor aankomst annuleert, zal een percentage van 85% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
  • Indien de gast binnen 7 dagen voor aankomst tot de datum van vertrek annuleert, zal een percentage van 100% van de reserveringswaarde in rekening worden gebracht.
  • In geval van no show en als er vanaf de gereserveerde aankomstdatum tot de vertrekdatum geannuleerd wordt, dan wordt 100% van de reserveringswaarde in rekening gebracht.
  • Bedragen die Der Brabander, op het moment van annuleren, voor door de gast ingestemde gereserveerde afspraken aan derden verschuldigd is, dienen door de gast via Der Brabander aan de desbetreffende derden te worden vergoed.
  • Indien der Brabander na uw annulering alsnog alle kamers en/of appartementen voor de gehele geboekte periode heeft kunnen verhuren, worden er alleen administratie-/gemaakte kosten en/of gemiste omzet aan u doorberekend. 

Bijzondere afspraken kunnen op verzoek en in overleg met Der Brabander gemaakt worden. Deze dienen schriftelijk bevestigd te worden.

Voor annuleringen binnen 2 maanden voor uw aankomstdatum, raden wij u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Houdt u er wel rekening mee, dat een losse annuleringsverzekering vaak tot maximaal één week na boekingsdatum kan worden afgesloten. Onze tip: wanneer u niet over een doorlopende annuleringsverzekering beschikt, sluit dan een kortlopende annuleringsverzekering via uw eigen verzekeraar af.

Indien de aanbetalingstermijn verstreken is zonder dat de betreffende betaling door Der Brabander is ontvangen, heeft Der Brabander het recht de reservering te annuleren. De gast/groep zal hiervan schriftelijk op de hoogte worden gesteld op het voor de reservering doorgegeven post-/emailadres..

FAQ

Veelgestelde vragen

Der Brabander hanteert annuleringsvoorwaarden volgens de algemene uniforme voorwaarden horeca. Deze vindt u op https://brabander.nl/annuleringsvoorwaarden

Bij der Brabander betaalt u geen boekingskosten, is de eindschoonmaak al inbegrepen en zijn de bedden al opgemaakt. Ook kunt u uw handdoeken onbeperkt inwisselen bij de receptie. Het enige bijkomende is de toeristenbelasting á € 3,00 p.p.p.n. vanaf 16 jaar. 

Het rekeningnummer van het hotel is NL91 RABO 0334 2413 08 (BIC: RABONL2U). 

Gourmetten, fonduen en barbecuen is niet toegestaan in de hotelkamers/appartementen.

Uw verblijf kan al helemaal volgeboekt zijn, echter werken wij bij der Brabander in veel periodes met vaste aankomstdagen en arrangementen. De verschillende mogelijkheden vindt u hier.

Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar op 0049 2981 9320 van 8.30 tot 21.00 uur. Ook kunt u altijd een bericht sturen naar info(at)brabander.de. Wij streven er naar alle berichten binnen 24 uur te behandelen.

Der Brabander heeft verschillende oplaadpunten voor elektrische auto's waar u, afhankelijk van de beschikbaarheid en tegen betaling, uw elektrische auto kunt opladen.
Bij de laadpaal vindt u een QR-code die u moet scannen. Deze brengt u naar een formulier om volledig in te vullen en vervolgens naar de betaalgegevens, waarna u kunt opladen.

We beschikken over een ruime, overdekte en afgesloten fietsen-/motorstalling. Hier kunt u als gast natuurlijk gratis gebruik van maken. U vindt hier ook afspuit mogelijkheden, zodat alles weer schoon mee terug kan.

Huisdieren zijn uit oogpunt van allergieën en hygiene niet toegestaan in zowel de hotelkamers als de appartementen.

Huisdieren zijn wel toegestaan in het prachtige Landhotel Flora & Fauna van dochter Sandy Meurs, gelegen op een paar kilometer afstand in het mooie dorpje Langewiese. Kijk op de website voor meer informatie en om te boeken.

Onze hotelkamers zijn uiterlijk 15:00 uur klaar, de appartementen om 16.00 uur. Natuurlijk kunt u de gehele dag al gebruik maken van de faciliteiten zoals het zwembad. Zo kan uw vakantie al vroeg op de dag beginnen als u wil. Speciaal voor de (winter)sporters is er een omkleedruimte beschikbaar. Op de dag van vertrek vragen wij u om uiterlijk 10.30 uur uw sleutel weer in te leveren.

Onderweg naar en in Winterberg heeft u geen milieusticker nodig, tenzij u door Dortmund heen reist (via de B1).

Bent u echter van plan één van de grote steden in de buurt te bezoeken? Dan is deze (bijna) altijd verplicht. Kijk op https://www.milieustickervoorduitsland.nl/ voor meer informatie hierover.

Winterberg is prima bereikbaar met de trein of bus. Verschillende maatschappijen zoals meinfernbus en flixbus rijden regelmatig van verschillende opstappunten in Nederland, en de trein rijdt zelfs dagelijks. Aankomst is op het station van Winterberg. Als u van te voren aangeeft hoe laat u aankomt halen wij u met alle plezier op van het station!

Als u online gereserveerd heeft, ontvangt u de automatische bevestiging direct. Als u telefonisch of per mail heeft gereserveerd, wordt de bevestiging handmatig gemaakt en gecontroleerd. Deze ontvangt u binnen 24 uur.

Wij vragen bij elke reservering 50% aanbetaling van het totaalbedrag vooraf over te maken op ons bankrekeningnummer. 

Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator kunnen hun vakantie zeker goed bij ons doorbrengen: Twee van onze (royal-)kamers zijn speciaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en we verhuren tevens rolstoelen, scootmobiels en rollators op aanvraag. Ook kunnen wij alle douches voorzien van een beugel (met zuignap) en zijn veel van onze kamers bereikbaar met een lift; geef het graag bij de reservering aan wanneer u een lift nodig heeft. Alle horeca én de receptie is barrièrevrij toegankelijk en er bevindt zich een apart invalidentoilet in het gebouw.

De vraag, wanneer er de meeste kans op sneeuw is, wordt ons natuurlijk vaak gesteld. Ondanks onze 30 jaar ervaring in Winterberg is het nog steeds niet mogelijk dit nauwkeurig te voorspellen. De kans dat u tussen 15 december en 15 maart kunt skieën, is door de enorme investeringen in sneeuwkanonnen gestegen tot 90%. Zodra de temperatuur en luchtvochtigheid het toelaten, draaien de sneeuwkanonnen op volle toeren om de pistes te voorzien van een verse laag sneeuw. Deze is kwalitatief zo goed, dat ze gerust warmere of nattere dagen kan overbruggen. Echter: sneeuwzeker is het in een middelgebergte (en dat is het Sauerland) nooit. Kijk op www.skiplezier.nl voor het meest actuele weerbericht.

Voor elke hotelkamer en elk appartement hebben we een gloednieuw eigen skidepot in de kelder van het Royalkamer- en appartementengebouw. Hier plaatst u uw ski´s en schoenen veilig en deze is bovendien voorzien van een droogsysteem. Uw eigen locker is te openen met de eigen kamersleutel. Vanuit deze ruimte komt u meteen op de piste terecht.

Omdat het in de winterperiode erg druk kan zijn in Winterberg, raden wij u altijd aan om dit vooraf te reserveren. Dit doet u op onze website www.skiplezier.nl.

Voor het gebruik van de sauna geldt een speciaal huisgasten tarief, zo kunt u als gast zelf kiezen of hiervan gebruik maakt. Het zwembad is uiteraard voor alle hotelgasten gratis te gebruiken. Voor meer informatie en tarieven van de Brabander Sauna & Spa klikt u hier

In en rond het hele hotel is gratis wifi beschikbaar.

In Duitsland ben je verplicht winterbanden te hebben bij 'winterse omstandigheden'. Dus zowel met ijzel, (natte) sneeuw én zelfs temperaturen vlak boven het vriespunt. Meer info op de site van de ANWB.

Uiteraard kunnen alle gasten gratis gebruik maken van het zwembad. Ook op de dag van aankomst en van vertrek. Zo is het extra lang vakantie!

Heeft u zich al opgegeven voor onze nieuwsbrief?

Regelmatig ontvangt u de laatste nieuwtjes van in en rondom het hotel. Ook maakt u iedere nieuwsbrief opnieuw kans op een gratis weekendje Winterberg, een pannenkoekenlunch voor 2 of een kennismakingsmassage. Zo blijft u altijd op de hoogte van het nieuws uit Winterberg en alle speciale aanbiedingen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief kan heel eenvoudig door uw e-mail adres in te geven en op aanmelden te klikken. U ontvangt dan een bevestigende e-mail, en onze volgende nieuwsbrief ontvangt u dan in uw mailbox.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

Karte anzeigen

Door gebruik te maken van de OpenStreetMap kaartenservice worden onder andere uw IP-adres en andere informatie over uw gedrag op deze website doorgegeven aan de Open-StreetMap Foundation.

Als u de kaart wilt bekijken, moet u toestemming geven voor het gebruik van externe media.

Meer hierover in het privacybeleid.

Neem hier contact met ons op

Contactformulier

Contactformulier
Alle velden met een * (asterisk) zijn verplicht.

Neemt u graag een kijkje!

#aangename hotelkamers en
luxe appartementen!

U zult zich niet vervelen!

#activiteiten in en rondom...

Whatsapp

Hallo!
Wilt u ons gemakkelijk en snel een bericht sturen? Klik dan op de verzendknop en wij sturen u zo snel mogelijk een bericht terug!

Bericht verzenden